ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ....



ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ. Σ΄ΕΝΑΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ, ΩΣ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. ΟΣΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ, ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Π. Χ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ. ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΗΔΗ 7-8 ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ, ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΟΦΕΙΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΟΝΟ Σ΄ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΜΟΖΕΙ: ΣΤΟ RATM. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΣΟΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.

Με λένε Γαυρακιώτη. Σκέτο Γαυρακιώτη και είμαι γαύρος. Πιστεύω ότι γαύρος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Ή το΄χεις ή δεν το΄χεις μέσα σου το γαυρογονίδιο. Έτσι το λένε το αίτιο της "αρρώστιας", που σε κάνει Ολυμπιακάκια. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ κάποιες έννοιες. Τα γονίδια είναι περιοχές του DNA, ο άνθρωπος έχει 46 χρωμοσώματα στον πυρήνα των κυττάρων του, κάθε χρωμόσωμα είναι ένα μόριο DNA, αυτά διατάσσονται σε ζευγάρια, έχουμε δηλ. 23 ζευγάρια χρωμοσωμάτων, το κάθε ζευγάρι πιάνει μια θέση στον πυρήνα που αριθμείται 1,2,3, κλπ. και στη θέση 7 ( τί άλλο; ) το ένα απ΄τα δύο χρωμοσώματα περιέχει στον "πάσχοντα" ένα ερυθρόλευκο γονίδιο, που του΄δωσα το όνομα γαυρογονίδιο. Όποιος το΄χει, πάει και τελείωσε, σε κάποια στιγμή της ζωής του και κατά κανόνα στην παιδική ηλικία εκείνο θα εκφραστεί και θα τον κάνει για πάντα οπαδό του Θρύλου. Του λαοφιλέστερου, πιο πολυτροπαιούχου και ενδοξότερου πολυαθλητικού οργανισμού της χώρας, μεταξύ των κορυφαίων τουλάχιστον στην Ευρώπη, κι΄ας τους άλλους να κωλοχτυπιούνται: του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Ο γαύρος είναι φανατικός με την ομάδα του, τη λατρεύει, αλλά ταυτόχρονα - ο σωστός - δεν διστάζει και να της τα "χώνει" κιόλας αν χρειαστεί, καμια φορά σε βαθμό υπερβολικό ή και άδικο, συγχωρητέο όμως λόγω παράφορης αγάπης. Εξαιρώ τους αείποτε μηδενιστές και τους εμμονικά αντιπολιτευόμενους την ομάδα, καθ΄ότι ανίατοι και προφανώς είτε με μεταλλαγμένο το γαυρογονίδιο είτε μασκέ αντιΟλυμπιακοί. Φυσικά δεν χρειάζεται ν΄αναφέρω τί κάνει και τί μπορεί να κάνει ένας γαύρακας στους "απέναντι". Όλους και σε επίπεδο επιχειρημάτων πάντα. Και εδώ, να διευκρινίσω: Κάθε κριτική στην ομάδα ή οπουδήποτε αλλού οφείλει να΄ναι καλόπιστη, εποικοδομητική και τεκμηριωμένη, έστω και οξεία, αλλά οπωσδήποτε χωρίς απαξιώσεις, προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και κάθε είδους στρεβλώσεις της πραγματικότητας προκειμένου και μόνο να αποδειχθεί πως "είμαι μάγκας" ή "έχω δίκο". Το χιούμορ βεβαίως επιτρέπεται ή και επιβάλλεται ενίοτε... Έτσι πιστεύω.

Ποιά θα΄ναι τα αντικείμενα των άρθρων μου;

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, στην ολότητα σχεδόν των περιπτώσεων. Μ΄αυτό θ΄ασχολούμαι και μόνο όταν το κρίνω ως αναγκαίο με τους άλλους. Και το κρίνω, δυστυχώς, συχνά. Μιλάω για το αντιΟλυμπιακό συλλήβδην μέτωπο. Αγωνιστικό, διαιτητικό, οργανωτικό του ποδοσφαίρου μας, δημοσιογραφικό, πειθαρχικό, πολιτικό. Πηγές άλλες, ιδιαίτερες, πλην των ΜΜΕ, δεν έχω. Όσα προσλαμβάνω απ΄την καθημερινή μου ενημέρωση. Δεν κάνω ρεπορτάζ. Δεν είμαι αθλητικός συντάκτης. Είμαι ένας μέσος οπαδός του Ολυμπιακού. Απλώς. Ένας ανάμεσα στους μισούς Έλληνες. Και πάω στο επόμενο, το τελικό, ερώτημα:

Και τί θα επιδιώκεις, φίλε, με τα κείμενά σου εδώ; Πού θα αποβλέπεις;

Απαντώ, συνεχίζοντας τα πιο πάνω. Δεν είμαι υπάλληλος κανενός και εκφράζω αποκλειστικά τον εαυτό μου. Παρακολουθώ τον Θρύλο πολλές δεκαετίες, τώρα. Κάποτε μάλιστα, πολύ παλιά, είχα την τιμή να φορέσω για κάποιο διάστημα και τη φανέλα του υπογράφοντας δελτίο μπρος στον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο. Όταν το Πασαλιμάνι και η Φρεαττύδα ήσαν αλλιώτικα. Στην ιστορική Λέσχη, στις διαδρομές μιας 50άρας"πισίνας" δίπλα στο γήπεδο του μπάσκετ, στα σκουρόχρωμα και τότε νερά μπροστά απ΄τους κωπηλάτες και τους πυγμάχους που βαρούσαν ακατάπαυστα τον μικρό και τον μεγάλο σάκκο, ή κάνοντας σκοινάκι και με τον 6ο στόλο αρόδο 2 - 3 μίλια μακριά απ΄τη μπούκα του Πασαλιμανιού στον Φαληρικό όρμο. Θα βλέπω λοιπόν, θ΄αξιολογώ και θα καταθέτω ελεύθερα και αδέσμευτα την άποψή μου. Με τη ματιά του μεσόγαυρου, του οπαδού, και στόχο να επισημαίνω σύμφωνα με την πείρα και τη νοημοσύνη μου όσα θεωρώ άξια προς εντοπισμό. Επικροτώντας χωρίς τσιγκουνιές, αλλά και επικρίνοντας. Θ΄αποφεύγω όσο μπορώ τις προβλέψεις, τον κάβο-Μαλιά ως γνωστόν όλων των δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων. Χωρίς φυσικά και να τις καταργήσω. Θεωρώ τον εαυτό μου λάτρη της αλήθειας και φανατικό αξιοκράτη. Κι΄αυτά τα δυο κυρίως θα προσπαθώ να "βγάζω" κάθε φορά που θ΄απευθύνομαι σε όσους τυχόν θα με τιμούν διαβάζοντάς με. Όσοι διαφωνούν, ας μη με διαβάζουν αν προτιμούν. Δεν τρέχει τίποτα. Δεν χρειάζεται ν΄ανεβάζουμε κατακόρυφα συνεχώς τις στάθμες της αδρεναλίνης μας στο αίμα, κρίνοντες και κρινόμενοι. Αρκούν οι μοναδικές στιγμές του αθλητισμού εν γένει για τέτοιες...αναβάσεις.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ: "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Σε ελεύθερη μετάφραση, σκοπεύω να τα λέω όλα, όπως τα αντιλαμβάνομαι και τα νιώθω. Σταράτα, μαουνιέρικα, σε δικούς μας και "απέναντι". Με σεβασμό, ντομπροσύνη και συνέπεια στις αξίες μου. Απ΄τη γαυροσκοπιά μου όμως πάντα. Μην ξεχνιόμαστε, ε;

Σχόλια

Εικόνα Arxidakos

Όπως είπε και ο Κώσταρος ο Μανωλάς στη συνέντευξή του στο σπορ24 "Σαν αγάπη προς την ομάδα οι Ιταλοί είναι ασύγκριτοι. Αλλά σαν ατμόσφαιρα δεν συγκρίνεται το Καραϊσκάκης. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο γήπεδο. Μπαίνεις μέσα στο Καραϊσκάκης και ανατριχιάζεις. Όταν ακούς τον κόσμο ξεχνάς τα πάντα. Θέλεις να στο πω ξεκάθαρα; Νιώθω μια κα...λα. Σαν να κάνεις έρωτα. Εγώ έτσι νιώθω. Όταν με χειροκροτούν σε κάθε ενέργεια και σε κάθε τάκλιν, εγώ έτσι αισθάνομαι. Μου δίνει 50% πάνω"

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι. Το νιώθουμε όλοι αυτό. Μικροί μεγάλοι.

Εικόνα Red Kokkinos

Ευγε Αποστολε, ακριβως ετσι, οπως εχουμε ...γεννηθει, με αυτο το DNA που μας σφραγισε την Υπαρξη!

Εικόνα apostolos gaganis

Και μόνο που ακούω τον ύμνο τον παλιό.... Καταλαβαίνεις.

Εικόνα Red Kokkinos

Δακρυζω!

Εικόνα ThomasK

Αρχηγός!

Εικόνα apostolos gaganis

Έσχατος.

Εικόνα djole11

Γεια χαρα σε ολους.Προσωπικα δε φοβαμαι τιποτε οσον αφορα εξωγενεις παραγοντες.Οτι και να κανει ο καθε Κοντονης και ο καθε Τσιπρας ειναι απλα ΝΑΝΟΙ μπροστα στο Θρυλο,δεν υπαρχουν.Ισα ισα που μας κανουν καλο,μας συσπειρωνουν και γνωριζουμε καλυτερα τους φιλους και τους εχθρους μας...Εγω φοβαμαι μονο την εσωστρεφεια και τον κακο μας εαυτο.
Δλδ ρε παιδια ειλικρινα,ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ????ΤΙ??????
Που παιρνουν εναν τιτλο στα 500 χρονια ο ενας με τις μπουγαδες του Πατερα και ο αλλος στα χαρτια??Που αν πας σε 50 δημοτικα ακομα και στη βορεια Ελλαδα θα βρεις ΠΑΝΤΟΥ γαυρακια???Που με τη ζελα του Αλαφουζου γελαει ολος ο ντουνιας??Επειδη δλδ η Κουλα ΕΠΡΕΠΕ για πολλους λογους να παρει το φετινο τιτλο θα ξεχασουμε οτι πριν λιγα χρονια επαιζε Γ ΕΘΝΙΚΗ???Τη μπουγατσα δεν τη θεωρω καν μεγαλη ομαδα,ενα τσουρμο νεοπλουτων κομπλεξικων ειναι με αυτοκαταστροφικες τασεις.
Δεν τους βλεπουμε αδερφια,τοσο απλα.Και οταν με το καλο αλλαξουν τα πραγματα (πολιτικα) στην Ελλαδα ερχονται τα (πιο) ωραια για την ομαδα,λιγο υπομονη...
Εδω θα ειμαστε!

Εικόνα apostolos gaganis

Είθε.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Έτσι! Αυτός είναι ο γαύρος! Ό,τι καλύτερο ως οδηγός ιδιαίτερα για τους νεότερους γαύρους. Το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι κουβέντες αποδεικνύεται και από αυτά που ζήσαμε φέτος. Μόνο ο θρύλος θα άντεχε σε τόσες κακοτοπιές. Όποιος γαύρος ΔΕΝ κατάλαβε λοιπόν τι εστί γαυροσύνη και το τι έχει προκαλέσει η τόση πίκρα που έχει σκορπίσει στο αντιολυμπιακό μέτωπο η ομάδα μας, ας διαβάζει το κείμενο μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν.
ΥΓ: Μήπως θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί ένας σταθερός τόπος στην ιστοσελίδα όπου θα σχολιάζουμε την τρέχουσα ποδοσφαιρική μας επικαιρότητα (φιλικά, παίκτες κλπ);

Εικόνα apostolos gaganis

Προχωράμε μπροστά, αδελφέ.

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε ειλικρινά χωιΊς διάθεση φιλοφρόνησης, αποτελείται βασικό πυλώνα αυτού του ιερού ναού της γαβροσύνης.
Ένας αυθεντικός γάβρος που με την τεράστια εμπειρία και τις αξιοθαύμαστες γνώσεις του αποτελεί σημείο αναφοράς και οδηγό ορθολογικής αξιολόγησης των καταστάσεων,καταφύγιο και ορμητήριο της ψυχικής διάθεσης των οπαδών του Θρύλου που εκκλησιάζονται σε αυτόν τον ιστότοπο!
κ. Απόστολε συνεχίστε την πολύτιμη συνεισφορά σας μην κουραστείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε μας και κυρίως στο μεγαλείο του Θρύλου.
.............................................................................................
Τώρα στην επικαιρότητα.
Σε ρυθμούς Μουντιάλ. Κάποια σκόρπιες σκέψεις μου ενώ οδηγούμαστε στην προημιτελική φάση:
1. Η απόσταση μικρών και μεγάλων έχει μικρύνει αισθητά ,
2. Το passing game και η μεγάλη κατοχή μπάλας δεν προεξοφλεί και αποτελεσματικότητα. (να ομολογήσω ότι χάρηκα για τον αποκλεισμό των ανιαρών Ισπανών)
3. Η τακτική των Πορτογάλων -Σάντος κλπ δεν τους πήγε πολύ μακριά(άραγε τι αξίζουν χωρίς τον Ρονάλντο?)
Το πορτογαλικό μοντέλο όπως ξεδιπλώθηκε στη Ρωσία με κάνει σκεπτικό....για τυχόν μιμητές....
4. Η καλή αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι το Α!(ακρογωνιαίος λίθος!(πχ ο Γκριζμάν αμυνόμενος να μαρκάρει τον Μέσι στην μικρή του περιοχή!!!) και δεν αφήνουμε χώρους, ιδιαίτερα σε σπρίντερ-τύπους σαν τον Εμπαπέ(τον εκκολαπτόμενο νέο βασιλιά)!
5.Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ,συνδυασμένη με Σχέδιο, Δύναμη και φυσική κατάσταση,πρωτίστως στους αμυντικούς και τα χάφ, είναι αυτή που δίνει την αποτελεσματική υπεροχή! είναι το Ω!
5. Η δεξιοτεχνία, η ντρίπλα δεν είναι πολύ χρήσιμη εάν δεν συνδυάζεται με κίνηση μπροστά και κάθετη διείσδυση προς την περιοχή!
6. Κάθε σύνθεση ομάδας αρχίζει με το ν.1,μεγάλη υπόθεση ο καλός τερματοφύλακας!(Αργεντινή ακούς?)
.........................................................................................
Ευελπιστώ ότι οι έχοντες και κατέχοντες θέσεις στον Θρύλο μας, που κατά τεκμήριο διαθέτουν εμπειρία και γνώσεις θα αξιοποιήσουν όπως πρέπει την σύγχρονη τεχνογνωσία, και τα διδάγματα από την εξέλιξη του ποδοσφαίρου όπως ξεδιπλώνεται στο Μουντιάλ!
...........................................................................
Μπράβο στον Σούμπασιτς και τον Σμαιχελ!,είπαμε ο καλός τερματοφύλακας!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ. Εύστοχος. Κι΄εγώ ευελπιστώ.

Εικόνα CEN-TAURUS

Δίπλα στο σπίτι μου, σε μια άκρως τουριστική περιοχή, υπάρχει ένα ξενοδοχείο και απόψε διοργανώνει λαϊκή βραδιά για τους τουρίστες. Τα μεγάφωνα τέρμα και ακούω πεντακάθαρα ακόμη και με κλειστά παράθυρα. Με το που κλικάρω να σε διαβάσω, αρχίζει να παίζει το "κάτω στον πειραιά στα καμίνια" με το μπουζούκι να κελαϊδάει και τον τραγουδιστή τα δίνει όλα! Ρε κάτι συμπτώσεις λέω!

Εικόνα apostolos gaganis

Ο...γνωστός Κένταυρος.

Εικόνα takis xwsiar

Αυτά όλα,ειναι για "καινούργιους".Εμεις σε ξερουμε Αποστολε,γι'αυτο σε "διαβαζουμε".Να'σαι καλα εσυ και ο Ολυμπιακος μας,να χαιρομαστε και οποτε τυχη να μανουριαζουμε σαν Γαυροι.Παντα μας ενδιαφερει η αποψη σου και είναι σεβαστη,ακομη και όταν διαφωνούμε σε κατι.Γιατι στο πιο σημαντικο συμφωνούμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός ο Τάκης.

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Γαυρακιώτη κατέχεις επάξια την θέση του ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ της απανταχού γαυροσύνης !!!! Το γαυρογονίδιο τελικώς εκδηλώνεται στην παιδική ηλικία. Γαύρος ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, δεν γίνεσαι...... ΘΡΥΛΟΣ μέχρι τα πέρατα της οικουμένης !!!!!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Και μέχρι τα...παράλληλα σύμπαντα!

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Γαυρακιώτη κατέχεις επάξια την θέση του ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ της απανταχού γαυροσύνης !!!! Το γαυρογονίδιο τελικώς εκδηλώνεται στην παιδική ηλικία. Γαύρος ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, δεν γίνεσαι...... ΘΡΥΛΟΣ μέχρι τα πέρατα της οικουμένης !!!!!!!!!!!!