ΜΕ ΛΟΥΚΕΡΝΗ: ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ.



Με πολλή προσοχή και τα δύο παιχνίδια. Λουκέρνη ή FC Luzern. Eλβετική ομάδα, καλό το επίπεδο ποδοσφαίρου στη χώρα, συμμετέσχε αυτή και στο πρόσφατο Μουντιάλ. Μπορούσε να μας τύχει και πιο βατή αντίπαλος. Φυσικά και δεν είναι Μπάρτσα, Γιούβε ή Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Όποια και να μας τύχαινε πάντως, το τί θα κάνουμε εμείς μετράει. Και ΤΩΡΑ δεν είμαστε - λογικό - έτοιμοι, ενώ σ΄εκείνους έχει αρχίσει ήδη το πρωτάθλημα, μια αγωνιστική πέρασε, όπου και η λεγάμενη έχασε στην έδρα της 2 - 0 από την Ξαμάξ. Καμιά σημασία, με την ευκαιρία, δεν έχει ετούτο το τελευταίο. Να σημειώσω ακόμη ότι το 2016, επί Μπέντο, μας είχε ξανατύχει ελβετική ομάδα για το Γιουρόπα, η Γιουνγκ Μπόϊς, την οποία είχαμε αποκλείσει με νίκη μας εκεί 1 - 0 και ισοπαλία στο Καραϊσκάκη 1 - 1. Τ΄αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους.

Όταν το διάβασα το νέο λοιπόν, είπα μέσα μου: "Ώωωω ρε....Πάλι στα κατσικοχώρια θα πα΄να παίξουμε...", και με το...ζόρι βρήκα μια φωτογραφία της πόλης, την πιο...υποφερτή που μπόρεσα. Να΄τη:

Έσφιξα έτσι την καρδιά μου και προχώρησα στα ποδοσφαιρικά, ανατρέχοντας στα πιο εύκαιρα, σε Transfermarkt δηλ. και Wikipedia. Παραθέτω τα κυριότερα που μπόρεσα να συλλέξω. For you, camarads...

-  Η Λουκέρνη είναι μια τουριστική πόλη της κεντρικής Ελβετίας νότια και κοντά στη Ζυρίχη στους πρόποδες των Άλπεων, στο ομώνυμο καντόνι και στα παράλια της ομώνυμης λίμνης, με 58.000 κατοίκους. Κατάσχημη.... Η ομάδα της ιδρύθηκε το 1901, στηρίζεται θερμά απ΄τους κατοίκους της καθώς και των γύρω περιοχών, παίζει στο καινούριο πρακτικά γήπεδό της, το Swissporarena ( κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης ), 17.000 θέσεων και εδώ και 13 χρόνια αγωνίζεται στην ελβετική Σούπερ Λίγκα. Χρώματά της, το μπλε και το άσπρο. Είναι ιστορική, παραδοσιακή ποδοσφαιρική ομάδα, έχει πάρει 1 πρωτάθλημα το 1989 και δύο κύπελλα το 1960 και το 1992 και είναι η ομάδα με τα περισσότερα "μπες βγες" στην πρώτη κατηγορία μεταξύ όλων των άλλων ομάδων της Ελβετίας ( σύνολο 17 φορές! ). Πέρσι πάντως τερμάτισε τρίτη, πίσω από Γιουνγκ Μπόϊς και Βασιλεία, ενώ τα τελευταία χρόνια κατατάσσεται σταθερά στις 5 πρώτες του πρωταθλήματος. Να προσθέσω ότι βρίσκεται και στις πρώτες 4 ομάδες της χώρας από άποψη αριθμού θεατών στους αγώνες, με 11.000- 14.000 κατά μ.ο.

-  Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 21 περίπου εκατομ. ευρώ ( του Ολυμπιακού στα 73 ) και έχει "αποκτήσει" μέχρι τώρα 5 παίχτες, δύο δανεικούς με τους άλλους 3 να΄χουν γυρίσει κι΄αυτοί από δανεικοί. Οικονομική...αιμορραγία σούπερ, δηλαδή. Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του νέου της προπονητή ( πρώην της Άντερλεχτ - μας...κυνηγάει αυτή η ομάδα ) Ρενέ Βάϊλερ την περασμένη βδομάδα και πριν απ΄το παιχνίδι της με την Ξαμάξ, είχε μέχρι τότε μόνο 15 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές ( της έφυγαν 9 ), δηλ. δεν έχει συμπληρώσει καν το ρόστερ της ( διατηρεί όμως τον κορμό της ). Σε αντιστοίχιση, εμείς κορμό δεν έχουμε ακόμη, ανέτοιμοι είμαστε, ελπίζω όμως να΄χουν σουλουπωθεί κάπως τα πράγματα μέχρι το πρώτο ματς στο Φάληρο στις 9 και τη ρεβανς εκεί στις 16 Αυγούστου.

-  Από το 2010 - 11 μέχρι το 2017 η Λουκέρνη έχει μετάσχει 5 φορές σε διάφορες προκριματικές φάσεις του Γιουρόπα και έχει αποκλειστεί από Ουτρέχτη, Γκενγκ, Σεν Τζόουνστόουν, Σασουόλο και την κροατική Όσιγιεκ πέρσι στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

-  Όσον αφορά τους παίχτες της ειδικότερα, τί να πούμε τώρα; Θα μάθουμε σίγουρα απ΄τους αθλητικούς συντάκτες μέσω των επαφών που αναμένω να κάνουν σίγουρα στο επόμενο διάστημα. Του λόγου μου και από το Τransfermarkt είδα πως η χρηματιστηριακή αξία των παιχτών της κυμαινόταν από εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι τα 2 εκατομ. ευρώ, ο σέντερ φορ της Γιούριτς. Με πτωτική πορεία. Ακριβότερη γραμμή κατά φθίνουσα σειρά η μέση, η αμυντική και μετά η επιθετική. Σχετική, σχετικότατη, η σημασία όλων αυτών, γιατί ΤΟ ΧΟΡΤΟ είναι΄κείνο που έδειχνε, δείχνει, θα δείχνει ΠΑΝΤΟΤΕ και τίποτα άλλο. Νεανική ομάδα με μ.ο ηλικίας τα 24,6 έτη. Όταν θα΄χουμε κάτι αξιόλογο, ασφαλώς και θα το φέρουμε για ανάγνωση και συζήτηση. Για την ώρα, έχω να πω ότι τα παιχνίδια τα βλέπω δύσκολα, το ξαναλέω, θέλουν πολλή προσοχή και ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν πλέον ΠΛΗΡΩΣ τις ευθύνες τους. Εννοώ ΚΥΡΙΩΣ τους παίχτες. Τώρα πια ξέρουμε τον αντίπαλό μας. ΚΑΙ πρέπει εκείνοι ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, να τον έχουν ξεψαχνίσει μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια πριν απ΄το πρώτο διαιτητικό σφύριγμα.

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣ...ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

SOS!Προεδρε φερε παικτες ποιοτητας αλλιως θα τρωμε σφαλιαρες απο Ιβαν Νιαου και αλλους.
Μας λειπουν παικτες ποιοτητας η ψαλιδα ανοιγει σε βαρος μας!
Υ.Γ οσοι αγαπανε δεν αρκουνται σε δικαιολογιες και υποσχεσεις
ΥΓ2.Ερωτηματικα για τον Μαρτινς???

Εικόνα matrasimca

Αφου δωσαμε οποιον καλο παικτη με προσωπικοτητα ειχαμε και αφου γερασε ο Τσορι και εφυγε αγοραζουμε απο πανερι οπως κοροιδευαμε καποιους αλλους.
Σημερα εκανα φλιπ και εβλεπα και τα δυο ματς Ολυμπιακο και Παοκ.
Μπορει ο ΠΑΟΚ περυσι μεχρι τα Χριστουγεννα να χρησιμοποιησε την παραγκα της εξυγιανσης αλλα ο Ποντιος τα καταφερε.
Ο ΠΑΟΚ που ειδα σημερα ειναι πολυ καλη ομαδα και θεωρω πως με το υπαρχον ροστερ που εχουμε ειναι αδυνατον να τους περασουμε.
Ο προεδρος θα πρεπει να σκεφτει πως και γιατι πληρωνει τοσα πολλα αλλα περνει πισω τοσα λιγα.
Τι αντρες ειναι αυτοι που οταν τρωνε ενα γκολ αντι να σκυλιασουν λιωνουν σαν παγακι στη Σαχαρα;
Λυπαμαι αν στεναχωρω τους φιλους εδω μεσα αλλα οπως ελεγα καποτε στους Παναθηναικους αν θες να γινεις καλυτερος πρεπει να σταματησεις να επαναλαμβανεις τα λαθη σου
Καληνυχτα φιλοι μου

Εικόνα ThomasK

Αισιοδοξώ παρά τη νέα 4άρα από την Αϊντχόφεν.
Ψυχραιμία πάνω απ' όλα.

Εικόνα Romain

Δύσκολο θα είναι διότι δεν έχουμε ακόμη μονταρισμένη ομάδα. Και τις προκρίσεις τις παίρνεις όχι με τις μεταγραφές αλλά με τον κορμό που δυστυχώς δεν διαθετουμε και όπως φαίνεται θα αργήσει να εμφανίσει ο Μάρτινς.

Βλέπω να κρίνεται η πρόκριση στις λεπτομέρειες, στην τύχη, στο εκτός έδρας γκολ και δύο παιχνίδια ντέρπι.

Σημασία έχει βέβαια η πρόκριση.

Εικόνα apostolos gaganis

Θέλει πολλή προσοχή το πράμα.

Εικόνα dimitrov7

Εγώ να σας πω την αμαρτία μου, την Λουκέρνη ήθελα και όλως τυχαίως αυτή έπεσε.
Καλό και πολιτισμένο ταξίδι στα πέριξ. Πολιτισμένη χώρα & πόλη. Ωραιότατο γήπεδο. Έδρα πολιτισμένη λογικά. Και στο 1ο ματς μπορεί να πέσει και κανένα 40άρι καύσωνας και να επηρρεαστούν αρνητικά οι Ελβετοί.
Επίσης η ομάδα δεν είναι φόβητρο αλλά δεν είναι και να ησυχάσεις. Προκαλεί συναγερμό - λογικά - σε όλους. Ελπίζουμε.
Διακινδυνεύω την πρόβλεψη πως αν ο Πορτογάλος αποδειχθεί Πορτογάλος(και εσχάτως Γάλλος βάσει μουντιάλ) θα περάσουμε παρά τα όποια αχ και βαχ. Αν τη δει είμαστε Ολυμπιακός και ααα και ουουουου αλά Γκενκ θα έχουμε γούστα.
Πιστεύω πως τα ματς αυτά είναι ειδικών συνθηκών και θέλουν ρεαλισμό και κυνισμό.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός.

Εικόνα Harry red logic

Με δεδομένο ότι οι απόψεις μας μοναδικό σκοπό έχουν να αφυπνίσουν για να μην βρεθούμε προ οδυνηρών αποτελεσμάτων-και όχι εκπλήξεων βάσει του σημερινού υλικού και εικόνας της ομάδας-αθροίζω και εγώ την πρόβλεψη μου ότι τα παιγνίδια θέλουν τεράστια προσοχή!
Να απευθύνω ταπεινά έκκληση προς την Διοίκηση να κινηθεί ταχύτατα και να ενισχύσει την ομάδα με ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!
"ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΆΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΝ"!
Μέχρι στιγμής βλέπουμε ποταμό δικαιολογιών(κάποιες δικαιολογημένες) η ουσία όμως είναι ότι η ομάδα έχει --άσθμα!χρειάζεται ριζική δραστική θεραπευτική αγωγή!
--Πρόεδρε, σαν δεινός επιχειρηματίας ξέρεις πολύ καλά ότι οι σωστές κινήσεις πρέπει να γίνονται στο σωστό χρόνο!Έχεις καθυστερήσει!

Εικόνα apostolos gaganis

Οψόμεθα.

Το αυριανό παιχνίδι θα δείξει πολλά. Διαβάζω σήμερα ότι ο Μαρτίνς δίνει ΤΩΡΑ ( μετά το κάζο με την Γκενγκ, που μόνο οι έχοντες πρόβλημα το αγνοούν ή...καμώνονται πως το αγνοούν ) ιδιαίτερη προσοχή στην ΑΜΥΝΑ. Έτσι είναι. Βλέπεις και - σωστά - μαθαίνεις, παίρνοντας στη συνέχεια τα μέτρα σου. Καλό το πρέσινγκ, αλλά εξαρτάται ΚΑΙ από τον αντίπαλο, ΚΑΙ απ΄το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας σου ΚΑΙ απ΄το υλικό που διαθέτεις. Όχι πάντα και παντού, Πέδρο, γιατί το πληρώνεις.

Ψιλά γράμματα, για ορισμένους...

Εικόνα Harry red logic

Ο Μαρτινς πήρε από κοντά γεύση και την ντροπιαστική 3αρα στα Γιάννενα και άλλα παρόμοια! Αν μετά από 3 μήνες που παρακολουθεί την ομάδα ΤΩΡΑ πήρε χαμπάρι την μαύρη τρύπα στην άμυνα τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και ΚΡΑΥΓΆΖΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΕ!
ο Μαρτινς δεν μας έφερε τον αμυντικό ογκόλιθο Καναβάρο...συγνώμη Μιραντα τον αναπληρωματικό της Γούλβς να μας λύσει το αμυντικό πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!Βρε μήπως αναφωνήσουμε που είσαι Μπέντο με τον Βιάνα?

Υ.Γ.1-
Ο Μπουχαλάκης μεταμορφώθηκε σε Καντέ??? τότε γιατί ήταν αναπληρωματικός στην Νότιγχαμ?
Ο Φέτφα μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Αζάρ σε γήπεδο 5χ5! αλλά σε κανονικό γήπεδο ??????
....Συγνώμη Σύγγαυροι αναρωτιέμαι ο Μοντέστο και ο Καρεμπέ έχουν πάει σε οφθαλμίατρο τελευταία? δεν εξηγείται διαφορετικά....
Υ.Γ2-
ΠΡΟΕΔΡΕ δεν είναι στραβός ο γιαλός.............

Εικόνα dimitrov7

Να συμπληρώσω πως η "μαύρη τρύπα" στην άμυνα υπάρχει από πρόπερσι. Θα έλεγα β' γύρο 7ου. Και - από όσο ξέρω - η άμυνα είναι κυρίως θέμα δουλειάς και προπόνησης και διάθεσης για άμυνα. Κι όχι θέμα κυρίως προσώπων-ταλέντου όπως η επίθεση. Δλδ η κούλα ποιούς έχει αμυντικούς και παίχτες? Πέρα από τους κόρακες δλδ? Μήπως τον Καναβάρο? Εγώ δλδ σύγγαυρε περιμένω να δω την δουλειά στην άμυνα κυρίως να βγαίνει. Στην εθνικιά της Γαλλίας δλδ ο Ζιρού τι έκανε? Από που ξεκίναγε η άμυνα? Και στα κόρνερ μήπως ο Ζιρού καθάριζε σαν 3ος στόπερ? Διότι μέχρι την 4άρα μαθαίναμε από τους ρεπόρτερ για σωστή δουλειά, για δυνατές προπονήσεις και για οικογενεικό κλίμα. Μπάρμπεκιου και τραγούδια. Μετά την 4άρα πως διαλύσανε όλα? Τώρα λέει συζητάνε. Μπα?

Εικόνα John Zolo

Εγω Αποστολη μου θα σε παω ...εκτος θεματος με μια απλη ερωτηση...
Καλα, ειναι δυνατον να ηθελαν εκει στην Κουλα να περασουν αυτο το συμβολαιο ;
Τι εκαναν στο δικαστηριο απο τις 16:49 ; (κατα τον ΓΑΥΡΟ).
Εχεις κυριε συμβολαιο ; εχω...φερτο...δεν το χω υπογραψει...αει σπιτι σου...μη πω καπου αλλου...Τι ηθελε ο δικαστης να καταλαβει ;
Πηγε ο λαθρεμπορας ως συνηθως με απειλες να παρει την υπογραφη του Λαζαρου...
Απειλουσε και το τσουτσεκι ο Δημητριαδης σημερα...πως τον εχουν ακομη αυτον και κυκλοφορει ετσι ; Ουδεις ενδιαφερεται ;
Για να δω λοιπον την προσφυγη του Ολυμπιακου θα την κανουν δεκτη και να τους κλεισουν στο σπιτι ή θα παρεμβει παλι ο...Φλαμπουραρης ;

Εικόνα apostolos gaganis

Είσαι εκτός θέματος... Θα σε μηδένιζα λοιπόν, αλλά επειδή σ΄αγαπάω , κάνω ότι...δεν το λαμβάνω υπόψη μου. Ό,τι και να γίνει, θα το μάθουμε ούτως ή άλλως, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πάνω από ΚΑΘΕ όνομα. Και δεν φοβάται ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Μόνο τον ΚΑΚΟ εαυτό του. Μόνο. Αισιοδοξώ πάντως. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει προβλέψει τα πάντα, πριν πάρει τον παίχτη. Αλίμονο. Ίδωμεν βέβαια.

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Η μεγάλη δυσκολία των αγώνων τέτοια εποχή είναι ο χαμηλός βαθμός ετοιμότητας ΟΛΩΝ των Ελληνικών ομάδων. Για διάφορους λόγους, με βασικό το καθυστερημένο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων.
Εξ ορισμού λοιπόν ΚΑΜΙΑ Ελληνική ομάδα δεν δικαιούται να αντιμετωπίσει ΕΛΑΦΡΑ, ΚΑΜΙΑ κλήρωση.
Πόσο μάλλον δε εμείς, όταν ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ θα πάμε σε αυτά τα 2 παιχνίδια με κόφτη τον... Μπουχαλάκη, δηλ. ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΙ...
Καλή επιτυχία στην ομάδα, πιστεύω θα περάσουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΡΕΠΕΙ.

Εικόνα Red Kokkinos

ΠΡΟΣΟΧΗ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς.

Εικόνα ze ηλιας

Απόστολε θάπρεπε να το γράψω στο σχόλιό σου μετά τη Γκενκ αλλά δεν αντέχω.
Πάνε να μας τον επιβάλουν εκ νέου και αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα.
Πείτε με γκρινιάρη,κουκουλοφόρο κλπ αλλά παίκτης Μπουχαλάκης απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ αλλά θα σκάσω

Εικόνα dimitrov7

Κι όμως όλοι οι προπονητές στην προετοιμασία εκτιμούν τον Μπουχαλάκη. Προφανώς κάτι βλέπουν. Στα επίσημα αρχίζει το κακό. Αν θυμάσαι κι ο Μίτσελ το 1ο καλοκαίρι που έκανε προετοιμασία τον προόριζε για βασικό. Αλλά - αν θυμάσαι - χτύπησε και πήρε τη θέση του ο Κασάμι. Μιλάω για τη χρονιά που περάσαμε στους 16.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν χρειάζεται, Ζε. Θεωρώ πως θα παίξουν άλλοι βασικοί στη μεσαία γραμμή κατά τη νέα σεζόν. Για αύριο πάντως, δεν ξέρω. Του άρεσε, κι΄εμένα δεν μου ήταν αδιάφορος, αλλά βρίσκεται αλλού μερικές φορές στον αγώνα και παίζει σαν καθυστερημένος. Σώμα έχει. Ψυχή και μυαλό δεν φαίνεται να΄χει. Θα δούμε. Τί άλλο να πω; ΡΙΖΙΚΑ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ. Υπομονή. Και εγρήγορση.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Να συμπληρώσω κ.Απόστολε,ότι οι δυο δανεικοί που πήρε είναι τερματοφύλακες ενώ ο Γιούριτς (ο βασικός σέντερ) είναι τραυματίας μέχρι νεοτέρας.

Εικόνα apostolos gaganis

Το ξέρω. Θα δούμε για τον Γιούριτς. Υπάρχουν μέρες ακόμα μέχρι τα παιχνίδια μεταξύ μας και γιαυτό δεν έγραψα κάτι σχετικό. Σ΄ευχαριστώ πάντως, Ευριπίδη.