ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...



Στην εικόνα είναι ένα είδος εξωτικής τσούχτρας με τα ψαράκια που΄χει καπαρώσει για να τα καταναλώσει ακολούθως στο πρωτόγονο πεπτικό της. Τα΄χει βάλει στο "Ρέντη" της με άλλα λόγια, σε ειδικούς χώρους, προς εξαφάνιση...

Καταχωρίζω τα πρώτα συμπεράσματα από την μέχρι τούδε προετοιμασία της ομάδας και ειδικότερα από τα παιχνίδια με την Έουπεν και μετά, δηλ. κατά σειρά με Σιντ Τρουίντεν, Γκενκ, PSV και Γκιοζτέπε. Και πάντα, φυσικά, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη.

1.  Η ομάδα είναι ανέτοιμη. Ο Μαρτίνς επιμένει να δηλώνει ότι θα είναι έτοιμη όταν πρέπει, που σημαίνει στις 9 Αυγούστου, κάτι που το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο μιας και μεσολαβούν μέχρι τότε μόνο 12 μέρες από σήμερα. Το εάν θα καταφέρει λοιπόν να τη φέρει σ΄ένα ικανοποιητικό τουλάχιστον βαθμό ετοιμότητας ως τον πρώτο της ΕΠΙΣΗΜΟ αγώνα εναντίον της Λουκέρνης στο Φάληρο, μένει να το δούμε στο χόρτο. Όπου όλα και πάντα κρίνονται τελικά. Ελπίζω να δικαιωθεί.

2.  Τη συγκομιδή σε εκβάσεις και σκορ, δεν τη λες και θετική. Στις πέντε ειδικότερα προαναφερθείσες συναντήσεις, 3 ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη, τέρματα 12 κατά, 4 υπέρ. Όλα είναι βεβαίως σχετικά, γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα στους αγώνες προετοιμασίας δεν έχουν σημασία και αυτά τα παιχνίδια είναι μόνο για τον προπονητή κλπ, οπωσδήποτε όμως η εικόνα την οποία παρουσιάζουν σ΄αυτούς οι παίχτες και συνακόλουθα η ομάδα, έχει και παραέχει. Αφού τότε γίνονται οι αξιολογήσεις σε άτομα, συστήματα και τακτικές.

3.  Το ιδιαίτερο - αρνητικό - χαρακτηριστικό πάντως που ανέκυψε συγκεκριμένα από τα παιχνίδια με Έουπεν, Γκενκ και PSV, ήταν η απότομη και πλήρης κατάρρευση, αποδιοργάνωση της ομάδας μόλις έτρωγε το πρώτο γκολ και στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να δέχεται βροχηδόν σε σύντομο διάστημα και άλλα. Ένα "σύνδρομο", που ονόμασα - έτσι για να γίνεται κουβέντα - PGMC ( Post Goal Mental Collapse: Ψυχοπνευματική Κατέρειψη Μετά απο Γκολ ), τα αίτια του οποίου εκφεύγουν του άρθρου, αλλά που απασχόλησε έντονα σε όλα τα επίπεδά της την ομάδα και ιδίως φυσικά τον Μαρτίνς. ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ. Κι΄εμάς τους οπαδούς βέβαια. Τους περισσότερους τουλάχιστον. Που έπεσε με τα μούτρα στον χειρισμό και την αντιμετώπισή του, επανειλημμένα. Διότι, ναι μεν όταν τρως γκολ στρεσάρεσαι, είναι φυσικό, αλλά περιμένει κανείς απ΄τον Ολυμπιακό ιδίως να δείξει TOTE αποκλειστικά την μια - γνωστή - αντίδραση στο στρες, την μαχητική, το fight δηλαδή κι΄όχι εκείνο που΄δειξε, την άλλη δηλ. αντίδραση, το flight, το φευγιό, την απουσία στην κυριολεξία για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Καλά το περιέγραψε ο Περπερίδης ( χωρίς να ξέρει παθοφυσιολογία ο άνθρωπος ), όπως το διάβασα, ότι ήταν σαν να ΕΦΕΥΓΕ η ομάδα μετά το πρώτο τεμάχιο... Γκολ πρώτος μπορεί να φας, ασφαλώς και τίποτα δεν αποκλείεται ( φτάνει να μη σου γίνεται συνήθεια...), αλλά δεν ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ αντί να αντιδράσεις και με πάθος μάλιστα, ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και να τους το χώσεις, να...εξαφανίζεσαι και να μετατρέπεσαι στο τάκα τάκα σε σουρωτήρι... Με τους Τούρκους, ναι, η ομάδα έβαλε πρώτη γκολ, ήταν συγκεντρωμένη, σοβαρή σε όλο τον μέτριο οπωσδήποτε αγώνα, έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, δεν της δόθηκε πέναλτι, ΣΑΝ να το πήρε επί τέλους το μάθημα, ΑΛΛΑ ο αντίπαλος δεν ήταν της ίδιας δυναμικότητας με τους Βέλγους και τους Ολανδούς. Να το σημειώσουμε αυτό. ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ, έτσι, να παγιωθεί η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που θέλουμε απ΄τους παίχτες μας στις σχετικές περιπτώσεις, να μην αιφνιδιάζονται, να μην τους παίρνει από κάτω και ν΄αντιδρούν με γενναιότητα, αποφασιστικότητα και οργανωμένα ώστε ν΄αντιρροπούν μια δυσάρεστη κατάσταση, κάτι το οποίο πάντως απαιτεί ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και ΧΡΟΝΟ για να κτιστεί. Και ΠΑΙΧΤΕΣ, οπωσδήποτε. Όχι μετριότητες ή αδιάφορους και παραιτούμενους, ούτε χέστες.

4.  Και παίρνοντας αφορμή απ΄την τελευταία μου πρόταση, έρχομαι στο έμψυχο υλικό της ομάδας. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΕΝΤΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ. Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι έχουμε ορισμένους αξιόλογους παίχτες και κάποιους πολύ ελπιδοφόρους. Σίγουρα χρειαζόμαστε και άλλη ενίσχυση. Σίγουρα. Σε θέσεις-κλειδιά. Υπάρχει όμως αφόρητο άγχος, ανυπομονησία και ΠΙΕΣΗ από τους γαύρακες προς τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της. Αφόρητο. Ο μέσος γαύρος πια δεν περιμένει. Δεν ξέρει τί σημαίνει υπομονή. Δεν ξέρει τι σημαίνει ψυχραιμία. Είναι μόνιμα στην πρίζα. Δεν ανέχεται ΚΑΜΙΑ στραβή. Καμιά. Άσε που τα ξέρει ΟΛΑ. Όλα ρε πούστη μου! Άλλο να επισημαίνεις καλόπιστα και να προτείνεις κατά την άποψή σου βρε αδελφέ, κι΄άλλο να απαξιώνεις, να μηδενίζεις και μόνιμα πια να κατηγορείς. ΚΡΙΝΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΙΛΥΠΟΠΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ. Η απώλεια του πρωταθληματος πέρσι και η εικόνα της ομάδας, μετά τη φυγή Σίλβα, έχει "γράψει" άσχημα στο θυμητικό του. Πολύ άσχημα. Γιατί ήταν συνηθισμένος στις δάφνες των εξακολουθητικών τροπαίων. Εμού, μη εξαιρουμένου.  Κι΄αυτό έχει αναπόφευκτα ισχυρό αντίκτυπο στη διοίκηση, με συνέπεια οι ενέργειες της να μην είναι κάποιες φορές οι καλύτερες δυνατές. Εκείνες που επιθυμεί. Κι΄αυτή κι΄εμείς. Να΄ναι ενέργειες υπό πίεση. ΟΜΩΣ: Έχει παραδεχθεί ο Μαρινάκης τα λάθη του, έχει υποσχεθεί ΡΙΖΙΚΗ αναδιοργάνωση του τμήματος, την έχει αρχίσει και παρά τα όποια "μπρος πίσω" στην όλη διαδικασία, την παλεύει ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. Τον Ολυμπιακό τον αγαπάει. Κι΄όποιος αγαπάει,  μάχεται. Τον στηρίζω επομένως, το΄χω δηλώσει πολλές φορές, συμπαρατάσσομαι στην προσπάθειά του για αλλαγή προς το καλύτερο και περιμένω να δω τον Ολυμπιακό που ζητάμε όλοι. Γοργές και ιδίως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ κινήσεις μόνο θέλω, με ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Που, δυστυχώς, το ξέρουμε, όλες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και είναι αδύνατον να ΠΡΟ-βλεφθούν με σιγουριά.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ!

Σχόλια

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας μας θα το ονομάσω "Άδειασμα ψυχής" (πού 'σαι Φώσκολε να το κάνεις σήριαλ).
Είναι το φαινόμενο όπου δεν χάνεται μόνο η αγωνιστική ταυτότητα μιας ομάδας (ομοιογένεια, κορμός κλπ) αλλά και κάτι περισσότερο από αυτό, κάτι πιο βαθύ. "Ψυχή" δεν σημαίνει απλά "παίζω με τσαγανό και τσαμπουκά". Αυτό είναι ένα μόνο από τα συστατικά στοιχεία της ψυχής. Η "ψυχή" είναι ένα μείγμα αυτοπεποίθησης, πνεύματος νικητή, φιλότιμου, αίσθησης ανωτερότητας και συνείδησης ότι (ως παίκτες) ανήκουν στον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό της Ελλάδας, με τους (μακράν) περισσότερους και φανατικούς οπαδούς και γι αυτό θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι αυτό που είχε (έστω και με διακυμάνσεις, αλλά το είχε) όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που σε έκανε να πιστεύεις ότι όσο και να στραβώσει μια κατάσταση θα μπορέσουμε να τη γυρίσουμε, να περιορίσουμε τις απώλειες, να βγάλουμε την απαραίτητη "ψυχή" και τελικά να διατηρήσουμε το πάνω χέρι. Και το πετυχαίναμε σχεδόν πάντα όχι μόνο επειδή είχαμε συνολικά ένα καλύτερο ρόστερ από τους άλλους, αλλά επειδή επιπλέον υπήρχε αυτό το πνεύμα στην ομάδα και στους παίκτες. Οι παλαιότεροι παίκτες το μετέδιδαν στους νεοφερμένους και πάντα υπήρχε μαγιά από αυτήν την "ψυχή". Υπήρχαν πάντα αυτοί οι φορείς, άλλοτε λιγότεροι άλλοτε περισσότεροι.

Αυτό χάσαμε. Άδειασε το ρόστερ μας από "φορείς" και -μοιραία- επήλθε το "άδεισμα της ψυχής".
Διαισθάνομαι ότι ο πρόεδρος το έχει αντιληφθεί. Κάποιες κινήσεις του έτσι τουλάχιστον θέλω να τις ερμηνεύω. Αναζητά τρόπους να ξαναδώσει "ψυχή" στην ομάδα. Αναζητά παίκτες που έχουν τα χαρακτηριστικά να γίνουν "φορείς". Την ψάχνει στα ελληνόπουλα, την ψάχνει σε πρώην παίκτες μας (Φετφα, κάτι ακούγεται και για Τορο), την ψάχνει ενδεχομένως ακόμα και στον Λάζαρο ίσως λόγω των οπαδικών του προτιμήσεων. Πιστεύω ότι αυτό ψάχνει πρωτίστως να ξαναδώσει, πέρα φυσικά από το να βελτιώσει την ποδοσφαιρική ποιότητα της ομάδας.

Αυτή η ψυχή καλλιεργείται και ό,τι καλλιεργείται θέλει χρόνο (εκτός από τα μεταλλαγμένα αγγούρια που σε μια νύχτα κάνουν τα Καλυβιώτικα να δείχνουν μπροστά τους καχεκτικά). Και αφού θέλει χρόνο η καλλιέργεια της ψυχής οφείλουμε να δώσουμε και την ψυχή μας στηρίζοντας την προσπάθεια.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ.

Εικόνα dhmos64

Καλησπέρα Αποστολε και συγγαυροι.

Με θεωρώ μέσο και προς το φανατικότερο γαύρο. Γιατί όμως υπάρχει αφόρητο άγχος, ανυπομονησία και ΠΙΕΣΗ από τους γαύρακες προς τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της; Δεν είναι ότι είμαστε ξερόλες ή ανυπόμονοι ή οτιδήποτε άλλο.
Και εξηγούμαι:
α) Πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει ο Μπουχαλάκης; Πόσο πιο καλός και ΕΞΥΠΝΟΣ μπορεί να γίνει ο Πάρντο;
Πόσο πιο μαχητικός,σκληρός και ψυχάρα μπορεί να γίνει ο Ανδρούτσος( κάτι σαν Στολτίδης ή Μιλιβόγεβιτς); Πόσο πιο γρήγορος ο Νικολάου; Ο Μιράντα καλός μόνο για μπισκότα. Δηλαδή τους παίχτες αυτούς δεν τους έβλεπαν όλη τη σεζόν και φτάσαμε στο παραπέντε;
β)Ο Μαρινάκης έχει πολλές παρτίδες με μανατζερ ,αλλά από ουσία μηδέν. Για μια πετυχημένη πώληση που θα κάνουν για λογαριασμό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (πχ Ρέτσος), του φορτώνουν μετά καραβιές με σαπάκια. Καλά το scouting της ομάδας δεν είδε αυτό το φρούτο τον Μιράντα; Δεν έχουν καταλάβει τα παιχνίδια των μανατζαρέων;
Προσωπικά δεν αδημονώ για πρωτάθλημα. Έχω χορτάσει βρε αδελφέ. Απόστολε θέλω να δω ο Ολυμπιακός να παίζει
Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο. Μια στοιχειωδώς γρήγορη ομάδα,με κίνηση και αλληλοκαλύψεις στο χώρο και μια Κ Α Λ Η Α Μ Υ Ν Α
που θα ξεκινάει από το κέντρο. Έχω πάντα την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Εικόνα apostolos gaganis

Απαντώ στην τελευταία σου ειδικά πρόταση: Κι΄εγώ.

Εικόνα Romain

Γειά σου Απόστολε,

Μετά τις 4άρες η ομάδα χρειαζονταν να αλλάξει ολόκληρη. Να φύγουν 20 παίκτες και να έρθουν καινούργιοι.

Τώρα, μετά την καλή εμφάνιση, νίκη με μηδεν παθητικό, ευκαιρίες, δοκάρι, χρειάζεται αυτούς που "διώξαμε" να τους πάρουμε πίσω. Τον προπονητή επίσης.

Θα πω και για τον ...Μαρινάκη. Τον αποκαλώ έτσι, διότι ΔΕΝ είναι Πρόεδρος.

Έχει κάνει λάθη και θα συνεχίζει να κάνει. Το μεγαλύτερο του λάθος είναι όταν μας ακούει εμάς.

Επίσης σκέφτομαι τι θα μπορούσε να συμβεί όταν θα έρθει η ώρα που ο Μαρινάκης θα αποχωρίσει. Διότι κάποτε θα γίνει και αυτό.

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος το ίδιο τρελός, το ίδιο εύπορος, και να ξοδεύει τα δικά του λεφτά με τον ίδιο τρόπο.

Διαφορετικά...

Ίσως να χρειαστούμε μεταγραφές απο τον αγαπημένο μας βάζελο ή ακόμη και την ένδοξη κουλλάρα.

Από τον βάζελο κάποιον ειδικό για ...διακανονισμούς και ...αδειοδοτήσεις χωρίς φάκελλο, και την κουλλάρα για άρθρα 44..., υποβιβασμό απο α' κατευθείαν σε γάμα κλπ.

ΥΓ. Δεν είμαι ψυχολόγος ή ψυχίατρος, αλλά βλέπω κάτι αντιδράσεις του Βαγγέλη και δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να με ανησυχούν. Είναι η αντίδραση στους παίκτες που ήταν αρνητικοί και/ή αδιάφοροι. Τί θα κάνει αν δεί ότι παρα τις προσπάθειες του, σημαντικό μέρος των οπαδών είναι αρνητικοί μαζί του, δεν είναι ευχαριστημένοι, τον βρύζουν, και πεί "έχω βαρεθεί" "ως εδώ". Βαρέθηκα να ξοδεύω, να είμαι απέναντι σε όλους, την κυβέρνηση, τους στημένους εισαγγελείς, υπουργούς, ΜΜΕ, ΕΠΟ, να αγωνίζομαι καθημερινά, στο τέλος να εισπράττω εκτός απο στημένες διώξεις και αποδοκιμασίες από τους ίδιους τους οπαδους μας.

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε η συνταγή είναι απλή και συνάμα πολύ δύσκολη:
1.Καλά αποτελέσματα(στο χορτάρι όχι στα λόγια των δημοσιογράφων)σε Ελλάδα και Ευρώπη.
2.Καλό ποδόσφαιρο, ωραία μπάλα!.
3.Νίκες,νίκες,νίκες! ιδιαίτερα σε αυτούς που μας πολεμάνε με λύσσα=Νιάου,Ιβαν κλπ
Για να συμβούν αυτά χρειάζονται:
1 Πολύ καλά υλικά, καλύτερα των αντιπάλων .
2.Πολύ καλό προπονητή ,καλύτερο των αντιπάλων .
--Προπονητή με σύγχρονη ποδοσφαιρική τεχνογνωσία, εμπειρίες,αντοχή στην πίεση του πρωταθλητισμού, που θα μπορεί να διδάξει,εμπνεύσει εμψυχώσει.
3.Πολύ καλή Διοικητική ομάδα, που θα διδάσκεται από τα λάθη της θα κάνει πολύ καλό προγραμματισμό που δεν θα αυτοσχεδιάζει στο 12 παρά ένα και δεν θα παγιδεύεται άπω τα παιγνίδια των Μάνατζερς.
---Δηλαδή τις καλές ομάδες τις συγκροτούν:
--οι καλοί παίκτες(με τεχνικά και ψυχικά χαρίσματα)
--Αυτός που τους κοουτσάρει, ο καλός προπονητής
--Αυτοί που τους διαλέγουν(προπονητή και παίκτες) και καθοδηγούν= ικανοί διοικητικοί παράγοντες
-- ΑΥΤΟΣ που τους συντονίζει, ένας χαρισματικός ΗΓΈΤΗΣ
...................................................................................................
ο Πρόεδρος μας, ομολογουμένως γνήσιος γάβρος με τεράστια προσφορά δεσμεύθηκε ΔΗΜΟΣΊΩΣ ότι θα οδηγήσει τον Θρύλο μας εκεί που όλοι ονειρευόμαστε την ΚΟΡΥΦΗ. Αυτός ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΊΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΌΝΙ!
Ο χρόνος εύχομαι ολοψύχως να δικαιώσει τις επιλογές του,όσες έγιναν και όσες θα γίνουν!

Εικόνα apostolos gaganis

Eγώ αν ήμουν Μαρινάκης, στο λέω ορθά-κοφτά, θα΄χα "χαιρετίσει". Δεν αντέχεται πια αυτό το κακό, αυτή η αγνωμοσύνη. Μόλις έχω βγει απ΄το γνωστό "αντικειμενικό" σάϊτ που τελειώνει σε...(τσιγκολε)letta. Ύποπτη φωλιά αντιΜαρινακικών νεόγαυρων σχολιαστών. Νεόγαυρων για μένα, ανεξαρτήτως ηλικίας. "Παντογνώστες" και φυσικά κάθετοι, κατηγορηματικοί, πάντα έτοιμοι να ψέξουν, να ειρωνευτούν, να μηδενίσουν, ν΄απαξιώσουν, να...γνωματεύσουν ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. Λες και υπάρχει(;) αμοιβαία επιλογή μεταξύ τους ( σχολιαστές και ιστοσελίδα ). Πάω να πάρω Vomex. Αϊ σιχτίρ....

Εικόνα Romain

Πάλι εγώ δεν μπορώ να τους ξεχωρήσω τους στημένους με τους νεόγαυρους.

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι η σπόντα που γράφω προς το τέλος: "Λες και υπάρχει(;) αμοιβαία επιλογή μεταξύ τους ( σχολιαστές και ιστοσελίδα )....

Εικόνα John Zolo

Καλημέρα Αποστόλη μου
Σου έγραψα προχθές...μετά την 4αρα...
"Ηρεμώ...σαν να μην έγιναν αυτά που έγιναν...και σκέφτομαι θετικά...! Καμμιά φορά η παθητικότητα και η ενσυνείδητη αδιαφορία είναι η καλύτερη λύση..."

Παρ'όλη την σχετική καλυτέρευση χθες δεν είμαστε σε πολλή καλύτερη μοίρα...
Αντιλαμβάνομαι όμως ότι ο "κλαρινογαμπρός" ήθελε - και καλά έκανε - να δοκιμάσει για τελευταία φορά αυτούς που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής (ας πούμε την δεύτερη ομάδα με κάποιες προσθήκες της πρώτης...)

Κρατώ μια φράση του για την προετοιμασία "ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε"...Για μένα αυτό λέει ότι "με αυτούς τους παίκτες που μου δώσατε (35-40) εγώ έκανα αυτά που έπρεπε και με αυτούς τους παίκτες στις 9 Αυγούστου θα είμαι εκεί..." είναι πολύ σωστό και ξεκάθαρο.
Τώρα, αν έρθουν καινούργιοι και ποιοτικότεροι παίκτες θα είναι "μάννα εξ ουρανού"...και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα...αν μη τι άλλο !

Σχετικά με αυτά που γράφεις...πως να διαφωνήσει κανείς ;
Να προσθέσω ή να τονίσω μόνο...
- Δεν έχουμε και άρα θέλουμε 1-2 παίκτες με προσωπικότητα, με πυγμή... Μπορεί να μην είναι παικταράδες αλλά να είναι ΑΡΧΗΓΟΙ (όχι στο περιβραχιόνιο...) ώστε οι υπόλοιποι να εμπνέονται, να υπακούουν στο χόρτο και στα αποδυτήρια...
Έτσι μόνο μπορεί πιθανόν να λυθεί και το θέμα της "χαύνωσης" μετά από εις βάρος μας γκολ...
- Δεν έχουμε παίκτες οπαδούς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ...εμείς οι RATMιτες αν μπαίναμε μέσα έστω και για 5 λεπτά θα πεθαίναμε για την φανέλα μας. Αυτό δυστυχώς είναι φαινόμενο των καιρών...ο Μαμωνάς (=χρήμα) είναι πάνω απ'όλα...αλλά κι αν δεν βρούμε πρέπει να τους κάνουμε με το ζόρι...διότι είχαμε πολλά παραδείγματα Θρυλικών Αρχηγών...ακόμη και ξένων !!
- Όλα γίνονται αντιληπτά από την Διοίκηση...άρα για ό,τι στραβό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς αυτή θα είναι υπεύθυνη. Εμείς πάντως στηρίζουμε και κάνουμε υπομονή διότι πάνω απ''ολα και όλους είναι ο Θρύλος.

Όλα θα πάνε καλά...Σύγγαυροί μου !

Εικόνα apostolos gaganis

Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου. Παραμένω αισιόδοξος.

Εικόνα John Zolo

Το γραφει και ο Νικολακο. σημερα...ο Λαζαρος μπορει ισως να γινει ο εμπνευστης που εγραφα πιο πανω...
Ειναι γαυρος και εχει εμπειρια...
Για να δουμε...υπομονη θελει...

Εικόνα Fotiadko7

Καλημέρα Αποστολε και συγγαυροι. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τις παρατηρήσεις του σημερινού άρθρου σου φίλε μου. Θα πω μονο το εξης: επειδή εμείς αγαπησαμε τον Ολυμπιακό μέσα στα πέτρινα χρόνια και δεν θέλουμε να τον ξαναδουμε να περνάει τέτοια δοκιμασία, έχουμε περισσότερη υπομονή απο τους νεότερους κι αυτή είναι ουσιαστικά η διαφορά μας διότι κατα τα άλλα όλοι Ολυμπιακοι είμαστε με την ίδια τρέλα για τη ερυθρόλευκη με τον δαφνοστεφανωμένο! Ο Μαρινακης σίγουρα αγαπάει τον Ολυμπιακο, τον ανέβασε αρκετά σκαλιά απο τοτε που ανέλαβε αλλά στην πορεία έχασε λίγο τον προσανατολισμό του πουλώντας τα τελευταία δυο τρια χρόνια οτι ποιοτικό ερχόταν και ξεχώριζε στην ομάδα, με αποτέλεσμα στην πρωτη χρόνια που δε του βγήκαν οι μεταγραφές να χασει και το πρωτο του πρωτάθλημα και να είναι τώρα αναγκασμένος να χτίσει σε αλάνα κι όχι να ντύσει ενα γιαπί! Κι αυτό είναι ρίσκο και θέλει πολλή υπομονή απο όλους! Έχω μεγάλη εμπιστοσυνη στις προθέσεις της διοίκησης, για το αποτέλεσμα αναμένουμε!

Μονο Ολυμπιακός!

Εικόνα apostolos gaganis

Σε παραπέμπω, φίλε μου, στον συρρατμίτη μας πιο πάνω, τον Romain, και το σχόλιό μου προς αυτόν. Ισχύει και μ΄εμάς.