ΑΣ ΠΙΑΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΣΗΜΕΡΑ...



Είναι το καφεδάκι για τους αντιπάλους της ομάδας μετά απ΄το προχθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη. Όλο αυτό το σχέδιο μου βγάζει το μηχάνημα. Ανεξήγητο... Είναι πολύ νωρίς πάντως ακόμα, για να...μονιμοποιηθεί.

Διαβάζω από χθες διάφορα σε σχέση με τα μεταγραφικά. Έδωσε χρόνο και κάποια άνεση για τακτικές και επιλογές, το αποτέλεσμα. Θετικό. Ενδεχομένως να μας έκανε και ελκυστικότερους ως μεταγραφικό προορισμό. Λιγάκι. Κι΄αυτό θετικό. Εν συνόψει λοιπόν από την ειδησεογραφία προκύπτει ότι το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σε δύο θέσεις κυρίως. Έως τώρα. Εκείνες του αμυντικού χαφ και του σέντερ φορ. Με αφορμή λοιπόν ετούτο, είπα σήμερα να καταθέσω τις απόψεις μου σε σχέση με κάποια ονόματα. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

Ξεκινάω από μια αρχή. Απαράβατη. "Όσοι αναμένονται να έρθουν σε μια ομάδα, θα πρέπει, λογικά, να είναι καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες, ή έστω να εξυπηρετούν καλύτερα τα πλάνα". Άλλο το τί βγαίνει στην πράξη. Πιστεύω όλοι να συμφωνούμε σε τούτο. Πάμε έτσι στα ονόματα.

1.  ΚΑΜΑΡΑ: Έχω γράψει ότι μ΄εχει εντυπωσιάσει. Κάποιες αδυναμίες οπωσδήποτε έχει π.χ. απειρία, επιπολαιότητες ορισμένες φορές, ναι. Που διορθώνονται όμως με τη συστηματική δουλειά και τα παιχνίδια. Διαθέτει πάντως αναμφίβολα και ξεχωριστά χαρίσματα με κυριότερα τις ανεξάντλητες δυνάμεις, τη μαχητικότητα, τη νεαρή του ηλικία, χωρίς να υστερεί σε τεχνική, αποτελώντας κατ΄αυτόν τον τρόπο μια παρουσία η οποία μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδίδει και μάλιστα περισσότερο απ΄ότι ίσως περίμεναν πολλοί. Ενθάρρυνση και επιβράβευση χρειάζεται από τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φυσικά οπαδούς. Για ένα νεαρό λοιπόν χωρίς ιδιαίτερες μέχρι τούδε παραστάσεις στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, θεωρώ ότι το πρόσημο της απόδοσης και προσφοράς του είναι ιδιαίτερα θετικό. Βox to box μέσο τον εκτιμώ βλέποντας τα όσα κάνει. Διαβάζω πολύ εδώ και καιρό για Γκιγιέρμε, εκτός άλλων ονομάτων. Το ζητούμενο σαφώς και είναι η πληρότητα του παίχτη, μολονότι ΑΠΟΛΥΤΗ πληρότητα δεν υπάρχει. Μόντριτς, ένας είναι. Αν κατά συνέπεια ο Βραζιλιάνος  ή οποιοσδήποτε άλλος αποκτηθεί ως 6άρι ή 6ρο8άρι, γίνεται κατανοητό φαντάζομαι ότι, πλην του βιογραφικού, θα πρέπει ο καινούριος ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ στο χορτάρι πως είναι καλύτερος του μαυρούκου. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ φυσικά το τελευταίο. Οι καλύτεροι στην πράξη πρέπει να παίζουν κι΄όχι τα ονόματα, η εθνότητα, η ακαδημία, ή η νέα μεταγραφή. Είμαι σαφής. Και τούτο ισχύει ΚΑΙ για τον Νάτχο βεβαίως. Νάτχο - Γκιγιέρμε, πρώτες επιλογές, κι΄από πίσω οι δύο υπάρχοντες. Άλλους, εγώ, δεν βλέπω. Για τον Χατζησαφί, δεν ξέρω τις σκέψεις των υπεύθυνων, ενώ σε σχέση με τον Ανδρούτσο έχω εκφραστεί. Ξέρω, ξέρω, τα του Μπουχαλάκη... Να τους δούμε όμως τους νεοαποκτώμενους ΠΡΩΤΑ. Εννοείται θα μου πείτε. Ε, το ίδιο και του λόγου μου. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ: Είμαι εχθρός της υπερβολικής και ιδιαίτερα της προκαταβολικής σιγουριάς. Γραμμή μου, χωρίς παρεκκλίσεις, είναι "ΠΡΩΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ".

2.  ΓΚΕΡΕΡΟ: Περίπου τα ίδια με τα παραπάνω ισχύουν και για τον Γκερέρο. Μπορεί να μην είναι ο παίχτης εκείνος που ξεσηκώνει με τις ενέργειές του την εξέδρα, αλλά δείχνει μέχρις ώρας ότι αποτελεί πολύτιμη μονάδα στο επιθετικό οπλοστάσιο της ομάδας. Επειδή δεν είχε πολλά γκολ στη Ισπανία, οι γαύροι ήταν εξ΄αρχής κουμπωμένοι μαζί του. Στα πρώτα φιλικά άρχισε να βάζει, στα γνωστά φιλικά-αποφράδες σταμάτησε, το κύμα αμφισβήτησής του ξαναφούσκωσε, προχθές όμως, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ, τα΄ριξε τα δύο κι΄άρχισαν τα χειροκροτήματα. Έστω κι΄αν το πρώτο ήταν του Φόρτου ουσιαστικά. Έτσι είναι. Κανόνας κι΄αυτός. Ο φανταιζί, ταρακουνάει εύκολα τα τσιμέντα. Βλέπε: Ποντένσε. Ο εργάτης, και ακάματος να είναι, πρέπει να δώσει μάχη για ν΄αναγνωριστεί όπως του αξίζει απ΄το πόπολο. Ξαναβλέπε: Φουστέρ. Άρα συνοψίζοντας θα΄λεγα ότι ο όποιος αντικαταστάτης του, αν φύγει ο Καρίμ, με το ξεκάθαρο ύφος του "αναχωρητή" από τότε που γύρισε απ΄το Μουντιάλ, θα πρέπει Ν΄ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ πως είναι αναμφίβολα καλύτερος του Ισπανού, δηλαδή απλοελληνικά ότι έχουμε να κάνουμε με ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Για να περάσει εκείνος, ως πρώτη επιλογή στη θέση. Μακάρι. Και ποιός δεν το θέλει; Να τον ΔΟΥΜΕ βέβαια πρώτα...

3.  ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Η θέση μου είναι ότι ο παίχτης αδικήθηκε ( ανεξήγητα; ) πέρσι, διότι πρακτικά ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ καν, και ότι φέτος το αποδεικνύει αυτό ολοκάθαρα. Είναι ένας ήρεμος κουμανταδόρος στο κέντρο της άμυνας, έμπειρος, διορθώνει λάθη των άλλων, σαφώς όχι ταχύς, αλλά παίζει ώριμα, έξυπνα και δίνει λύσεις, ενώ η πρώτη πάσα του είναι εξαιρετική. Μ΄ ένα..."μαντρόσκυλο" δίπλα του, μπορεί να δέσει σ΄ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο. Ειδικά, αν ο κόφτης μπροστά βγάζει πριν το λάδι στους επιτιθέμενους αντιπάλους μας. Και προς τα ΕΚΕΙ βλέπω να πηγαίνει το πράμα. Ξαναλέω: Δεν θα΄θελα να πουληθεί. Εκτός εάν... Και σταματώ.

4.  ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Λέω να ολοκληρώσω μ΄αυτά τα δύο ονόματα - έκπληξη, φαντάζομαι. Ο πρώτος, διαβάζω, πάει Τουρκία. Δανεικός. Καλή ενέργεια. Όχι κυρίως γιατί περιμένω να...τυφλώσει εκεί, αλλά μάλλον μπας και αποδώσει κάπως καλύτερα από΄δω και τον ξεφορτωθούμε παίρνοντας κάτι. Τα τρία και τα υπόλοιπα, τα πετάξαμε. Έτσι γίνεται συχνά με τις μεταγραφές. Και στα καλύτερα σπίτια... Όσο για τον Γιαννιώτα, μπορεί, ξαναλέει, να τον κρατήσουμε. Κι΄αυτό θετικό το βρίσκω. Χορτάσαμε με τον χαζοχαρούμενο τον Κολομβιανό, ας δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη σε τούτο το παιδί. Όλοι οι προπονητές μέχρι τώρα, τον απορρίπτανε. Για να γράφεται όμως ότι μπορεί να τον κρατήσουμε, εικάζω ότι τούτο θα γίνεται ( ΑΝ ΓΙΝΕΙ ) με τη σύμφωνη γνώμη του Μαρτίνς. Και η αλήθεια είναι πως όπου τον δανείζαμε, έπαιζε ο άνθρωπος. Για να δούμε τί θα δούμε λοιπόν. Βtw για Κάμπελ δεν το βλέπω. Αν ωστόσο έχει πέσει τόσο πολύ η ανασηκωμένη όσον καιρό έπαιζε εδώ μύτη του και μας προτιμάει τώρα, πάει να πει πως βρίσκεται σε σαφώς καθοδική πορεία  ( που να τραβιέμαι σε Transfermarkt τώρα...) ώστε να μας κάνει τέτοια...τιμή κι΄ο ίδιος τέτοια...υποχώρηση.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Σχόλια

Εικόνα Romain

Απόστολε,

Σοφές οι τοποθετήσεις σου και με βρήσκουν σύμφωνο οι αξιολογήσεις ποδοσφαιριστών.

Απλά βλέπω πολλά μηνύματα σχετικά με τις μεταγραφές και θα ήθελα να τονίσω κάτι πολύ απλό που συνήθως το ξεχνάμε.

Έχει να κάνει με τον παίκτη που θέλουμε, αυτόν που διαλέξαμε, αυτόν που αξιολογήσαμε (όχι εμείς, η ομάδα)ότι είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες. Αυτός που θα κάνει την διαφορά.

Ένας τέτοιος παίκτης που ξεκάθαρα θα κάνει την διαφορά, συνήθως θα έχει το Ελληνικό πρωτάθλημα όχι σαν πρώτη επιλογή, το κασέ του και η τιμή αγοράς του, πιθανότατα θα είναι εκτός του δικού μας μπάτζετ.

Γιαυτό και οι περισσότεροι παίκτες που έρχονται Ελλάδα, είναι παίκτες που έχουν χάσει την θέση τους στην ομάδα τους, και δεν έχουν προτάσεις από καλύτερα πρωταθλήματα.

Άσε που θα προτιμούσαν να πάνε Αγγλία για παράδειγμα με λιγότερα λεφτά.

Μόνο λίγες ομάδες μπορούν να παίρνουν παίκτες που κάνουν τη διαφορά σχεδόν στα σίγουρα.

Από αυτές η πιό τρανταχτή περιπτωση είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που κάθε χρόνο κάνει συνήθως μία μεταγραφή και είναι σχεδόν σίγουρη (όχι πάντοτε) ότι θα πετύχει.

Ας το έχουμε υπ όψιν.

Εικόνα apostolos gaganis

Εκείνο που θέλω είναι όσοι έλθουν να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από τους υπάρχοντες. Το κατά πόσο βέβαια θα "βγει" αυτό, κανείς δεν το ξέρει πριν τους δούμε στην πράξη. Πολύ στοχευμένες πάντως και καλά μελετημένες οι όποιες νέες προσθήκες. Πολύ. Και θεωρώ ότι έτσι θα ενεργήσει η διοίκηση.

Εικόνα CEN-TAURUS

Έτσι! Όχι να πάρουμε για να πάρουμε. Εγώ θεωρώ ότι όλα θα κριθούν στον κόφτη του κέντρου. Εκεί να τα δώσει όλα. Ούτως ή άλλως, αν δεν γίνουν σύντομα εκλογές, στο πρωτάθλημα θα γίνουν όργια σε βάρος μας. Όσο για τον κα-πουτσίνο, φαντάζεσαι να τον σερβίρει σε κυρία κι αυτή να αρχίσει να ρουφάει από την ουρήθρα;

Εικόνα CEN-TAURUS

Έτσι! Όχι να πάρουμε για να πάρουμε. Εγώ θεωρώ ότι όλα θα κριθούν στον κόφτη του κέντρου. Εκεί να τα δώσει όλα. Ούτως ή άλλως, αν δεν γίνουν σύντομα εκλογές, στο πρωτάθλημα θα γίνουν όργια σε βάρος μας. Όσο για τον κα-πουτσίνο, φαντάζεσαι να τον σερβίρει σε κυρία κι αυτή να αρχίσει να ρουφάει από την ουρήθρα;

Εικόνα apostolos gaganis

Μμμμμ... "Ο,τιδήποτε μπορείς να φανταστείς, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ". Πάμπλο Πικάσο.

Θέλω ΚΟΦΤΑΡΟ. Συμφωνώ.

Εικόνα CEN-TAURUS

Έτσι! Όχι να πάρουμε για να πάρουμε. Εγώ θεωρώ ότι όλα θα κριθούν στον κόφτη του κέντρου. Εκεί να τα δώσει όλα. Ούτως ή άλλως, αν δεν γίνουν σύντομα εκλογές, στο πρωτάθλημα θα γίνουν όργια σε βάρος μας. Όσο για τον κα-πουτσίνο, φαντάζεσαι να τον σερβίρει σε κυρία κι αυτή να αρχίσει να ρουφάει από την ουρήθρα;