ΣΚΑΛΙ-ΣΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΞΩ Η ΓΚΡΙΝΙΑ...



Τη διαφορά μεταξύ κριτικής και γκρίνιας, την έχουμε τονίσει πολλές φορές. ΣΚΑΛΙ-ΣΚΑΛΙ λοιπόν η άνοδος σε απόδοση της ομάδας και ΕΞΩ Η ΓΚΡΙΝΙΑ, που λέει κι΄ο τίτλος. Γνωστή η νόσος, την πήρε το μάτι μου από τη λήξη και μετά, να πάει στο διάολο...

Ήταν πράγματι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σ΄έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Μην πω ότι την τελική έκβαση ενδεχομένως να την καθορίσει η Ντουντελάνζ. Εύκολοι αγώνες δεν υπάρχουν σ΄αυτό το επίπεδο. Μπαίνω έτσι κατ΄ευθείαν στο ψητό του χθεσινού 0 - 0 με την Μπέτις. Στην έδρα μας:

Γ     Ε     Ν     Ι     Κ     Η           Ε     Ι     Κ     Ο     Ν     Α

1.  Η Μπέτις είναι μια πάρα πολύ καλή Ισπανική ομάδα. Ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα, είναι μια εντελώς νέα ομάδα που έχει αρχίσει να χτίζεται εδώ και λίγο καιρό.

2.  Χθες οι Ισπανοί έδειξαν ποιοτική υπεροχή απέναντι σ΄εμάς. Ομάδα οργανωμένη, με συνοχή, άριστη τεχνική κατάρτιση των παιχτών της, απ΄την αρχή επέβαλε το παιχνίδι της, είχε τον έλεγχο του αγώνα με κατοχή που έφθασε το 80%, πολλές πάσες μέχρι κατάχρησης και ξαφνικές αλλαγές του ρυθμού της με αιφνίδιες και επικίνδυνες επιταχύνσεις, εν μέσω...ραθυμίας. Χτυπούσε, όταν έκρινε πως ήταν το κατάλληλο timing καθώς και στην κόντρα. Τυπικό ισπανικό στιλ. Eκεί που υστέρησε συγκριτικά, ήταν στην τελική προσπάθεια. Στην αποτελεσματικότητα. Στο γκολ. Δύο χτυπητές ευκαιρίες όλες κι΄όλες, στη μία πρόλαβε ο Τσιμίκας και στην άλλη έσωσε ο Γιαννιώτης. Όσο για την άμυνά της, όταν πιέζαμε ή σε μερικές επιθέσεις μας, εμφάνισε όντως κάποια συμπτώματα αρρυθμίας, άγχους, αναστάτωσης.

3.  Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δείξει την ποιότητά του, γιατί δεν τον άφησε από την αρχή η Μπέτις να το κάνει. Γιαυτό και μαζεύτηκε γρήγορα πίσω ( είναι σίγουρο πως είχε τέτοιες προπονητικές οδηγίες ), της έδωσε χώρο, δεν πρεσάρισε ψηλά παρά λιγοστές φορές, την περίμενε, πρόσεξε πολύ την αμυντική του λειτουργία και κοιτούσε να κλέψει την μπάλα και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Παρά ταύτα, έχασε πιο χτυπητές ευκαιρίες απ΄ό,τι η Μπέτις, με κορυφαίες εκείνη στο 41΄ με τους Ποντένσε - Χασάν και στο 50΄με τον Φετφατζίδη. Το γεγονός ότι αν και έχασε τον Τσιμίκα παίζοντας για πάνω από 20 λεπτά με 10 παίχτες, κράτησε το σκορ στο μηδέν, καταγράφεται στα θετικά της ομάδας. Εκεί που υστέρησε ιδιαίτερα, είναι στις απομακρύνσεις της μπάλας όταν αμυνόταν και στην κυκλοφορία της. Η μπάλα δεν εννοούσε μερικές φορές ν΄απομακρυνθεί ενώ παιζόταν απ΄τους ποδοσφαιριστές της Μπέτις έξω απ΄την περιοχή μας και αν τελικά κάποια στιγμή τη διώχναμε επί τέλους και πήγαινε σε πόδι, ως πρώτη πάσα, παίχτη μας, αυτή δεν μπορούσε στη συνέχεια στοιχειωδώς να κυκλοφορήσει και να επιτεθούμε στην κόντρα, γιατί μας την ξανακέρδιζαν οι Ισπανοί. Τελικά το 0 - 0 δημιούργησε και στις δύο ομάδες ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ συναισθήματα. Οι Ισπανοί κέρδισαν εκτός έδρας - και δύσκολης έδρας - βαθμό, ικανοποιήθηκαν απ΄την απόδοσή τους, πικράθηκαν όμως απ΄το ότι δεν κατάφεραν να σημειώσουν γκολ και να πάρουν μια νίκη που θεωρούσαν ότι τους άξιζε με βάση την απόδοσή τους. Και εμείς πάλι από τη μεριά μας, ναι μεν δεν είχαμε την απόδοση που περιμέναμε κι΄αυτό μας δυσαρέστησε, όπως και το ότι χάσαμε πιο κλασικές ευκαιρίες απ΄αυτούς να πάρουμε τη νίκη, αλλά το γεγονός πως κρατήσαμε στο φινάλε το μηδέν παθητικό με 10 παίχτες για 22΄ απέναντι σε ΤΕΤΟΙΟ αντίπαλο, παίρνοντας επίσης βαθμό, μας ικανοποίησε ή ακριβέστερα ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ανάβαση της ευρωπαϊκής σκάλας συνεχίζεται. Η έκβαση εκκρεμεί ασφαλώς. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δεν πέσαμε, οπωσδήποτε, ανεβαίνοντας το πρώτο και πολύ σημαντικό σκαλί, κάτι που θα περιόριζε στο ελάχιστο τα όνειρά μας, αλλά σκέφτομαι από τώρα τη ρεβάνς. Τέτοια κατοχή στο Καραϊσκάκη; Δηλαδή στη Σεβίλλη τί θα γίνει; Θα΄χουμε βελτιωθεί βέβαια ως τότε. Θα δούμε επομένως. Εκείνοι πάντως βγήκαν χθες πιο κερδισμένοι από ΄μας. Πήραν ισοπαλία ΕΚΤΟΣ έδρας, ενώ εμείς ΔΕΝ νικήσαμε. Αυτά λέει η ψύχραιμη εκτίμηση του αποτελέσματος και όχι οι εξαλλοσύνες του τύπου "Ο νέος τρόμος της Ευρώπης" και λοιπά διά σανοτρεφόμενους. Κακό κάνουν κάτι τέτοια. Τα πόδια στη ΓΗ κι΄όχι στα...επικοινωνιακά νέφη.

Α     Τ     Ο     Μ     Ι     Κ     Η            Κ     Ρ     Ι     Τ     Ι     Κ     Η

Γιαννιώτης. Μου άρεσε πολύ. Με κερδίζει συνεχώς. Εύχομαι να συνεχίσει και καλύτερα. Ομάρ. Ο καλύτερος όλων. Την...πάτησε για τα καλά την προαγωνιστική του ίωση. Τσιμίκας. Μαχητής, πεισματάρης, δυνατός. Μας έσωσε σε μια φάση, μας στέρησε όμως από απειρία και την παρουσία του σε στιγμή που η ομάδα ανέβαινε, πίεζε και ο ναός "φούσκωνε" κι΄αντάριαζε. Να προσέχει επομένως στο μέλλον και να μην παρασύρεται. Βούκοβιτς. Θετική η παρουσία του, αλλά παρά λίγο μοιραίο το λάθος του στο 61΄ όταν του΄κλεψε ο Λεόν την μπάλα. Ευτυχώς "μίλησε" τότε ο Γιαννιώτης κι΄αποφεύχθηκαν τα εμφράγματα. Κι΄αυτός να προσέχει, αφού έχει γκελάρει και στο παρελθόν σοβαρά. Μεριά. Για πρώτη φορά σε ΤΕΤΟΙΟ παιχνίδι, δεν τύφλωσε, αλλά δεν ήταν κι΄άσχημος. Ας του δοθούν οι ευκαιρίες του Μιράντα, η γνώμη μου. Υπάρχει άλλωστε κι΄ένας μαυρούκος αθληταράς απέξω που΄χε βγάλει μάτια πέρσι και παρακολουθεί απλώς καιρό τώρα, επειδή έκανε όλες κι΄όλες μια-δυο κίες σ΄ένα φιλικό προετοιμασίας. Τουλάχιστον αυτό έχω δει του λόγου μου. ΑΥΤΟ λοιπόν να προσεχτεί πολύ, παρακαλώ. Οι υπερβολές, γενικώς, βλάπτουν. Όρα π.χ. Νικολάου, απ΄την ανάποδη μεριά....

Πάααμε στη μέση. Καμαρά. Στην αρχή ψιλοπελαγωμένο τον είδα, αργότερα έστρωσε και άρχισε να τρέχει... Μόχθησε. Βοήθειες ΔΕΝ είχε. Μπουχαλάκης. Έκανε το φάουλ, πήρε την ΑΥΣΤΗΡΗ κίτρινη και βγήκε νωρίς λόγω και της κίτρινης ΑΛΛΑ ΚΑΙ επειδή το γηπεδικό κλίμα δεν...τον σήκωνε με τίποτα. Υπάρχει καλώς ή κακώς ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που μερικές φορές δείχνει να σταματάει ο εγκέφαλός του κι΄ενώ μέχρι τότε μπορεί να παίζει γενικώς άνετα και με αυτοπεποίθηση. Περιμένουν άλλωστε στην πόρτα Γκιγιέρμε και ΤΟΥΡΕ. Να τελειώνουμε μ΄αυτή την ιστορία λοιπόν, γιατί η θέση όπου αγωνίζεται είναι ΚΟΜΒΙΚΗ. Νάτχο. Έμπειρος αλλά βαρύς. Ανακούφιζε βέβαια την ομάδα με ορισμένες μπαλιές σε συμπαίχτες του όταν πιεζόμασταν, δεν φαίνεται όμως να βρίσκεται στη φυσική εκείνη κατάσταση η οποία απαιτείται, ιδίως σε παιχνίδια με γρήγορες ομάδες. Αναμένω τη βελτίωση του σε ταχύτητα, δυνάμεις και ΑΝΤΟΧΗ. Δεν τον έχουν δα πάρει και τα χρόνια...

Μπροστά. Φορτούνης. Πάλαιψε. Δεν βοηθήθηκε όμως όπως θα χρειαζόταν απ΄τους συμπαίχτες του. Δεν πήρε μπαλιές. Και πώς να πάρει χωρίς καλή κυκλοφορία της μπάλας; Κέρδισε, αλλά και έχασε μάχες. Τον ξεχώρισα ωστόσο, όπως και τον Ποντένσε, απ΄τον οποίο πάντως περίμενα - επίσης -  περισσότερα. Είναι φυσικά και ποιόν αντίπαλο έχεις απέναντί σου, κάτι που το ξεχνάμε συνήθως. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΙ΄ΟΜΩΣ, ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΧΑΣΑΜΕ ΠΙΟ ΧΤΥΠΗΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ. Χασάν. Όχι πολλά πράματα. Έχασε σημαντική ευκαιρία να τη στείλει στο πλεχτό. Δεν αρκεί να τρέχεις, να πηδάς, να μάχεσαι. Πρέπει να΄χεις και αποτέλεσμα. Πεθύμησα τον Γκερέρο. Το εξομολογούμαι. Φετφατζίδης. Κι΄αυτός πάλαιψε, με μέτρια αποτελέσματα. Έχασε και την άλλη μεγάλη ευκαιρία μας. Δεν είναι γκολτζής, το ξέρουμε. Λάζαρος. Βοήθησε όσο μπορούσε. Στην...άμυνα κυρίως. Κι΄αυτόν τον πεθύμησα. Από την αρχή. Ροτέϊσον γαρ, συν ηλικία. Ι know... KATAΛΗΓΩ: Αξιοσημείωτο το ότι δεν είδαμε στημένα. Διαιτησία, η...συνήθης στην Ευρώπη.

ΤΑ ΛΕΜΕ....

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Προσδοκούσα καλύτερη εμφάνιση και νίκη, αλλά ικανοποιημένος
και με την ισοπαλία.
Η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά και χρόνο για ενσωμάτωση και των
νεοαποκτηθέντων. Δυστυχώς θέλει και φορ που δεν έχουμε.

Ναι, η Μπέτις έχει μεγάλο μπάτζετ, έχει τεχνίτες, διακρίνεται για το
μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας και στο ισπανικό πρωτάθλημα,
όμως δεν είναι κάποια διαστημική ομάδα, ούτε καν Ατλέτικο και παρά
τα υπέρ της στατιστικά εμείς φτάσαμε πιο κοντά στο γκολ.

Τα μεγαλύτερα μπάτζετ και τα συναφή αποδείχτηκε επανειλημμένα οτι
δεν αποτελούν αμάχητα τεκμήρια υπεροχής και στον αγωνιστικό χώρο.

Στήριξη και υπομονή. Και το μυαλό μας τώρα στον Πανιώνιο.

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΚΕΙ να δούμε τί θα κάνουμε. Τα ΕΔΩ, τα είπαμε.

Εικόνα ThomasK

Με καλύτερο δέσιμο της ομάδας και με νεοαποκτηθέντες και
με τη δέουσα σοβαρότητα, μαχητικότητα και πίστη μπορούμε
κι εκεί θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να 'ναι και η νίκη.
Το πιστεύω κι ας είναι ή δείχνει εξωπραγματικό ή υπερβολικό.

Εικόνα elias

Μπαλα καθαρά βρήκε ο μπουχαλακης.αδικη η κίτρινη του.κατιχη και πάσες η Μπέτις ,αλλα απο γκολ και κραχτες φάσεις,αρχιδια.ενα γκολ σε 5 ματς εχει.τι βλεπω;αποκλεισμό ολυμπιακου λόγω διαιτησιας.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δούμε, Ηλία.

Εικόνα djole11

Δυστυχως τα χθεσινα γραφομενα μου επαληθευτηκαν αν και οσοι ξερουν μπαλα περιμεναν αυτην την εικονα.Εγω ειμαι ευχαριστημενος που κρατησαμε την ισοπαλια με αυτην την ομαδα που ειναι ενα επιπεδο τουλαχιστον πανω απο εμας σε ΟΛΑ (ατομικα και ομαδικα) και αξιζει ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ.Οπως πολυ σωστα ειπες Αποστολε εξαρταται ποιον αντιπαλο εχεις απεναντι σου για να κανεις παιχνιδι και με τη Μπετις ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ειναι τοσο απλο.Μιλαμε για την τριτη ομαδα σε κατοχη ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΕΡΑ.Αντε γιατι εχουμε χασει το μετρο...
Ναι θα μπορουσαμε να κλεψουμε το ματς,ναι η ευκαιρια του Χασαν δεν χανεται,αλλα νομιζω οτι το χ ηταν το δικαιοτερο αποτελεσμα.Η ομαδα δεν εχει ακομα τρεξιματα (τουλαχιστον γιαυτο το επιπεδο) και απο τη στιγμη που θα μπουν Γκιγερμε και Τουρε στην εξισωση (να δουμε βεβαια και τον Ναχουελ μην τον ξεχναμε...) θα δουμε αλλον Ολυμπιακο.Οπως εχουμε πει πολλακις εδω μεσα ο Μπουχαλακης ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ γιαυτο το επιπεδο και κατα τη γνωμη μου κανει λαθος ο Μαρτινς που επιμενει σε αυτον ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΕΙ και ειναι κριμα ειναι νεο παιδι και θα καει.Ειμαστε μια πολυ νεα ομαδα και πιστευω θα δουμε καλυτερα παιχνιδια απο εδω και περα.
Ατομικα τωρα η αμυνα (εκτος απο το αψυχολογητο πουλημα του Βουκο στο πρωτο) τα πηγε καλα.Η κοκκινη του Τσιμικα ειναι λαθος απειριας,αν δεν παθεις δεν μαθαινεις.Ο Γιαννιωτης απλα μας εσωσε.Ο Καμαρα ξεχωριζε σαν τη μυγα στο γαλα, ο Φορτουνης ετρεξε πολυ αλλα δεν ηταν καλος και εκανε πολλα λαθη ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.Ποντενσε με πολλες ημιτελεις ενεργειες,ο Χασαν κακος και ο Φετφα ο παλιος Φετφα : πολυ μπλα μπλα και λιγη ουσια.Επρεπε ισως να μπει λιγο νωριτερα ο Λαζαρος.Μου αρεσε ο Τορο οταν μπηκε,εφαγαν πορτα απο εκει οι Ισπανοι,απροσπελαστος φυσικα θα παιξει στο Σαν Σιρο και θα γουσταρουμε.

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.Δεν ειμασταν καλοι αλλα παιζαμε με μια ανωτερη ομαδα και πηραμε χ,δεν φαγαμε γκολ,ειμαστε μεσα στο κολπο,ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

υ.γ. Ο κοσμος ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ,μπραβο ρε μαγκες.

Εικόνα apostolos gaganis

Και το σχόλιο εξαίρετο.

Εικόνα Φαιδων

Απόστολε,συγαυρε,χαίρε,από την μακρινή Αμερική. Εγώ είδα στα δυο τελευταία παιχνίδια,το κέντρο μας σχεδόν ανύπαρκτο. Μόνο ο Φορτούνης μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Είδα πολλες φορεσ ,παίκτες μας με την μπάλα και ο πιο κοντινός συμπαίκτης του να είναι 20 μέτρα μακριά. Μην το πέρνει σαν κακόβουλη κριτική. Ο θρύλος είναι καινούργια ομάδα ,έχουμε καλούς παίκτες και πολύ σοβαρό και καλό προπονητή και είμαι βέβαιος,ότι σε λίγο καιρό θα βελτιωθούμε . Να μην υπάρχει γκρίνια,να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά. Αυτός ο διαιτητής πολύ τι σου λέει. Εγώ το λέω σφάξιμο με το γάντι.

Εικόνα apostolos gaganis

Χαίρε, Φαίδωνα. Κρατάμε το αήττητο σε όλα τα ματς μέχρι τώρα και προχωράμε πιστεύοντας σε διαρκή βελτίωση.

Εικόνα Φαιδων

Απόστολε,συγαυρε,χαίρε,από την μακρινή Αμερική. Εγώ είδα στα δυο τελευταία παιχνίδια,το κέντρο μας σχεδόν ανύπαρκτο. Μόνο ο Φορτούνης μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Είδα πολλες φορεσ ,παίκτες μας με την μπάλα και ο πιο κοντινός συμπαίκτης του να είναι 20 μέτρα μακριά. Μην το πέρνει σαν κακόβουλη κριτική. Ο θρύλος είναι καινούργια ομάδα ,έχουμε καλούς παίκτες και πολύ σοβαρό και καλό προπονητή και είμαι βέβαιος,ότι σε λίγο καιρό θα βελτιωθούμε . Να μην υπάρχει γκρίνια,να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά. Αυτός ο διαιτητής πολύ τι σου λέει. Εγώ το λέω σφάξιμο με το γάντι.

Εικόνα jole11canezza

Καλημερα κυρ Αποστολε, η ομαδα εμενα δεν με χαλασε και μου αρεσει αυτο που γραψατε για το σκαλι σκαλι....οντως ετσι ειναι...χτιζουμε και οτι θα κανουμε φετος σιγα σιγα. Ο στοχος ειναι ωραια μπαλα, πρωταθλημα κυπελλο και στην ευρωπη οτι βγει αλλα χωρις να γκρεμισουμε αυτα που κανουμε εντος των συνορων.
Ειδα καποια ωραια χτες βραδυ και σας θυμιζω οτι και σε αλλες πρεμιερες μπηκαμε σε οχι καλη βραδια και στο τελος φευγαμε με σκυμενο κεφαλι...χθες ομως οχι σε καλη βραδια κρατησαμε τον βαθμο.
Προσεχτε δεν μιλαω οτι ειμαι καλυμενος, γιατι με εχει συνηθισει αλλιως η ομαδαρα μας, απλα στο οτι δεν με χαλασε.
Θα στρωσουμε και θα τα δουμε ολα...
Για τον Μπουχαλακη εχω να πω οτι το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οτι αφου πηρε την καρτα μετα δεν εκανε απολυτως τιποτα...σαν να ειπε στον εαυτο του οτι δεν μπορουσε να μαρκαρει η να καλυψει χωρο χωρις να τραβηξει η να κλωτσησει τον αντιπαλο πραγμα που θα τον χρεωνε με δευτερη κιτρινη...κατσε ρε Ανδρεα αγορι μου δεν εχεις εσυ πρωτος εμπιστοσυνη στον εαυτο σου...βγαλε εγωισμο ρε...ο προπονητης ειναι ο πρςτος που σε εμπιστευεται μετα απο καιρο και μαλιστα και αυτος νεος στην ομαδα και δινει εξετασεις και στοιχηματιζει σε σενα αρα γαμω την τρελλα μου πρεπει να βγαλεις το χιλια τις εκατο αλλιως να εχεις θαρρος να πεις δεν μπορω.
Η κερκιδα χτες φοβερη..το πεταλο αλλο πραγμα...λειπει πολυ η 14...αλλα μου αρεσε που δεν μασησαμε σε καμια στιγμη. Ξαναλεω τα απλα...ερυθρολευκη και τουλαχιστον τον υμνο ολοι οσοι ειναι στο γηπεδο.

ΥΓ Κυρ Αποστολε μονο εσενα διαβαζω μετα απο παιχνιδι και τον CHELSEA7 γιατι ξερω οτι δεν θα νευριασω. Συνεχιστε οπως παντα με σκοπο το καλο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΥΓ2 η ομαδα φετος με εχει πορωσει σαν αλλοτε

ΥΓ3 ΜΙΛΑΝΟ...2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΣΧΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ...ΘΡΥΛΑΡΑ

ΥΓ4 ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Μπουχαλάκης έχει πρωτίστως πρόβλημα ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΗΘΙΚΟΥ. Σημαντικό και καθοριστικό για έναν παίχτη. Θεωρώ λοιπόν πως ξέρει απόλυτα το εναντίον του γαυρόκλιμα και μάχεται να ΧΤΙΣΕΙ την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, ειδικά με τόσο ισχυρό ανταγωνισμό σαν και τον υπάρχοντα στην ομάδα. Είναι ΕΥΑΛΩΤΟΣ επομένως σε τούτη ιδίως τη χρονική φάση και ανασφαλής, γιατί γνωρίζει άριστα ότι όλα παίζονται γιαυτόν ΤΩΡΑ.

Εικόνα dimitrov7

Για την ομαδική κριτική .... μακάρι κι εμείς τα καλά της Μπέτις και να είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι και όχι το ταβάνι. Για το εκεί ας μην το πολυσκεφτόμαστε. Θα δουλευτούμε κι εμείς ... θα μπουν κι άλλοι .... μέχρι τότε έχουμε καιρό.
Ένεκα που φέτος έγινα του καναπέ έβλεπα χθες παράλληλα τους Λουξεμβούργιους. Θα πέσουν κορμιά με αυτούς γενικά. Σκληρή ομάδα, με φυσική κατάσταση, με τριγωνάκια-τετραγωνάκια κλπ κι ενθουσιασμό αρκετό. Οι μιλανέζοι βγάλανε εκνευρισμό και το γκολ ήταν από καραμπόλα άσχετα από τα αν η Μίλαν είχε υπεροχή κι έκανε φάσεις.
Στην ατομική γενικώς υστερήσαμε σαν σούμα, σαν μέσος όρος. Πάντως το χ το πήραμε και θα μπορούσαμε .... έτσι κι αλλιώς. Όποιος θέλει το διαβάζει όπως θέλει. Πιστεύω πως ο Μαρτίνς θα το διαβάσει σωστά.
Όσον αφορά τους διαιτητές μπορώ να πω πως έχουν γίνει ενοχλητικοί οι πρώην ανατολικοί καμικάζε. Όπως έχουν γίνει γελοίοι οι καμικάζε ουεφοκόρακες της κούλας στην Ευρώπη. Τι παίζει? Τόσο ωραίος γκόμενος είναι ο νιαούρης? Γοητεύει και τας Ευρώπας?

Εικόνα apostolos gaganis

"Όποιος θέλει το διαβάζει όπως θέλει". ΑΥΤΗ είναι κουβέντα.

Προχωράμε στον Πανιώνιο. Παιχνίδι με παιχνίδι.

Εικόνα Fotiadko7

Καλησπερα Αποστολη και τεραστιε λαε του δαφνοστεφανωμενου. Πολυ σωστες επισημανσεις φιλε μου, εχω μια μικρη αντιρρηση στο θεμα Μπουχαλακη που δυστυχως δεν προσεξε κανενας, ο Καμαρα αργησε πολυ να μπει στο κλιμα του αγωνα κι ο Μπουχαλακης εκτεθηκε ανεπανορθωτα γιατι ετρεχε στο πρωτο 20λεπτο και για τους 2 στο κεντρο και ταλαιπωρηθηκε αφανταστα! Δεν τον δικαιολογω, εχει παιξει συνεχομενα παιχνιδια και προσφερε πολλα το παλικαρι, εκανε τα λαθη του αλλα θελει σωστη μεταχειριση, δουλεια στη προπονηση και λιγο παγκο να δουμε και το Βραζιλιανακι επιτελους! Ο δε Καμαρα μηπως πηρε λιγο παραπανω αερα μετα το εκπληκτικο γκολ που εβαλε στον Αστερα; Μας χαλασε 2 επιθεσεις με παρα πολυ καλες προυποθεσεις γιατι δεν σηκωσε το κεφαλι να ζυγισει επιλογες(και ηταν μπολικες) παρα μονο ειχε στο νου να βρει το κενο να σουταρει για να ξαναγινει ηρωας!!! 21 χρονων ειναι το παλικαρι, δεν τον κατακρινω αλλα οι αληθειες πρεπει να λεγονται! Η Μπετις ηταν αυτη που περιμενα κι ακομη καλυτερη μπορω να πω, κλασσικη ισπανικη ομαδα με αριστη κυκλοφορια μπαλας κι ο Ολυμπιακος πρεπει να ειναι ικανοποιημενος με τον βαθμο οπως εξελιχθηκε το παιχνιδι και με την αποβολη! Πιστευα οτι μπορουσαμε κατι καλυτερο, εστω το μισο-μηδεν αλλα ειμαι πολυ ρεαλιστης και ξερω οτι αν ο Ολυμπιακος επαιζε στη λα λιγκα θα τερματιζε περιπου 6ος μαζι με την Μπετις γιατι Ρεαλ,Μπαρτσα,Ατλετικο,Σεβιλλη και Βαλενθια ειναι ανωτερες, αρα δικαιο το Χ. Και πιστευω οτι ο Ολυμπιακος μπορει να χτυπησει την Μιλαν για την 2η Θεση γιατι πρωτη στον ομιλο μαλλον θα ειναι η ισπανικη ομαδα! Ρεαλισμος κυριοι δημοσιογραφοι που βγαζετε τα πρωτοσελιδα, ποιος "τρομος της Ευρωπης" και τριχες κατσαρες!!!Δεν ισοπεδωνουμε και δεν αποθεωνουμε, η ομαδα εχει τις σωστες βασεις για να εξελιχθει σε μια πολυ καλη ομαδα αυτο ειναι η μονη αληθεια αλλα δεν χωρουν υπερβολες! Στα πολυ θετικα η ανασταλτικη λειτουργια!

Μονο Ολυμπιακος!!!

Εικόνα apostolos gaganis

"Η ομάδα έχει τις σωστές βάσεις για να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή ομάδα".

ΝΑΙ.

Εικόνα John Zolo

Το εγραψε και ο Αποστολος το γραφεις κι εσυ σωστα...
Μια ζωη υπερβολες τα οπαδικα φυλλα, αλλα αυτοι την δουλεια τους κανουν...να πουλησουν οπου μπορουν...με τοσα sites απορω πως κυκλοφορουν κιολας...
Για τα υπολοιπα συμφωνουμε...αλλος περισσοτερο αλλος λιγωτερο συμφωνουμε με την ουσια...

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Έτσι είναι, συμφωνώ.
Χτές αντιμετωπίσαμε μια ομάδα ΚΑΛΥΤΕΡΗ που έπαιξε και ΠΑΝΩ από το μέσο όρο εμφανίσεών της... Οπότε το Χ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ. Κατά τη γνώμη μου, είμασταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ χτές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα...
Μια παρατήρηση μόνο σχετικά με τον Τσιμίκα. Καλός, χρυσός, έχει δείξει πράγματα. Όμως πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι το να πηγάινεις δυνατά πάνω στη μπάλα είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ενώ το να πηγάινεις δυνατά και ΑΤΣΑΛΑ πάνω στον παίκτη, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ και πρέπει να ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ σε αυτό το επίπεδο. Άσε που γίνεσαι "εύκολο μεροκάματο" για το κάθε ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ κοράκι, "εξυγιαντικό" και μη.. Γνώμη μου, να μην ΧΑΘΕΙ η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της περυσινής χρονιάς, ΚΟΥΤΡΗΣ...
Πάμε ΓΕΡΑ τη ΔΕΥΤΕΡΑ, στη γειτονιά μου...

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς. Θα τα δουν οι υπεύθυνοι και πιστεύω να τα διορθώσουν. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΡΑ. Σημαντικό ματς. Το πρώτο εκτός έδρας φέτος.

Εικόνα John Zolo

Γεια σου Αποστόλη μου

Μου έβαλες το δύσκολο και με τσάκισες...έξω η γκρίνια !! Πρέπει να σε σεβαστώ...
Εγώ θα δω το ποτήρι μισοάδειο...η ομάδα χτίζεται μεν και χρειάζεται υπομονή αλλά δεν μπορείς να μη συμβουλεύεις δε ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα κακώς κείμενα. Χρησιμοποιώ το ρήμα "συμβουλεύω" και όχι "γκρινιάζω"...
Τα παρακάτω, όχι εκ του αποτελέσματος αλλά εκ της γνώσεως και της πρόσφατης εμπειρίας όλων μας...
- Μόλις είδα τον Μπουχαλάκη μέσα είπα "εντάξει, τώρα δέσαμε..." Πρώτο λάθος του προπονητή που πέταξε μια αλλαγή στα σκουπίδια αλλά ευτυχώς έχει το μυαλό και την ευθύτητα να παραδεχθεί το λάθος του και να κάνει αυτό που έπρεπε...
- Παίζω με Ισπανική μαμούνικη ομάδα, που όλοι τρέχουν, και εγώ έχω μέσα τον Χασάν και τον Μπούχα με αποτέλεσμα να θυσιάσω τον Τσιμίκα που αναγκαστικά θα τρέξει να καλύψει τα κενά και θα κυνηγήσει με ένταση και με την απειρία του θα πάρει τις κάρτες και θα πάει σπίτι...
- Άφησα τον Γκερέρο στον πάγκο για να πάρει ανάσες, χθες ;
- Εγώ έπρεπε να κερδίσω ΟΛΑ μου τα εντός έδρας παιχνίδια για προφανείς λόγους...τώρα ψάχνω τον εκτός έδρας βαθμό στην Ιταλία ή στην Ισπανία αφού θεωρητικά όλοι θα περάσουν (;;;) από το Λουξεμβούργο.
- Δεν μίλησα για Γκιγιέρμε, για Σισέ, για Ναουέλ...όλοι γρήγοροι αυτοί...με μαμούνια παίζαμε...

Βέβαια υπάρχουν δικαιολογίες οι οποίες είναι σοβαρές και σεβαστές και καθιστούν το ποτήρι μισογεμάτο...

Συγχαρητήρια στους οπαδούς μας...εγώ που κριτικάριζα συνέχεια για την απουσία τους στο πρωτάθλημα φαίνεται τελικά ότι είναι και θέμα χρημάτων - κακά τα ψέμματα - αλλά και δείχνουν σιγά σιγά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Εγώ προσωπικά έχω έναν στόχο...ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και ΚΥΠΕΛΛΟ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...αυτό είναι σωστό και θα γίνει πράξη...και όχι οι μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ...

Εικόνα apostolos gaganis

Εκείνο που μ΄εντυπωσιάζει κυρίως σ΄εσένα, είναι η οπαδική σου ΑΓΝΟΤΗΤΑ. Τη σέβομαι λοιπόν πάνω απ΄όλα, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή όχι με τα γραφόμενά σου. Να΄σαι καλά, Γιάννο!

Εικόνα matrasimca

Χαιρετω Αποστολε.
ΘΕΤΙΚΟ ειναι πως δεν ήπιαμε θάλασσα.
Προοπτικη υπαρχει με την ενσωματωση επιπλεον λυσεων
Αρνητικο ειναι το κραξιμο στον Μπουχα. Αυτος τραβηξε το κουπι μεχρι τωρα, υπαρχει προπονητης που βλεπει οτι χρειαζεται αλλαγη, ας τον αφησουμε να το κανει χωρις να κοβουμε τα φτερα του καθε παικτη που ειναι σε κακη μερα.
Οι αντιπαλοι; ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ, ΕΚΛΑΨΕ ΟΛΗ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ για τις ομαδαρες τους.
Με τον Τουρε ετοιμο παμε για διπλο στην Ισπανια, το καταλαβατε?
Τσιμικας - γαύρακας, παρασυρεται απο τον νεανικο του ενθουσιασμο, στην προπονηση να του δενουν τα χερια για να μην σπρωχνει. Λιγο βιντεο θελει και μεχρι του χρονου θα ειναι αγνωριστος προς το τελειο.
Συμπερασμα: Αντεχουμε και στα δυσκολα - παμε για πρωταθλημα!!

Εικόνα apostolos gaganis

Πολλά τα σημεία που συμφωνούμε. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Ναι, "προοπτική υπάρχει με την ενσωμάτωση επί πλέον λύσεων".

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε.Προς επίρρωσιν των λεγομένων σας να υπενθυμίσω ότι α) Ο Σετιέν είναι στη Μπέτις και δουλέυει το 3-5-2 εδώ και 3 χρόνια.Αν θυμάστε υπήρξε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για πρόσληψη του προτού καταλήξουμε στο Σίλβα.Η δική μας ομάδα φτιάχνεται τους τελευταίους 3 μήνες...β) Η Μπέτις έχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής στην Ισπανία μετά από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.Ας είμαστε και εμείς ολίγον ...ρεαλιστές γ)Παραδοσιακά δεν είχαμε καλές διαιτησίες στην Ευρώπη αλλά το φετινό έχει παραγαμηθεί ήδη...

Εικόνα apostolos gaganis

Συμπληρώνεις άριστα το κείμενο, Ευριπίδη. Εκείνη η διαιτησία, ΠΡΕΠΕΙ να απασχολήσει τη διοίκηση. Πιστεύω ότι ήδη την απασχολεί. Το τί θα γίνει όμως έχει σημασία. Μια στραβή απόφαση, και χάνεις τον αγώνα...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για να συνεχίσω και επειδή βλέπω σχόλια για παίκτες να παραπέμψω όλους στη συνέντευξη του Μαρτίνς μετά τον αγώνα (έχει περισσότερες απαιτήσεις από τους παίκτες του) αλλά και τη σημερινή στη nova όπου εξηγεί τα πάντα για τους Τουρέ,Ναουέλ, Γκιγιέρμε.Πέφτουμε όλοι μας (και εγώ) στη λούμπα και σχολιάζουμε ,έχοντας πολλές φορές άγνοια για καταστάσεις (για παράδειγμα σήμερα μάθαμε ότι ο Κούτρης είναι ακόμη πίσω από φυσική κατάσταση και έχει μπλεξίματα με μια΄γκόμενα) και σχολιάζουμε με ύφος ειδικού.Πάντως, επειδή βλέπω πολλούς να λένε ότι παλιότερα τέτοιες ομάδες θα τις βιάζαμε κλπ (όχι εδώ) να κάνω την εξής σημείωση.Η ομάδα που νίκησε Αρσεναλ,Ατλέτικο κλπ, είχε βάσεις από την εποχή Βαλβέρδε και υπήρχε μια συνέχεια ως προς τη νοοτροπία και τα θέλω των προπονητών τα οποία έφθασαν μέχρι την εποχή Σίλβα.Μετά και για δυο χρόνια γαμήθηκε το σύμπαν με αποτέλεσμα να πρέπει να μάθει η ομάδα πολλά πράγματα από την αρχή.Αυτό πολλοί το ξεχνάνε και ζητάνε από μια νέα ομάδα να πετάει φλόγες.Αν ομάδα συνολικά και παίκτες-προπονητής δεν είχαν περιθώρια βελτίωσης θα ήταν μάλλον παράξενο...

Εικόνα apostolos gaganis

Σκέφτομαι, Ευριπίδη, να κάνω ένα άρθρο με θέμα "Πόση επαφή με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έχει ο οπαδός του Ολυμπιακού, ειδικά ΣΗΜΕΡΑ;"

Και άλλο ένα, που στριφογυρίζει καιρό τώρα στο μυαλό μου, για το ποιό έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σημασία για μια ομάδα, οι παίχτες ή ο προπονητής;", Θέλω χρόνο και ευκαιρία όμως. Αφορμή έχω. Πολλές μάλιστα...

Εικόνα Red Kokkinos

Καλημεριζω. Ολοσωστη προσεγκιση, σεμιναριο αντικειμενικοτητας. Ευγε!
Αποστολε εχω "τρελαθει" με την διαχρονικη μεροληπτικη αντιμετωπιση της Ομαδας μας απο την διαιτησια. Οι αλλοθρησκοι κανουν τεσσερα παιχνιδια την διετια στην Ευρωπη και απολαμβανουν εξοφθαλμη προστασια, διαμετρικα αντιθετα με τα προκλητικα σφυριγματα τους σ' εμας. Τι ρολο μπορει να παιζει σ' αυτην την αντιμετωπιση μας ο Τεο? Φτανει πια.
Καλημεριζω

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν το ξέρω, Ερυθροκόκκινε. Η διαιτησία, ΠΟΛΥ σημαντική παράμετρος των εκβάσεων. Προβληματίζει ΟΛΟΥΣ μας. Στη διοίκηση ο λόγος. Τί να πω; Εν τω μεταξύ, πολλή δουλειά και σωστές επιλογές. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.