ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...



Το να έχει ένας απλός οπαδός μιας ομάδας την οιανδήποτε γνώμη για την ομάδα του, τους αντιπάλους της και το πρωτάθλημα, μιλάω για την μπάλα, είναι ένα ζήτημα που και το κατανοώ και το δικαιολογώ πλήρως. Το να διασπείρεται όμως επίσημα πλέον με βάση την τρέχουσα αθλητική ειδησεογραφια, μια γνώμη, μια άποψη - έστω και τεχνηέντως συγκεκαλυμμένη - για την ΤΕΛΙΚΗ έκβαση αυτού του πρωταθλήματος ΑΠΟ ΤΩΡΑ, με βρίσκει κάθετα αντίθετο και την θεωρώ από εντελώς υποκειμενική έως και άκρως επιζήμια και για την ομάδα μου και για το πρωτάθλημα αλλά ΚΑΙ το ποδόσφαιρο στη χώρα μας γενικότερα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για κανα δυο άρθρα γνωστών αθλητικών συντακτών ( ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα, τα οποία αγνοώ ) ΜΕΤΑ από τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πάοκ, στα οποία αφήνεται να εννοηθούν δύο πράγματα. Εμμέσως κυρίως:

1.  Ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει φέτος, κατά πάσαν ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ο Πάοκ, και

2.  Ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους οπαδούς του πως τούτη τουλάχιστον τη σεζόν ΘΑ΄ΝΑΙ  ΣΚΟΠΙΜΟ ( προς προστασίαν της...ψυχικής των υγείας φαντάζομαι ) να ξεχάσουν τον τίτλο και να κοιτάξει ΜΟΝΑΧΑ να φτιάξει ομάδα, για να΄ρθουν ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και καλά οι...όποιοι τίτλοι να΄ουμ. Τους τα λένε αυτά πλαγίως πως, με κουβέντες π.χ. του τύπου ότι ο Πάοκ "έχει σοβαρή διοίκηση κλπ", λες κι΄ο Ολυμπιακός έχει ασόβαρη. Αναρωτιέμαι...

Γιατί όλα αυτά; Και πότε;

Γιατί χθες χάσαμε από έναν...ρεαλιστή Πάοκ 1 - 0 και κατόπιν βεβαίως εορτής. Μετά από ένα απίστευτο αυτογκόλ απ΄τον σταθερότερο και σοβαρότερο μέχρι στιγμής κεντρικό αμυντικό μας, σ΄ένα ματς όπου τους είχαμε λιώσει κυριολεκτικά, έτσι για να δικαιωθεί ρε παιδί μου άλλη μια φορά εκείνος ο γνωστός νόμος αυτού του αθλήματος: δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Δεν είχα δει όμως ΤΕΤΟΙΑ πρόγνωση ούτε ΤΕΤΟΙΑ...συμβουλή, γραμμένη από επαγγελματίες, και λίγα 24ωρα ΠΡΙΝ, όταν δηλ. ο Ολυμπιακός προπορευόταν με δύο βαθμούς στη βαθμολογία. Γιατί το timing, που λέγαμε πιτσιρικάδες και στη Φρεαττύδα, έχει μεγάλη σημασία. Το πότε θα εκστομίσεις κάτι. ΤΟΤΕ λοιπόν, τουμπεκί ψιλοκομμένο. Ενώ ΤΩΡΑ, βγήκαν οι...προγνώσεις. ΠΟΥΤΑΝΕ κρυμμένες φαίνεται και ξετρύπωσαν απ΄το λαγούμι τους μετά την αυτογκολάρα του Σέρβου, την παιχνιδάρα του τρελοΠασχαλάκη και την απώλεια ευκαιριών που ΔΕΝ ΘΑ΄ΠΡΕΠΕ απ΄τη μεριά μας. 

Μπορεί να διαθέτουν ή να νομίζουν πως διαθέτουν, οι επαγγελματίες επαναλαμβάνω, λογικοφανή επιχειρήματα για στήριξη αυτών των απόψεών τους. Το καταλαβαίνω. Εκτός αν έχουν αποδείξεις. Που δεν το πιστεύω. Και ελεύθεροι στο κάτω κάτω είναι να τις διατυπώνουν. ΕΓΩ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ. Και τούτο, γιατί προσέχω ότι εξαπλώνεται μεταξύ των οπαδών του Θρύλου, ιδίως από χθες αλλά όχι μόνο, μια νοοτροπία ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν που την θεωρώ απαράδεκτη. Δηλαδή: "Απολαύστε μόνο μπαλίτσα φέτος, γαύροι, και μην περιμένετε πρωτάθλημα και τέτοια μεγαλεία, γιατί το΄χει καπαρωμένο ΗΔΗ ο Πάοκ, κοιτώντας να φτιάξετε ΟΜΑΔΑ και βλέπουμε για σας απ΄του χρόνου...". Και πού ξέρεις; Μπορεί του χρόνου, να μας ξεφουρνίσουν και τίποτ΄άλλο. Άσε που υπάρχει κι΄ο Μελισσάν στην όλη υπόθεση...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ, "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ". ΔΕΝ ΝΕΦΕΛΟΒΑΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ...ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΧΕΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ( ΠΟΥ Α-Υ-Τ-Ο-Σ ΤΟ΄ΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ), ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ: ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΥΣ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.

Τότε προς τί χειροκροτούνται οι παίχτες μας στο τέλος των αγώνων; Ακόμα και χθες, που χάσαμε; Τότε γιατί στηρίζουμε και ζητάμε γεμάτο Καραϊσκάκη; Για να το...πάρει ο Πάοκ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ κι΄εμείς να μείνουμε με την ...ωραία μπαλίτσα στο χέρι; Ρε είμαστε καλά; ΕΧΘΡΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ! Εσείς στο Ρέντη ανασκουμπωθείτε! Θέλουμε ΤΙΤΛΟ! Εδώ σας γράψανε ότι ξέρετε πως δεν το παίρνετε φέτος, αλλά δεν το βγάζετε προς τα έξω ( η διοίκηση! ) επειδή το΄χετε λέει..."καλά κρυμμένο". Γιαυτό έδωσε δηλαδή πιο πολλά λεφτά απ΄ όλους τους άλλους ο Βαγγέλας. Για ενίσχυση της ομάδας. Επειδή ξέρει πως ΔΕΝ θα το πάρουμε, αλλά μας το΄χει..."κρυμμένο"! ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΗΣ Ή ΑΘΕΛΗΤΗΣ - ΔΕΝ Μ΄ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΚΩΦΩΣΗ, ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ...ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΙ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...ΕΩΣΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΥΓΕΙΑ!

Σχόλια

Εικόνα dimitrov7

Φαντάζομαι αναφέρεσαι (και)σε κανέναν Καρπετόπουλο ..... κάτι είδα που έγραψε προχθές .... Καλά για το 1ο παίζει το μπουζούκι από πέρσι κι από πρόπερσι κι από αντιπρόπερσι. Με μπάουγκ. Οκ δεν παίζει και κανένα ματς ο μπάουγκ. Έπαιξε αεκ, θρύλο οπότε τέλος. Στο 2ο γύρο πάλι με τους ίδιους. 4 ματς το χρόνο , 6 με Άρη. Γι΄αυτό(μεταξύ άλλων) κουτουλάγανε προχθές. Άψητοι. Οι άλλοι είναι παραρτήματα. Από που θα χάσει βαθμούς? Από την Ξάνθη ή τον ΠΑΣ? Μήπως τον ατρόμητο? Ή μήπως αυτοί που έχουν οπαπ(κουλαμάρα δλδ) είναι τπτ σόι?
Για το 2ο είναι mind game που λέγαμε και στην Καλλίπολη, εποχή 2η τετραετία ΠΑΣΟΚ. Αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Στον πόλεμο όλα παίζουν. Δουλειά μας εμείς. Δουλειά μας και ότι βγει. 1ος στόχος όμως είναι πάντα να φτιάξουμε ομαδάρα. Να κάνει τα προχθεσινά αλλά να κερδάει. Κυρίως για να μην πηγαίνει χαμένος ο κόπος των αθλητών και του προπονητή. Να περιορίσουμε όμως το άγχος. Να το έχουν οι άλλοι κι όχι εμείς.

Εικόνα apostolos gaganis

Αλήθεια, υπάρχουν ακόμη Γαρδένια, Αύρα, Αρμονία, Δελφοί, τέτοια... ή όχι;

Εικόνα dimitrov7

Βαλεριάνα μήπως?

Εικόνα apostolos gaganis

Kαλλίπολη; Ποιά Καλλίπολη τότε; Για σινεμάδες μιλάω. Παλιακούς. Σ΄εκείνη τη γειτονιά, στον Περαία. Που τους έζησα ΟΛΟΥΣ. Οπότε μάλλον θα μιλάς για την Καλλίπολη της ανατολικής Θράκης εσύ...

Εικόνα dimitrov7

Α τώρα το έπιασα. Δελφούς. Που έγινε Σκλαβενίτης. Στο παραπίσω στενό. Όχι το ακριβώς πίσω. Του Μιχαλοπούλειου. Εκεί που ξεφορτώνει τα φορτηγά. Στη Βύρωνος. Κάθετη στην Φιλικής. Στην εποχή μου είχε βγει το βίντεο και τους έκοψα τους σινεμάδες. Τότε περίπου έκαναν και τους Δελφούς Σκλαβενίτη οπότε τέλος. Τους άλλους που λες ούτε που τους θυμάμαι. Οπότε μιλάω για την Καλλίπολη του Πειραιά στην οποία έζησα μέχρι το 1996. Ιούνιο μήνα. Μετά έφυγα μετανάστης.

Εικόνα apostolos gaganis

Ααααα... Τέλος εποχής δηλαδή. Προχωράμε.

Εικόνα dimitrov7

Ναι έφυγα για Κηφισιά να μείνω και καμιά δεκαριά χρονάκια στον πατέρα μου. Καλλίπολη έμενα με την γιαγιά, την μάνα μου και τον αδερφό της. Πρόλαβα και προγιαγιά! Κι από το 2006(Ιούλιο παραδόξως) και μετά μένω Νέο Ψυχικό ένεκα γάμου. Μέχρι τον επόμενο σταθμό!

Εικόνα ThomasK

Συμφωνώντας με όσα εκθέτεις, doc:

Αυτές οι προγνώσεις είναι σαν τα σιγουράκια που στέλνουν στον
κουβά τους αλογομούρηδες και γενικά τους στοιχηματζήδες.

Οι αδυναμίες που ακόμα εμφανίζει η ομάδα με αποκορύφωμα
αυτές στο τελευταίο ματς σε συνδυασμό με την αλώβητη και
προστατευόμενη πορεία τού ΠΑΟΚ προκάλεσαν και σε γαύρους
φανατικούς και καλοπροαίρετους μεταξύ άλλων και αυτή την τόσο
απαισιόδοξη για την ομάδα σκέψη ή πρόβλεψη.

Ενδόμυχα κανένας γαύρος έπαψε να πιστεύει στην κατάκτηση του
φετιινού τίτλου. Η πίστη είναι από τις θεμελιώδεις αρχές τού συλλόγου
μας -και κατ' επέκταση των οπαδών του- που τον έκαναν Θρύλο.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία η επίμονη διατύπωση και διάχυση της
"πρόβλεψης" από μας μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην πίστη (και
αυτοπεποίθηση) των παικτών και θ' αβαντάρει τους απέναντι καλοθελητές
που την καλλιεργούν επιτήδεια με συμβουλές παρηγοριάς. Και που σκοπό
έχουν, όπως επισήμανε και ο Μάριος, να κλονίσουν, να κουρελιάσουν ει
δυνατόν, αυτή την πίστη.

Ο Ολυμπιακός είναι θρησκεία, είναι λατρεία. Πίστη στο αδύνατο και
το αδιανόητο κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Τους επιβουλευόμενους
αλλόθρησκους τους γράφουμε κανονικά.

Μια φορά Θρύλος για πάντα Θρύλος!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σχόλιο - άρθρο. ΑΥΤΟ.

Εικόνα Marios

Καλησπερα και απο εμενα,συμφωνω σε καθε γραμμη αυτου του κειμενου,ποτε ο συλλογος γενικοτερα δεν ηταν χαμηλων προσδοκιων,καταλαβαινω την οργη του αποτελεσματος,ηταν ποδοσφαιρικα πολυ σκληρο,αλλα αυτα οπως ειπε και ο Μαρτινς αποτελουνε εξαιρεση,οι παικτες μας το πιστευουν οτι τους εχουν,δεν γινεται να μην του βλεπουν,τους κερδισαν σε καθε πτυχη του παιχνιδιου,στις μονομαχιες κατω και ψηλα,στις διεκδικησεις,στην ποιοτητα της κατοχης,στις ευκαιριες και σε πολλα αλλα!Γενικοτερα οι αντιπαλοι φτιαχνουν ενα κλιμα οτι ειναι η χρονια τους,για να το πιστεψουν πρωτα οι ιδιοι και μετα ισως εμεις ωστε να απογοητευτουμε,ξερουμε τις δυσκολιες αλλα ο συλλογος και ποδοσφαιρικα και διοικητικα εχει στεγανα ωστε να τις αντιμετωπισει,εγω ετσι πιστευω.Ας δειξουν οι παικτες μας την διαθεση και την αυταπαρνηση που εδειξαν την Κυριακη και με την ΑΕΚ και το ποδοσφαιρο θα μας αντεμειψει,δεν γινεται αλλιως οσο αδικο και να ειναι ορισμενες φορες!

Εικόνα apostolos gaganis

Βρίσκω εξαιρετικό το σχόλιό σου, Μάριε.

Εικόνα stavrakas7-5

Ουε κι αλοιμονο ΑΝ περασει αυτη η αρρωστια,ειναι κιτρινη ,ικτερικια μακρυα απο μας,ΘΡΥΛΕ κοψτους τον βηχα και τη γλωσσα Διπλό μες στο Μιλανο και ξετρυπημα την Κ(ουλα)ΥΡΙΑΚΗ.
ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι ρε Σταύρακα, λεβέντη!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Έχετε απόλυτο δίκιο κ.Απόστολε.Ο Καρπετόπουλος γράφει τέτοιες αρλούμπες περί σοβαρότητας της διοίκησης της μπουγάτσας φέτος και για τον υπέροχο κόσμο του Ολυμπιακού που κάνει υπομονή κλπ εδώ και καιρό.Για τους άλλους άρδακες τύπου Πουτσάρλυ κκαι Χερχελάκη δεν γράφω γιατί δεν αξίζουν ούτε καν τις θερμίδες που θα κάψει ο εγκέφαλος μου για να διαβάσει τα γραπτά τους.Αυτή όμως η περιρέουσα ατμόσφαιρα αυτό ακριβώς το λόγο ύπαρξης έχει.Κάντε ομάδα φέτος σκατόγαβροι,δείτε ενίοτε και ωραία μπαλίτσα και πρωτάθλημα από του χρόνου.Κλασσικός ψυχολογικός πόλεμος από τα κιτά πια της NKVD και της KGB.Βέβαια ,ο Καρπετ έχει το ελαφρυντικό ότι είναι φύσει απαισιόδοξος και δε θα ξεχάσω πρόπερσι με τα γεγονότα του Πλατανιά ότι σε συνεχόμενα πονήματα του και εκπομπές στο ραδιόφωνο θεωρούσε σχεδόν βέβαια την αφαίρεση βαθμών ακόμη και τον υποβιβασμό της ομάδας!!!!!.Για αυτό εγώ τους έχω γραμμένους και ελπίζω και ΟΛΟΙ οι σύγαβροι.

Εικόνα apostolos gaganis

Eυριπίδαρε, κι΄εγώ γραμμένους τους έχω, γιαυτό και τους διαβάζω εντελώς σποραδικά. Μια απ΄αυτές τις φορές, ήταν κι΄εκείνη που μου΄δωσε αφορμή για τούτο το άρθρο.

Αμ ετούτο πάλι το ύφος της...αυθεντίας, όταν μου γράφουν π.χ. μετά από κάποια εισαγωγή "Πρώτα-πρώτα να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά"; Σαν να με καθίζουν στο θρανίο και να μου κάνουν μάθημα ώστε να με ενημερώσουν "σωστά" πάνω σε θέματα που θεωρούν προφανώς ότι δεν τα΄χω καταλάβει ή είναι συγκεχυμένα στο μυαλό μου;

Μωρ΄θα τους τα χώσω προσεχώς σε άρθρο εδώ, ΧΟΝΤΡΑ, γιατί μου την έχουν "ανάψει" οι λεγάμενοι.

Εικόνα John Zolo

Αποστόλη μου καλημέρα
Πως μπορεί κάποιος να διαφωνήσει με αυτά που γράφεις ;
Τα πληρωμένα φερέφωνα, εκ των οποίων δεν αποκλείω σχεδόν κανέναν, κάνουν την εντεταλμένη δουλειά τους ! Ίσως και λόγω κεκτημένης ταχύτητας διότι πέρσι το πήρε η Κούλα λόγω της βλακείας του Ρωσοπόντιου με το κουμπούρι...που θεωρητικά θα το έπαιρνε αυτός.
Αφήστε τα φερέφωνα να γράφουν ο,τι θέλουν...ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε ;
Μπορείς να κάνεις γκολ τις μισές τελικές/ευκαιρίες που έχεις ; Μπορείς να μην επαναλάβεις τις προχθεσινές ανοησίες ;
Τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα και κερδίζεις επιπλέον ΚΑΙ τον διαιτητή που θα σου βάλει στην κόντρα η "εξυγίανση" για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ...ή την Κούλα...!!
Εμείς έχουμε την ευθύνη για το αποτέλεσμα και όχι η πληρωμένη αλητεία των ΑΡΔ με την βοήθεια των κορακιών...
- Στηρίζουμε την ομάδα
- Παίζουμε καλή μπάλα
- Βάζουμε την μπάλα στο πλεχτό...και πάπαλα !!

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς.

Πολλή δουλειά, εμπιστοσύνη, συνεχής στήριξη.

Εικόνα Harry red logic

ΣΥΜΦΩΝΏ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΊΖΩ!
Κανένας αρδ κανένας νιαουροδίαιτος ξεδοντιάρης προφεσόρος, δεν είναι ανεκτός!
Μηδενική ανοχή στους μισθοφόρους λεγεωνάριους αρδ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥΣ ΝΙΑΟΥΘΩΜΑΔΕΣ και σια!
Παλεύουμε μέχρι τέλους με πείσμα σχέδιο και υψηλό ηθικό.
Δεν είμαστε αφελείς ξέρουμε τι μαγειρεύουν στις στοές αλλά δεν θα τους αφήσουμε να κλονίσουμε τον ψυχισμό μας,να δημιουργήσουν κλίμα ηττοπάθειας!
Πάμε γερά δυνατά!
Για την περίσταση κάτι που κουβαλάω απο τα παιδικά μου χρόνια!

https://www.youtube.com/watch?v=qBpRfnrxUcg
.............................................................
Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
1. Λάκης Παππάς
2. Καίτη Χωματά
3. Μανώλης Λιδάκης & Αλκίνοος Ιωαννίδης

Από το Τρωικό κάστρο η Ανδρομάχη
στον Έκτορα που κίναε για τη μάχη
φώναξε με φωνή φαρμακωμένη:

«Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει,
όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει.
Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει,
στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει»

Έτσι κι εμένα η κόρη του Γαβρίλη
σαν έφευγα στις 20 τ’ Απρίλη
μου φώναξε ψηλά από το μπαλκόνι:

«Στρατιώτη αν θες τη μάχη να κερδίσεις,
μια κοπελίτσα κοίτα ν’ αγαπήσεις.
Όποιος το γυρισμό του όρκο δεν κάνει,
στρατιώτη μου, τον πόλεμο το χάνει»

ΟΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ ΕΦΗΒΟ!

Εικόνα apostolos gaganis

Του λόγου μου, τακτικός, κάθε βδομάδα, εκεί στη Θόλου στην Πλάκα, στην "Απανεμιά". Νότης Μαυρουδής, Αρλέτα, Νίκος Χουλιαράς...

Εικόνα George_Str

AΠΟΣΤΟΛΕ ΑΔΕΡΦΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.. ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.ΟΛΗ Η ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ..ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Αμ, να σου πω; Δίπλα ο Γιάννης Αργύρης, απέναντι ένα φεγγάρι ο Αλέξης Γεωργίου ή ο Λάκης Παππάς ( δε θυμάμαι καλά, γιατί δεν πήγαινα εκεί ), πιο κάτω σίγουρα ο Σαββόπουλος...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δεν πρόκειται να το πάρει καμία μπουγάτσα το πρωτάθλημα. Η διαφορά ποιότητας είναι ασύγκριτα υπέρ του θρύλου, το είδαμε και προχθές αυτό. Τα στατιστικά των αγώνων είναι ξεκάθαρα. Κι ας είμαστε ακόμα μια ολόφρεσκη ομάδα που δεν έχει στρώσει. 24 τελικές σε ντέρμπυ δεν γίνονται τυχαία. Από πού ως πού είναι λοιπόν ο μπαοκ φαβορί;;;
Φυσικά και ξέρουμε ότι τους έχουν στρώσει το χαλί για να το πάρουν, όπως και πέρυσι. Δεν είμαστε τυφλοί. Αλλά για να το χάσει ο θρύλος θα πρέπει να γίνουν τόσες ομορφιές που θα ξεφτιλιστούν εντελώς. Τελικά και θα ξεφτιλιστούν και δεν θα το πάρουν.

ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΝ, ΚΑΥΛΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν προσθαφαιρώ τίποτα. Θα το χαλάσω...

Εικόνα Fotiadko7

Καλημερα Αποστολε και φιλοι. Δε νομιζω να μπορουσε καποιος να τα γραψει καλυτερα, συμφωνω απολυτα! Υπαρχει, ειναι η αληθεια, μια διαχυτη σιγουρια στον κοσμο της μπουγατσας οτι θα παρουν το πρωταθλημα κι εξαπλωνεται και σε αλλους! Οταν κυριαρχουσε ο Ολυμπιακος και τα επαιρνε απο Οκτωβρη δεν θυμαμαι σχετικα δημοσιευματα απο κανεναν! Τι να πεις; Αβυσσος ο κοσμος των ΑΡΔ αδερφε!

Ολυμπιακος μονο!!!

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΪΣΤΗΣ. ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

Έτσι πρέπει να σκέφτεται πάντα ένας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και να μην ψαρώνει ΠΟΤΕ. Παίχτης σε οποιοδήποτε άθλημα και οπαδός αυτού του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ συλλόγου.

ΤΕΡΜΑ!

Εικόνα ven7

Καλησπέρα Απόστολε,να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα το πάρουμε.

Αυτό που ξέρω όμως και είμαι βέβαιος είναι πως χτίζουμε ΟΜΑΔΑ...

Και η ΟΜΑΔΑ αυτή η φετινή εκτός από την μεγάλη ποιότητα που έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται...δείχνει και κάτι άλλο σημαντικότερο.

ΘΈΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ...

Και μέσα από αυτή τη διαδικασία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι πιθανότητες να το πάρουμε...Προσωπικά χωρίς ακραία επίδειξη εξυγίανσης δεν βλέπω πως μπορεί να το χασουμε...Αλλά τουλάχιστον θα τους έχουμε ξεφτιλίσει...

Μετά το χτεσινό πάθημα θεωρώ πως γίναμε ολοι σοφότεροι και πολύ πιο αποφασισμένοι και πορωμενοι...Δώρα στους αντιπάλους στοπ αρχης γενομένης στο ΟΑΚΑ!!

Και περιμένω ΕΚΡΗΞΗ αυτοπεποίθησης και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ μόλις μπει μεσα ο ΤΟΥΡΕ...

Με λίγα λόγια για να πάρει κανείς άλλος το Πρωτάθλημα θα πρέπει να περάσει πρωτα πάνω απο το πτωμα μας..

Και προβλέπεται με ΑΥΤΗ τη φετινη ΟΜΑΔΑ να τιγκαρει το ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗ κάθε Κυριακή...

Τεράστια υπόθεση..

Εικόνα apostolos gaganis

Oύτε εγώ ΞΕΡΩ αν θα το πάρουμε, αδελφέ. Γιαυτό έγραψα στο άρθρο ότι ο Ολυμπιακός "ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ" για να το πάρει. Αλλά αυτή η διασπορά από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αθλητικογράφους της άποψης που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει " Γαυράκια, μην πολυκουράζεστε φέτος, ο Πάοκ το΄χει καπαρωμένο θέτε δε θέτε, κι΄εσείς φχαριστημένοι να΄σαστε φτιάχνοντας ομάδα για...του χρόνου" δεν μ΄αρέσει, την θεωρώ επικίνδυνη για τον κόσμο του Ολυμπιακού και είμαι κάθετα αντίθετός της.

Εικόνα ven7

Συμφωνούμε και πολυ σωστά το χτύπησες εν τη γενέσει του το φαινόμενο πριν αφήσουμε να εξαπλώνεται...άλλο χτιζω ομάδα και άλλο παραιτούμαι από τον τίτλο..Αυτό το τελευταίο δε μπορεί να ισχύει ποτέ για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...

Εικόνα ven7

Καλησπέρα Απόστολε,να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα το πάρουμε.

Αυτό που ξέρω όμως και είμαι βέβαιος είναι πως χτίζουμε ΟΜΑΔΑ...

Και η ΟΜΑΔΑ αυτή η φετινή εκτός από την μεγάλη ποιότητα που έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται...δείχνει και κάτι άλλο σημαντικότερο.

ΘΈΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ...

Και μέσα από αυτή τη διαδικασία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι πιθανότητες να το πάρουμε...Προσωπικά χωρίς ακραία επίδειξη εξυγίανσης δεν βλέπω πως μπορεί να το χασουμε...Αλλά τουλάχιστον θα τους έχουμε ξεφτιλίσει...

Μετά το χτεσινό πάθημα θεωρώ πως γίναμε ολοι σοφότεροι και πολύ πιο αποφασισμένοι και πορωμενοι...Δώρα στους αντιπάλους στοπ αρχης γενομένης στο ΟΑΚΑ!!

Και περιμένω ΕΚΡΗΞΗ αυτοπεποίθησης και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ μόλις μπει μεσα ο ΤΟΥΡΕ...

Με λίγα λόγια για να πάρει κανείς άλλος το Πρωτάθλημα θα πρέπει να περάσει πρωτα πάνω απο το πτωμα μας..

Και προβλέπεται με ΑΥΤΗ τη φετινη ΟΜΑΔΑ να τιγκαρει το ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗ κάθε Κυριακή...

Τεράστια υπόθεση..

Εικόνα Romain

Απόστολε, πολύ σωστός!

Διάβασα και το άλλο σου άρθρο για το ματς και όντως τονίζεις τη σημασία.

Για τον Παοκ αν είναι φαβορί?

- Στο πρώτο ματς με Αστέρα έπρεπε να είχε γκέλα, αλλά η "εξυγείανση" τον εξυγείανε.

- Με την κουλάρα κουτσά στραβά το πήρε.

- Στον ΝΑΟ, έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι.

Έτσι η μέτρια ομάδα του Λουτσέσκου παίρνει ψυχολογία και γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα τολμήσει Έλληνας διαιτητής να μην την σπρώξει. Όχι να την αδικήσει. Ο Ρουμάνος είναι επίσης ένας μέτριος προπονητής αλλά πονηρός. Πηρε το νόημα και χορευει στο ρυθμό της μπουγάτσας.

- Έχει και τα "ντέρπι" με ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και το Κρητικό Παράρτημα (Όταν μια ζωή είσαι παράρτημα της ομαδουλας των αμπελοκήπων, εύκολα συνεχίζεις με τον Ρώσσο Λαθρέμπορα)

Γιαυτό και οι μπούκ τον έχουν φαβορί.

Συμφωνώ απόλυτα όμως ότι δεν είναι ακλόνητο και πολλά μπορουν να αλλάξουν. Δύσκολο όταν οι διαιτησίες θα γίνονται εκτός των ντέρπι με Έλληνες διαιτητές.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΙΖΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΣΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ.

ΜΕ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ 20 ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι. Και δεν μιλάω ΣΚΟΠΙΜΑ στο κείμενό μου για τους στοιχηματζήδες. Αυτοί, τη δουλειά τους κάνουνε. Μιλάω για ορισμένους ειδικά επαγγελματίες αθλητικογράφους που και καλά έχουνε βαρύνουσα γνώμη κλπ, και μπόλικοι σύγγαυροι τους θεωρούν περίπου κάτι σαν...τοτέμ. Τρίχες! Άσε που στερούνται της έξωθεν καλής μαρτυρίας. Κανείς δεν είναι ούτε αλάνθαστος, ούτε βέβαια άγγελος. Ειδικά από το δημοσιογραφικό σινάφι, για το οποίο να θυμίσω πως ο μακαρίτης ο Κακαουνάκης είχε πει το αμίμητο "ο καλύτερος από μας, έχει σκοτώσει τη μάνα του...". Το αντίθετο λοιπόν. Κάποιος σήμερα μπορεί να δικαιώνεται και αύριο να διαψεύδεται στις απόψεις του. ΟΛΟΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ. ΟΛΟΙ. Γιαυτό κι΄όταν έχει ένας γαύρακας , οι αλλόθρησκοι δεν με νοιάζουνε, ένα δικό τους κείμενο μπροστά του, καλόν είναι να το βλέπει ΚΡΙΤΙΚΑ, ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ, και να μην παρασύρεται καθ΄οιονδήποτε τρόπο από...ονόματα και λοιπές παπαριές. ΝΑ΄ΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ.

Εικόνα Romain

Άσε άν και από τη μια τους λυπούμαι, απο την άλλη τους έχω σιχαθεί. Γιαυτό διαβάζω ΡΑΤΜ.

Εικόνα djole11

Αν ο Ολυμπιακός βρει εύκολο γκολ θα το πάρει για πλάκα,0-3 στο ημίχρονο θα είναι στη μπουγατσα.
Αν όχι θα έχουμε πρόβλημα.Τοσο απλά και ποδοσφαιρικά.
Όλα τα άλλα είναι είτε εκ του πονηρού είτε οδοντόκρεμες.

Εικόνα apostolos gaganis

Έγώ, μπρο, έγραψα ( το λέω και πιο πάνω ) "θα το παλέψει μέχρι τέλους". Το πώς; Δουλειά του Μαρινάκη, του Μάρτινς, των παιχτών. Και δικιά μας, να τους στηρίζουμε φυσικά. Με πάθος, αλλά και μυαλό...

Εικόνα djole11

Εγώ συμφωνώ με αυτα που γράφεις.Και εννοείται ότι οι άνθρωποι της ομάδας τα διαβάζουν αυτά και γελάνε και πεισμωνουν περισσότερο...Μια εντελώς νέα ομάδα χωρίς Γκιγερμε και Τουρέ έπαιξε στο 1/3 του γηπέδου τον επίδοξο...πρωταθλητή ο οποιος με την ίδια ακριβώς ομάδα με πέρυσι δεν έκανε ούτε μια (!!!) πραγματική τελική.Εμεις στηρίζουμε όπως ξέρουν να στηρίζουν οι ΓΑΥΡΟΙ.

Εικόνα George_Str

ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝΑ ΑΜΙΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ ...μετα το χθεσινο παιχνιδι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΣΙΕΣ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΥΤΟ,δεν ξερω αλλα καποιους εξυπηρετει αυτο ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Εικόνα apostolos gaganis

Είχα γράψει στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου εδώ, περί ψυχραιμίας μου στα πολύ κρίσιμα κλπ. Και ήμουν ειλικρινής, Γιώργη. Ψυχραιμία όμως, δεν σημαίνει με τίποτα και ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ. Πήρα "φωτιά" λοιπόν όταν διάβασα μερικά πράγματα από κάτι...σοβαρούς υποτίθεται αθλητικογράφους. Όλοι ρε παιδί μου, πλην - θεωρητικά - ελαχίστων, έχουνε ένα στιλάκι...αυθεντίας, καμουφλέ ή απροκάλυπτο. ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΜΗ ΝΑ΄ΧΟΥΜΕ. ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Όποιος όμως βιοπορίζεται από την δημοσιογραφία, κακό φυσικά δεν είναι, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απ΄τον αναγνώστη, τον θεατή ή τον ακροατή, και ΑΝΑΛΟΓΩΣ. Αθλητικός, αλλά και πολιτικός ΙΔΙΩΣ συντάκτης. Πεποίθησή μου.

Εικόνα George_Str

Aποστολη εγω λειτουργω με την απλη λογικη εμεις χασαμε τρεις βαθμους την κυριακη ,πως ειναι ολοι σιγουροι οτι η ομαδα μας στον 2 γυρο δεν θα τους κερδισει εκει? ο ολυμπιακος ειναι η ομαδα μου δεν εχει ξανακερδισει ποτε την μπουγατσα εκει? απλο ερωτημα ,ετσι θα καλυψω τους τρεις που εχασα προχθες ,δεν περιμενω καμμια βοηθεια απο κανενα. ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ.

Εικόνα George_Str

Aποστολη εγω λειτουργω με την απλη λογικη εμεις χασαμε τρεις βαθμους την κυριακη ,πως ειναι ολοι σιγουροι οτι η ομαδα μας στον 2 γυρο δεν θα τους κερδισει εκει? ο ολυμπιακος ειναι η ομαδα μου δεν εχει ξανακερδισει ποτε την μπουγατσα εκει? απλο ερωτημα ,ετσι θα καλυψω τους τρεις που εχασα προχθες ,δεν περιμενω καμμια βοηθεια απο κανενα. ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ.