ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ Μ΄ΕΝΟΧΛΟΥΝ...



Στη φωτογραφία ένα ζωντανό σκουλήκι μήκους 15 εκατοστών στο μάτι κάποιου Ινδού, που κολύμπησε ο άνθρωπος στα νερά ενός ποταμού γεμάτου προφανώς με τέτοια... Του τό΄βγαλε εύκολα ο γιατρός, όπως είδα στο βίντεο. Τον ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ, είχε φαγούρα στο μάτι, δάκρυζε, ήταν κόκκινο, αισθανόταν ένα ξένο σώμα, δεν καταλαβαινε τί ήταν ακριβώς, μέχρι που εξετάστηκε και μπήκε η διάγνωση. Για εφέ την έβαλα την εικόνα περισσότερο, αν και την αφορμή για τούτη την ανάρτηση μου την έδωσε.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΝΑ, ΜΕΡΙΚΑ:

1. Να διαβάζω στον αθλητικό τύπο ΑΠΟ ΤΩΡΑ για μεταγραφές και ποσά εκατομμυρίων σε σχέση με κάποιους παίχτες του Ολυμπιακού. Μεριά, Σισέ, Καμαρά, Ποντένσε, ας πούμε. Άστοχες κουβέντες, για την πρωϊμότητά τους κυρίως, το αβέβαιο της πορείας των ποδοσφαιριστών, τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων στην προσήλωση που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να΄χουν στο έργο τους, και εν πάση περιπτώσει ασφαλώς θέλουμε ένα Ολυμπιακό οικονομικά εύρωστο ( αφού χωρίς αυτό, η τρικυμία είναι βέβαιη ), αλλά ΠΑΝΩ απ΄όλα ζητάμε παίχτες αφοσιωμένους, αποφασιστικούς, μαχητικούς και χωρίς οιεσδήποτε αποσπάσεις στην προσοχή τους - μιας και μαθαίνουν τα πάντα - με τα μυαλά ΜΟΝΟ στον στόχο. Κι΄αυτός είναι γνωστός: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, και τ΄άλλα καλοδεχούμενα μεν αλλά ως βασική επιδίωξη παραμένει το πρώτο. Έχουμε το καλύτερο έμψυχο υλικό, προπονητή δουλευτάρη, διοίκηση που τ΄άλλαξε προς το καλύτερο όλα και τούτο έχει αρχίσει να φαίνεται, εμπρός επομένως! Ο πολυπλόκαμος εχθρός, δουλεύει βέβαια με κάθε τρόπο, το ξέρουμε, κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την κατάκτηση του τίτλου, αλλά όχι αδύνατη. Καθόλου. ΠΑΛΗ συνεχής και πολύπλευρη απαιτείται. Μέχρι τέλους. Ο Ολυμπιακός, από καταβολής του είναι ομάδα τίτλων. Τα "ωραία μπαλίτσα, ηθικός πρωταθλητής, πρωταθλητής στο γήπεδο" και τα συναφή, είναι για τους άλλους. Εμείς, ή το παίρνουμε και το σηκώνουμε περήφανα ή το χάνουμε και λυσσάμε να το ξαναπάρουμε όσο γίνεται γρηγορότερα. Γιαυτό έχουμε περισσότερα απ΄όσα όλοι οι άλλοι μαζί. Τα τρόπαια, μας θρέφουν. Κι΄αν είναι να φτιάξεις ΟΜΑΔΑ, κρατάς τα πολύτιμα στοιχεία σου, δεν τα πουλάς με το πρώτο, και εφ΄όσον κρίνεις πως μπορείς να κάνεις σε κάποια  στιγμή κάτι τέτοιο, επιλέγεις βέβαια τιμή και ομάδα, αλλά και προβλέπεις ταυτοχρόνως διαμορφούμενο κλίμα, υπάρχοντες ικανούς αντικαταστάτες και πιθανές ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ επιπτώσεις στην απόδοσή της απ΄την απουσία του νεομεταγραφόμενου. Υπάρχει άλλωστει η σχετική περί τούτου εμπειρία και μάλλον αρνητική. Απ΄τη μια υπερφόρτωση κι΄απ΄την άλλη παρατεταμένη έλλειψη... ΑΥΤΑ και το κλείνω. Διοίκηση έχουμε, που θεωρώ πως θα δράσει με μέτρο, όταν χρειαστούν τέτοιες κινήσεις. Το να διαβάζω όμως ΑΠΟ ΤΩΡΑ για μελλοντικές μεταγραφές και ποσά αναφορικά με παίχτες μας που ακόμα δεν έχουν καλά-καλά κατουρήσει ( ο Σισέ εξαιρείται ) στις τουαλέτες στο Ρέντη, ε, μ΄ενοχλεί...

2. Μ΄ενοχλεί η εικόνα της εθνικής μας. Αποκρουστική και δεν βλέπω γιατρειά. Έτσι θα σέρνεται, αν εξακολουθήσουν τα...μερεμέτια. Εύκολος στόχος, φυσικά ο Σκίμπε. Λάθη και σαφώς έχει κάνει. Μα εγώ βλέπω πάνω απ΄όλα, αδιαφορία, βαριεστημάρα παιχτών, "άντε να τελειώνουμε και με δαύτη την υποχρέωση" και ΜΑΖΙ ανικανότητα, ιδίως ορισμένων. Το...μαγαζί, αν μιλάμε σοβαρά και κατά τη γνώμη μου πάντα, θέλει γκρέμισμα και  ξαναχτίσιμο απ΄την αρχή με πλάνο πολυετές και υπομονή. Φέρτε αρχιμάστορα ΚΑΛΟ, αλλάξτε ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι και συνένοχοι - απ΄την κορφή ως τα νύχια - ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, αφήστε τον να δουλέψει με νέα κατ΄εξοχήν παιδιά, ταλαντούχα, ελπιδοφόρα, μην τον πιέσετε για 2-3 ίσως και περισσότερα χρόνια και ας αξιολογηθεί ΤΟΤΕ η δουλειά του. Δώστε του ΟΛΑ τα μέσα για να φέρει σε πέρας το οργανόγραμμά του κι΄αυτό ας αρχίσει ν΄αποδίδει ΑΥΡΙΟ. Σήμερα και στο εγγύς μέλλον, ας ξεχάσουμε τις όποιες ( σιγά...) διακρίσεις. Ήδη η αρρώστια έχει διάρκεια ετών. Πολιτική και ποδοσφαιρική ηγεσία, μπορούν; Ακούστε, "φιλαράκια": ΟΣΑ ΔΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΥΚ ΙΗΤΑΙ, ΣΙΔΗΡΟΣ ΙΗΤΑΙ. Φωνάξτε και κανα φιλόλογο να σας το εξηγήσει...

3. Μ΄ενοχλεί η τελευταία παρέμβαση του Κόκκαλη για τον Μαρινάκη και το Καραϊσκάκης. Την τύχη των μετοχών  του ίδιου του Σωκράτη, τις διαπραγματεύσεις του Βαγγέλη με τις τράπεζες και κυρίως ο χρόνος που επελέγη για να ειπωθούν αυτά απ΄τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Σάββας έχει γράψει σήμερα σχετικά. Κομματάκι, απ΄την κορφή του παγόβουνου; Απ΄την άλλη, είναι γνωστή η απουσία των αδελφών Αγγελόπουλων απ΄το γήπεδό μας στο ποδόσφαιρο και η έλλειψη οιωνδήποτε επαφών με τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ. ΚΑΙ ΑΠ΄ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ, ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ. Αυτό το συμπέρασμα βγάζω και με λυπεί. Ο Μαρινάκης παλεύει μόνος του, δεν τον βοηθούν ( τουλάχιστον ) οι άλλοι τρεις και κόντρα σε όλη την κυβέρνηση. Είναι δυνατός όμως και θεωρώ πως θα βγει στο τέλος νικητής απ΄τον πόλεμο εναντίον του. Πόλεμο που στοχεύει τον ποδοσφαιρικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, μην το ξεχνάμε αυτό.

4. Κι΄άλλα μ΄ενοχλούν. Θα κλείσω πάντως γι΄απόψε με το θέμα ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Τον είδαμε τον Δανό στο ματς με την Άεκ. Δασκαλεμένος ο τύπος στην εντέλεια. Συνέφαγε, δήλωσε χωρίς πιστόλι στον κρόταφο, την προτεραία του αγώνα εναντίον της ικτερικιάς με τον Τριτσώνη. Η "εξυγίανση" βάζει χέρι και στους ξένους διαιτητές; Έτσι μυρίζει. Και η ΦΙΦΟΥΕΦΑ; Μόνο ακούει, στο δείπνο π.χ, συναινεί, αλλά στην πράξη μηδέν εις το πηλίκον; Περέϊρα; Τεό; "Ο δικός μας"; Ο Βασιλειάδης; Αλλά ξέχασα. Η κυβέρνηση δεν...παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κλπ. Μ΄αυτό το θέμα θα γίνει τίποτα ΔΡΑΣΤΙΚΟ ή έτσι θα πάμε; Ή μάλλον ΔΕΝ θα πάμε; ΛΥΣΗ! ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Και μια που βρισκόμαστε στο...ΟΑΚΑ, δεν πιστεύω να γίνει κανα...μαγικό μεθαύριο με την τιμωρία της Κουλίτσας στην έφεση; Να αναστηθεί κανας...Σκουτέρης;  Αν και δεν αποκλείω κατηγορηματικά τίποτα. ΕΚΕΙ να δεις ενόχληση! Το σκουλήκι στο μάτι του Ινδού, θα΄ναι παρωνυχίδα μπρος σ΄αυτό το τέρας. ΑΝ θα ξεφυτρώσει βέβαια. Ας περιμένουμε να δούμε.

Υ Γ. Το ζήτημα "Μαρινάκης, Συμβούλιο Εφετών, ΓεωργοΦύσσας, στημένα κλπ", δεν το...εντάσσω στη λίστα των αλλεργιογόνων μου. Έχω αναπτύξει πλέον ανοχή. Θυμίζω την φαρμακoλογική σημασία του όρου TOLERANCE: Για να προκαλέσει μια ουσία, η οποία χορηγείται επανειλημμένα σε κάποιον για μακρό διάστημα, το ίδιο σταθερό αποτέλεσμα, θα πρέπει Ν΄ΑΥΞΗΘΕΙ η δόση της. Τώρα είπα ουσία, δόση, κλπ, και μου΄ρθανε οι άλλες γνωστές και καθοδηγούμενες ιστορίες στο νου. Άλλος είναι, σε τούτο εδώ το στέκι, ειδικός σ΄αυτά. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Σχόλια

Εικόνα George_Str

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ,ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ,ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΜΑ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟ,ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΟΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΡΩΣΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΑ ΣΤΟ ΜΟΥΛΟΧΤΟ ? ΛΕΩ ΤΩΡΑ..ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΑΛΛΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ , ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΤΩΠΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ?Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΤΟΣ ΠΑΕ ΚΑΤΙ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ..........

Εικόνα apostolos gaganis

Ο καθένας μας έχει την άποψή του, φίλε Γιώργη. Αναφαίρετο δικαίωμά του.

Η δημόσια επίθεση ( και ιδίως ο χρόνος εκδήλωσής της ) του Κόκκαλη εναντίον του Μαρινάκη, είναι αποκαλυπτική σχεδίων πολιτικο-οικονομικών, ΕΞΟΥΣΙΑΣ αλλιώτικα. Υπάρχει πόλεμος και είναι και θα είναι σκληρός. Ο Μαρινάκης είναι ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τον στηρίζω.

Εικόνα George_Str

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΣΤΟΛΕ,οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να εχει την αποψη του και ειμαι απολυτος σε αυτο το δικαιωμα το ΑΤΟΜΙΚΟ , εξαλλου ακομη Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ,την κριτικαρω γιατι ΠΡΑΚΤΙΚΑ εμενα τουλαχιστον εαν την ενστερνιζομουνα με ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΑΓΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ,ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,το διαταγμα πρεπει να το καταργησουμε εμεις, αυτη θεωρω σωστη σταση,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΗ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ,ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ , με την μαζικη παρουσια μας ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ,με την ΣΤΗΡΙΞΗ στην ομαδα μας ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ,ΓΙΑΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΣΧΥΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ,<<ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ >> πιστευω οτι παρα τις τρικυμιες ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ.

Εικόνα ThomasK

1. 'Οντως η μεταγραφολογία τώρα δεν εξυπηρετεί την ομάδα και φυσικά
για κάθε απώλεια λόγω μεταγραφής πρέπει να έχει ήδη βρεθεί η καλύτερη
δυνατή εναλλακτική λύση.

2. Θλιβερή πράγματι η εικόνα της εθνικής, αλλά δεν πολυσκάω. Πάντως
2-3 χρόνια είναι πολύς χρόνος για έναν προπονητή να συνθέσει μια εθνική
ομάδα.

3. Μέγιστη η προσφορά του Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά όλο και πιο πολύ δείχνει
οτι πλέον βρίσκεται απέναντι κι οτι δεν είναι απλώς αδιάφορος, όπως θεωρώ
οτι είναι οι αφοί Αγγελόπουλοι παρά τη στήριξή τους από τον Μαρινάκη. Ισχυροί
οικονομικά κ.λπ. ολυμπιακοί είναι πολλοί, αλλά δεν βλέπω κανέναν στο πλευρό
του Μαρινάκη, μόνος παλεύει απέναντι σε ένα ολόκληρο καθεστώς αυταρχισμού
και δολοπλοκίας από κυβέρνηση, θεσμούς και κάθε λογής συμφέροντα και λεχρίτες.
Μόνος συμπαραστάτης του ο απλός λαός του Ολυμπιακού.

4. Η "εξυγίανση" οδήγησε σε πρωτοφανή κατάντια την ελλ. διαιτησία, γεγονός που
αποδεικνύει και ο ορισμός ξένων διαιτητών στα "ντέρμπι", αν και πρέπει πια να
ορίζονται ξένοι σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος και κυπέλου. 'Ομως όχι μόνο δεν
ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου, μεταξύ των οποίων ΥΟΕΦΑ και ΦΙΦΑ, αλλά
πάνε να χειραγωγήσουν τόσο τον ορισμό των ξένων διαιτητών όσο και τους ίδιους
τους διαιτητές.

Υ/Γ. Και οι απέναντι (ΑΡΔ κ.ά.) δεν πολυπιστεύουν πως και οι νέες διώξεις θα 'χουν
τύχη. Βέβαια σε κάποιους αρκεί η ομηρία...

Εικόνα apostolos gaganis

Η ομηρία είναι ο στόχος τους. Και τα αποτελέσματα, έχουν ήδη φανεί.

Εννοώ να γίνει δουλειά μακροπρόθεσμη, σε βάθος και με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Σε δυο χρόνια, τουλάχιστον, ν΄αρχίσει ν΄αποδίδει με μια ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

Εικόνα Harry red logic

Φαίνεται απίστευτο να υπονομεύει τον Θρύλο ο Σωκράτης! Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει?

Εικόνα apostolos gaganis

Με τον Μαρινάκη υπάρχει θέμα. Συνδέεται όμως και ο Ολυμπιακός με την αντιπαράθεση. Σαφώς.

Εικόνα Ποσειδωνία

Ο Σωκράτης πήρε θέση. Πήγε με τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.
Ο Θόδωρος στας Ευρώπας δε ...δούλευε τυχαία. "Λαγός" ήταν.
Ε ρε "παιδομάζωμα" τι κάνεις;

Εικόνα apostolos gaganis

Με στενοχωρούν αυτά.