ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ Ν΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ...



Οι κυρίες της φωτογραφίας θα μπορούσαν να είναι η ΟΥΕΦΑ, η κυβέρνηση, η ΕΠΟ και η διαιτησία, αλλά εξίσου καλά θα ταίριαζαν και με τους Πάοκ, Άεκ, Πάο και Ατρόμητο. Θέμα γούστου...

Η νίκη χθες ήταν μεγάλη. Κάθε νίκη μέσα στη Θεσσαλονίκη, είναι. Για να χαρακτηριστεί όμως πραγματικά σημαντική, σημαδιακή, θα πρέπει ν΄αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς νικών. Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Αν, ξαναλέω ΑΝ, έμπαινε π.χ. εκείνο που χάθηκε στο 94΄ όπως χάθηκε και δεν ήμασταν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τόσο άθλιοι στο νησί, σήμερα, παρά τον ανελέητο και πρόστυχο ΠΟΛΕΜΟ των γνωστών εναντίον μας, θα βρισκόμασταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Αλλά με τα ΑΝ, δεν κέρδισε ποτέ κανείς τίποτα. Έτσι για να γίνεται κουβέντα, το΄γραψα. Είναι η πίκα που με καίει. Το γιατί. Το αααχχ...

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του α΄γύρου για τους 4 διεκδικητές του ( υπεσχημένου αναμφίβολα στον ασπρόμαυρο δικέφαλο, ΟΛΑ το δείχνουν κι΄ας παν΄να κουρεύονται οι εκπρόσωποί του για λόγους εξώφθαλμα γελοίας πολιτικής ) τίτλου στο πρωτάθλημα, μας δείχνει ότι:

1. Ο Πάοκ έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα. Παίζει 4 αγώνες στην έδρα του με Παναιτωλικό, Ξάνθη, ΑΕΛ, ΠΑΣ και εκτός με Λαμία, Λεβαδειακό.

2. Η Άεκ έχει σχετικά βατό πρόγραμμα. Εντός με Ατρόμητο, Ξάνθη, Λαμία, Λεβαδειακό και εκτός με Παναιτωλικό, ΑΕΛ.

3. Ο Ατρόμητος έχει πολύ δύσκολο έργο. Στην έδρα του με Ολυμπιακό, Άρη και εκτός έδρας με Άεκ, Απόλλωνα, Πάο και ΟΦΗ.

4. Κι΄εμείς, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Στο Φάληρο με Πάο, Παναιτωλικό, Λαμία, ΑΕΛ και εκτός με Ατρόμητο και Ξάνθη.

Όλα θεωρητικά, και για ορισμένους...περίπου θεωρητικά.

ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ, ΤΩΡΑ:

- Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο α΄εικοσάλεπτο περίπου αλλά και πάλι άστοχος, βλέπε Φορτούνης. Ο Άρης αντιρρόπησε, έκανε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει τέρμα και, αντίθετα, με την είσοδο του Νάτχο αντί του Χριστοδουλόπουλου στο β΄ημίχρονο στην ομάδα και την απελευθέρωση του Φορτούνη στα δεξιά, ηρέμησε, οργανώθηκε καλύτερα και ύστερα από την ευφυή μακρινή μπαλιά του Ισραηλινού στον Κούτρη, την έξοχη ασίστ του τελευταίου παράλληλα με το τέρμα του Άρη και το πετυχημένο τελείωμα του Χασάν, προηγήθηκε, για να κατακτήσει τελικά την νίκη με 1 - 0. Ήταν η φάση που σφράγισε τον αγώνα μαζί, νομίζω, με την εξαιρετική απόκρουση του Σα στο 35' στην κεφαλιά του Ντιγκινί κι΄όταν το σκορ ήταν ακόμη 0 - 0.

- Εκείνα που με ικανοποίησαν ιδιαίτερα ήταν η "Ολυμπιακίλα", η αποφασιστικότητα δηλαδή, η συγκέντρωση, ο τσαμπουκάς που βγάλανε οι παίχτες μας μετά το γκολ με πρωτεργάτη τον ακατάβλητο Σισέ στην αναμενόμενη αντίδραση του Άρη, κάτι που τα΄χαμε έντονα πεθυμήσει, καθώς και το κοουτσάρισμα του Μαρτίνς σε κατάλληλες στιγμές. Έβαλε Νάτχο όταν το έκρινε σκόπιμο με στόχο να χρησιμοποιηθεί η ποιότητά του στη δημιουργία βασικά, αλλά και Τοροσίδη, Καμαρά για να σφίξει τον Ολυμπιακό αποβλέποντας πρωτίστως στη διατήρηση της νίκης σε συνάρτηση με το εναπομένον διάστημα και το μομέντουμ του αγώνα, χωρίς καθόλου ν΄αποκλείεται μια κόντρα και δυνητικά τελεσφόρα επίθεση απ΄τη μεριά μας, ενώ ρισκάρησε τη συμμετοχή του Χασάν απ΄την αρχή ( παρά τις κάμποσες περιρρέουσες γκρίνιες ). Το γκολ του Αιγύπτιου ήταν βέβαια απ΄τα θεωρούμενα σίγουρα, αλλά όπως και να το κάνουμε, καλύτερα που βρέθηκε αυτός για να τελειώσει τη φάση, σέντερ φορ άλλωστε είναι ο άνθρωπος, παρά κάποιοι άλλοι, μιας και όποιος "έχει καεί στον χυλό κλπ". Έχουνε δει πολλά τα μάτια μας φέτος... Τη θέση μου, παρεμπιπτόντως, για τις εθνικότητες κλπ. την ξέρετε. Τις έχω εκθέσει εδώ επανειλημμένα. Είμαι Έλληνας, θέλω οπωσδήποτε ελληνικό χρώμα στον Ολυμπιακό, αλλά πάνω απ΄όλα ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗΣ. Με ό,τι ετούτο σημαίνει και μην επεκτεινόμαστε. Τα΄χουμε πει.

- Εντυπώσεις από τους παίχτες μας. Ο Σα, δικαίωσε τον Μαρτίνς. Εξαιρετικός χθες, μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Η ομάδα διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες και η εκάστοτε χρησιμοποίησή τους, δικό του αντικείμενο και ευθύνη. Το δίδυμο του κέντρου της άμυνας, επίσης δικαίωσε με την επιλογή του τον Πορτογάλο. Μοιάζει να μπορεί να καθιερωθεί. Ο Σισέ του β΄ ειδικά μέρους πολύ δυνατός, έτρωγε σίδερα, γρήγορος, αλτικός και πάντα πρώτος στη φάση, ενώ δίπλα του φαίνεται πως του ταιριάζει η παρουσία της ήρεμης σέρβικης δύναμης. Ο συγκεντρωμένος και σοβαρός Σισέ αποτελεί μεγάλο όπλο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ο Ομάρ καλύτερος από τα τελευταία του παιχνίδια. Και ο Κούτρης πολύ θετικός. Βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, με την ασίστ του στο γκολ ιδανική. Μην πέφτει κανείς στην παγίδα του ποιός είναι καλύτερος, αυτός ή ο Τσιμίκας κλπ. Ο πιο κατάλληλος κατά την κρίση του προπονητή στην δοθείσα στιγμή, να παίζει. Η ομάδα έχει γενικά καλούς πλάγιους μπακ. Υπάρχει κι΄ο Τόραρος δεξιά. Μην ξεχνάμε τους παίχτες-σύμβολα...

Στη μεσαία γραμμή οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης έχουν δώσει εξετάσεις. Πρόσφεραν στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας. Υπάρχει υπερπληθώρα παιχτών για τις δυο θέσεις των χαφ στην ομάδα. Όσο για το γιατί δεν χρησιμοποιείται εξ΄αρχής ο Νάτχο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν. Μήπως είναι η φυσική κατάσταση η αιτία; Μήπως δηλ. κρίνεται με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία Φυσιολογίας του αθλητή ότι δεν είναι - ακόμα; - έτοιμος για συνεχή ιδίως ενενηντάλεπτα; Και επειδή θέλει ο κόουτς να΄ναι πάντα φρέσκος, ακμαίος και με μπόλικη ενέργεια όταν τον βάζει, στηριζόμενος στην μέχρι την είσοδό του εικόνα και το σκορ του παιχνιδιού, και την υψηλή βεβαίως ποιότητά του; Λέω τώρα. Γιατί ο Μαρτίνς δεν φαίνεται να΄ναι άδικος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Νάτχο τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ μέχρι τώρα ως παίχτης ειδικών αποστολών και καθηκόντων. Θα δούμε λοιπόν τί τέξεται η συνέχεια.

Μπροστά, Ποντένς, Φορτούνης, Λάζαρος, Χασάν.

Ο κοντός ήταν ο πιο δραστήριος χθες. Είναι ποιοτικός παίχτης. Αναμφισβήτητα. Ο Φορτούνης, για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, όχι όπως θα τον θέλαμε. Εύχομαι να βελτιωθεί, με δεδομένα ότι έχουμε ανάγκη τον καλό Φορτούνη και το ότι έπονται δύσκολοι αγώνες. Ο Λάζαρος, είναι σε πτώση. Ευελπιστώ να΄ναι παροδική. Η διάθεση δεν του λείπει, γεγονός ελπιδοφόρο, αλλά όχι καθοριστικό. Ο Χασάν, τέλος, καθάρισε για δεύτερη φορά μετά τον Πανιώνιο. Τις σεντερφορίσιες κινήσεις τις έχει, έχω ξανατονίσει πως παιχνίδια χρειάζεται κι΄έξω από ατυχίες. Για να δούμε.

Κ     Α     Τ     Α     Λ     Η     Γ     Ω  :

Σε πρώτη φάση, έχουμε 3 δύσκολα και μεγάλης σημασίας παιχνίδια για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα λινγκ. Ντουντελανζ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος εκτός έδρας. Αντίστοιχες νίκες, θα ενισχύσουν πάνω απ΄όλα σημαντικά το ηθικό και την αυτοπεποίθηση παιχτών, προπονητή και γαυρολαού. Απέναντι στο γνωστό σκηνικό του ΠΟΛΕΜΟΥ εναντίον μας. ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Άλλος τρόπος, άμεσης, αντιμετώπισής του δεν φαίνεται να υπάρχει. Αναμονή λοιπόν, πίστη και ΣΤΗΡΙΞΗ στον αιώνιο δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

ΥΓ1.  Όταν επιχειρηματολογείς μονίμως και με αρκετή επιτυχία μάλιστα πάνω σε ΘΕΜΑΤΑ της ομάδας με τους αδιάκοπα γελοίους αμφισβητίες της, αυτοαναιρείσαι από τη στιγμή που ΣΑΡΚΑΖΕΙΣ όσους ασχολούνται με αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ με τα οποία ΕΣΥ ήδη από μακρού καταπιάνεσαι, επειδή είσαι οργισμένος.

ΥΓ2.  "Θα είναι μεγάλο κέρδος για τον Μαρτίνς να μην ασχολείται ( διάβαζε: επηρεάζεται ) με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ". Ε; Αληθές ή προβοκατόρικο το σχόλιο του Γ. Στασινόπουλου στο Fosonline; Ξέρει κανείς κάτι να μας πει;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΟΥ....

Σχόλια

Εικόνα John Zolo

Γεια σου Αποστόλη μου
Αν ήμουν σε μια άλλη χώρα θα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος για την ομάδα μου. Για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο προπονητής και τα παιδιά αυτά υπό την διοίκηση Μαρινάκη...
Αλλά φευ...είμαι στο Τσιπριστάν, υπό το Καθεστώς μιας κυβέρνησης η οποία κάθε μέρα μας δείχνει το χειρότερο εαυτόν της...με χίλιους τρόπους και σε κάθε έκφανση !
Ο Θρύλος και ο Μαρινάκης είναι μέσα στους βασικούς της αντιπάλους και κάνει τα πάντα εμφανώς και υπογείως ώστε να μη δούμε άσπρη μέρα...
Ο Σιδηρόπουλος προχθές έκανε ό,τι μπορούσε...σφύριζε φάουλ με το παραμικρό μην αφήνοντας την ομάδα να αναπτυχθεί...
από την άλλη αγνοούσε κάθε σκληρή προσπάθεια του ΑΡΗ. Ο Καραλής - ο αντιολυμπιακός Αεκτζής, ο αυτοπροσδιοριζόμενος σοβαρός και ανεξάρτητος - και ο άλλος που μετέδιδαν το ματς αγωνιούσαν και το έδειχνε έντονα η χροιά της φωνής τους.
Ο Μιαούλης - ο άλλος Αεκτζής και "δίκαιος"- χθες έγραφε "καλά" λόγια για τον Ολυμπιακό πάντα όμως βάζοντας την προσημείωση "περιμένοντας την απόφαση για τους -3 βαθμούς" ή "αρκεί να μην υπάρχει πρόβλημα"...τον έπιασε ο πόνος !
Και ήρθε σήμερα προς χαρά μεγάλη όλης της αλητείας αυτής των κωλοδημοσιογράφων να κληθεί ο Ολυμπιακός για απολογία βάσει του άρθρου που προβλέπει την αφαίρεση βαθμών...!!! Έτσι μπράβο...θα έρθουμε στα ίσια μας...!! Τι χαρά μεγάλη για τα όλα τα τομάρια !! Ευχαριστημένοι όλοι οι αλήτες, τα ξεφτιλισμένα φερέφωνα των οργάνων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των υποστηρικτών τους...
Εγώ, εσύ και όλοι μας τι κάνουμε ; Ο Μαρινάκης τι κάνει ; Τι μπορούμε να κάνουμε, θα μου πεις. Προσπαθώ να μπω στα παπούτσια του Μαρινάκη και αναλογίζομαι την υπομονή που κάνει, την φωτιά που πρέπει να καίει μέσα του...όπως σε όλους μας.
Δεν έχουμε λοιπόν τίποτε άλλο να κάνουμε παρά να υπομένουμε, να καταπίνουμε την πίκρα μας. Να προπονείται τουλάχιστον η ομάδα μέσω του Ελληνικού μορφώματος που λέγεται "καθεστωτικό πρωτάθλημα", ώστε να παίζουμε στο Europa League, μέχρι νεωτέρας και να καταγράφουμε κάποια ονόματα και θα έρθει αυτή η γαμημένη ώρα της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ και τότε - λένε κάποιοι ότι - κάποιοι θα πονέσουν άσχημα...πολύ άσχημα...!!

Εικόνα apostolos gaganis

Eίπα ότι θα περιμένω την ΤΕΛΙΚΗ έκβαση της υπόθεσης. Και μετά θα τοποθετηθώ. Δεν παίρνω θέση ενδιάμεσα. Γενικά, αυτή είναι η τακτική μου. Όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε όλες του είδους. Δεν επηρεάζεται το συναίσθημά μου από τα όσα γράφονται μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ετυμηγορία. Καθόλου. Παρακολουθώ την υπόθεση, αλλά δεν τοποθετούμαι ενώ αυτή εξελίσσεται. Το ίδιο κάνω και με τα ματς. Στο τέλος, και αφού κατά κανόνα κάτσει η σκόνη τους, εκφράζομαι ΓΡΑΠΤΩΣ.

Εικόνα PGK

Δεν θα είναι έκπληξη το -3. Έχουμε δεί παρόμοιο σενάριο με τον αναπτήρα που βρήκε ο Κουλιμπαλί στην τσέπη του, συγγνώμη, στο χορτάρι ήθελα να πω. Αυτό που δεν έχουμε δεί ακόμα είναι κάποιον Σιδηρόπουλο να δίδει πέναλτυ σε φάουλ που έγινε στην σέντρα. Το τελευταίο θα είναι Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ made in Ελλαδιστάν. Ας είμαστε σοβαροί. Είμαστε αντιμέτωποι με μία ανήθικη συμπεριφορά στην οποία δυστυχώς συμμετέχει (και) η FIFA. Εύχομαι να κάνω λάθος αν και δεν το πιστεύω.

Εικόνα Harry red logic

Ο τίτλος της ανάρτησης συμπυκνώνει και τις δικές μου προσδοκίες!
Χωρίς αμφιβολία μεγάλη νίκη σε κομβικό χρονικό σημείο, με ψυχωμένη εμφάνιση που έχει ευεργετικές συνέπειες: βαθμολογικές και ψυχολογικές.
Συμπλέω με την κριτική για τους παίκτες και τον Προπονητή.
Επισημαίνω με έμφαση την πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα(αρκετές φορές μια φοβερή απόκρουση σε κρίσιμο σημείο μπορεί να κρίνει την πορεία ενός αγώνα-π.χ κεφαλιά Ντιγκινί... που μου ξυπνάει και κακές αναμνήσεις από την κεφαλιά του Μπακασέτα ...) επίσης την πολύ καλή απόδοση του Κούτρη του Σισέ, φυσικά την ποιότητα και οξυδέρκεια του Νάτχο και ασφαλώς την εμπειρία του Τόρο.
Σημεία προς βελτίωση:προπόνηση στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων ,στα σουτ( μας τρέλανε ο Κωστάκης στο 5 λεπτό..),και στην γρήγορη κίνηση της ομάδας από άμυνα σε επίθεση και το αντίστροφο(transition το λένε?)και βέβαια όλοι τρέχουμε όλοι μαρκάρουμε.
Τώρα επικέντρωση στα δυο παιγνίδια της εβδομάδας με πολύ σοβαρότητα , άριστη προετοιμασία αγωνιστική και πνευματική!
Σε καμία περίπτωση εφησυχασμός και υποτίμηση των αντιπάλων. Στα βαζελάκια(μας έπρηξαν με τους μπέμπηδες μέσου όρου 24 ετών!) που έχουν βγάλει γλώσσα!
Το παιγνίδι της κούλας με τα βαζελάκια προσφέρει διδάγματα τα οποία πρέπει να προσέξουν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία!
Έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε στο χορτάρι. Ευελπιστώ ότι ο Μάρτινς θα διαβάσει καλά τον βαζελοδώνη και ότι παίκτες μας θα αγωνισθούν ανάλογα με τα προσόντα τους με δύναμη και πάθος για να μας χαρίσουν μια μεγάλη νίκη.
Δεν αμελούμε το παιγνίδι με την Ντουντελάνζ,ευελπιστώ ότι με την πρέπουσα σοβαρότητα θα πάρουμε την νίκη.
Προχωράμε με θάρρος και επίγνωση των καταστάσεων.Ο Θρύλος υπεράνω όλων!
Υ.Γ. Ύποκριτική και ύπουλη η μετάδοση των εκφωνητών της ΣανελΕΡΤ!νόμισα ότι πάθανε αφωνία στο γκολ του θρύλου. Άλλο ένα κακό σύμπτωμα της σανελίτιδας!

Εικόνα apostolos gaganis

Τους ΕΡΤιτζήδες, τους έχω ΟΛΟΥΣ γραμμένους στο γνωστό ανατομικό σημείο. Χρόνια τώρα... Ως προς τα άλλα, ενώνω στα δικά σου "ευελπιστώ" και τα δικά μου.

Εικόνα apostolos gaganis

ι

Εικόνα el trick

Η προσθήκη του Τοροσίδη στην ενδεκάδα σε συνδυασμό με την μετακίνηση του Ομαρ λίγο πιό μπροστά, ήταν κατά τη γνώμη μου ο καταλύτης για να δέσει η νίκη. Ο Ομάρ είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα και ήδη δεν εξουδετέρωνε ορθά πάντα τον αντίπαλό του (Χούγκο Σόουζα) που ήταν πολύ δραστήριος. Ο Σιδηρόπουλος προφανώς με την παραμικρή αφορμή θα του έδειχνε και την δεύτερη κίτρινη. Άρα με την κίνηση αυτή του προπονητής μας αντίπαλος του Σόουζα ήταν πλέον ο πολύπειρος ΤΟΡΟ και όχι ο ενθουσιώδης Ομαρ οπότε έκλεισε η τρύπα στην άμυνα και για το λόγο αυτό περιορίστηκε πολύ η όποια επιθετική δραστηριότητα του Αρη.

Εικόνα apostolos gaganis

Nαι. Και γενικότερα, άριστο, διαβασμένο, κοουτσάρισμα. Μακάρι η ανοδική πορεία να συνεχιστεί. Το΄χουμε ανάγκη όλοι οι Ολυμπιακοί, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ κι΄από πολλούς. Δεν μασάμε, αλλά οι ταλαιπωρίες ενοχλούν, κουράζουν και ΚΥΡΙΩΣ μας εξοργίζουν και πεισμώνουν...

Εικόνα ze ηλιας

Δυστυχώς φίλε ενώ εμείς αναλύουμε καθαρά αγωνιστικά-ποδοσφαιρικά μας περιμένει ένα ξεγυρισμένο -3 και κάποιες αγωνιστικές κεκλεισμένων.
Τα διαρκείας στον πάτο μας,με βάζελο χωρίς κόσμο όπως και πέρυσι και η κούπα στο μπουρδέλο του παοκ αφιερωμένο εξαιρετικά από το γκουβέρνο με αγάπη.
Το μόνο που έχω να πω για την Πάτρα -χωρίς βέβαια να ήμουν παρών-είναι οτι τσιμπήσαμε με τον προβοκάτορα βρίσκοντας αφορμή τα μουνόπανα να κάνουν το κομμάτι τους ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας γυναικόπαιδα.
Κάτι παρόμοιο επεχείρησαν στη νέα σμύρνη όπου ήμουν παρών ,έχοντας αφήσει σχεδόν ανοικτή την ενδιάμεση πόρτα προς τους φιλάθλους του πανιωνίου μπας και τσιμπήσουν οι δικοί μας και μπουκάρουν-άσχετα αν δεν τους έκατσε.

Εικόνα apostolos gaganis

Και τί να κάνουμε; Να σταματήσουμε να βλέπουμε και να μιλάμε για μπάλα, μέχρι να πάν΄στο διάολο όλοι αυτοί και ΑΝ; Τί προτείνεις δηλαδή εσύ, φίλε Ze; ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΗΠΩΣ; Νυστέρι, αφού τα...φάρμακα δεν πιάνουν;

Εγώ θα περιμένω την ποινή και μετά θα τοποθετηθώ. Τώρα, ΔΕΝ τοποθετούμαι.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Γεια χαρά κι από εμένα.
Η διαφορά με την Νέα Σμύρνη, είναι ότι αποπειράθηκαν το ίδιο ακριβώς πράγμα, αλλά εκτός γηπέδου, μετά την λήξη του, αν θυμάσαι, κατά την αποχώρησή μας με κάτι καλυμμένα κωλοδαχτυλάκια και τέτοια. Απλά δεν τους βγήκε. Εκεί που μετά είπαν ότι τραυματίστηκε αστυνομικός από το σταντ του παπιού μπας και τιμωρηθούμε. Μιλάμε για φαιδρότητες που απευθύνονταν σε καθυστερημένους.
Προχτές στην Πάτρα, ήταν πιο καλοσχεδιασμένο, αλλά εκεί τους έφαγε η κάμερα.
Σε χώρες όπως Αμερική, Αγγλία κλπ, θα είχε βουίξει όλος ο Τύπος και το Κοινοβούλιο με ερωτήσεις και θα είχαν ξηλωθεί από αρχηγό αστυνομίας, μέχρι τον τελευταίο κεφτέ, λόγω ανικανότητας. Κι αυτό επειδή η -ας πούμε- διαχείριση πλήθους απέτυχε, γιατί σε μια εξέδρα που δεν υπήρχε ένταση (ο τύπος πρέπει να έσπασε το φράγμα του ήχου. Δεν κάνω πλάκα, παιδιά, μιλάμε για ΤΟ σπριντ. Απλά εξαφανίστηκε και μαζί με αυτόν κι η όποια μικροένταση), η παρουσία των αστυνομικών (των συγκεκριμένων καραγκιόζηδων αστυνομικών από την Αθήνα) την δημιούργησε. Κι όχι απλά την δημιούργησε, αλλά έθεσε σε κίνδυνο με την χρήση δακρυγόνων ευπαθείς, ηλικιακά, ομάδες πολιτών, λες κι απειλούνταν από κανέναν άλλον εκτός από τους ίδιους. Που αν η μέριμνά τους ήταν να αποφύγουν την όποια ένταση, απλά θα αποχωρούσαν από τον χώρο στον οποίο καμιά δουλειά δεν είχαν να βρίσκονται.
Βέβαια, στις χώρες αυτές δεν έχει πιασμένους "αστυνόμους" να σε βρίζουν με το χεράκι μπροστά στο στόμα και να σου κάνουν νεύματα με τα γκλομπ.
Κι από την άλλη σκέφτεσαι ότι η Αθήνα κάθε τρεις και λίγο καίγεται, σπάνε μαγαζιά, βιτρίνες, αυτοκίνητα, πολυβολίδια δεξιά κι αριστερά λες κι είμαστε στο Γκρόζνυ και δεν τρέχει μια. Και τους βλέπεις μετά μέσα στην κερκίδα να κάνουν τα χειρότερα...

Μου θυμίζει ένα αστείο που είχα ακούσει σε μια παράσταση του συγχωρεμένου του Πανούση, που έλεγε ότι την σήμερον ημέρα, οι ληστές μπαίνουν μέσα στα σπίτια, δένουν τον κόσμο και τους απειλούνε ότι αν δεν τους δώσουν τα τιμαλφή και τα συναφή, θα φωνάξουν την αστυνομία...

Εικόνα Fotiadko7

Καλησπέρα Αποστόλη κι αδερφια, δεν έχω πρακτικά να προσθέσω κάτι στο άρθρο νομιζω τα είπες όλα φίλε μου! Γενικά θα πω οτι ο Σιδηρόπουλος με εξέπληξε, σφύριξε αρκετά καλα, μας έδωσε τα φάουλ που δε μας έδινε συνήθως, θα μπορούσε αν ήθελε να αποβάλει τον Μπουχαλακη αλλά δε το έκανε και γενικά ηταν μια κσπως διαφορετικη διαιτησία απο αυτές που συνηθίσαμε φέτος!!! Ισως, ήθελε να αποδείξει οτι μπορούν και Ελληνες διαιτητές να μη γίνουν πρωταγωνιστές ενος μάτς κι αξίζουν κι αυτοι να διαιτητευουν στο δυσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα! Θα πω επίσης οτι μου άρεσε η διαχείρηση του αποτελέσματος απο παίκτες και προπονητη και να κάνουμε ρε μάγκες λίγο υπομονή, η ομάδα έχει πολύ καλά στοιχεια και προπονητη που δουλεύει πολυ για να βρει τη σωστη χημεία με το εμψυχο υλικό της! Προσεξα και προσπάθεια να παίξει και κάθετο ποδόσφαιρο, προσεξα και ωραίες αλληλοκαλυψεις στα μαρκαρίσματα!
Να δουμε τι θα γίνει με την ποινή μετα το εξοφθαλμο στήσιμο απο τους μπάτσους των Συριζανεν στη Πάτρα, αν τολμήσουν να πειράξουν την βαθμολογία θα μας βρουν μπροστά τους!!!

Μονο Ολυμπιακος!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Η εβδομάδα αυτή έχει δύο ματς πολύ μεγάλης ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΗΣ σημασίας. Πέμπτη και Κυριακή. Αν τα πάρουμε, έχω την αίσθηση ότι θα φυσήξει, πιθανότατα, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Και με το συγκεκριμένο σκηνικό μπροστά μας. Ας δούμε πρώτα όμως. Ας δούμε εξάλλου και την τιμωρία μας. Θα΄χει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον...

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η περίοδος είναι κρίσιμη για το λόγο ότι ακόμα δεν έχουμε σταθεροποίησει την απόδοσή μας και δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα του εύκολου γκολ. Πιστεύω ότι οποιοδήποτε από τα δυο προβλήματα λυθεί πρώτο θα λύσει αυτομάτως και το άλλο.
Για χθες προσθέτω από τη σκοπιά μου:
- Ο Σα, πέρα του ότι εμπνέει εμπιστοσύνη, έχει και την έξοδο στον αέρα την οποία ο Γιαννιώτης δείχνει να έχει λιγότερο (έως καθόλου). Καλά πάμε πάντως στο θέμα τερματοφύλακα.
- Ο Μαρτίνς να μείνει στο απυρόβλητο πάση θυσία. Το πόσο αξίζει πράγματι θα φανεί αργότερα. Μέχρι τότε μόνο εποικοδομητικός σχολιασμός και τίποτε περισσότερο. Για χθες: Αυτός ξέρει γιατί δεν ξεκινάει ο Νάτχο. Ο κακόπιστος θα βιαστεί να πει ότι ο ποδοσφαιρστής εξέθεσε τον προπονητή, ο καλόπιστος θα πει ότι ο προπονητής τράβηξε άσο απ΄' το μανίκι... Προσωπικά προτιμώ απλά να έχω εμπιστοσύνη και να περιμένω (έστω κι αν πριν λίγες μέρες είχα γράψει ότι ο Νάτχο πρέπει να είναι αυτός που θα παίζει δίπλα στον κόφτη για να έχουμε καλύτερη δημιουργία). Άποψή μου είναι ότι διαβάζει καλά το παιχνίδι και γενικά έχει καλές επιλογές στις αλλαγές που κάνει (αν και προωπικά θα ήμουν πιο... βιαστικός. Αλλά γι αυτό και δεν είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό...).
- Ο Ποντένσε πρέπει να προσέξει λίγο τη φλυαρία του σε κάποιες ελάχιστες βέβαια στιγμές. Βασίζεται στην υψηλή τεχνική του και επιλέγει να μπλέκει σε πολυκοσμία αντί να παίξει απλά (όταν πρέπει).
- Σισέ!
- Κούτρης: Ασίστ (επιτέλους). Πρέπει να γίνει λιγότερο παθητικός όταν πλησιάζει ο επιτιθεμενος με τη μπάλα και να μην του επιτρέπει να πατήσει περιοχή. Σε κάποιες φάσεις επιτρέπει επίσης εύκολα τη σέντρα εφ' όσον επιλέγει να μείνει σε κάποια έστω κα μικρή απόσταση. Πιστεύω πάντως ότι θα βελτιωθεί κι άλλο γιατί δείχνει σοβαρό παιδί.
- Φορ: Όταν θα φύγει το άγχος, θα γεννάνε και τα κοκόρια μας.
- Λάζαρος: Ο Μαρτίνς πρέπει να επιλέγει τα παιχνίδια που θεωρεί ότι 'του πάνε' περισσότερο. Στην παρούσα φάση πιστεύω ότι πλέον θα αρχίσει να μην ξεκινάει βασικό τον Λάζαρο και να παίρνει θέση ο Ναχουέλ.

ΥΓ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ. ΜΕ 'ΚΑΙΕΙ', ΟΜΟΛΟΓΩ, ΤΟ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΜΑΡΤΥΡΑΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΠΟΝΑΩ ΟΤΑΝ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ...

Εικόνα apostolos gaganis

Σχόλιο που το βρίσκω εξαιρετικό.

Εικόνα ThomasK

Ο Ολυμπιακός στον σωστό δρόμο και στον αγωνιστικό στόχο
που ευχόμαστε και ονειρευόμαστε έστω μεσοπρόθεσμα.
Ας αφήσουμε τον Μαρτίνς να δουλέψει απερίσπαστος. Και στην
περίπτωση που υπάρχουν παράγοντες κι εντός των τειχών που
παρεμποδίζουν το έργο του με οποιονδήποτε τρόπο να επέμβει
αμέσως η διοίκηση.

Εικόνα apostolos gaganis

ΝΑΙ. Το μέλλον, και μάλιστα το άμεσο, ενδέχεται να μας δείξει.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Εικόνα ThomasK

Βλέποντας τη φώτο ξέσπασα σε γέλια και διαβάζοντας το κείμενο
μέχρι τέλους σοβαρεύτηκα ξεχνώντας ν' αναφερθώ σ' αυτή :)