ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ΄ΡΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΑΣ...



Στη Δημητσάνα, το ιστορικό χωριό της Γορτυνίας στην Αρκαδία, είδα ότι υπάρχει μια ταβέρνα με καλές κριτικές που λέγεται "Τσιμπολογήματα". Μου΄δωσε την αφορμή για τον σημερινό τίτλο της ανάρτησης. Μέχρι να τελειώνουμε μ΄αυτό το άνοστο αστείο ( δυστυχώς ) της εθνικής και να μπούμε ξανά στο πρωτάθλημα. Οι...εικονίτσες όμως, είχανε πλάκα. Μαζόχα, ρε παιδί μου, η Παναγία. Ν΄ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τί του βρίακει τέλος πάντων; Θα μου πεις, ο...έρωτας είναι τυφλός.

Επιλέγω λοιπόν και σχολιάζω, όσο λακωνικότερα μπορώ, αυτά που θεώρησα αξιοπρόσεκτα απ΄τα πρωτοσέλιδα των σημερινών αθλητικών εφημερίδων.

1. ΦΩΣ: Στο θέμα Τουρέ, δεν προστίθεται τίποτα καινούριο. Έκθετη η πλευρά του παίχτη. Του οποίου το...αδιάφορο τάχα σφύριγμα για΄κείνα που λέει, παίρνοντας σβάρνα αντιΟλυμπιακά ΜΜΕ, ο προκλητικός Ουκρανός ατζέντης του, μ΄ενοχλεί. Το μέλλον του Ιβοριανού στον Ολυμπιακό, θολό. Τα περί της σημασίας της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου στην ομάδα κλπ, τα΄χει καλύψει εδώ προ καιρού ο Σάββας και πριν ξυπνήσουν οι...επαγγελματίες. Όπως και για τον Τουρέ, την πρωτιά στην ανάλυση του προκύψαντος ζητήματος, όχι να το...παινευθώμεν και τα ρέστα. Αυτά. Να σημειώσω το δικαιολογημένο ενδιαφέρον για Κούτρη, ημεδαπό και αλλοδαπό και ΚΥΡΙΩΣ - εμένα αυτό το στηλάκι με κέντρισε πιο πολύ - τα περί χτενίσματος της γαλλικής ποδοσφαιρόπιατσας απ΄τον Μοντέστο για νέους Σισέ και Καμαρά. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΩ. Στο οπισθόφυλλό του, "ουδέν ίδιον" που γράφαμε κάποτε στα ιστορικά των αρρώστων...

2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ...ΣΙΑ: Δύο τα κρατούμενα. Σε σχέση με την ενίσχυση της επίθεσης, που την βλέπω κι΄εγώ να γίνεται τον Γενάρη, το ένα με τον Ιντέγε. ΜΑΚΡΙΑ. Το άλλο με τον Σεμπά. ΕΚΕΙ ΚΙ΄ΑΝ ΕΙΝΑ ΜΑΚΡΙΑ... Στον οπισθοφυλλικό ΓΑΥΡΟ πάλι, συμφωνώ με την τιμητική αποστρατεία του Σάββα Θεοδωρίδη. Θρύλος πραγματικός, είδωλο των παιδικών μου χρόνων, μέγας Ολυμπιακός. Την είχε άλλωστε...προαναγγείλει έμμεσα ο Καραπαπάς, σχολιάζοντας τα περί Τεό και διαιτησίας προσφάτως. ΚΑΙ τούτο, το τελευταίο, το΄χε επίσης εγκαίρως σημειώσει η...μαυρομύτα.

4. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ": Στην SportDAY, τίποτα το ξεχωριστό. Τα περί Κούτρη, τα είπαμε. Εντοπισμός στην Αγγλία. Κάνω...συνειρμούς. Οπισθοφυλλικώς, κάτι περί μπάσκετ κτλ στην ομάδα, τα παρορώ. Είμαι αντίθετος με τα..."threeeeee points" και τα "Σπα-νούουουουλης", εγώ. Γαυρογονιδιακώς, αντίθετος. Στην άλλη, την κιτρινιάρα την κοντή, δεν βρήκα κάτι αξιόλογο για μένα, πλην ενός άρθρου, πίσω, από Ορθοπεδικό συνάδελφο, ενδιαφέρον.

5. ΠΡΑΣΙΝΗ ΩΡΑ: Η πρώτη, κινείται όπως πάντα στο σύνηθες, υβριστικό, εναντίον μας ύφος. Έχει δημιουργήσει Σχολή πια, με τ΄όνομα "Αθλητικογραφικός Αυριανισμός". Ή και "Αυνανισμός". Κοντά είναι, πολύ, εννοιολογικά τα δυο ουσιαστικά. Πάντως το ΠΕΛΑΤΗΣ, είναι σωστό. Από΄κείνα που επιβεβαιώνουν το γνωστό "veritas odium parit". Odium ξε-odium, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ. Όσο για την ΩΡΑ, αυτή μιλάει για "ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟ CAS" με...ατράνταχτα επιχειρήματα και...ισχυρά νομικά όπλα. Ακόμα, υπό την επίδραση του Μορφέα ετούτοι. Αλλά απ΄ό,τι έμαθα, έπεσε κι΄άλλο η worldwide τιμή του σανού, οπότε η δικαιολογία τους προφανής... Πίσω, δεν πάω. Σιχαίνομαι.

OI BOΡΕΙΝΕΣ τέλος, εκεί, στον μικρόκοσμο τους. Καμιά μπηχτή για μας. Περίεργο... Μία είδα πως έκλεισε. Μου θέλουνε και τρεις εφημερίδες. Πάντα, ο...μεγαλοϊδεατισμός του μικρού τους τρωει αυτούς. Όσο και να πέφτει η τιμή του σανού όμως, οι τρείς ήταν πολλές. Πάρα πολλές. Μη σου πω...

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε.
Ρεπό σήμερα, ευκαιρία για κουβεντούλα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...
Αυτές οι διακοπές πρωταθλημάτων, για μένα, αποτελούν ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ευκαιρία για ΜΙΝΙ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.
ΧΩΡΙΣ την παρουσία του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, το οποίο ΠΑΝΤΑ επηρεάζει τις κριτικές ΑΝΑΛΟΓΑ...
Με το ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ της χρονιάς ολοκληρωμένο λοιπόν, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ της ομάδας ΕΜΕΝΑ δεν με έχει ΠΕΙΣΕΙ. Σίγουρα είναι ακόμα νωρίς, για μια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ομάδα (αλήθεια, για πόσο ακόμα θα βλέπουμε το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ?), τα ΔΕΙΓΜΑΤΑ όμως μέχρι τώρα, ΣΑΦΗ.
Μια άμυνα που ΛΙΓΟ να πιεστεί, δείχνει έτοιμη να βάλει μέχρι και ΑΥΤΟΓΚΟΛ.
Ένα κέντρο που ναι μεν παράγει, αλλά από ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ άστο καλύτερα. ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ. Χωρίς ιδαίτερο λόγο, καθώς τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά νωρίς, ως προς το ποιοί πρέπει να ΞΕΚΙΝΑΝΕ..
Μια επίθεση ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, που δείχνει έτοιμη να ΧΑΣΕΙ και το πιο ΣΙΓΟΥΡΟ γκόλ και χρειάζεται... καμιά ΔΕΚΑΡΙΑ τελικές για να κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡ, ΧΘΕΣ.
ΕΛΠΙΖΩ και ΕΥΧΟΜΑΙ η ομάδα με την απόδοσή της στη συνέχεια, να αναγκάσει το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ των ΑΝΩΜΑΛΩΝ να ΕΚΤΕΘΕΙ ΠΟΛΥ, προκειμένου οι "ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ" για τίτλο στη... Μπουγατσούπολη (ούτε να γελάσω δεν μπορώ) να γίνουν ΠΡΑΞΗ.

Καλή συνέχεια σε ΟΛΟΥΣ.

Εικόνα Harry red logic

Φίλε Σύγγαυρε όντως αυτός ο μικρός απολογισμός στο 1/3 του πρωταθλήματος,με πιο νηφάλια σκέψη και κατεβασμένα τα γράδα από την επιθετική δυστοκία,με οδηγεί σε παραπλήσια συμπεράσματα:
1. Άμυνα καλύτερη απο πέρυσι αλλά δεν εμπνέει την σιγουριά που θα έπρεπε. Λείπει ο ταχύς, ευφυής αμυντικός κουμανταδόρος. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΩΛΑ.ο Κήπερ Σα δείχνει καλύτερος από τον Γιαννιώτη.
2. Για το κέντρο συμφωνώ!και εδώ χρειαζόμαστε ακόμη ένα 8-10 με ντρίπλα ταχύτητα, αντοχή. Με λιγότερα λεφτά από αυτά δόθηκαν για τον Γιαγιά , αν είχαμε καλύτερους scouters πιστεύω θα είχαμε πάρει 1-2 ταλέντα με προοπτική.
3. Επίθεση...ώχ ώχ ...τι το θυμήθηκα λεξοτανίλ!Πάντως ο Μάνος και Ο Βρουσαι δικαιούνται περισσότερες ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ σέντερ φορ και δεξί εξτρέμ που έχουν επαφή με τα δίχτυα(ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
4. Ο Μαρτινς δείχνει καλά στοιχεία όπως εργατικότητα sobar;othta , αλλά έχει κάνει και λάθη, έχει τα κολλήματα του-Π.χ στο μάτς με την Κούλα έπρεπε στο τέλος να βάλει Μπουχαλάκη,ακόμη αν ήταν ο Σα ίσως δεν μας κάρφωνε ένας μετριότατος Μπακασέτας. Στο μάτς με τον βάζελο ,έπρεπε να βγει νωρίς ο Μπουχαλάκης και να μπει Ο Καμαρά.
Βέβαια με τα αν αν δεν μαζεύεται το χυμένο γάλα, κανείς μετά Χριστό προφήτης.Ακόμη ένα αρνητικό για τον Μάρτινς, οι παίκτες που έφερε: Μιράντα, Χασάν είναι λίγοι για τον Θρύλο!
Το θετικό για τον Μάρτινς είναι οτι δείχνει ότι μαθαίνει και εξελίσσεται!
Η κριτική πάντα καλόπιστη για επεξεργασία από τους αρμοδίους,αν έχουν ανοιχτά αυτιά,για να πάμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα φίλε, ευχαριστώ για το σχόλιο, ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ.
1. Μεγάλη προσοχή μη χαθεί ο Γιαννιώτης. Καλός και ο Σα, αλλα΄για ΔΕΥΤΕΡΟΣ. Αμφίβολο επίσης αν μπορεί να μείνει μετά το καλοκαίρι..
2. Μεταγραφή στο κέντρο ΑΜΕΣΑ, ΟΧΙ. Μια χαρά είμαστε από πρόσωπα, ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ χρειάζεται και να μην ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ η ΛΟΓΙΚΗ μς προσπάθειες τύπου "Μπουχαλάκης - ΒΑΣΙΚΟΣ"... Καμαρά & Φορτούνης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μετά Γκιγιέρμε ή Νάτχο ανάλογα με την περίσταση, η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
3, Μάνος & Βρουσάι, καλοί αλλά ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΟΙ για ΒΑΣΙΚΟΙ, για να δώσουν ΛΥΣΕΙΣ στα ΔΥΣΚΟΛΑ...

Επίτηδες δεν σχολίασα Μαρτίνς γιατί ειδικά για ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ προπονητή, ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ή ΚΡΙΤΙΚΕΣ μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ. Ταμείο για προπονητή, ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Καλή συνέχεια να έχεις

Εικόνα Harry red logic

Ναι θέλουμε ταλέντα σαν τον Σισσέ, Καμαρά,να θυμηθώ και Μαζουακού,αλλα και Μιραλάς στην πρώτη περίοδο, Μιλιβόγεβιτς κλπ. Νομίζω ότι Η Γαλλική αγορά μπορεί να είναι καλός τροφοδότης. Δουλειά λοιπόν για Καρεμπε, Μοντεστό, ο Γενάρης ΄φθάνει!
Ο Μαρτινς να δουλέψει και με τα ταλέντα του Θρύλου μας, π.χ Μάνο, Βρουσάι κλπ
Λογικό θα ήταν να εντοπίσει κάτι καλό και από την πατρίδα του-τώρα ξέρει πολύ καλά που έχουμε ανάγκες!