Έτσι θέλω να΄ναι ΟΛΟΙ οι αντιΟλυμπιακοί αύριο, μετά το ματς...



Είπαμε. Να ενημερωνόμαστε διαρκώς κι΄όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά. Απ΄αυτά, δόξα στο Θεό, από υπερενημέρωση μάλλον, καλά πάμε. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ, θα την χαρακτήριζα καλύτερα. Ε, κρίση διαθέτουμε, διαλέγουμε κι΄εμείς τί, από πού,  και κυρίως με ποιό σκοπό μας σερβίρεται το κάθε αθλητικογραφικό "πιάτο". Τί υποκρύπτει η δημοσίευσή του, απ΄τον τίτλο μέχρι την τελευταία του λέξη. Τζιμάνια έχουμε γίνει πια όλοι μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τον αδιάκοπο πόλεμο σε βάρος του Θρύλου, από όλες τις γνωστές πλευρές. Μας έχει πονηρέψει, και σωστά, άλλωστε, ιδίως ετούτο το στέκι, το RATM, για το τί "παίζει" ΠΙΣΩ απ΄τις κουίντες της ποδοσφαιρικής σκηνής. Πράματα που, φυσικά, δεν ήξερα. Και μ΄έχει, μας έχει, "ακονίσει" κατάλληλα.

Μην παρατραβήξει ο πρόλογος, πάντως. Για τη φωτογραφία, ο λόγος. Αφύσικη η σοβαρότητα στα πρόσωπα του ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ζευγαριού. Κάτι που θυμίζει, με την αμιμία και τη θλίψη του, το λαϊκό "τα βάψανε μαύρα". Μιλάμε για το Σύνδρομο Μoebius. Γεννιέσαι έτσι, το΄χεις από μωρό, έχει να κάνει με παράλυση των μυών του προσώπου και των ματιών και πήρε τ΄όνομά του το 1888 από έναν γερμανό νευρολόγο. ΑΥΤΑ.

ΕΤΣΙ τους θέλω όλους τους απέναντι αύριο βράδυ, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Κι΄ας έχουνε φέρει ό,τι αποτελέσματα να΄ναι. ΕΜΕΙΣ τί θα κάνουμε μ΄ενδιαφέρει πρώτιστα. Να νιώθουνε ότι είμαστε ζωντανοί, ρε παιδί μου. Πίσω τους. Να αγχώνονται. Όχι να εφησυχάσουν από ΤΩΡΑ. Είναι μια βδομάδα ζόρικη αυτή, με την Μπέτις να΄ρχεται μετά. Στην έδρα της. ΕΔΩ θα δείξει η ομάδα το ειδικό της βάρος. Έχει δουλευτεί, ο προπονητής έχει δοκιμάσει επανειλημμένως διάφορα σχήματα, άλλοτε σκόπιμα κι΄άλλοτε αναγκαστικά, μας έχει διαβεβαιώσει κι΄αυτός κι΄οι παίχτες πως Θ΄ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ στο καλύτερο η εικόνα της, ε, περιμένω λογικά αύριο να τους πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Κι΄όχι να΄χουμε΄μείς φάτσες συνδρόμου Moebius την Kυριακή το βράδυ...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

1. Το περιεχόμενο, το ύφος, της ειδησεογραφίας για το αυριανό παιχνίδι όλη την παρούσα εβδομάδα, ήταν και είναι τέτοιο που μοιάζει σαν να΄χουμε ΠΕΡΙΠΟΥ ν΄αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, ένα- κι΄αυτό συζητήσιμο- κλικ μοναχά πιο κάτω απ΄την Μπαρτσελόνα. Διαφωνώ. Καλή ομάδα ο Ατρόμητος, ναι, ξέρουμε τί έφερε με τους άλλους, δύσκολη μέσα-έξω απ΄το σπίτι της, πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα και να δώσουμε όλο τον καλό μας εαυτό, αλλά ΟΧΙ κι΄ότι θ΄αντιμετωπίσουμε ένα βουνό ρ΄αδερφέ... Εγώ πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός κατέβει απ΄την αρχή να παίξει δυνατά, αποφασιστικά κι΄όχι π.χ. με την επάρατη πρωτοημιχρονίτιδα, θα τον πάρει τον αγώνα. Αλίμονο. Τότε τί κάνουμε; ΕΚΕΙ μετράει το ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι.

2. Εμπόδια στον δρόμο της νίκης, εκτός απ΄τα γνωστά δηλ. νωχέλεια, επιπολαιότητα, γκίνια, ανικανότητα, όλα μέσα είναι, βλέπω παγίως τη διαιτησία και την απρόσμενη απουσία του Λάζαρου. Για το πρώτο, είμαι εκ των προτέρων σίγουρος ( και θα εκπλαγώ αν δεν συμβεί ) πως θα δούμε πράματα. Το αντιΟλυμπιακό μέτωπο δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Για όλα φροντίζει, το΄χουμε πάρει απόφαση. Πολύπλευρα και συστηματικά. Θα χειρουργήσει. ΑΛΥΤΟ παραμένει το ζήτημα διατησία. Ο Λάζαρος πάλι, χρειαζότανε πολύ. Και αύριο και στη συνέχεια. Άσχημο, το συμβάν του τραυματισμού του. Ο Γκερέρο δεν φαίνεται να μπαίνει εξ΄αρχής σε αγώνα τέτοιων μάλιστα απαιτήσεων, λόγω ιατρικών και συνακόλουθα προπονητικών ενδοιασμών. Οπότε ή Μάνος με Φορτούνη πίσω του ή Φορτούνης με Νάτχο πίσω του και Ποντένς, Ναχουέλ στα πλάγια. Δεν ξέρω τί άλλο, ο Μαρτίνς θα μας δείξει. Ο αργεντινο-ισπανός πάντως δεν μου δείχνει μέχρι σήμερα κάτι το ιδιαίτερο. Να τον δούμε συνεπώς, τώρα που έχουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρόβλημα, τί μπορεί να δώσει.

3. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πρέπει να παίξει έτσι ώστε το γκολ να μπορεί να προκύψει από ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ παίχτη μας κι΄όχι αποκλειστικά απ΄τους επιθετικούς μας. Όχι μόνο σ΄αυτούς η ευθύνη, το βάρος, της επιτυχίας. ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Ολοι θα πρέπει να συμβάλλουν στο συγκεκριμένο. Και δημιουργικά, αλλά και ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ. Η ιστορία άλλωστε, πρόσφατη και απώτερη, ΑΥΤΟ δείχνει. Μας ενδιαφέρει να ΠΑΡΟΥΜΕ ειδικά ετούτον τον αγώνα. Με συνδυασμό, με στημένο, με προώθηση αμυντικών, με κόντρα, με κάθε τρόπο. Για πέναλτι βέβαια, δεν...συζητώ. Δεν υπάρχει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τέτοια περίπτωση. Δεν ξεχνώ την άμυνα. Αλλά και να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να το φας, το τί θα κάνεις ΜΕΤΑ μετράει...

Είμαι πολύ περίεργος να δω ΠΩΣ θα κυλίσει αύριο ο αγώνας. ΠΟΛΥ.

Υ Γ. "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι". Στα ιατρικά αναφέρομαι και ιδίως σε κλινικής φαρμακολογίας θέματα. Μιλάω για το fosonline κι΄ένα σημερινό άρθρο περί δεξαμεθαζόνης, Ράμος κλπ. που διάβασα. Εμ, δεν είναι έτσι κύριε αρθρογράφε! Διαβάσαμε κάτι, ψάξαμε λίγο και ο.κ. προχωράμε. Γράφεις και σωστά πράγματα, αλλά και σοβαρές ανακρίβειες. ΜΠΟΥΡΔΕΣ, κατά το κοινώς λεγόμενο. Γιατί δεν έχεις το επιστημονικό υπόβαθρο που απαιτείται και συνεπώς δεν είσαι σε θέση ν΄αξιολογήσεις επαρκώς τα όσα διαβάζεις. Περιορίσου λοιπόν στα αμιγώς αθλητικά, και άσε ήσυχη την Φαρμακολογία. Είναι βαριά η καλογερική και πριν γράψει κανείς κάτι γύρω από ΤΕΤΟΙΑ ζητήματα, θα πρέπει πρωτίστως να΄χει το "γνώθι σαυτόν". ΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ...

Σχόλια

Εικόνα George_Str

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΗΔΕΙΑ ΕΧΟΥΝ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΓΚΟ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ....ΕΞΙΛΕΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ.

Εικόνα ThomasK

'Οπως τους ήθελες τους απέναντι, doc :)

Μια ακόμα αγχωτική αλλ' όμορφη τελικά βραδιά για μας. Κόντρα
στο νέο μπλόκο της "εξυγίανσης" και στις όποιες δικές μας
επιθετικές αδυναμίες. 'Η και προπονητικές αστοχίες (αναφέρομαι
κυρίως στην επιλογή της αρχικής 11άδας χωρίς τον Φορτούνη).

Αναμένοντας το σχετικό άρθρο σου.

Εικόνα Ποσειδωνία

Νομίζω η φωτογραφία που εκφράζει τους αντιολυμπιακούς απέτυχε. Οι φάτσες τους είναι χειρότερες μετά το γκολ στο 93΄.
Για τη διαιτησία έπεσες διάνα Απόστολε. Αντιολυμπιακή όσο δε γίνεται...Άφηνε το καράτε του Παοκατρόμητου.

Εικόνα jole11canezza

Αυτό θα προσκυνάτε!!!! Τον ΕΦΗΒΟ !!!! Το σήμα στην καρδιά είναι ο π.....Σ που σας νικάει εδώ σας νικάει εκεί!!!
Πουτανακια του Μπαοκ δεν τα καταφέρατε
ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Και έτσι ακριβώς έγινε τελικά!!!!!
Με τόσο βρωμερή διαιτησία, η καύλα είναι τεράστια.
Για το καθαρά αγωνιστικό, είναι ξεκάθαρο ότι αν είχαμε φορ βαρβάτο η ομάδα θα μοίραζε τριάρες χαλαρές μέσα έξω.
Συνεχίζουμε με στήριξη, πάθος και αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την ομάδα.

Εικόνα Harry red logic

Αναμονή να δούμε τι θα φέρει το αυριανό παιγνίδι!
Πρόβλημα οι τραυματισμοί δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Εστιάζουμε στην ομάδα μας άλλα παρατηρούμε και το περιβάλλον...
βλέπω σήμερα και τα βαζέλια και απορώ,τόσο πολύ βαζελίνη? ικανότητα του Προπονητή?ικανότητα των παικτών ? η έλλειψη άγχους? πάντως η ρέντα τους συνεχίζεται,σκοράρουν και κερδίζουν πανεύκολα ..αναπόφευκτοι οι συνειρμοί.

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας αύριο,ευελπιστώ ότι θα παίξουν με σχέδιο δύναμη και πάθος,λίγο ρέντα χρειάζεται
και αντικειμενική διαιτησία(εφικτό?)

Εικόνα apostolos gaganis

Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού δεν είναι τυχαία και ότι η περίπτωση της ομάδας του μέχρι τώρα παρουσιάζει ιδαίτερο ενδιαφέρον. Εγώ, αν ήμουν προπονητής, θα την ανέλυα ΠΟΛΥ προσεκτικά.