Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.



Σκέφτηκα να γράψω μερικά πραγματάκια, τώρα, που υπάρχει - από πέρσι στην ουσία - μια πλήρως διαμορφωμένη κατάσταση στο ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα βασικά, απ΄τις αρχές της ΧΩΡΑΣ. Εκτός δηλ. από τις ποδοσφαιρικές, ΚΑΙ τις πολιτικές. Το γκουβέρνο. Μια κατάσταση, ένα περιβάλλον, ένα πλαίσιο ΚΑΘΑΡΑ εναντίον του Ολυμπιακού. Με εκτελεστικούς βραχίονες, δύο: τη διαιτησία και τον πειθαρχικό έλεγχο. Τις ποινές ( ή και τις μη ποινές ) που επιβάλλονται στους κύριους διεκδικητές του τίτλου, όταν αυτοί υποπίπτουν σε τιμωρητέα παραπτώματα.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας και ένας από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Αιχμή και σταθερό από την ίδρυσή του θεμέλιο, είναι το ποδοσφαιρικό του τμήμα. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα υπήρχε ο Ολυμπιακός που ξέρουμε. Και ΑΝ υπήρχε, θα ήταν κάτι άλλο. Όχι ο ΘΡΥΛΟΣ.

Το ποδοσφαιρικό του τμήμα, κατέχει τα περισσότερα τρόπαια απ΄όλες τις άλλες αντίστοιχες ομάδες του τόπου μας κι΄έχει τις περισσότερες συνολικά νίκες σε σχέση με οποιονδήποτε αντίπαλό του. Τα τελευταία 20 χρόνια, η ανωτερότητα του Ολυμπιακού και η καταθλιπτική για τους άλλους κυριαρχία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπήρξε ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ και άνευ προηγουμένου, με κύρια συνεπειά της ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος να έχει υψώσει σήμερα ( και από καιρό ) με τα μπράτσα του, πολύ περισσότερα πρωταθλήματα από όσα όλοι οι ποδοσφαιρικοί εχθροί του ΜΑΖΙ. Απίστευτο και μοναδικό, ή από τα ελάχιστα θεωρώ που έχουν συμβεί, σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κλίμακα. Και τούτο, αναπόφευκτα, οδήγησε σε συστράτευση, συμμαχίες έστω πρόσκαιρες και σχεδιασμούς ανακοπής αυτής της πρωτοφανούς σε ΑΙΓΛΗ πορείας του. Τα ζήσαμε έντονα. Ανήθικη, ύπουλη, αλλά και απροκάλυπτη, πολύτροπη και πολύπλευρη σε βάρος του προπαγάνδα, με κεντρικό πυλώνα της το ΒΡΩΜΙΚΟ των, απελπιστικά και αφόρητα νοσογόνων για τους "απέναντι", κατακτήσεών του. "Έπιασε" σε πολλούς αυτό το πλάνο δράσης, ενώ γέννησε συνάμα κι΄ένα υβριδικό γένος οπαδών. Τους επονομαζόμενους "βαζελόγαυρους".

Φθάσαμε έτσι στα τεκταινόμενα, αγωνιστικώς, των τελευταίων δύο ετών. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ: Πέρσι πρωταθλήτρια η Άεκ, εγένετο βλέπεις "εμπλοκή", φέτος σούπερ φαβορί και βέβαιος πρωταθλητής ο λευκομέλας δικέφαλος. Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός να έχει από μακρού βληθεί ποινικώς από χαλκευμένες και ηχηρά μέχρι τώρα σωριασθείσες στο ανώτερο δικαστικό καναβάτσο κατηγορίες, προκειμένου να εξουδετερωθεί, την ΕΠΟ να έχει στελεχωθεί - πάντα μετά από "νόμιμες" διαδικασίες - και να λειτουργεί οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως με τα "δικά μας" παιδιά, τη διαιτησία ως επακόλουθο του προηγούμενου να κυνηγάει απηνώς την ομάδα μας ενώ προστατεύει ταυτόχρονα και προκλητικά τις περισσότερες φορές το αντίπαλο τρίο και ιδίως την βορειοελλαδίτικη...συνιστώσα του, τα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα να παρέχουν συχνά πυκνά δείγματα ανεπανάληπτα εκλεκτικής ΕΥΝΟΪΚΗΣ μεταχείρισης κυρίως - και πάλι - του Πάοκ και την ΟΥΕΦΑ, για να ολοκληρώνεται το ΕΓΚΛΗΜΑ, θεατή και όχι μόνο σ΄αυτό το χάλι, ν΄"αυνανίζεται" ΣΚΟΠΙΜΑ και να εθελοτυφλεί ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ενώπιον μια κατάστασης, την οποία, ΑΝ ΗΘΕΛΕ, μπορούσε ν΄αντιμετωπίσει αποτελεσματικά στα γρήγορα αλλά δεν θέλει, για λόγους που επανειλημμένα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ( συνήθως κεκαλυμμένα, μα εδώ στο RATM χύμα και τσουβαλάτα ). Τί τοπίο; Τί πλαίσιο; Για ΦΤΥΣΙΜΟ κυριολεκτικά. Και τι τίτλος-χαρακτηρισμός όλου αυτού του κανιβαλιστικού παραλόγου; "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ"! Οποίος αισχρός, και γελοίος, ευφημισμός ενός πανούργου και ισχυρού αντιΟλυμπιακού συστήματος, με στόχο να "δώσουμε ρε γαμώτο και στα στερημένα κανα πρωταθληματάκι κι΄όχι να τα παίρνει όλα μοναχά αυτός ο καριόλης.... Σώνει... Έλεος πιααα...". ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ - ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ. Που έχει εν τέλει ΙΣΟΠΟΣΟ τουλάχιστον μερίδιο ευθύνης για τα διαπραττόμενα και αλλεπάληλα ποδοσφαιρικά εγκλήματα στη Σούπερ Λίγκα. Ηθικός αλλά και ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ. Μη διαβάζω λοιπόν, κι΄από αγαπητά μάλιστα στόματα, ότι έχουν μείνει λέει εκεί έξω, στην Ελβετία, "με ανοιχτό το στόμα" για τα συμβαίνοντα στην ποδοσφαιρική μας ψωροκώσταινα. Και η...κενοτοπιώδης εκφύλιση του εγκεφάλου, ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

Ο Πάοκ σίγουρος πρωταθλητής λοιπόν. Όλα έτσι δείχνουν, εκτός αν μαλακιστεί όπως πέρσι. Οι στοιχηματικές εταιρείες το επιρρωνύουν σε βαθμό...απελπιστικής σιγουριάς, η περιρρέουσα οπαδική ατμόσφαιρα επίσης, τα ΜΜΕ ομοίως, με κάποιες λίγες μόνο και...αχνές αντιγνωμίες. Παρακολουθώ φυσικά κι΄εγώ την κατάσταση, όπως όλοι. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ. Η ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΑΝΑΝΕΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΗ - ΤΡΙΜΕΛΗΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ, ΤΑ ΜΕΛΗ. Η ΕΠΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΤΙΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΠΛΗ ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑ ΕΙΝΑΙ....

Τούτων δοθέντων, έρχομαι στην ΚΑΡΔΙΑ του άρθρου. Αυτή που του΄δωσε και τον τίτλο: The Power of Positive Thinking. ΟΛΑ τα προηγούμενα, τα ξέρουν ασφαλώς και οι παίχτες. Όλων των ομάδων. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ. ΟΛΟΙ. Μ΄ενδιαφέρουν εμείς και οι ασπρόμαυροι. Εκείνοι, καθώς είμαι σίγουρος ότι τα συζητάνε, ΞΕΡΟΥΝ ότι έχουν ΥΨΗΛΕΣ αβάντες. Όχι μόνο διαιτητικές. Κι΄αυτό λογικά θα τους δίνει τη σιγουριά πως είτε έτσι είτε αλλιώς, τις νίκες που θέλουν, ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ. Τις παίρνουν ήδη. Χωρίς να παίζουν μπάλα. Κατά κοινή ομολογία. Στα ζόρια, ο από μηχανής διαιτητικός Θεός, παρών. Όπου και όποτε χρειαστεί, δίπλα τους. Και διά το..."φαίνεσθαι", ψιλομπερδεύουμε και κάποιες κορακοαποφάσεις εναντίον τους και καλά. Η ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ, ΤΑ ΚΟΜΒΙΚΑ, ΜΑΖΙ! Το βλέπουν, το νιώθουν οι ποδοσφαιριστές του ότι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ. Φτάνει να μην κάνουνε οι τύποι, ιδίως σκληροπυρηνικοί οπαδοί αλλά και απ΄τη διοίκηση, ΠΑΛΙ ( που δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος), καμιά μαλακία χοντρή. Βέβαια, θα πρέπει να΄ναι και ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ. Χωρίς να αποκλείω πάντως με βεβαιότητα και την επανεμφάνιση καμιάς εκλεκτικής πειθαρχικής τύφλωσης του κερατά ή κανα νέο "βραβείο"...δικαιοδοτικής ευρεσιτεχνίας.

Σ΄ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ, ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Τί επίδραση να΄χουν άραγε όλα αυτά; Πόσο και κυρίως πώς να τους επηρεάζουν; Γιατί αναίσθητος, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς. Όλοι θα τα κουβεντιάζουνε μεταξύ τους. Μέσα τους, έξω τους, κατ΄ιδίαν ή όχι, δεν ξέρω, αλλά ότι θα τους απασχολεί το θέμα, είναι περισσότερο από υπερβέβαιο. Το ίδιο φυσικά και τους ιθύνοντες της ομάδας. Τεχνικό τιμ και διοίκηση. Δεν γίνεται λόγος. Θα πρέπει επομένως να νιώθουν ΠΙΕΣΗ πρώτα - πρώτα. Μιλάω τώρα για τους ποδοσφαιριστές. Βρίσκονται που βρίσκονται στον Ολυμπιακό, την ασύγκριτα μ΄άλλα λόγια λαοφιλέστερη και πιο πολυτροπαιούχο της χώρας, δηλαδή την πίεση την έχουν με το που υπογράφουν σε τούτο τον σύλλογο, προστίθεται κι΄αυτή της λυσσωδώς ενάντιας στον Θρύλο ποδοσφαιροκατάστασης, να ένα ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ άθροισμα. Πρέπει ν΄αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι, ότι θα΄πρεπε κανονικά, λογικά, να΄ναι πρώτοι, ότι αδικούνται. Και θα πρέπει ν΄αποφεύγουν στα παιχνίδια τους τα λάθη. Όσο μπορούν πιο πολύ. Να τ΄αποφεύγουν διά ροπάλου, όπως ο διάολος το λιβάνι. Δυσχερέστατο ή αδύνατο κάποιες φορές. Αλλά θα μου πεις, μιλάμε για Ολυμπιακό. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Κι΄άμα ξέρεις ότι εδώ έχεις μπροστά σου έναν ολόκληρο μηχανισμό που δουλεύει αδιάκοπα σε βάρος σου και υπέρ ενός άλλου συγκεκριμένα σωματείου, για τους λόγους που αναφέρθηκαν, τί γίνεται τότε; Το παίρνεις, κατά βάθος και χωρίς να το εκδηλώνεις, απόφαση ότι τελικά όσα και να κάνεις είναι μάταια, αφού θα βρίσκουν συνέχεια τρόπους οι πούστηδες να σε ναρκοθετούν ανάλογα με τις εξελίξεις, ή αντίθετα, ΣΚΥΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΟΥ, ΤΟ "ΟΧΙ, ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ! ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΤΩ!". Κυνηγάς το γκολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων σ΄έναν αγώνα που΄χει στραβώσει, ας πούμε; Ή στην πρώτη, την απευκταία, περίπτωση, επηρεάζεται όχι σκόπιμα αλλ΄αναπόφευκτα η απόδοσή σου και δεν είσαι εκείνος που θα όφειλες και θα μπορούσες να είσαι, π.χ. στα ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ σου καθήκοντα; Στην ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στην ΕΥΣΤΟΧΙΑ των ενεργειών σου, γιατί κάτι τέτοιο δεν απαιτεί μόνο ικανότητες αλλά και ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΣΙΓΟΥΡΙΑ;

Να, κάτι τέτοιες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου όλο και συχνότερα τώρα τελευταία. προσπαθώντας να εξηγήσω δυσερμήνευτα συμβαίνοντα. ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ; ΤΑ ΞΑΝΑ-ΓΡΑΦΩ, ΕΝΑ ΕΝΑ:

1. Ότι δουλεύει συνεχώς και έντονα, κάτω από την μπαγκέτα ενός σωστού προπονητή με την άοκνη συνδρομή της διοίκησης.

2. Ότι παίζει ποδόσφαιρο ελκυστικό, προσπαθώντας με ζηλο για το αποτέλεσμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

3. Ότι αγωνίζεται να διορθώσει τα όποια, αναπόφευκτα κι΄απ΄τη φύση του αθλήματος, λάθη της. Και το κατορθώνει μέχρι στιγμής σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό.

4. Ότι παλεύει ενάντια σε διαιτησίες διατεταγμένα εχθρικές προς αυτήν, αλλά ταυτόχρονα και σε διαιτητές οι οποίοι ευνοούν σκανδαλωδώς - πρώτιστα αλλά όχι αποκλειστικά - τον κύριο αντίπαλό της για τον τίτλο του πρωταθλητή. Το ασφύριχτο πέναλτι του Βιερίνια, το΄γραψα, θα μείνει κλασικό και θα μνημονεύεται - κακή τους τύχη - ανά τους ποδοσφαιρικούς αιώνας από σύμπασες τις οπαδικές και αθλητικογραφικές γενεές. Όσο και να θέλουν να το περάσουν...έτσι μετριοφρόνως, οι μελανόλευκοι προπαγανδιστές.

5. Ότι παρουσιάζει ακόμα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, ιδίως αν γίνουν οι απαραίτητες, σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει έως τώρα, μεταγραφικές προσθήκες. Ο κορμός, υπάρχει. Όπως υπάρχουν ήδη και παίχτες απ΄τους οποίους δεν αναμένεται κάτι περισσότερο από όσα, ελάχιστα/λίγα, έχουν προσφέρει μέχρι τώρα.

Σ      Υ      Ν      Ο      Ψ      Ι      Ζ      Ω  :

"THE POWER OF POSITIVE THINKING". Σε παίχτες και οπαδούς, αναφέρομαι. Ο αγώνας μας, παρά το εξοργιστικό, το καραστημένο αντιΟλυμπιακό πλαίσιο, οφείλει να συνεχιστεί ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ μέχρι τέλους. Ο Ολυμπιακός δεν ορρωδεί μπροστά σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν ξέρει καν, τί σημαίνει αποδοχή. Έχει διοίκηση ικανή, έχει προπονητή και παίχτες ικανούς οι περισσότεροι, και κυρίως, έχει δίπλα και μαζί του εκατομμύρια Ελλήνων. Δύναμη καταπελτώδη και αστείρευτη. Που δεν είναι ικανός να την υποτιμήσει ΚΑΝΕΙΣ. Και που παρακολουθεί και πιστεύω να εκφραστεί ΟΤΑΝ χρειαστεί, ΔΕΟΝΤΩΣ.

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Μήπως ήρθε η ώρα να φορέσουμε κόκκινα γιλέκα και
να κατεβούμε στους δρόμους, doc;
Ως μαζική και δυναμική αντίδραση στην αντιΟλυμπιακή αθλιότητα
αλλά και σ' αυτή την πολιτική, οικονομική και κοινωνική; Και στην
πολιτισμική κρίση;

Πάντως όσο θετικά και να σκέφτονται οι παίχτες μας, κόντρα στο
αντιΟλυμπιακό πλαίσιο-σύστημα, τα επιθυμητά θετικά αποτελέσματα
δεν έρχονται. Κι ούτε πρόκειται να έρθουν, καθώς δεν αντλούν απ' αυτή
(την όποια θετική σκέψη) την ανάλογη δύναμη ώστε να τη μετουσιώσουν
σε θετική ενέργεια-αποτέλεσμα. 'Η δεν είναι ικανοί να το πράξουν. Και
η ικανότητα -ή ανικανότητα- δεν έχει να κάνει μόνο με την τεχνική
-ποδοσφαιρική- κατάρτιση.

Εικόνα apostolos gaganis

Για το πρώτο που γράφεις: Υπάρχει διοίκηση. Από πέρσι ακούω διάφορα, αποτέλεσμα δεν βλέπω. Απ΄το κακό στο χειρότερο.

Για το δεύτερο: Δεν έχουμε γκολτζήδες. Δεν μετουσιώνουμε την υπεροχή και τις τελικές μας σε τέρματα. Απ΄τη μέση και μπροστά, τίποτα. Γιαυτό και τόσα γκολ, αναλογικά, οι αμυντικοί μας. Δυο παίχτες θέλουμε, που να βλέπουν δίχτυα. Φορ και εξτρέμ. Προσθέτω την κακή ψυχολογική κατάσταση της ομάδας λόγω του γνωστού διαιτητικού πλαισίου μέσα στο οποίο παίζουμε, αλλά και της διαπιστωμένης πια πολλαπλώς αδυναμίας μας να κάνουμε γκολ. Έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι παίχτες μας. Είναι βραχυκυκλωμένοι. Πετάμε μονίμως τα πρώτα ημίχρονα, ενώ με λίγες προσπάθειες των αντιπάλων μας, τρώμε πρώτοι γκολ, κι΄αγωνιζόμαστε στη συνέχεια, αγχωμένοι, να ανατρέψουμε το σε βάρος μας αποτέλεσμα. Συνέχεια το ίδιο έργο παρακολουθούμε. Τελειώνω: Προτιμώ Τσιμίκα. Ο Κούτρης έχει πρόβλημα στ΄αμυντικά του καθήκοντα. Επανειλημμένη διαπίστωση. Δεν έπρεπε να σουτάρει ο μαυρούκος, ανεξάρτητα απ΄τη συνέχεια της φάσης.

Τα υπόλοιπα προσεχώς....

Εικόνα ThomasK

Καιρό τώρα λέμε, φωνάζουμε οτι δεν έχουμεε γκολτζήδες.
Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα.
Δεν ξέρω αν και τι κάνει ο Μαρτίνς για το βραχυκύκλωμα. Σήμερα
οι παίχτες συμπεριφέρθηκαν ανόητα κυρίως απέναντι στις προκλήσεις
των παιχτών της Ξάνθης, δήλωσε. Ποιος έπρεπε να τους πρϊδεάσει
και προετοιμάσει κατάλληλα και γι' αυτές ύστερα μάλιστα από τη
γνώση τού αντιΟλυμπιακού πλασίου και την εμπειρία που ήδη έχει
αποκομίσει;
Τέλος πάντων.
Αναμένουμε το άρθρο σου...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Έτσι ακριβώς είναι. Πολύ εύστοχη η ανάλυση σε όλα της τα σημεία.
Σχετικά με τους παίκτες της ομάδας όλη αυτή η κατάσταση θα πρέπει να λειτουργήσει ως ΚΙΝΗΤΡΟ για διάφορους λόγους:
1. Για να κυνηγήσουν την ανατροπή μιας κατάστασης η οποία, χάρη στους εξυγιαντές, δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να το παλέψουν δίνοντας το 110% διότι ΑΝ πετύχουν θα έχουν πετύχει ΑΘΛΟ.
2. Ακόμα κι αν χάσουν τον τίτλο, να ξεβρακώσουν όλα τα λαμόγια αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Διπλό στην Τούμπα και μάχη κόντρα σε όλους τους στημένους. Ας το πάρουν τα λαμόγια, αλλά πρώτα θα πρέπει να έχουν ξεβρακωθεί αγωνιστικά όσο δεν παίρνει.

Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια στην Ξάνθη. Θα γίνουν πολλά και διάφορα πιστεύω, πλέον έχουν αποθρασυνθεί τα λαμόγια (βλ. το απίστευτο σκηνικό με Βιεϊρίνια...). Πρέπει να περάσουμε δια πυρός και σιδήρου την Κυριακή όπως και κάθε Κυριακή πλέον από τις διάφορες παγίδες που ασταμάτητα θα στήνονται. Ο ρόλος της Ξάνθης είναο ξεκάθαρος, τρέχει πίσω από τα ρούβλια. Θυμηθείτε τα περυσινά χαλαρά γκολ που ρουφούσε ο πολυδιαφημισμένος τερματοφύλακάς της αλλά και το τι γίνεται κάθε φορά που παίζουν μ' εμάς.
Πάντως όπως και να έχει, λίγα τα ψωμιά του συστήματος....

Εικόνα apostolos gaganis

Θέλει δουλεια πολλή, για να βγει ο ήλιος...

Εικόνα matrasimca

Ο καθενας μας εχει στα χερια του μια ψηφο, εκλογες ερχονται, μαζι και η τιμωρια, σαφως οχι μονο για αυτα που κανουν στο ποδοσφαιρο αλλα για την πλεον υπερφορολογημενη χωρα στον κοσμο στα χερια των εξυγιαντων Συριζαιων.
Η Ευρωπη ειναι καθρεπτης βεβαιως για την καθε ομαδα.
Εμεις και δευτεροι μπορουμε να μπουμε σε ομιλους αν θα ημαστε σε αντιστοιχα προκριματικά, αυτοι ομως οχι γιατι δεν εχουν ομαδα, εχουν μονο εξυγιανση.
Ο καθε κατεργαρης στον παγκο του και να μην βιαστουν οι δικοι μας να παρουν σεντερ φορ κατω απο πιεση αν δεν ειναι σε καταλληλη ηλικια,και δεν εχει προοπτικες.
Ο δικος μας κοσμος ειναι σαφως ποιο ωριμος απο τους αλλους.

Εικόνα apostolos gaganis

Το ματς με τη Μίλαν μπορεί να κρίνει πολλά. Εξαιρετικά δύσκολο πάντως να προκριθούμε. Προέχει η Ξάνθη και τα ξαναλέμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Το ματς με τη Μίλαν μπορεί να κρίνει πολλά. Εξαιρετικά δύσκολο πάντως να προκριθούμε. Προέχει η Ξάνθη και τα ξαναλέμε.

Εικόνα Romain

Γεια σου Απόστολε,

Τα γράφεις πολύ ωραία και σωστά. Με λίγα λόγια, εξαιρετικά!

Ιδίως εκεί που μιλάς για την ψυχολογία και πως αισθάνονται οι παίκτες μας γνωρίζοντας το κυνήγι από την διαιτησία, την αθλητική δικαιοσύνη, την αστυνομία, την ΕΠΟ και την ΑΛΗΤΙΚΗ αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των Τσιπρα-ΑνεΛΗΤΩΝ.

Σίγουρα ο Παοκ είναι το ΑΚΛΟΝΗΤΟ φαβορί για τον τίτλο γιατί όπως πολύ σωστά γράφεις έχει την αβάντα όλων των πιο πάνω και όταν χρειαστεί (ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ) με ΑΛΗΤΙΚΗ μέθοδο σπρώχνεται για να κερδίσει το παιχνίδι ή για να αποφύγει τυχών τιμωρίες.

Είναι όμως και τόσο τυχερός αλλά και ευνοημένος ακόμα και από τους ξένους διαιτητές (εν αντιθέσει με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ) που κάπου μπορεί αυτή η τύχη να γυρισει μπούμεραγκ και να αρχίσει να ...χάνει λάδια.

Μόνο έτσι πιστεύω ότι έχουμε κάποιο μικρό αλλά υπαρκτό ποσοστό να τον υπερκεράσουμε.

Υπάρχει όμως και το άλλο. Δεν έχει πολλές ομάδες που θα τον κοντράρουν.

ΟΦΗ, ΞΑΝΘΗ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΛΗΣ, έχουν σχέση υποτέλειας λόγω δανεικών (οι δύο τελευταίοι) ή συνιδιοκτησίας οι υπολοιποι. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι βέβαια που να μην έχω ακουσει/διαβάσει.

Γιαυτό εμείς θα πρέπει να συνεχισουμε να το παλεύουμε και στο τέλος αν δεν τα καταφέρουμε (που είναι και το ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ) να τους αναγκάσουμε να χρησιμοποιήσουν ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΛΗΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ που έχουν στη διάθεση τους για να πετύχουν να πάρουν ακόμα ένα πρωτάθλημα (το 3ον) μετά από μερικές δεκαετίες.

Έτσι θα ξεβρακωθούν και θα δείξουν σε ΟΛΟΥΣ ποιοί πραγματικά είναι. Δηλαδή... ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΕΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ.

Το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι πιο βρωμάει περισσότερο. Η μπουγάτσα ή ο κιμάς.

Εικόνα apostolos gaganis

Το γράφω και πιο κάτω, αδελφέ. ΠΑΛΗ και βλέπουμε. Μέχρι τέλους.

Εικόνα Ποσειδωνία

Μαζί σου!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ολυμπιακέ! Συμπληρώνω τη φράση σου.

Εικόνα George_Str

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΛΑΦΥΡΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ,Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΘΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ,ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΟΤΙ ΤΟ <<ΔΙΑΤΑΓΜΑ>>ΤΗΣ ΑΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΘΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΚΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Αυτό έχω να πω και αυτό περιμένω απ΄την ομάδα μας. Τον Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο.

Εικόνα Red_Sir

Μάγκες κάτι άσχετο αλλά επειδή κοντεύω να τρελαθώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο site της ομάδας για τα εισιτήρια με την Μίλαν γιατί παλεύω από το πρωί και δουλειά δεν έχω κάνει.Από αύριο που θα βγουν και στα εκδοτήρια θα λειτουργεί πιο ομαλά;

Εικόνα apostolos gaganis

Προσωπικά, δεν έχω ιδέα, φίλε.