ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...



Ξεκινάμε πάλι απ΄την αρχή; Μετά τον άθλο, πραγματικά, του αποκλεισμού της Μίλαν απ΄το Γιουρόπα, αρχίζουμε να τρέχουμε με άλλον αέρα τον ποδοσφαιρικό μας δρόμο, εγχώριο κι΄αλλοδαπό; Είναι νωρίς ακόμα. Κι΄εδώ μπαίνει η αγαπημένη μου φράση: "Θα δούμε". Περιμένοντας ενίσχυση ουσιαστική τώρα το Γενάρη, δουλεύοντας συνεχώς, αποφασισμένοι ν΄αφήσουμε πίσω εμμένοντα "κολλήματα", με διαφορετική - πολύ θετική - ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Έτσι αρχίζει να δείχνει. Δυναμό Κιέβου σήμερα. Δύσκολη, αλλά περνιέται. Και πάλι: Είναι νωρίς ακόμα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΜΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.

Στα καθ΄ημάς όμως ο λόγος.

Ένας Ολυμπιακός ΣΟΒΑΡΟΣ και κάπως...αλλιώτικος. ΟΧΙ ΧΑΛΑΡΟΣ. Με αρχική σύνθεση από 8...Μιλανέζους και 3 αλλαγές. Τον Φορτούνη φορ ( τον Νάτχο από πίσω ), τον Γκερέρο και τον Φετφατζίδη εξτρέμ, που κόβανε προς τα μέσα κι΄αφήνανε χώρο στα πλάγια για να κατεβαίνουν συνεχώς τα δυο μας μπακ, ο Ομάρ με τον Κούτρη. Ποικιλία στο παιχνίδι όμως. Κι΄οι επιθέσεις απ΄τον άξονα, δεν υστέρησαν πολύ αριθμητικά. Με....τεχνητή νοημοσύνη ο Νάτχο. ένα υβρίδιο χελιού και ελαφιού ο Φορτούνης, ο MVP τελικά της συνάντησης. Παρά το ότι δεν έβαλε τεμάχιο, αν και το προσπάθησε. Του αρέσει να παίζει φορ. Θα΄λεγα ότι του αρέσει να΄ναι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Έτσι είναι. Άμα έχεις ποιότητα και ταλέντο, ποδοσφαιρικό ή αλλού, το θέλεις ΑΥΤΟ. Κι΄ο Κωστάκης, με τον ιδιάζοντα χαρακτήρα ( όπως πολλοί απ΄του ξεχωριστούς παίχτες σε παγκόσμια κλίμακα ), δεν αποτελεί εξαίρεση. "Υπακούει" στη δύναμη του κανόνα. Του αρέσουν οι κορυφές.

Ένα γκολ, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ( κατά πάγια τακτική ), ένα δοκάρι και 4 καλές αλλά χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο. Μέσα σε 5 λεπτά στο δεύτερο, μπήκαν άλλα δύο και η παράσταση, νωρίς-νωρίς, έλαβε τέλος. Η σκαριά του Γκιγιέρμε, σήκωνε και κόκκινη. Έτσι είπε κι΄ο Βαρούχας στην εκπομπή των Μπόλεκ και Λόλεκ, την Αθλητική Κυριακή. Αλλά για την σκαριά του Ινσούα σ΄έναν Ατρομηταίο, όπου ο Σιδηρόπουλος εκεί του΄δειξε κίτρινη, ο "Ξεκαθαρίξ" σχολίασε πως ορθά ο κόρακας έβγαλε την κίτρινη. Δεν ξέρω. Μπορεί να υπάρχει διαφορετικό μέγεθος παπουτσιού μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών. Του δικού μας και του βάζελου. Μπορεί. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΕΙΔΑ, ΣΚΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΝΗΜΗ ΗΤΑΝΕ...

Μερικές κουβέντες ως προς όσους αγωνίστηκαν. Ο Σα, μία απόκρουση έκανε, αλλά...λέοντα. Τον χρειαζόμαστε, πρόεδρε. Ο Ομάρ, στα μέσα και στα έξω. Η ταχύτητά του τον αντάμειψε μ΄ένα γκολάκι. Ο Κούτρης. μαχητικός όπως πάντα, αλλά κι΄ο Τσιμίκας που τον αντικατέστησε, αλάνθαστος. Τον πρόσεξα ιδιαιτέρως. Οι δυο κεντρικοί μας οπισθοφύλακες, οκ. Ο Μπούχα, συνέβαλε θετικά. Οι κάθετες του Νάτχο όμως, είναι άλλη κλάση. Παιχνίδια φαίνεται να θέλει ο παίχτης. Και ποιός δεν θέλει, εδώ που τα λέμε; Αυτή είναι η τροφή όλων των απανταχού παιχτών. Μ΄άρεσε η κούρσα του πριν απ΄το πρώτο μας γκολ. Για τον Γκερέρο, τα είπαμε. Έβαλε και το γκολάκι του. Πολύ χρήσιμος παίχτης, τον περιμένω να βελτιώνεται συνεχώς μετά τον τραυματισμό του και την επικείμενη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, απόκτηση φορ.

Θέλω να κλείσω μέ κάποια σχολιάκια για την "δημόσια". Έχει παράδοση στην αντιΟλυμπιακίλα. Η σχολή Διακογιάννη, Φουντουκίδη, Κατσαρού, καλά κρατεί. Έβλεπα την "Αθλητική Κυριακή" χθες. Μη τυχόν και χαρακτηριστεί...φιλοΟλυμπιακή, το δόγμα που επικρατούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί ΚΑΙ τώρα βεβαίως, με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Οπωσδήποτε με το δίδυμο της παρουσίασής της, δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένας κίνδυνος για τέτοιο....κακό. Ο Καραλής άλλωστε, το εγγυάται. Μέχρι κι΄ο αθληταράς ο Πετρούνιας, καλεσμένος, ενώ μας είπε ότι λόγω μιας ομιλίας που είχε, του΄μεινε - και κόντευε να σκάσει - τελικά το εισιτήριο με τη Μίλαν στην τσέπη, μετά τα...μάσησε εμφανώς κι΄έδειξε ικανή δόση αμηχανίας όταν η κουβέντα γύρισε σε μια στιγμή και στράφηκε στα αισθήματά του για τον Ολυμπιακό. Τον καταλαβαίνω... Παρεμπιπτόντως, ο Παπάζογλου, φιλότιμος, αλλά ν΄αφήσει την όψη του φουκαρά και να φτιάξει τα δόντια του. Έχουν τα χάλια τους. Μιλάμε για τηλεόραση και για Ολυμπιακό, ειδικότερα. Ξέρω ότι είναι ακριβό κάτι τέτοιο, αλλ΄εν πάση περιπτώσει, επειδή η παρουσία του ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ σε όλο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Έστω και πλάνα πιο μακρινά. Κάτι τέλος πάντων. Εκείνος πάλι ο αδύνατος απ΄τους δύο παρουσιαστές, ο Μπόλεκ ( ο ψαρομάλλης, είναι ο Λόλεκ ); Ο οποίος βρήκε το κατάλληλο timing για να μας πει ότι φέτος η μετάφραση σε γκολ των χτυπημένων πέναλτι είναι της τάξης του 55%; Εκεί γύρω, πριν-μετά δεν πολυθυμάμαι, που η συζήτηση με τον "Ξεξαθαρίξ" περιστρεφόταν γύρω απ΄το πέναλτι το οποίο μας αρνήθηκε το δίδυμο Διαμαντόπουλου/Αλεξέα; Μας πληροφόρησε...δεόντως, για να συμφωνήσει ο Λόλεκ και να αποφανθεί, να το΄χουμε υπόψη μας, ότι κάθε πέναλτι δεν σημαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ και γκολ... Τα ξέρουμ΄αυτά, ρε φιλαράκια. Ας μας δίνανε εμάς τα πέναλτι που ΘΑ΄ΠΡΕΠΕ μέχρι στιγμής ( με αντίστοιχα...χαρίσματα π.χ.στον Πανθεσσαλονίκειο ) και θα κανονίζαμε τα περαιτέρω του λόγου μας...

Να πιάσω το βόλεϊ; Παρακολουθούσα απ΄την ΕΡΤ3 τον αγώνα μας με τον Πάοκ. Σχολιαστής ήταν κάποιος επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, ειδικός μας είπανε. Με ιστορικό, μεταξύ άλλων και Παοκτζίδικο. Μπορεί να΄χει γνώσεις ο άνθρωπος, δεν είμαι σε θέση να το αμφισβητήσω, αλλά το 95% των σχολίων του είχαν να κάνουν με τους μελανόλευκους. Λες και παίζανε ΜΟΝΟΙ τους. Και μια στενοχώριαααα... Που δεν πήγαινε καλά ο δικέφαλός ΤΟΥ... Να΄χει "σκάσει" κυριολεκτικά ο τύπος. Βλέπουμε ΚΙ΄ΕΜΕΙΣ, ρε παίδες, ΕΡΤ3.  Όχι μόνο εσεις εκεί πάνω. Τους πληρώνουμε αυτούς όλους. Θέμε δε θέμε. Τους ρεπόρτερς, εννοώ. Και τους παρουσιαστές. Και όσους τέλος πάντων φτιάχνουν ό,τι φτιάχνουν εκεί μέσα και μας το σερβίρουν. Στη "δημόσια". ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΣΥΝΕΠΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ; Αμφιβάλλω. Πολύ. Αφήνω κατά μέρος τη γνωστή βουλγάρικη σημαία φάτσα-κάρτα στο γήπεδο με το "Θύρα 4" γραμμένο πάνω της. Τότε, για τί...αντεθνικά κλπ. μας τσαμπουνάτε ρε καρντάσια κάθε φορά που "τ΄ακούτε" απ΄την κερκίδα και μας τιμωρούνε οι...αρχές; Αφού ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ μοστράρετε και σε περίοπτη μάλιστα θέση για να το πιάνει με βεβαιότητα η τηλεοπτική κάμερα, το...γεωγραφικό; Άσε εκείνον τον Τσαμόπουλο... Τί ζόρι τραβάει πάλι ετούτος με τον Θρύλο; Γραφικότητες. Ή, τώρα που μου΄ρθε, για τον άλλονα; Κάποιον που μας είπε πανελλαδικώς ότι οι δυο καλύτερες ομάδες μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ο Πάο και ο...Πάοκ; Ούτε θυμάμαι πώς τον λένε, ούτε και θέλω στο φινάλε να μάθω. Α, ρε..."Μίνοι" που υπάρχουν εκεί ψηλά.

Αντιλαμβάνομαι ότι...ξέφυγα και πλατείασα αρκετά με τα τηλεοπτικά. Επειδή λοιπόν διατρέχω σοβαρό κίνδυνο να χαρακτηριστώ ως εκτός θέματος, ολοκληρώνω εδώ αναμένοντας να δω τα της Λειβαδιάς. Ματιές θα ρίχνω, Το ξεκαθαρίζω. Κι΄όχι πολλές.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ.

Y Γ. Πας πάλε να πατήσεις αλλού το τηλεκοντρόλ και πέφτεις πάνω σε Ντέμη, Κατσουράνη, Κάκο, Σπυρόπουλο... Τί θα γίνει, πρόεδρε; Θα δούμε και κανα άλλο σκηνικό; Σώνει πια. Φτιάξε εσύ την ομάδα αθλητικών συντακτών που θέλεις να ηρεμήσουμε κομμάτι, κι΄αν ΚΙ΄ΑΥΤΗ ολισθαίνει πού και πού, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης ( και όχι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ρε γομάρια ), θα "τ΄ακούει" κι΄εκείνη. Με βεβαιότητα. Τουλάχιστον από΄δω...

Σχόλια

Εικόνα Ποσειδωνία

Ήθελα ένα σχόλιο για τη σημερινή προβοκάτσια στη Λάρισα με τον ξυλοδαρμό του Τζήλου.
Προσωπικά εκτιμώ πως είναι παρακρατική προβοκάτσια σε βάρος του Ολυμπιακού. Θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα και να μη διαμαρτυρόμαστε για τους διαιτητές που μας αδικούν, διότι θα λένε "είδατε τι έγινε με το Τζήλο; Μη μιλάτε λοιπόν".

Εικόνα George_Str

Aποστολε καλησπερα,μια ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΑΝ καποιος μιλαει σωστα καιτον ασπαζομασθε εμεις που γραφουμε εδω πρεπεινα κατευθυνουμε την σκεψη μας προς την σωστη κατευθυνση του γραφοντος.ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ,αυτο πιστευω οτι ισχυει για ολο τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΛΕΩ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑς ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ,ΤΩΡΑ εγω πιστευω οτι θα ενταθει ο πολεμος απο τον συφερτο που μας πολεμαει ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,ο λαος λεει γιαυτους γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος.

ΜΕ ΑΔΕΡΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΥΣ

Εικόνα Fotiadko7

Καλησπερα Αποστολη και τεραστιε γαυρολαε! Πολλα προβληματα για πολλοστη φορα στην προσπαθεια να ανοιξω για να διαβασω τα αρθρα σας και να καταθεσω την αποψη μου! Δε νομιζω να φταιει η ποιοτητα της συνδεσης μου γιαυτο, καθοτι ολες οι υπολοιπες σελιδες ανοιγουν κανονικα και σε νορμαλ ταχυτητες! Ποναει και τσουζει φαινεται το μαχητικο σας σαιτ με τα ξεμπροστιασματα του Σαββα και τα πυρινα σχολια σου Αποστολη καθως και τα δικα μας σχολια! Ενοχλει γενικα πολλους ο φετινος δυνατος Ολυμπιακος που απανταει στις σφαγες με μπαλαρα κι ο ακουραστος και αταραχος Βαγγελας που απανταει στις προκλησεις με το γραμμα του νομου και με συνεχεις επενδυσεις στην ομαδα! Η ομαδα δεν χωραει αμφιβολια πλεον οτι βελτιωνεται παιχνιδι με παιχνιδι, η καλη δουλεια του προπονητη φαινεται στο γηπεδο κι αρχιζουν να βλεπουν και οι τελευταιοι δυσπιστοι γαυροι αυτο που βλεπαμε εμεις και λεγαμε εδω απο την αρχη της σεζον! Οσο αφορα τη Ντιναμο Κιεβου, παρα πολυ νωρις για σχολια, απλα δεν ειναι και το ονομα που μπορει να τρομαξει τον Ολυμπιακο ετσι; Αλλωστε οταν εχεις την φιλοδοξια να φτασεις ως το τερμα της διαδρομης δεν φοβασαι κανεναν και τους σεβεσαι ολους! Αυτα προς το παρον, αναμενουμε με ανυπομονησια την επομενη παρασταση του Θρυλου μας στον Ναο με Λαρισα και να πανε να γαμηθουν ολοι οι υπολοιποι! Εμεις φετος χορταινουμε μπαλιτσα!

Μονο Ολυμπιακος!!!