ΤΙ ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ ΜΟΥ, Νο 2....



ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ...

1. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Έγινε η περιβόητη συνάντηση των υπεύθυνων φορέων. Το αποτέλεσμα, δεν εξέπληξε. Γυρίζουν τα...πουλάκια μου. Με 58% το ΝΑΙ για την επιστροφή τους. Σοφό ποσοστό. Ούτε 51%, να δείξουμε μεγάλο διχασμό, ούτε και 95% να δείξουμε ότι κάνουμε αμάν και πότε σα λιμάρικα για να ξανασφυρίξουμε. Καθαρή, αλλά όχι βοερή πλειοψηφία. Σκόπιμο το ποσοστό και για μένα συννενοημένο από πριν μεταξύ τους: γυρίζουμε, ναι, και ξανασφυράμε, αλλά είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και με το παραμικρό, α!, το κόβουμε και πάλι. Για να ξέρετε...

Κι΄είχα μια σκασίλα...

Τί θέλουν οι διαιτητές; Να σφυράνε, να προοδεύουνε δηλ. να΄κονομάνε όσο γίνεται περισσότερα και να΄ναι ασφαλείς, να μην τρώνε ξύλο. Σωστά, όλα. ΑΛΛΑ: Για να συνεχίσουν να κονομάνε, θα πρέπει να μην έρχονται ξένοι, ιδίως αν αυτό γίνει σε μεγάλη έκταση, επομένως θα πρέπει να σφυρίζουν σωστά και να εκμηδενίσουν εκείνα τα "ανθρώπινα" στιλ Βιερίνια και Πρίγιοβιτς που κάνουνε. Αν γίνει ετούτο, το βασικό, λογικά δεν θα κινδυνεύουν ούτε από ξυλοφορτώματα - καταδικαστέα πάντα - ούτε από τιμωρίες του σιναφιού τους. Η περίπτωση της προβoκάτσιας, παρενθετικά, πάντα στα υπόψη. Έλα όμως που άλλα επιδιώκουν λυσσωδώς, και τα βιώνουμε, οι "εξυγιαντικές" δυνάμεις, διάβαζε αντιΟλυμπιακό μέτωπο; Ιδού ο γρίφος. Που εξακολουθώ να θεωρώ άλυτο, εκτός αν οι κόρακες γυρίσουν τώρα πια στο χόρτο κατά κάποιον μαγικό τρόπο...εξαγνισμένοι, παρθένες και όχι παρθενόπες. Kαλάαα.

Γενικά, παραμένω ανήσυχος. Κι΄ας με διαβεβαίωσε χτες ο μπόμπος με τα γυαλιά, το μουστάκι και το μούσι, ότι "Αυτό που είναι σαφές, είναι πως έχουμε ένα ΠΙΟ ΥΓΙΕΣ πλαίσιο διαιτησίας"(!). Αφού το΄χουμ΄αυτό λοιπόν, τότε γιατί μαζευτήκατε εκεί, όλα τα "κεφάλια", να λύσετε το πρόβλημα της αποχής των διαιτητών γιατί φοβούνται να σφυρίξουν; Κάνανε και ψηφοφορίααα... Όλα κανονισμένα ήτανε. Κάτι, εντυπωσιακό, έπρεπε να κάνουνε, γιατί τις έφαγε, κακώς, ένας δικός τους, αποφασίσανε αποχή, αλλάαααα μην το παρατραβάμε και πολύ.... Η μπαλίτσα και η ζωή γενικότερα πρέπει να συνεχιστούν. Υπάρχουν και...υποχρεώσεις.

Τί είναι΄κείνο τελικά που ζήτησαν, κυρίως, οι διαιτητάδες; Να πέσουν οι τόνοι απ΄τα ΜΜΕ και τους παράγοντες ( βλέπε Ολυμπιακό για το δεύτερο, γιατί ο Πάοκ το παίζει αντιπερισπασμό και τίποτ΄άλλο ) όταν αυτοί κάνουν τα...ανθρώπινά τους κι΄αν οι προηγούμενοι δύο δεν κάθονται "καλά" ( ποιός θα το ορίζει αυτό; ) να τιμωρούνται κι΄από΄δω κι΄από΄κει και δεν ξέρω πώς. Να ασκείται βέβαια κριτική, δεν είπαμε να το βουλώσουν και τελείως ( αλίμονο... ) αλλά απ΄ό,τι κατάλαβα να΄ναι κάπως...στο στιλ: " Θα ηδύνατο εν τούτοις, τολμώμεν να αντείπωμεν, να δώσει ο διαιτητής, ευαρεστούμενος βεβαίως, την εσχάτην των ποινών εις την περίπτωσιν της δια της άκρας χειρός αποκρούσεως υπό του ιδιαιτέρως ευφυούς Βιερίνια του σουτ του παίκτου της αντιπάλου ομάδος κτλ.". Νταξ΄.... Άντε γυρίστε πλευρό τώρα. Ένας μονάχα απ΄τον χτεσινό θίασο σήκωσε κεφάλι και τους είπε ρε παίχτε καλύτερα για να μην τ΄ακούτε χοντρά, αλλά ο ειρημένος μουσάτος χτες, και σήμερον καθώς διαβάζω στην LIVEsport, του βάλανε χέρι του ανθρώπου, με ψιλοειρωνία και αντιΜαρινακισμό ο πρώτος και απειλή περί τελειώματος του από Πανθεσσαλονίκειο και Ικτερικιά, στην "κοντή". Θράσος, ε; ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΠΟΙΩΝ ΤΟ...ΤΕΛΕΙΩΜΑ; ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ...

Για τα περί Τζήλου, της μεγίστης ανησυχίας του Βέργη για το γόνατο του δαρέντος, το...διαρροϊκό σύνδρομο των μυξοπληροφοριών της αστυνομίας και τα ρέστα, ες αύριον και όταν θα προκύψει κάτι σοβαρό. Όχι αφήνουμε συνεχώς πορδές, αλλά περίττωμα γιοκ. Να δούμε γεμάτη τη λεκάνη πρώτα.

Περαίνω με άλλη μία, χτεσινή κι΄αυτή αλλά που τη λέει συχνά πυκνά, αξιομνημόνευτη ρήση του επί των αθλητικών υφυπουργού: "Υπάρχουν κανόνες και δεν θα γίνουμε Κολομβία". Μανία με την Κολομβία κι΄ετούτος και κάτι άλλοι απ΄τη μεριά της πολιτικής προέλευσής του. Θέλει να σηματοδοτήσει κάτι μήπως; Να μιλήσει καθαρότερα μήπως; Ή δεν τολμά; Αυτός. Μια και...κολομβιάζουμε όμως, ας πάω στο επόμενο.

2. Η....ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

Τη χτεσινή ηχηρή φάπα στο μπάσκετ στη μαγούλα του Βάζελου, την απολαύσαμε φαντάζομαι όλοι οι γαύρακες. Εγώ θα σταθώ στο φτύσιμο ( το καταδικάζω, δεν γεννάται θέμα ) που΄φαγε ο κύριος Δ. Γιαννακόπουλος από κάποιον...διαπιστευμένο, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ.

Τον επικήρυξε, είδα, υποσχόμενος αμοιβή 10.000 ευρώ σε όποιον ρουφιάνο του πει ποιός ήταν αυτός και πού μπορεί να τον βρει. Κλασική μέθοδος. Όχι π.χ. μήνυση κατ΄αγνώστου και τρέχα γύρευε. Βρίσκει τον πτύσαντα  και τον "περιποιείται", φαντάζομαι, δεόντως. Δίνει και 10 ψωροχιλιάρικα, τόσο κοστολογεί τη ροχάλα, γιατί τα΄χει. Και με το πολύ παραπάνω. Δέκα χιλιάρικα πάντως, που πολλοί δεν τα βγάζουν ούτε σ΄ένα χρόνο. Έτσι είναι. Εμένα, άμα μου τύχαινε κάτι τέτοιο, θα χύμαγα εκείνη την ώρα σ΄αυτόνα και ή θα τους τις έριχνα ή θα μου τις έριχνε. Ο Δημήτρης όμως, άψογος εδώ. Ψύχραιμος, δεν γύρισε ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ να ρίξει καμιά μπουνιά, γιατί τότε θα γινόταν κόλαση το ΣΕΦ, προχώρησε, χαιρέτησε σε μια στιγμή σαρκαστικώ τω τρόπω τους αλαλάζοντες σε βάρος του παλιομαουνιέρηδες, έβγαλε ήσυχα το φτυσμένο προφανώς μπουφάν, του δώσανε πετσέτα, σκούπισε ηρέμα ( ο τόνος στην παραλήγουσα ) το πρόσωπό του και....ακολούθως επεκήρυξε. Έτσι κάνουνε οι κάποιοι και παραλήδες. Όχι όπως θα΄κανα του λόγου μου, το πόπολο. Η μπασκλασαρία. Αναμένουμε συνεπώς, αλάαα γουέστερν. ΕΝΑ ΞΕΡΩ: ΑΝ ΣΦΥΡΙΖΑΝΕ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ΄ΧΑΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ, ΚΙ΄ΑΥΤΟΣ ΧΑΣΕΙ, ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΘΑ ΤΟ΄ΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. Όπερ έδει δείξαι....

3. ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΒΡΑΝΙΕΣ

Το διάβασα σήμερα το εμετογόνο ποστάρισμά του. Περισσότερο από γελοίο. ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ποστάρισμά του, μέσω Ιnstagram κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ο τύπος. Περίπτωση ψυχοπαθολογικής προσωπικότητας ο πρώην μπακ της Ικτερικιάς και η ανάμειξη της χαριτωμένης κορούλας του Λάζαρου στο κείμενό του, με τη - δήθεν - κυριλίστικη και ευλαβή σημείωση "Πολύ σεβασμό στη Στελλίτσα" σε αντιδιαστολή με τον χαρακτηρισμό απ΄τον ίδιο,"του γαύρου", δηλ. του ρυπαρού, του σιχαμένου, του αποκρουστικού κατά την άποψή του για τον πατέρα της και παίχτη τώρα του Ολυμπιακού, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗ. Τουλάχιστον. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει ο Χριστοδουλόπουλος. Δικό του το θέμα. Ταπεινή μου γνώμη: ο Βράνιες ξεπέρασε κατά πολύ πλέον τα όρια του ανεκτού, ανακατεύοντας ΠΑΙΔΙ στην εμμονική του ενασχόληση μ΄εμάς και αποτελεί ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ για το σώμα της αθλητικής γενικά οικογένειας. Τίποτα άλλο.

4. "ΔΥΣΤΥΧΩΣ".

Ένα εντελώς άτοπο, λανθασμένο, επίρρημα σήμερα στο οπισθόφυλλο του ΦΩΤΟΣ από έμπειρο αθλητικογράφο. Αναφερόμενος ο τελευταίος στην περίπτωση του Γιαννιώτη, ο οποίος ως γνωστόν δείχνει να ψάχνεται να φύγει απ΄την ομάδα βλέποντας τον Ολυμπιακό να επιθυμεί την αγορά του Σα και μη επιθυμώντας να είναι δεύτερος γκολκήπερ στον Ολυμπιακό ( δικαίωμά του ), γράφει πως όταν ήρθε τον Αύγουστο δανεικός ο Σα στην ομάδα από την Πόρτο, "μπορούσε ο οποιοσδήποτε να καταλάβει ότι δεν ήλθε ως αναπληρωματικός από την Πόρτο για να παραμείνει αναπληρωματικός και στους ερυθρόλευκους. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η πραγματικότητα.Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε ο Γιαννιώτης". Ατυχές το επίρρημα. Τί πάει να πει ΔΥΣΤΥΧΩΣ; Για ποιόν δυστυχώς; Επειδή είναι Έλληνας; ΤΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΑΚΟ, ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. Οι αξιότεροι ή οι πιο φορμαρισμένοι σε μια θέση θέλω και πρέπει να θέλουμε να παίζουν. Έτσι αποφάσισε ο Μαρτίνς, έτσι έκανε και η συνέχεια τον δικαιώνει. Ο Γιαννιώτης μπορεί να κάτσει, αν θέλει, περιμένοντας την ευκαιρία του. Το συγκεκριμένο επίρρημα δεν είχε συνεπώς θέση στο κείμενό του, είναι από τους αθλητικούς συντάκτες που παρακολουθώ, και κάποτε επί τέλους θα πρέπει να ξεκολλήσουμε απ΄τη...φουστανέλα. Ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ΚΑΙ το μπάσκετ. Επιθυμητή η Ελλάς, πιο επιθυμητή όμως η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Που δεν γνωρίζει, μεταξύ πολλών, ΚΑΙ εθνικότητες.

Για την ώρα αυτά και επανερχόμεθα...

Υ Γ. Είχα μια διακοπή του Internet όταν έγραφα το άρθρο κι΄έτσι ο...τοκετός του έγινε σε δυο δόσεις.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε αγαπητοί Σύγγαυροι,προσυπογράφω τα προαναφερθέντα στα οποία προσθέτω κάποια σχόλια:
1.Η αδικία με δα΄τους θα συνεχισθεί θα ενταθεί όσο διάστημα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία!
Το σχέδιο τους είναι απλό:
Εξοντώστε με κάθε τρόπο τον Θρύλο και συσπειρώστε όλους τους άλλους(είτε από ιδιοτέλεια είτε από αφέλεια-βλακεία) εναντίον του!
Διαθέτουν δύναμη εντός και εκτός χώρας(γνωστοί οι λόγοι) ισχυρότατο προπαγανδιστικό μηχανισμό, ΜΜΕ και ΑΡΔ και προσπαθούν να εξαπατήσουν και φανατίσουν όσο περισσότερους γίνεται!
Τίποτα καλό δεν προμηνύεται με δαύτους , δεν κοιτάμε τι λένε αλλά τι κάνουν.
Η υποκρισία τους και τα αίσχη τους είναι τεράστια για να κρυφτούνε σε ένα φύλο συκής από τα κούφια λόγια τα μεγάλα!!!!!
2. Κακώς πανηγυρίζουμε τον θρίαμβο με τον κουτσουρεμένο βάζελο! Ξεχνάμε ότι έπαιζε χωρίς τους βασικούς του
άσσους : Αναστόπουλο και Μάνο,τα κοράκια του σωληνοτράκη)???
-Όσο για τον Δον Τράκη/ντε Βιτο-Παπαρλεόνε, τα λόγια περιττεύουν! Στην Κολομβία βρισκόμαστε?
Θρύλε μην σταματάς τον βαζελο να χορο-πηδάς!
3. Εντομοκτόνο για τα κουνούπια τα ανωφελή!
4. Πάνω από όλους ο Θρύλος!Συμπαθώ τον Γιαννιώτη,καλός τερματοφύλακας αλλά με περιθώρια βελτίωσης.
Όπως αποδείχθηκε, στους μέχρι σήμερα αγώνες,ο Σά είναι καλύτερος. Ίσως αν έπαιζε με τις μπουγάτσες και την ικτερικιά να είχαμε ακόμη 5 βαθμούς στο σακούλι...ίσως....
Συμπερασματικά: Ενότητα,συσπείρωση,ΓΕΡΗ μνήμη,ΚΑΛΗ κρίση και ΣΩΣΤΕΣ επιλογές στις διαδικασίες που αναμένονται!

Εικόνα apostolos gaganis

Το "Συμπερασματικά" στο τέλος, τα λέει όλα.

Εικόνα ThomasK

Συμφωνώ και με αυτά που εκθέτεις από το
σακούλι σου Νο 2, doc!

Φυσικά απολαυστική η φάπα στον βάζελο ψες.

Εικόνα apostolos gaganis

Άντε και με το Άεκ, τώρα. Θέλει προσοχή το παιχνίδι. Πολύ. Καλή χρονιά, Τόμας.

Εικόνα ThomasK

Ασφαλώς και θέλει προσοχή. Πέρυσι την πάθαμε
στον τελικό κυπέλλου.

Καλή χρονιά επίσης!

Εικόνα matrasimca

Αποστολε,συγγαυροι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Εχτες ηταν η ποιο ευκολη νικη που γευτηκαμε τα τελευταια 20 χρονια.
Μπραβο στα παιδια που εδειξαν ποιος ειναι η καλυτερη ομαδα στην Ελλαδα.
Η συμπεριφορα συγκεκριμενων οπαδων μας προς τον DPG ηταν καταπτυστη, κοντεψε να πνιγει ο ανθρωπος. Βεβαια και ο ιδιος δεν αντιλαμβανεται πως ενδεδυμενος ως spiderman καθε αλλο παρα προσδιδει κυρος στο θεσμο του προεδρου ιδιαιτερα ενος μεγαλου και ιστορικου αντιπαλου οπως ο Παναθηναικος. Θελω να πω πως ακομα και με την ενδυμασια του προκαλει στελνωντας μηνυμα πως ειναι επικινδυνος και δηλητηριωδης, κατι απο marvel comics hero δηλαδη.
Τωρα για το θεμα του Τζηλου εχω να πω πως οι πρακτικες αυτες δεν με βρισκουν συμφωνο.
Αλλο ομως αυτο και αλλο να βλαπτουμε συνολικα το ποδοσφαιρο διακοπτωντας το.
Για ενα μεθυσμενο οδηγο δεν διακοπτεται η κυκλοφορια πανελλαδικα.
Ο Βασιλειαδης αν θελει να περιοριστουν αυτα τα φαινομενα θα πρεπει να ενισχυσει τους νομους περι συκοφαντιας και να περιορισει την δραση του sdna που καλλιεργει συστηματικα το μισος και την προπαγανδα. Το μισος ειναι που παντα οπλιζει τα χερια των δραστων.

Εικόνα apostolos gaganis

Ενδιαφέρον σχόλιο. Καλή χρονιά να΄χουμε, με υγεία και νικηφόρα πορεία του Θρύλου.