ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.


Tags: RATM

Eπειδή είμαι οπαδός των ξεκάθαρων λογαριασμών πριν από οιαδήποτε συμβίωση και επειδή όταν μου πετάει κάποιος το γάντι το σηκώνω ΠΑΝΤΑ, βάζω ευθύς αμέσως τα πράγματα στη θέση τους, σύμφωνα με τη δική μου οπτική. 

1. Παρατήρησα σαφέστατο πόλεμο εναντίον μου από νεοφερμένο στο σάϊτ αρθρογράφο καθώς και κάποιον σχολιαστή. Όχι ευθέως, αλλά πλαγίως. Αρθρογράφο, για τον οποίον θυμίζω ότι είχα επικροτήσει σχετικά πρόσφατα μια πρόταση που είχε γίνει στο fb από κάποιον, δεν θυμάμαι, να ενταχθεί στην ομάδα των αρθρογράφων του RATM. Γιατί τον θεωρούσα και εξακολουθώ να τον θεωρώ ως αξιόλογη προσθήκη σ΄αυτήν. Ο αρθρογράφος αυτός όμως, άρχισε να απαντά σε σχολιαστές δικού μου άρθρου, οι οποίοι συμφωνούν γενικώς με τα γραφόμενά μου, με τρόπο κατ΄εμέ ανάρμοστο για συνοπαδό του Ολυμπιακού μας. Γιαυτό και ζήτησα από τον υπεύθυνο διαχειριστή του σάϊτ, τον Σάββα, να σταματήσουν άμεσα και οι δύο ( καινούριος αρθρογράφος και σχολιαστής ) να ασχολούνται αρνητικά μαζί μου ΠΛΑΓΙΩΣ. Όχι άμεσα, αλλά ΜΕ ΕΞΟΦΘΑΛΜΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ. Είτε δηλ. σε άρθρα του ο αρθρογράφος είτε σε σχόλια του στον χώρο κάτω από άρθρα μου, με μακροσκελείς απαντήσεις του σε σχολιαστές οι οποίοι συμφωνούν εν όλω ή εν μέρει με τα κείμενα μου και τις οποίες έκρινα ως μειωτικές γιαυτούς. Για τον σχολιαστή, θα επανέλθω στο τέλος.

2. Ο Σάββας μου υποσχέθηκε ότι θα το σταματήσει αυτό και πράγματι αφαίρεσε όπως είδα τις απρεπείς κατ΄εμέ απαντήσεις του Red Dragon, αυτός είναι ο αρθρογράφος, προς τους δικούς μου σχολιαστές. Συμφωνήσαμε λοιπόν ο ειρημένος να μη γράφει σε σχολιαστές άρθρων ΜΟΥ, στο χώρο κάτω από αυτά, αλλά ό,τι θέλει στα άρθρα ΤΟΥ και στον χώρο επίσης κάτω από τα δικά του άρθρα, συζητώντας με τους σχολιαστές του. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ΣΤΟ "ΟΙΚΟΠΕΔΟ" ΤΟΥ. Όπως άλλωστε κάνω εγώ, ΠΑΓΙΩΣ, που ό,τι έχω να πω το λέω στα άρθρα μου και στα σχόλιά μου. Δεν μπαίνω σε ξένα οικόπεδα ν΄απαντήσω, και μάλιστα με υφάκι, σε οιονδήποτε σχολιαστή με τον οποίον διαφωνώ και που -κατά σύμπτωση- έχει τις ίδιες ή παρόμοιες θέσεις με εκείνες τις οποίες καταθέτει ο αρθρογράφος. Στον Red Dragon, ουδέποτε επιτέθηκα, άμεσα ή έμεσα πρώτος. Διαφορετικές απόψεις μπορεί σε ορισμένα θέματα να έχουμε, ως φαίνεται, αλλά του λόγου μου δεν μπήκα στον χώρο ΤΟΥ, να χτυπήσω οιονδήποτε και ΕΜΜΕΣΑ τον ίδιο. Όποιος επιθυμεί εξάλλου να εκφράσει τη διαφορετική του άποψη σε όσα γράφω, μπορεί να το κάνει ΑΜΕΣΑ, είτε είναι αρθρογράφος είτε σχολιαστής, γράφοντας απευθείας ΣΕ ΜΕΝΑ τις απόψεις του. Όχι μέσω τρίτων. Και πρόσωπο με πρόσωπο, θα του απαντήσω ΕΓΩ. Το΄χω δηλώσει αυτό στο πρόσφατο παρελθόν. Όχι στον ίδιο, αλλά στον σχολιαστή που έχω προαναφέρει, τον ΕΥΡΥΠΙΔΗ.

3. Παρατηρώ όμως σήμερα, στις 17/7, τον Red Dragon να εξακολουθεί να με σχολιάζει δυσμενώς και να μου επιτίθεται, πάλι έμμεσα. Χωρίς να με ονοματίζει, αλλά φωτογραφίζοντάς με. Σαν να μη του μίλησε καθόλου κάποιος για τους όρους του παιχνιδιού. Ο Σάββας όμως μου είπε ότι θα τακτοποιήσει το θέμα και τον πιστεύω ότι του έχει ήδη μιλήσει. Του κακοφάνηκε προφανώς του R.D το "Α-Θ-Λ-Ι-Α" που έγραψα για την εικόνα την οποία δημιούργησε με τα τσιτάτα του απέναντι σε σχολιαστές μου. Φαίνεται πάντως ότι και ο Σάββας συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό μου, αλλιώς δεν θ΄αφαιρούσε τις προσβλητικές κατ΄εμέ, επαναλαμβάνω, απαντήσεις του στους σχολιαστές μου.  Όπως κι΄αν έχει το πράγμα, θεωρώ ότι το περιβάλλον στο RATM έχει επιβαρυνθεί από χθες πολύ και καθόλου δεν θυμίζει παλιότερες εποχές, τις οποίες νοσταλγώ, με Γιώργο Κεντρωτή, Δία, Μητσάρα, Νίκο Γόδα, Ντράζα, Γάβροντα, Κλαρκ Γκέϊμπολ, Γκαβρός Ράτμερ, Ρεντ απλ, Τσιφ Μπρόντεν κ.α. εξαίρετους αρθρογράφους. Έχει γίνει, θεωρώ, ΤΟΞΙΚΟ και σε τέτοια περιβάλλοντα, εφ΄όσον εξακολουθήσουν να διατηρούνται έτσι, εγώ δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ. Δεν έχω ανάγκη από ΚΑΝΕΝΑΝ να μου πει το ΠΩΣ να συμπεριφέρομαι ως οπαδός του Ολυμπιακού. Που γράφει σ΄ένα σάίτ. Από κανέναν. Δεν μ΄αρέσουν καθόλου οι...ζηλωτές, οι ροβεσπιέροι, που πλακώσανε εσχάτως στο σάϊτ και επιχειρούν την...ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ του, πολεμώντας εμμέσως ποιόν; ΕΜΕΝΑ! Γιατί δεν είναι τόσο...Ολυμπιακές, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, οι απόψεις μου; Έτσι φαίνεται.

4. Τελειώνω, αναφερόμενος στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ. Το "ευχής έργων", γράφεται σωστά "ευχής έργον". Σου έχω ξαναγράψει, ό,τι θέλεις να μου πεις, σ΄εμένα κατ΄ευθείαν και θα λάβεις την απάντησή μου. Εξακολουθείς τον κλεφτοπόλεμο. Κακώς. Δεν πάει έτσι. Και ήσουν, ειλικρινά, ένας σχολιαστής που εκτιμούσα. Βλέπω όμως μια ασίγαστη εκδικητικότητα, ένα πάθος εναντίον μου. Δεν επιθυμώ άλλο σχολιασμό. Με λυπεί η στάση σου. Τίποτα περισσότερο. Κρίμα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ, ΖΗΤΩ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΕΔΩ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, TOYTH ΤΗΝ ΠΟΛΥ AΣXHMH ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΠΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ( ΤΡΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ. ΤΥΧΑΙΟ; ), ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ -ΤΩΡΑ- ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ RATM. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΑΪΤ. ΣΕ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ. ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ "ΦΥΓΟΥΜΕ", ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε,
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσεις να γράφεις και να τα λέμε (μερικές φορές ΔΙΑΦΩΝΟΝΤΑΣ) για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και όχι μόνο...
Το ίδιο ελπίζω βέβαια και για τον Red Dragon καθώς και για όλους όσους σχολιάζουν εδώ μέσα τις αναρτήσεις.
Η μοναδική ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ που εγώ βάζω σε αυτά τα πράγματα είναι η ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ αποφυγή ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ & ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ μεταξύ μας.
Απο κει και πέρα ο καθένας που γράφει ή σχολιάζει εδώ μέσα ΚΡΙΝΕΤΑΙ γι αυτά που λέει.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.
Και κάτι τελευταίο, ειδικά σε τέτοιου είδους συζητήσεις ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πιστεύω ότι όσο τηρείται ο σεβασμός στη γνώμη του άλλου και η ΑΠΟΦΥΓΗ της προσπάθειας ΕΠΙΒΟΛΗΣ της γνώμης μας, τόσο το καλύτερο για ΟΛΟΥΣ...

Καλή συνέχεια σε ΟΛΟΥΣ

Εικόνα dimitrov7

Τι έγινε παιδιά? Μπήκε το μικρόβιο της διχόνοιας? Κρίμα ...... Τώρα που έχουμε ομάδα - εννοώ στην κανονική μπάλα - που ρολάρει και μας κάνει να ονειρευόμαστε? Κι ενώ μας ζώνουν τριγύρω οι οχτροί? Κρίμα είναι.
Και στο πικενρόλ βγαίνει η δουλειά και στα άλλα σπορ αγαπάμε και δέρνουμε .... Κρίμα. Μην χαλάσει μια τόσο ωραία ιστοσελίδα. Δλδ είναι - εκτός των άλλων - και αταίριαστο με την στιγμή.
Κάντε όλοι ένα βήμα πίσω, λέω εγώ ... ξαναδείτε τα, ξαναπείτε τα ..... μαζώχτε τα ...... αρθρογράφοι και σχολιαστές γνωρίζουν το ύφος γραφής τους μεταξύ τους οπότε αρκετά πράγματα δεν πρέπει να παρεξηγούνται, όταν γράφουμε θέλει και προσοχή πως το σερβίρουμε ..... όταν είμαστε πολύ μέσα στο άθλημα, καμιά φορά γινόμαστε ... υπερόπτες να το πω? Δεν αφήνουμε την άλλη άποψη να "ανασάνει". Συχνά βγάζουμε - σαν επιχείρημα - το "ολυμπιακόμετρο" και χάνεται η μπάλα .... Η νίκη επί της εξυγίανσης δεν είναι μακριά. Να τη χαρούμε ενωμένοι.

Εικόνα Christos7

Εγώ ως νέος αναγνώστης του RATM, δε μπορώ να έχω άποψη του τι έχει προηγηθεί. Ούτε είδα τη σχετική "κόντρα" που αναφέρεται στο άρθρο. Οπότε να μη παρεξηγηθώ, δε παίρνω ούτε και μπορώ να πάρω θέση ως προς το ποιός φταίει και πόσο φταίει κλπ.

Αυτό που θέλω να πω πάνω στο θέμα όμως, είναι πως γενικά δεν είναι ωραίο να συμβαίνουν τέτοια επεισόδια μεταξύ μας. Όλοι μας λίγο πολύ οπαδοί του Ολυμπιακού είμαστε, το χόμπι μας κάνουμε και ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και την αγαπημένη μας ομάδα, οι φανατισμοί, οι καφρίλες, κλπ, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας πιστεύω. Τώρα οκ, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός με το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του απόψεις, και σε ένα τόσο μεγάλο λαό όσο του Θρύλου, είναι λίγο δύσκολο να ταιριάζουμε αρμονικά όλοι μεταξύ μας ή να συμφωνούμε σε όλα. Προστριβές πάντα θα υπάρχουν αλλά νομίζω πως όλοι μας εδώ είμαστε ώριμοι άνθρωποι και μπορούμε να τις παραμερίζουμε χωρίς να γίνονται σοβαρότερες.

Οπότε εύχομαι γενικά να λυθεί η όλη αυτή ιστορία-παρεξήγηση, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψει κάποιος το σάιτ. Δεν υπάρχει λόγος, όλοι προσφέρουν τις απόψεις τους, η πολυφωνία είναι καλό πράγμα. Οπότε παιδιά, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια και οι 2 πλευρές να τα βρείτε. Ίσως φταίει ο ένας, ίσως ο άλλος, ίσως και οι 2, κλπ, οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους. Αν είναι δυνατόν πιάστε και συζητήστε το μεταξύ σας χωρίς ενδιάμεσους να δείτε πως μπορείτε να συνυπάρξετε αρμονικά χωρίς προβλήματα.

Αυτά είχα να πω για το θέμα, ελπίζω να έχει αίσια κατάληξη.

Εικόνα George_Str

Αποστολε ,καλησπερα , παιρνοντας αφορμη απο τον επιλογο της αναρτησησης σου ζητω μια χαρη η αποχωρηση σου απο το σαιτ να γινει τον Μαιο εαν δεν εχουν διορθωθει τα πραγματα ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ ,ειμουν στο εξωτερικο και δεν γνωριζω τι εχει προκυψει ,θυμαμαι οτι εχω ερθει σε οξυνση με τον ευρυπιδη και μετα τα βρηκαμε ΛΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΘΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΩΡΑ ,ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ,ΚΑΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗ Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΓΑΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟ .ΜΕ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ.

Εικόνα Φαιδων

Μάγκες,όλοι Ολυμπιακοί ήμαστε. Καλοπροαίρετη κριτική και διαφορετικές απόψεις,μόνο καλό μπορούν να κάνουν.εγω,στην Αμερική που ζω τα τελευταία 25 χρόνια,μόνο στο σάιτ μας βρίσκω ειδήσεις που οι αντικείμενονικοι,δεν τολμούν να πουν.Ολοι είμαστε ολυμπιακά αδέλφια και πρέπει να μείνουμε ενώμενοι ,στον πόλεμο που γίνεται στον θρύλο μας. Όλα νερό και αλάτι ,προχωράμε μαζί ,όλοι,ενωμένοι και αδελφωμένοι,μόνο για το καλό του Ολυμπιακού μας.

Εικόνα Φαιδων

Μάγκες,όλοι Ολυμπιακοί ήμαστε. Καλοπροαίρετη κριτική και διαφορετικές απόψεις,μόνο καλό μπορούν να κάνουν.εγω,στην Αμερική που ζω τα τελευταία 25 χρόνια,μόνο στο σάιτ μας βρίσκω ειδήσεις που οι αντικείμενονικοι,δεν τολμούν να πουν.Ολοι είμαστε ολυμπιακά αδέλφια και πρέπει να μείνουμε ενώμενοι ,στον πόλεμο που γίνεται στον θρύλο μας. Όλα νερό και αλάτι ,προχωράμε μαζί ,όλοι,ενωμένοι και αδελφωμένοι,μόνο για το καλό του Ολυμπιακού μας.

Εικόνα matrasimca

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω Αποστολε- δεν μπορω να πω ψεματα, ξερω οτι ο δρομος ειναι μοναχικος αλλα εμεις ετσι ειμαστε και δεν αλλαζουμε τωρα που τα μαλλια μας ειναι ασπρα.
Οδηγός μας η συνείδηση και η αγάπη. Καλύτερα να έχεις λίγους φίλους παρά να νομίζεις πως έχεις πολλούς και οταν χρειαζεται να ανακαλυπτεις πως δεν εχεις ουτε ενα.
Βλεπω πως καποια πραγματα σε απογοητευουν ομως εχω να σου πω το εξης:
Δεν το βάζουμε κάτω για τους παρακάτω λόγους που είπαν άνθρωποι που είχαν κάποια σοφία μάλλον μεγαλύτερη από την δικιά μας η έστω το σκεφτηκαν πρν απο εμας.

Αντιγραφω

*Εν δε διχοστασίη και Ανδροκλέης πολεμαρχεί.(όταν πέφτει διχόνοια, κυβερνά ακόμα κι ο Ανδροκλής)- Κρατίνος
* Αλήθεια, τι φοβερή είναι η διχόνοια!- Ευριπίδης
* Διαίρει και βασίλευε (Divide et impera) -Λατινική Παροιμία
* Διχοστασίη τρώει γένος (Η διχόνοια καταστρέφει τη φυλή)- Καλλίμαχος
* Η διχόνοια δεν συμβιβάζεται πλέον με καμία φιλική συνεννόηση- Σοφοκλής
* Απέχθειαν φεύγε (Να αποφεύγεις τις αντιπάθειες) -Ζήνων
* Έριν μίσει (Να αποφεύγεις τις φιλονικίες) -Περίανδρος
* Με τους δυνατούς δεν πρέπει κανείς να ερίζει -Σοφοκλής
* Να μην αγωνίζεσαι κατά του απόντος -Περίανδρος
* Οι φιλονικίες των γειτόνων είναι το κληροδότημα των δικηγόρων -Φραγκλίνος
* Όταν ρίξεις ένα βέλος στον εχθρό σου, πρόσεξε μην είσαι εσύ στον στόχο που σημαδεύεις -Σααδή
* Στην λογομαχία χάνεται η αλήθεια- Σύρος

Επειδη λοιπόν εμείς δέν θα γίνουμε σαν τους αλλους "τους πολυμετοχικους" ας πουμε, δεν εχεις να πας πουθενα Αποστολε.
Αν δεν στο εχω πει παλαιοτερα στο λεω τωρα, εισαι ο σοφος Νέστορας του site και ολοι οφείλουν τουλαχιστον να ακουσουν τι εχεις να πεις.
Απο εμενα εχεις απεριοριστη αγαπη και εκτιμηση και ας μην σε ξερω
Η θεση σου ειναι εδω μεσα

Εικόνα savvas gridlock

1. Δεν είμαι ''διευθυντής'' εδώ μέσα, να κανονίζω το ποιος θα ανεβάσει τι, πότε και με ποιο περιεχόμενο. Από την στιγμή που κάποιος αποκτά το βήμα, γράφει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, για όποιο θέμα θέλει.

2. Η χθεσινή μου επέμβαση αφορούσε το να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα ανάμεσα σε 2 αρθρογράφους, εσένα, Απόστολε και το Red Dragon. Κάναμε μία συμφωνία, η οποία ήταν ''ο καθένας γράφει στο χώρο του ό,τι αυτός νομίζει και δεν χώνεται ο ένας στα χωράφια του άλλου''.

3. Η συμφωνία αυτή αφορά αρθρογράφους και όχι σχολιογράφους. Δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί ένας τύπος τον οποίο δεν γνωρίζει κάποιος από εμάς εδώ, να σχολιάσει ό,τι αυτός θέλει και μετά να πρέπει να παρέμβω...εγώ, αν με το σχόλιό του θίγεσαι εσύ Απόστολε, ή θίγεται ο Red Dragon ή θίγεται ο οποιοσδήποτε. Αν σε ενοχλεί το οποιοδήποτε σχόλιο, βήμα έχεις, μπορείς να απαντήσεις.

4. Από την στιγμή που ΔΕΝ υπάρχουν προσωπικές αναφορές, τύπου ''Απόστολε γιατί έγραψες αυτό εδώ;'', είναι δικαίωμα του Red Dragon και του όποιου Red Dragon έχει βήμα εδώ μέσα, να προσπαθήσει να απαντήσει σε κάτι που έγραψες εσύ ή ο οποιοσδήποτε αρθρογράφος εδώ μέσα, π.χ. εγώ, προσπαθώντας να το αποδομήσει, κατά την άποψή του πάντοτε. Ξαναλέω, ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και δίχως κανένα προσωπικό χαρακτηρισμό. Τι να κάνουμε τώρα, όποιος εκτίθεται και διατυπώνει άποψη δημοσίως κι όχι στην παρέα του με τους φίλους του, πρέπει να ξέρει ότι κάτι που θα γράψει μπορεί να μην αρέσει σε όλους.

5. Μετά την χθεσινή μας ΙΔΙΩΤΙΚΗ συζήτηση, δεν βλέπω να έγινε κάτι που να σε οδήγησε να γράψεις αυτό το κείμενο ΔΗΜΟΣΙΑ, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το ανέβασες. Είναι σαν να ζητάς από εμένα να πάω κάτω από το άρθρο του Red Dragon και να του αφήσω σχόλιο ''σταμάτα να πετάς σπόντες στον Απόστολο''. Γράφει αυτά που θεωρεί σωστά για την ομάδα, γράφεις αυτά που θεωρείς σωστά για την ομάδα. Αν διαφωνείς σε κάτι που λέει, βήμα έχεις, απάντησε όπως νομίζεις. Εμένα δεν μου πέφτει λόγος να χωθώ, λες και είμαι ο ''μπαμπούλας''΄που θα κάνει ''ντα'' στον οποιονδήποτε εδώ μέσα παρεκτρέπεται ή θεωρεί κάποιος άλλος ότι παρεκτρέπεται.

6. Από την στιγμή που χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο οι ιδιωτικές συνομιλίες 3 αρθρογράφων εδώ μέσα έγιναν βορά στον οποιονδήποτε, χωρίς όμως και να έχω να κρύψω κάτι, αφού ό,τι λέω ιδιωτικά λέω και δημόσια, ξεκαθαρίζω ότι εφόσον εσύ εδώ Απόστολε, στο δικό σου χώρο, γράφεις ό,τι νομίζεις δίχως χαρακτηρισμούς κι ευθείες επιθέσεις ονομαστικά και προσωπικά στο Red Dragon και στον όποιο Red Dragon και το ίδιο κάνει κι αυτός στο δικό του χώρο, ούτε πρόβλημα θα δημιουργηθεί, ούτε και θα πρέπει να παρέμβει κάποιος τρίτος για να αποκαταστήσει την όποια ''τάξη''. Εγώ αυτό και μόνο αυτό μπορώ να εγγυηθώ. Κάτι παραπάνω δεν μπορώ να κάνω, γιατί τότε θα πρέπει να προσπαθήσω να περάσω τη δική μου άποψη είτε σε εσένα, είτε στο Red Dragon. Αυτό θα συνιστούσε φίμωση. Εγώ ούτε να φιμώσω θέλω κάποιον από εσάς ή τον οποιονδήποτε, ούτε είναι δική μου δουλειά να ελέγχω το ποιος γράφει και τι και να καθορίζω το ποιος θα λέει και τι εδώ μέσα.

Το κλείνω εδώ, ζητώντας κι από τους δυο σας να προχωρήσουμε παρακάτω.

Εικόνα apostolos gaganis

Σου έχω γράψει κάτι, σε κάτι που με ρώτησες.

Εικόνα Fotiadko7

Καλημερα. Επειδη μπαινω πρωτιστως στο σαιτ αυτο για τα αρθρα σου Αποστολε κι επειτα για τα αρθρα του Σαββα, κι επειδη θα στεναχωρηθω παρα πολυ αν σταματησεις να εκθετεις τις αποψεις σου εδω, θα παρακαλουσα τον Σαββα να βαλει τα πραγματα στη θεση τους για να επανελθει η ηρεμια! Αλλωστε, δεν εχουμε να χωρισουμε κατι, ολους μας ενωνει η αγαπη για την ερυθρολευκη με τον φαφνοστεφανωμενο! Ευχαριστω πολυ, εκ των προτερων

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ σ΄ευχαριστώ, Fotiadko7.

Εικόνα Fotiadko7

Καλημερα. Επειδη μπαινω πρωτιστως στο σαιτ αυτο για τα αρθρα σου Αποστολε κι επειτα για τα αρθρα του Σαββα, κι επειδη θα στεναζωρηθω παρα πολυ αν σταματησεις να εκθετεις τις αποψεις σου εδω, θα παρακαλουσα τον Σαββα να βαλει τα πραγματα στη θεση τους για να επανελθει η ηρεμια! Αλλωστε, δεν εχουμε να χωρισουμε κατι, ολους μας ενωνει η αγαπη για την ερυθρολευκη με τον φαφνοστεφανωμενο! Ευχαριστω πολυ, εκ των προτερων

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Κλεφτοπόλεμο δεν κάνω.Διαφωνώ καθέτως για αυτά που λέτε ως σπόντες.Σπόντες ήταν αλλά όχι για εσάς.Αν θεωρείτε επίθεση το γεγονός ότι διαφωνώ με τον όρο καλοπροαίρετη κριτική και το εύρος χρήσης του σας οφείλω τις παρακάτω εξηγήσεις.Δεν αμφισβητώ καθόλου το πόσο Ολυμπιακός είστε.Το νεοβαζελόγαβρος δεν απευθυνόταν σε εσάς.Δεν έχω τις δυνατότητες και ικανότητες συγγραφής που έχετε εσείς και πολλοί άλλοι οπότε ενδεχομένως να μην γίνομαι αντιληπτός. Πάθος εναντίον σας δεν έχω (βασικά για κανένα άνθρωπο δεν έχω πάθος εναντίον του,το βρίσκω πολύ βαρύ) πόσο μάλλον που δε σας γνωρίζω προσωπικά.Σας έχω ξαναγράψει ότι στα 90% με αυτά που γράφετε συμφωνώ απολύτως.Να μου επιτρέψετε όμως και να διαφωνώ.Διαφωνώ (και το ξαναγράφω) με την στάση σας απέναντι σε πολλούς σχολιαστές.Δεν γίνεται κ.Απόστολε από τη μια να υπάρχουν σχολιαστές που στο παρελθόν να έχουν πει ότι ο Μαρινάκης παντελονιάζει ή έτερος να έχει χαρακτηρίσει το Μαρτίνς κατσαπλιά και να αντιδράτε ηπίως ενώ στην περίπτωση των χτεσινών απαντήσεων (με στοιχεία και παραπομπές) να είστε κάθετα αρνητικός.Ομολογώ ότι σε τρεις περιπτώσεις ήμουν επιθετικός απέναντι σε άλλους σχολιαστές αλλά δεν γίνεται τη σήμερον εποχή να ζητάμε για σκάουτερ τον Αλέφαντο και να περνάει κάτι τέτοιο αναπάντητο και πολλά άλλα ακόμη.Δεν συζητάω για σχολιαστή που ξαφνικά εξαφανίστηκε και τελικώς αποδείχθηκε με πολλούς λογαριασμούς....Επίσης ,από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς συζητάμε για τον πόλεμο που δέχεται και θα δεχτεί ο Ολυμπιακός κλπ.Είπαμε επίσης ότι τα πάντα που γράφουμε παρακολουθούνται πόσο μάλλον σε μια ανοιχτή σελίδα σαν αυτή.Είμαι σίγουρος ότι με αυτά που γράφονται ορισμένες φορές κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους,δεν νομίζετε ότι δεν πρέπει να τους δίνουμε αυτήν την ικανοποίηση?Τέλος,κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος (μου το αποδείξατε άλλωστε με το ορθρογραφικό μου λάθος) ούτε έχει πάντα δίκιο ανεξαρτήτως ηλικίας.Το γεγονός ότι κάποιος είναι μεγαλύτερος δεν τον κάνει αλάνθαστο ούτε αλεξίσφαιρο σε νουθεσίες που λέτε και εσείς.Συμφωνώ εννοείται ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται κοσμίως αλλά και με τον ανάλογο σεβασμό.Συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου και του χώρου και περιμένω τις παρατηρήσεις σας.ΥΓ.Το γεγονός ότι δεν γράφουν τόσοι άλλοι που το αποδίδετε?

Εικόνα apostolos gaganis

Καλοπροαίρετο σχόλιο, πολιτισμένο, ΓΑΥΡΙΚΟ. Το δέχομαι όπως είναι, σβύνω μονοκοντυλιά ό,τι χρειάζεται σβύσιμο από το παρελθόν που έχουμε, σου δίνω το χέρι σε σφιχτή χειραψία και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ με γνώμονα τον Ολυμπιακό μας και ΜΟΝΟ. Ο καθένας με τις απόψεις του και χωρίς...παρενέργειες πια, θέλω στο εξής να πιστεύω. Ακόμη παραπέρα: ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΥΤΟ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Πολύ καλά.Δεν διαφωνώ.Θα πρότεινα κιόλας να διαγραφεί και η σημερινή σας ανάρτηση γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο...

Εικόνα apostolos gaganis

Scripta manent. Καλύτερα έτσι. Για όλους.