Πόσα "κοράκια" χρειάζονται για να... βιδώσουν ένα γκολ;


Tags: -

Στο Μουντιάλ 2010, στη Νότια Αφρική, οι διαιτητές δεν καταμέτρησαν ένα κανονικότατο γκολ του Φρανκ Λαμπάρντ στην αναμέτρηση Αγγλία-Γερμανία 1-4. Ούτε ο επόπτης-κυρίως- αλλά ούτε ο διειτητής του αγώνα δεν είδε την μπάλα να περνά καθαρά τη γραμμή του τέρματος των Γερμανών. Το γεγονός προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των Βρετανών και ώθησε τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου να αποφασίσουν την εισαγωγή των "βοηθών γραμμής", προκειμένου να εξαλειφθούν ανάλογα περιστατικά που καθορίζουν, εν πολλοίς, την έκβαση μιας αναμέτρησης.

Δύο χρόνια αργότερα, το μέτρο δεν έχει αποδώσει στο παραμικρό! Οι "βοηθοί γραμμής" εισπράττουν ένα ξεκούραστο μισθό, χωρίς να βοηθούν, παρά ελάχιστες φορές, το βασικό διαιτητικό τρίο στο να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις.

Το τελευταίο περιστατικό, με τη μη κατακύρωση ενός γκολ-μαρς, στην αναμέτρηση Ουκρανία-Αγγλία, στο Ντόνετσκ προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά και αμφισβητεί, ευθέως, τη χρησιμότητα του ανθρώπινου παράγοντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Η μη κατακύρωση του γκολ των Ουκρανών διαμόρφωσε, κατά τρόπο παραμορφωτικό,όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αλλά επηρέασε, δυνητικά και την ανάδειξη της ομάδας που θα προκρινόταν στην επόμενη φάση του Euro 2012.

Τώρα, η UEFA φέρεται να είναι έτοιμη να εξετάσει την περίπτωση της εισαγωγής του περίφημου ηλεκτρονικού συστήματος που θα αποτρέπει την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Το ζήτημα είναι, όμως, πιο περίπλοκο. Και τούτο, επειδή, η υιοθέτηση ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τους διαιτητές μπορεί να διαταράξει τη "μαγική" συνταγή που έκανε το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη.

Στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί να μην δημιουργήσουν, στο μέλλον,  ρομποτοειδή "κοράκια" που θα εξασφαλίζουν την αμεροληψία στη λήψη αποφάσεων...
Αλλά με αυτά που έχουμε δει και εξακολουθούμε να βλέπουμε στα γήπεδα, οι υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής διαιτησίας είναι ικανοί να... πειράξουν και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα των διαιτητών-ρομπότ για να επηρεάσουν, κατά το δοκούν, το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης!

Αδάμ Αδαμόπουλος 

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

οι υποψηφιοι τροφιμοι ΟΑΕΔ ΑΡ-Δημοσιογραφοι σε κανα αναποδο κορνερ επι Σωκρατη σκιζανε τα ενδυματα τους.. τι παραγκες τι τσαντηρια τι μεζονετες ειχαν ανακαληψει... οι νονοι βάφτιζαν συνεχως..
τα τελευταια χρονια σε μεγαλα ευρωπαικα παιχνιδια αλλα και διεθνεις διοργανωσεις εχουμε δει εγκληματα!
δε μιλαει κανεις για παραγκα ... ειναι πολλα τα λεφτα αδαμ....

Εικόνα Mhtsaras

Άσχετο...
Αλήθεια...Το αεκ γιατί δε μπίπτει στη Ε Εθνικιά ;Δεν υπήρκσε δωροδοκία ;

Εικόνα Mhtsaras

Κι όχι μόνο τούτο φίλε....Εκειό που κάμει τη μπιο πολλή εντύπωσις είναι το ότι οι κόρακες έχουνε ''σημαδέπσει'' χώρες !Κσέρουνε ποιους θα αδικέπσουνε και πώς...Κι έχουνε βρει απίθανους τρόπους !Απλά....δε σου μετράμε το γκολ ρε φίλε !Γιατί ;Γιατί έτσα θέμε μωρέ...απλό είναι....
Εμείς παπάδες εμείς ζεβγάδες !
Δεν είναι απλό ;
ΔΩΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΟ ΠΕΝΑΛΤΥ !Θυμηθείτε τα τρία μπενάλτια που πήρε ο Μπανάθας με μας...