ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ



Οι γνωστικοί μάθαμε πως η ιστορία κάνει κύκλους. Μόνο που αυτή η περίοδος στην οποία ταξιδεύουμε δεν είναι ένας απλός κύκλος. Η σήραγγα του χρόνου είναι. Εισαγάγαμε αλγόριθμο και ο αλγόριθμος μας έστειλε πίσω στον Μεσαίωνα.

Κατακλυσμιαίες μετακινήσεις πληθυσμών, απειλές ένθεν κακείθεν, αλλοτινοί σύμμαχοι και φίλοι γίνηκαν εχθροί, οι ασσασίνοι επέστρεψαν για να εκδικηθούν τους γκιαούρηδες, τείχοι υψώνονται εις μάτην, η ασφάλεια κάνει διακοπές στο Σαράγεβο.
(Βέβαια υπάρχουν πάντα και εκείνοι οι οποίοι ονειροβατούν και βαυκαλίζονται πως επειδή οδηγάνε ακόμη τη μπανιόλα τους και πηγαίνουν διακοπές στο Καϊμακτσαλάν, τα χειρότερα πέρασαν).

Στον ελληνικό μικρόκοσμο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι ομφαλοσκόποι, οι τρομαγμένοι, οι τρομολάγνοι, οι απαίδευτοι και οι γυρεύοντες σωτηρία στα σημάδια και στα εντόσθια. Τριγύρω μας φτεροκοπούν Μαινάδες, Ερινύες και Ιεροεξεταστές, η Νέμεση που τιμωρεί τους αλαζόνες και τους ασύδοτους μας εγκατέλειψε, τούτη η γη αναδιαμορφώνεται εν τω μέσω του χάους του σύμπαντος κόσμου, νέες τάξεις Θεών έρχονται για να βασιλέψουν και αλίμονο στους ανέμελους, στους πιστούς, στους Προμηθείς και σε όσους μέλλουν να καούν σαν Μάγισσες στην πυρά επειδή διανοήθηκαν να υποστηρίξουν διαφορετικές ιδέες από εκείνες του συρμού...

Μια μέρα σαν κι αυτή, ένα βράδυ σαν και τούτο με την κίτρινη σκόνη να απλώνεται σαν μελίγκρα στο φύλλωμα της πόλης, ο ύπνος δεν κοπιάζει να με επισκεφτεί. Θα είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να ξημερώσει το φως που προσμένω, να διώξει μερικές παρασσάγγες πιο κει τις αμφίβολες σκιές του σκοταδιού. 

Τουλάχιστον, έως ότου ξεσπάσει η θύελλα και σαρωθούν τα πεπραγμένα και τα ετοιμόρροπα διασκεδάζω με τους μικρόνοες, φυλλομετρώντας τα τεύχη της άγνοιας που τους δέρνει. 

ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΕΝΗ!

Καταγγέλει την Καπογιάννη ο παναθηναϊκός επειδή εκστόμισε τη λέξη που αρχινάει από Γάμα.

Ο Σαρρής ισχυρίζεται πως έδιωξαν τον Ρανιέρι επειδή τον έφερε εκείνος στην Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Τσαμπάς με τον Νίκο Τζαντζαρά άναψαν το φυτίλι που θα τινάξει στον αέρα την ανίερη ένωση πανουτζήδων- χαμουτζήδων, έχοντας πάρει, προφανώς, το πράσινο φως από τον αφέντη τους για να την πέσουν στον Αλαφούζο. Προσέξτε την ακροτελεύτια παράγραφο στο άρθρο του πρώτου: "Κι αν δεν περνάει η ώρα, βάλτε στο βίντεο παιχνίδια από το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε o Παναθηναϊκός. Θα πρότεινα το Άρης-ΠΑΟΚ, με διαιτητή τον Σπάθα για ξεκίνημα..."

Στον σπορεφεμ, ανυπόγραφο άρθρο ενόψει της σημερινής συνάντησης των τριών με τον Κοντονή υποδαυλίζει τη ρήξη με αφέλεια που φανερώνει οπαδό του συμφώνου συμβίωσης: "Εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση, τότε το κλίμα πόλωσης θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί οδεύοντας προς τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο. Αν-αντιθέτως-ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανιστεί πιο διαλλακτικός και συγκαταβατικός, τότε θα πέσουν οι τόνοι, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον λόγος ούτε για συνέχιση της ματαίωσης του Κυπέλλου, ούτε φυσικά για Grexit.".

Και σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που άλλοτε δίνει ασίστ και τρέχει να καρφώσει μόνος του, άλλοτε ζωγραφίζει πιρουέτες α λα Νουρέγιεφ και τις ώρες που δεν δαμάζει τα παρκέ του ΝΒΑ λούζει φίδια, κανείς δεν βρήκε μια παραγραφούλα, τόση δα, για να ανεβάσει τις φωτογραφίες του, μικρό παιδί, να φοράει καμαρωτός την ερυθρόλευκη.

Αντε τώρα, πάτε όλοι εσείς για νανάκια -από 137.00 μόνο 116.45 ευρώ- και σας εύχομαι να κάνετε-εμπλοκή, Όνειρα Θερινής Νυκτός...

πάρτε και αδιανόητη μουσική από τον αγαπημένο Φίλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι, ευγενής προσφορά της αφεντιάς μας και βάλτε να τον ακούτε ενόσο διαβάζετε τα ανήκουστα, έτσι για να τα ξορκίσουμε.
(https://youtu.be/mqOY-02XAFk)

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα ΤΡΕΞΕ_ΖΕΛΑ_ΤΡΕΞΕ

«όλοι μας και μόνοι τους» που επισημαίνει και μία ψυχή!
ορμώμενος από το σαιξπηρικό «Όνειρον Θερινής Νυκτός»,
το δικό μας "KEEP ON DREAMING" έχει γίνει εφιάλτης, για τους Εφιάλτες του ελληνικού Αθλητισμού!

Εικόνα red apple

ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ, ΤΕΛΕΙΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄άρεσε. Για ξεκίνημα μέρας. Δονκιχωτίζεις, κι αυτή είναι η ΜΑΓΚΙΑ σου. Εν τω μεταξύ, σου είπα, εγώ κάνω εμφανισιακές προόδους...

Εικόνα red apple

έκανες πλαστική; αχα χαααα!!! Το είδα και στο δικό σου που το έγραψες αλλά ας όψονται οι λόγες ώρες που έχω το λαπ τοπ στην κατοχή μου!

όσο για τον Κιχώτη που λες, νάναι καλά ο Θερβάντες που ανέδειξε κι αυτούς τους χαρακτήρες στη ζωή, ειδάλλως θα ήμασταν παλαιά έπιπλα