Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;


Tags: -

Έκτακτη είδηση!

"Βαρομετρικό χαμηλό με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια. Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι έλαβε σήμα S.O.S από το μότορσιπ "Θρύλος", που έπλεε ανοιχτά των ακτών του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την απαγόρευση του απόπλου που είχε εκδώσει. Όπως έκαναν γνωστό οι Λιμενικές αρχές, στις ακτές του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ναυαγήσει στο παρελθόν, πολυάριθμα πλοία και το σημείο θεωρείται καταραμένο από τους ναυτικούς "....

Κάπως έτσι την πατάνε οι ριψοκίνδυνοι και αφελείς ναυτικοί. Κάπως έτσι την πατήσαμε κι εμείς που αφεθήκαμε να πιστέψουμε οτι ο καπετάνιος του Θρύλου γνώριζε το πώς να αποφύγει τόσο τις χαρτογραφημένες ξέρες, όσο και τα αχαρτογράφητα περάσματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο καπετάνιος οφείλει να γνωρίζει και οφείλει να αποφασίζει σωστά. Στη γέφυρα του μικρού μότορσιπ "Θρύλος", που κινδυνεύει να το καταπιούν, πλέον, τα αδηφάγα κύματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ωκεανού, ο capitano Marinaki πίστεψε πως θα μπορούσε να ξεπεράσει, αβρόχοις ποσί, την τρικυμία που προοιωνίζονταν τα βαριά σύννεφα που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο λιμάνι του Ρέντη, από τις αρχές του καλοκαιριού.

Προβάλλοντας απολύτως θεμιτές εκδοχές για την αποχώρηση του έμπειρου λοστρόμου Εrnesto Valverde, και των καλύτερων ναυτών του προσέλαβε, στο μικρό μότορσιπ, μερικούς ονειροπόλους ναυτικούς οι οποίοι νόμισαν πως θα έβγαιναν βόλτα με ποδήλατα θαλάσσης στα ξέβαθα του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο capitano Marinaki είχε μια ακόμη θεμιτή φιλοδοξία. Να προσλάβει νεαρούς Έλληνες από το χωριό του, για να βοηθήσει την τοπική κοινωνία να ορθοποδήσει οικονομικά, αλλά και για να συμβάλει στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ναυτιλίας, αυξάνοντας τον αριθμό των Ελλήνων ναυτικών που θα εργάζονται στα ελληνόκτητα πλοία. 

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Λίγο πριν από τον παρθενικό απόπλου του μότορσιπ "Θρύλος" για τις ακτές του Τσάμπιονς Λιγκ, η ιδέα οτι νεαροί και άπειροι Έλληνες ναύτες θα καλούνταν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις στην περίπτωση που το μικρό πλοίο έπεφτε σε θύελλα, τρομοκράτησε τον capitano Marinaki και τον νέο λοστρόμο Leonardo Zardim! Αποφάσισαν, λοιπόν, να χαράξουν νέα στρατηγική διαχείρισης κινδύνου, πιο γνωστή με τον ελληνικότατο όρο "risk management"

"Έχεις καμιά ιδέα", ρώτησε ο capitano Marinaki τον λοστρόμο Leonardo Zardim.
"Ι've got a great idea" απάντησε ο δεύτερος. "Να πάρουμε σβάρνα τα κολόμπαρα και τις ταβέρνες για να βρούμε ξένους ναυτικούς που έχουν φάει τη θάλασσα με το κουτάλι".

"Βουρ στον παχύ πατσά", αναφώνησε ο capitano Marinaki και τα υπόλοιπα είναι γνωστά τοις πάσι...

Το μότορσιπ παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους και τσακίστηκε με το που απέπλευσε από το Βαθύ Λιμάνι. Οι ξένοι ναυτικοί όχι μόνο δεν είχαν φάει τη θάλασσα με το κουτάλι, αλλά πνιγήκαν σε μια κουταλιά νερό και τα κατακαϋμένα ελληνάκια που προσδοκούσαν να κάνουν το παρθενικό τους ταξίδι έμειναν μπουκάλα, να παρακολουθούν, από την εξέδρα, το πλοίο να βουλιάζει!

Ελληνοποίηση κύριε Μαρινάκη σημαίνει οτι η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τουλάχιστον 6-7 γηγενείς ποδοσφαιριστές -όπως τότε, στα τέλη της δεκαετίας του '90 που μια ομάδα με μόλις τρεις ξένους, έφθασε μια ανάσα από τους "4" της διοργάνωσης! Και αν ακόμη υποθέσουμε οτι οι πιτσιρικάδες μας έχαναν τον αγώνα κόντρα στην απλά οργανωμένη και ήρεμη Σάλκε, κανείς δεν θα σας κατηγορούσε, πολλώ δε μάλλον τα ελληνάκια που θα έπαιρναν το βάφτισμα του πυρός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το αντίθετο!

Κύριε πρόεδρε χάσατε, επίσης, μια τεράστια ευκαιρία για να αποδείξετε πως το όραμά σας, που με τόσες τυμπανοκρουσίες παρουσιάσατε προ καιρού, δηλαδή την ελληνοποίηση του ρόστερ είναι υπαρκτό και το στηρίζετε με όλες σας τις δυνάμεις.

Αλλά εμείς είδαμε τα νέα και ταλαντούχα, κατά γενική ομολογία, παιδιά που ήρθαν στην ομάδα να μην δηλώνονται καν, στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ και όσους από αυτούς απέμειναν από τις προγραφές Ζαρντίμ, να παρακολουθούν τον αγώνα από την κερκίδα, άντε το πολύ, από τον πάγκο. 

Δηλαδή, ο Φετφατζίδης, κύριε πρόεδρε - για τον προπονητή δεν έχω να πω τίποτα... Θα μιλήσει, αμείλικτα, ο χρόνος για τον άνθρωπο ο οποίος ενώ γνώριζε πως το δυνατό όπλο της Σάλκε ήταν τα στημένα, επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον καλύτερο, αυτή τη στιγμή, κεφαλοσφαιριστή μας, τον Σιόβα- έμεινε έξω για να μάθει πολύτιμα μαθήματα ανυπαρξίας από τον κύριο Μασάντο, τον Tουλούζ-er; Και ο Βλαχοδήμος έμεινε έξω για να παρακολουθεί απλά μαθήματα ακινησίας από τον κύριο Αμπντούν;

Οι μεγάλες ομάδες κτίζονται με υπομονή και με σχέδιο και έχουν, συνήθως, υψηλούς μεσομακροπρόθεσμους στόχους. Τον Ολυμπιακό τον εγκαταλείπετε, τελικά, να αναζητά χώρο για να αναπνεύσει, κάτω από ένα χαμηλό ταβάνι φιλοδοξιών. Οι μεγάλες ομάδες δημιουργούνται μέσα από συνθήκες σταθερότητας, σκληρής εργασίας και οργάνωσης, σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε στον Ολυμπιακό.

Μην μας παρεξηγήσετε, κύριε πρόεδρε. Δεν απαξιώνουμε την παρουσία σας, αλλά απαιτούμε σοβαρότητα και στόχους.  

Εμείς θα συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε με πάθος κάθε γκολ της ομάδας, κάθε νίκη της, ακόμη και εναντίον της ΑΕ Μουσταλευριάς. Αλλά η καταξίωσή μας, σε αυτή την μαύρη γωνιά των Βαλκανίων όπου ζούμε, θα έρθει μόνο μέσα από την ευρωπαϊκή διάκριση. Κι αυτό οφείλετε είτε να το αποδεχτείτε, είτε να το απορρίψετε. Σε κάθε περίπτωση "είμαστε όλο αυτιά" και περιμένουμε να μας πείτε την πάσα αλήθεια, ειδάλλως, το καραβάκι που ήθελε να γίνει κάποτε, τάνκερ, θα πάει άπατο.          
 
Αδάμ Αδαμόπουλος

ένας απλός ναύτης του "Θρύλος"...


     

    

Σχόλια

Εικόνα dion

Και κάτι ακόμα για Μασάντο: μπορεί αυτή τη στιγμή εκτός από Αμντούν να μην έχεις καθαρόαιμο εξτρέμ, αλλά σίγουρα το πρόβλημα δε λύνεται βάζοντας εκεί τον Πορτογάλλο. Γιατί ούτε την ταχύτητα, ούτε την εκρηκτικότητα έχει ώστε να παίξει πάνω στη γραμμή. Έτσι και την τρύπα που έχεις εκεί δεν καλύπτεις, ενώ στην ουσία "χάνεις" και την πιο ακριβή μεταγραφή σου. Ελπίζω να το καταλάβουν αυτό σύντομα ή να αποδειχθώ εγώ τελείως λάθος.

Εικόνα dion

Όσοι ελπίζαμε - κόντρα σε κάθε λογική - πως η ομάδα θα συνέχιζε, εστώ και περίπου, από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, μάλλον είναι ώρα να προσγειωθούμε. Γιατί αντικειμενικά, η ομάδα είναι αποδυναμωμένη αφού και προπονητή άλλαξε και πάικτες κωλώνες της έφυγαν. Παρόλα αυτά, νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε κρίση είτε προς το πρόσωπο του προπονητή είτε προς το σχέδιο που (ελπίζω πως) έχει καταστρώσει με τον πρόεδρο. Το να μάθει η ομάδα φέτος έναν τρόπο παιχνιδιού, να δούμε ποιοι από τους πιτσιρικάδες που πήραμε μπορούν να βελτιωθούν και να βοηθήσουν, ώστε από του χρόνου να μπορούμε με δυο-τρεις συγκεκριμένες προσθήκες να παρουσιάσουμε ανταγωνιστική ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδαρα που είδαμε πέρυσι, προέκυψε μετά από ένα χρόνο δουλειάς με τον ίδιο προπονητή, χωρίς την πίεση των Ευρωπαϊκών αγώνων. Οπότε υπομονή μάγκες κι είναι ακόμα πολύ νωρίς. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη, αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι ο μόνος τρόπος να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για του χρόνου, είναι να στηρίξουμε την ομάδα και τον προπονητή.

Εικόνα TARZANIARHS

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!
ΧΩΡΙΟ ΔΕΙΞΑΜΕ! ΕΠΑΡΧΙΑ! ΑΝΕΥ ΠΛΑΝΟΥ! ΑΝΕΥ ΣΤΟΧΟΥ! ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΕΚ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΟΣ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΗΤΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΕΙΜΠΙΛΙΝΟ, ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΑΝΤΑΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΝΟΗ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ(ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ..)
ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΗΤΗΡΙΑ, Ο ΛΕΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.
ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΛΟΓΩ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ,ΘΑ ΦΑΝΕΙ.
ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Ο ΜΙΡΑΛΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ... ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΒΑΛΒΙΔΑΣ. (ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ..)
ΓΙΑ ΔΕ ΠΙΣΩ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑ8ΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΙΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΡΑΤΑΚΗ, Κ.Α.Μ.( ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΣΟΥ).
ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΠΟΡ ΤΟ ΠΟΔΟΜΠΑΛΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΝΝΟΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ 4 ΜΙΚΡΕΣ `Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ (ΜΙΡΑΛΟΣ,ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ,ΑΒΡΑΑΜ,ΙΜΠΑΝΙΕΘ)ΒΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΠΑΛΙ.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ!!

Εικόνα Hank

Και οι Σιοβας, Φετφα, Αμντουν η Βλαχοδήμος, δεν ειναι το προβλημα.
Δεν ειναι το δασος, ειναι τα δεντρα. Τα θαμνακια μαλλον.

Κι οπως και να το κανεις, δε μπορει να βαλει το Βλαχοδημο στη θεση του Αμπντουν, σε πρωτο ματς Τσ.Λ κιολας.

Και αυτο ειναι εμενα ο μεγαλυτερος φοβος μου: ο Ολυμπιακος, σα συλλογος ειχε παντα την ταση να τρεφεται απο τις σαρκες του.
Και αυτες των παιχτων, ηταν παντα οι πιο τρυφερες..

Εικόνα ΔΙΑΣ

το χειροτερο ειναι οτι τα παπαγαλακια με πρωτα και καλυτερα τα "αντικειμενικα" (αν ειναι δυνατον να νοιζονται για τον ΘΡΥΛΟ...) προσπαθουν να δημιουργησουν θεμα προπονητη και να μας γυρισουν σε εποχες κολια προτασωφ λεμονη...και ο προπονητης εχει τις ευθυνες του φυσικα. Κυριως γιατι δεν απαιτησε παιχτες σε θελεις κλειδια.Αλλα μη τρελαθουμε κιολας... η ομαδα αποδυναμωθηκε συνειδητα...

Εικόνα Gavrontas

Δεν νομιζω οτι ο Μαρινάκης ειναι τοσο αφελης ωστε να περιμενε οτι θα περασει αβροχοις ποσι μεσα απ την τρικυμία.
Κι αυτο, κανει τα πραγματα ακομα χειροτερα για τη φετινη χρονιά και το πως αυτη θα εξελιχθει.
Και δεν αναφερομαι μονο στα αγωνιστικά.