Sinners and Saints!


Tags: -

Ξημερώματα Τετάρτης, 5 Δεκεμβρίου και δεν με παίρνει ο ύπνος. Καθώς χαζεύω τηλεόραση, πέφτω σε γνωστή εκπομπή του ACTION 24 όπου συνομιλούν οι παρουσιαστές με τηλεθεατή:
"Μην κλαίγεστε εσείς οι Ολυμπιακοί επειδή μαζέψατε ξανά 9 βαθμούς και δεν προκριθήκατε. Ο Ολυμπιακός πληρώνει αμαρτίες", είναι το εμβριθές συμπέρασμα του τηλεθεατή...Κόκκαλο όλοι, στο στούντιο, κόκκαλο κι εγώ!

Τέσσερις φορές αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του Champions League έχοντας συγκεντρώσει 9 και 10 βαθμούς. (Θυμηθείτε...http://www.youtube.com/watch?v=377hruXApkg, ΛΙΟΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0, ΜΟΝΑΚΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1, http://www.dailymotion.com/video/xl245w_yyyyyyyyyy-yyyyyyy-0-1_sport#.UL_tzKA8oZo ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΟΡΝΤΟ 0-1. Tρία κραυγαλέα παραδείγματα στα οποία πρωταγωνιστούν, πάντα, γαλλικές ομάδες, ασχέτως αν το σφάξιμο συμβαίνει σε... πρώτο ή σε δεύτερο χρόνο, όπως το περσινό με την "αναπάντεχη"  νίκη της Μαρσέιγ επί της Ντόρτμουντ. Το αποτέλεσμα κοινό σε όλες τις περιπτώσεις: αποκλεισμός από τη συνέχεια του Chαmpions League, ή αποκλεισμός από τη φάση των "8").

Το δημοσιογραφικό μένος σε βάρος μας έχει εφεύρει μια ιδιότυπη και δημιουργική "μυθοπλασία" και περιφέρει ακατάπαυστα και επί χρόνια τον "Επιτάφιο" που έπλεξε για τον Ολυμπιακό και την δήθεν παταγώδη αποτυχία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακόμη και το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την νίκη μας επί της Άρσεναλ, με ξυνισμένα μούτρα, ο κύριος Σωτηρακόπουλος και η λοιπή κουστωδία ψέλιζαν ότι ο Ολυμπιακός "ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως αρχίζει να χτίζει χαρακτήρα"...

Ο κύριος Σωτηρακόπουλος "έκρινε", επίσης, περιγράφοντας την αναμέτρηση, οτι ο αγώνας του θύμιζε "φιλικό παιχνίδι του καλοκαιριού"... Βλέπετε, όλοι οι εν λόγω είναι άνθρωποι μορφωμένοι και γνωρίζουν άριστα το να χειρίζονται τη γλώσσα, αλλά -το κυριότερο- να εντρυφούν στη σημειολογία των λέξεων. Κάθε φράση τους είναι καλά υπολογισμένη και σχεδιασμένη για να δημιουργήσει στους ανυποψίαστους, ένα αίσθημα απαξίωσης του επιτεύγματος μιας -ακόμη- νίκης του Ολυμπιακού και δη, ξανά, με ανατροπή.

Δεν θα μπω καν, στον κόπο να σχολιάσω τα επιπέδου νηπείου σχόλια που διατυπώνονται από συναδέλφους δημοσιογράφους και αναπαράγονται αγεληδόν από το χειραγωγημένο "κοινό", περί της "χαμηλής" δυναμικότητας ομάδων όπως είναι η Άρσεναλ, η Ντόρτμουντ, η Μονπελιέ και σχεδόν όλοι οι, κατά καιρούς, αντίπαλοί μας.

Παράλληλα να σας θυμίσω μια αποστροφή των δηλώσεων του Αρσέν Βενγκέρ την οποία, ο γαλλομαθής ρεπόρτερ της ΝOVA, δεν μπήκε στον κόπο να μας μεταφράσει. Είπε, λοιπόν, ο Αρσέν, πως για τον ίδιο και την ομάδα του προέχει ΠΑΝΤΑ το πρωτάθλημα της Αγγλίας. Δηλαδή, το αυτονόητο για κάθε ομάδα, η επικέντρωση στο εθνικό πρωτάθλημα, οι "κύριοι Σωτηρακόπουλοι" το έχουν διαστρεβλώσει συστηματικά και εκ του πονηρού, αναφερόμενοι -για όλα αυτά τα χρόνια που ο τυφώνας "Ολυμπιακός" σαρώνει τους εγχώριους τίτλους -  σε "πράσινες πορείες", "ολυμπιακές ανυπαρξίες", "αρρωστημένες εμμονές προέδρων" και άλλες τέτοιες αστειότητες!

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός "πληρώνει αμαρτίες", επειδή δεν προκρίνεται στους "16" του Champions League, ακόμη κι αν συγκεντρώνει πολλούς βαθμούς στις φάσεις των ομίλων αποτελεί τόση αρρωστημένη συκοφαντία που μόνο μια παράθεση αδιάψευστων στοιχείων, από το πράσινο παρελθόν στην Ευρώπη μπορεί να ανατρέψει. Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το blog, Pesetero. Net Red Database για να διαβάσετε για τα "κουμπούρια του Καπετάν Ρίνγκο Carrington", τις "ουκρανικές γούνες", τα "στημένα με τους Γκρόμπελααρ και Λόρενσον" και άλλες ιλαρές ιστορίες! Οι λεπτομέρειες που παραθέτει είναι "ανατριχιαστικές" και συνάμα, διαφωτιστικές για το μέγεθος της Πράσινης Κόπρου του Αυγείου!

Έτσι θα δούμε ποιοί είναι, στην πραγματικότητα, οι "Αμαρτωλοί".

Αδάμ Αδαμόπουλος

 

 

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Mπα, άσ'το καλύτερα, ας μην μπούνε στο blog του pesetero, γιατί αυτά που γράφει ο Αlex κάνουν τζιζ και θα τσούξει ο λαιμουδάκος τους.

http://www.vicks.com/

Εικόνα red apple

Ούτε με βουτιά στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ δεν ξεπλένεται η μπόχα τους, Σάββα μου

Εικόνα Gavrontas

Ακόμα χειρότερα: πρέπει να μαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα στην ιστορία του θεσμού, που μείναμε απ' έξω 4 φορές με 9 και παραπάνω βαθμούς.

Εικόνα clark gheibol

ναι ρε φίλε, αμαρτίες πλερώνουμε, πού να δεις οι άλλοι τι αμαρτίες έχουν κάνει και πέφτουν βροχή τα ντόρτχια και οι πεντάρες. Και στο κάτω κάτω προτιμώ να βγαίνω τρίτος με εννιά βαθμούς παρά με 4.
Το ότι μια ομάδα που παίζει σε ισπανικό, ιταλικό, αγγλικό πρωτάθλημα την ενδιαφέρει πρωτίστως η εγχώρια διοργάνωση και μετά μια νίκη στο τσάμπιονς λιγκ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ, ή στο γιουρόπα ΣΕ ΟΠΧΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΖΜΟΥ, είναι γνωστό. Ξαφνικά όμως αυτή η γνώση θα δώσει τη θέση της στη μπζυχή του ευρωπέου αν, κόντρα στα προγνωστικά που θέλουν την ομάδα που είναι 10 κλάσεις κάτω να χάνει, παρ' ελπίδα φέρει αποτέλεζμα ο βάζελος απόψες. Οι αρδικειμενικοί που αναφέρεις θα εστιάσουν στη γκαλή εμφάνισις του τεθνεώτος. Αλλά εμείς το ξέρουμε: βάνει γκολ ο βάζελος, ανοίγει η τρύπα του αρδικειμενικού. Πειραματικά επαληθευμένο με πάνω από 1.500 αντικειμενικές κωλοτρυπίδες.

Εικόνα Mhtsaras

Εμείς για να μπορέσωμε(που λαλεί και μνια πσεχή)να περάσωμε στους δεκάκσι πρέπει να γερίσει ο κοζμάκης τούμπα !
Κι επίσης θα πρέπει η μανούλα του σχιορ Μιχαλάκη να πάπσει να περιφέρεται στα σοκάκια της Τρούμπας και να κάμει την ωραία !
Κι άμα κάτσετε και πσάκσετε ,σε πόσες φάσεις έχει αδικηθεί ο Γάβρατσος στας Εβρώπας δε θα σας φτάνει το μισό Γιουτούμπ και βάνε !Τι να θεμηθούμε τώρα ;Μπενάλτια που δε δοθήκανε σωρηδόν ;Κόκκινες που δε δοθήκανε σε αντίπαλους γιατί απλά ήτονε ''μεγάλοι'' ;Με πγιο κραγμένη περίφτωσις το χέρι εκειού του κοντοπίθαρου αρεστερού μπακ βραζελιανάκου της Ρεάλας που απόκρουσε το τόπι σα ντερματζής ;Και καπάκι τη γκίτρινη στο γέρο Κόγκα για διαμαρτερία ;
όσον αφοράει το γκέργιο Χρηστάρα το σπικερά ;Μόνο να τονε ακούεις να περιγράφει ματσάκιον του ζέλα στας Αβρώπας αναρωτγιέσαι άμα η τριφυλιάδα παίζει με τη Ρεάλα ή με τη....Μάρεμπορ !
Κι όμως κέριοι !Υπάρχουνε ακόμα άθρωπες που νομίζουνε ότι ο Πράσενο δέος στας Αβρώπας υπάρχει ακόμα !Ακόμα οι πγιότεροι από δάφτους πεστέβουνε ότι ο Πανατινάικος είναι ο....πρέσβυς !Κάτσε να πάμε στο ΟΑΚΑ να παίκσωμε(που λαλέι και μνια πσεχή)σοβαρά και θα σας είπω εγώ πώς μας κακομαθαίνει ο πράσενος πρέσβυς...
Ρημάδγια...
Τσίου ρε κσεφτύλες !

Εικόνα GPan

Έχει τώρα 3 ντέρμπυ που την έχει γλυτώσει ο βαζέλας αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και του την κάρφωσε!