ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ;


Tags: -

Για να μπω κι εγώ λιγουλάκι στο δημόσιο διάλογο, ή αλλιώς την Μιτσελιάδα.

Στο δεύτερο φιλικό της ομάδας με την Φράιμπουργκ, μετά το 0-3 που οφειλόταν στην παιδική ενδεκάδα που κατέβασε ο Μίτσελ στο πρώτο μισάωρο, όταν άρχισαν να παίζουν, σταδιακά, οι σωστοί παίχτες στη σωστή θέση, η Φράιμπουργκ δεν ακούμπησε την μπάλα.

Είδαμε: κλεψίματα, ταχεία ανάπτυξη σε όλο το πλάτος του γηπέδου, πολλές ευκαιρίες, ΣΟΥΤΑΡΕΣ, κάθετες μπαλιές. Κοντολογίς προσέξαμε μια ριζική διαφοροποίηση του Ολυμπιακού σε σύγκριση με το περσινό χτικιό -όση "ταυτότητα" κι αν του είχε προσδώσει ο Ζαρντίμ.
Το 2-4 ήταν εν πολλοίς, μαγική εικών, αλλά who gives a dime!

Μετά εκείνο το ματς, ο κυρ Μίτσελ τους εξεκόλιασεν στο τρέξιμο και στα σπριντ. Εστίασε στη φυσική κατάσταση και ήταν επόμενο πως η "φρεσκάδα" που δείξαμε με την Φράιμπουργκ θα πήγαινε περίπατο, όπως κι έγινε.

Με πόδια τσιμεντοκολώνες δεν μπορείς ούτε να λυγίσεις στη χέστρα, πόσο μάλλον να παίξεις ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Έτσι βλέπουμε αυτό που ονόμασα ΤΟΥΡ-ΛΟΥ-ΜΠΟΥΚΙ , ήγουν ΤΟΥΡ στην άμυνα, ΛΟΥ στο κέντρο και ΜΠΟΥΚΙ στην επίθεση!

Σας καλώ να αναλογιστείτε: γιατί οι ίδιοι παίχτες δεν κάνουν ούτε ένα σουτ μετά την αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ, γιατί τα σουτ που επιχειρούν είναι για κλάμματα, γιατί λείπει η πίεση και η γρήγορη ανάπτυξη;

Μέσα μου αισθάνομαι, για να πω την πάσα αλήθεια, ένα σφίξιμο, πως ο Μίτσελ είναι, στην πραγματικότητα, ένας προπονητής -χίμαιρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θεωρώ πως πρέπει να του δώσουμε περιθώριο για να μας αποδείξει πως έχει σχέδιο για την ομάδα και πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος  - μεταξύ 1,5 και 2 μήνες, λέω εγώ - προκειμένου να λυθεί και για να ξαναδούμε εκείνη την εικόνα προοπτικής που ανεφάνη στο δεύτερο ημίχρονο, με την Φράιμπουργκ.

Διότι, ΛΕΓΩ, διότι όταν τα πόδια είναι τσιμεντοκολώνες όχι τρέξιμο, όχι σπριντ, όχι άλμα αλλά ούτε κοντρόλ της προκοπής δεν κάμνεις.

Όταν αγωνιζόμουν στο τοπικό Αθήνας οι προπονητές μας έκαναν αυτού του είδους την προπόνηση.

Ατελείωτα Km τρέξιμο, σπριντ, ανηφόρες με τον άλλον καβάλα στον ώμο, ανώμαλο δρόμο, ανηφοριές, κατηφοριές, ανισόπεδες διαβάσεις, ασύμμετρα κρεββάτια! Επιστρέφαμε σπίτι και αναζητούσαμε να κλείσουμε δωμάτιο στο κοντινότερο χτικιοκομείο για να βρούμε απαντοχή.

Μπάλα ακουμπάγαμε ελάχιστη στις δύο πρώτες εβδομάδες και μετά πιάναμε σταδιακά τις αναπτύξεις, τα κορδελάκια, τα φρου φρου και τα αρώματα.

Ερχόταν το πρώτο, δεύτερο, τρίτο φιλικό και δεν ξέραμε πού να πρωτακουμπήσουμε για να κλάψουμε από το χτικιό που μας βασάνιζε και μας έτρωγε τα σωθικά.

Όταν ερχόταν η μπάλα κρυβόμασταν για να μην μας βρει... Από κοντρόλ, αφήστε τα... Αν άγγιζα την μπάλα στην Ομόνοια και αυτή σταμάταγε στο Χίλτον ήμουν ευδαιμονισμένος!

Γι αυτό, πριν αρχίσουμε κι εμείς τα διάφορα και τις πονηριές των ειδημόνων, τύπου Γκαραγκάνη, που τους βγάζει όλους σκάρτους, λέω να αναμείνουμε έως ότου λυθεί, τελικά, η ομάδα.

Έχουμε δύο με τρία ματσάκια πρωταθλήματος και αρχές-μέσα Σεπτεμβρίου τον πρώτο αγώνα για το Champions League. Καμμιά 40αριά μερούλες για να μας δείξει, η ομάδα, καλύτερη εικόνα.

Αλλά και αν δεν δούμε εντυπωσιακή μεταμόρφωση, πάλι δεν θα πρέπει να τον πάρουμε με τις πέτρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ προοπτική από το να του πούμε το μεγάλο "ΟΧΙ", πριν από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Βαλβέρδε, τη δεύτερη χρονιά του έπαιζε μετριότατα στην Ελλάδα και συμπαθητικά στην Ευρώπη. Η ομάδα κρέμαγε από το 70' και πάθαμε τις κηδείες, ιδίως με την Μέταλιστ, ή κινδυνεύαμε να ισοφαριστούμε, αν δεν είχαμε καταφέρει να αποκτήσουμε ισχυρό προβάδισμα στο σκορ .

Είδαμε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, στο πρωτάθλημα, στον Β' Γύρο και τί Γύρο; Με απ' όλα!

Η πρότασή μου είναι να μην αρχίσουμε να πυροβολούμε τον Μίτσελ, ακόμη κι αν βγουν αληθινά, τα όνειρά μας τα αποψινά, μιας και η εικόνα μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΟΜΑΔΑΣ, αυτή τη στιγμή.

Τούτα υποστηρίζω και Μάντης δεν είμαι, αλλά καμμία Μπετονιέρα -όρα ποδοσφαιριστής με βαριά πόδια - δεν χορεύει κλακέτες...

Αδάμ Αδαμόπουλος

 

Σχόλια

Εικόνα virus

ωραιος,μια χαρα τα λες..εγω παντως φιλαρακι στις ιδιες κατηγοριες επαιζα και τη μπαλα τις 2 πρωτες βδομαδες,μονο για κοιλιακους μας τις δινανε...

Εικόνα red apple

Ελα ρε συ... Πού έπαιζες και ποιές χρονιές;

(Θα μας βγάλουν τρελούς, τελικά όλοι δαύτοι οι επαίοντες, έτσι; Βρε δεν γίνεται να παίξεις τίποτε όταν είσαι πιασμένος από την προπόνηση, τίποτα αυτοί, το βιολί τους)

Εικόνα virus

ηφαιστο περιστεριου α και β 98´99´00´ και ανθουπολη β.περιστερι μερια.σταματησα νωρις ομως..αστα,τις μερες της προετοιμασιας ουτε στο θρονο του wc δεν καθομασταν...φαινονται οτι ειναι πιασμενοι ρε φιλε,αλλα αφου ξερεις...δεν ικανοποιουμαστε με τιποτα..

Εικόνα red apple

ΑΚΡΙΒΩΣ καλέ μου φίλε...Είναι η αρρώστει που "μιλάει". Αλλιώς, τη λογική την έχουμε κατακτήσει!

Εικόνα dono

Σωστή και απολύτως ψύχραιμη προσέγγιση, κάτι που δεν διαθέτω εγώ αυτή την στιγμή. Αύριο με άρθρο θα συμπληρώσω κάποια πράγματα γενικότερα που αφορούν το τμήμα μετά το Άνφιλντ, αλλά το άρθρο σου θα είναι ο οδηγός μου

Εικόνα Mhtsaras

Θα σεμφωνέπσω σε ούλα Αδάμη !
Εν κατακλείδα με κάλυπσες...
Να βάνω κι εγώ ολίγες τι πινελιές μνια και παλιά με φωνάζανε ''Ο Μήτσος ο Πικάσος''...
Λεπόν έχουμε και λαλούμε...
Μνια χαρά πήγε ο Μέγερος και ο Σπανιόλος στο τέρμα...Κάρολ ;Δρόμο !
Κοντρέρας δρόμο !
Μετζανής...κσέρει άραγε ότι το μικρό όνομα του Μανώλα είναι Κώστας ;
Μανώλας...πάει δε μπάει...περμένουμε
Σχιόβας...Καλύτερα αμεντικό χαφάκιον...εκειδά χαραμίζεται αλλά και χέζεται !
Φέισας δρόμο !
Μασάδος δρόμο !
Σάμαρος...θα δείκσει...
Τσόρης...το παραγάμεπσε με τη ντρίμπλα και το τσαλίμι...άντε να φάει και λίγο πάγκο να παίκσει ο σιορ Ιμπαγάσεος....
Κάμπελος...σταθερά ανεβαίνει...
Βάης...Ούλα τα ριάλια είναι ο πούστης !
Αβράμης..περμένουμε
Χολέβοσαλίνος...άμα δεν έρθει αμεντικό χαφάκιον σοβαρόν να τους καλύφτει θα φαίνεται σα να πταίνε δάφτοι για ούλα τα δεινά !
Παπάζογλας...δε μου βγαίνουν τα κουκιά
Μανιάτης....άδγειασε...
Μήτρογλας...Κσακόσα κελά !Πγιο βαρύς κι από μπετονιέρα !Τρέχει και του κρέμονται τα σκώτγια του απτό κσελίγωμα !
Και θα πάω στον Αδαμαντάκο...Ίσως παίζει και νάναι το μόνο σεντερφόρι πόχει περάσει από το Θρύλατσο πόχει σε δάφτηνε την ηλικία τόσα ωραίες κινήσεις και κσεμαρκαρέματα !Τελικιά προσπάθεα δεν έχει αλλά δάφτο φκιάνει !Πολλή δουλειά ακόμα !
Γιαννιώτης !Προσόντα ρε !Τερματοφυλακάρα θα γενεί το παλλουκαράκι...
Λυκοτζώννης...Ο πτωχός σεγγενής του Γάβρατσου...αλλά να μείνει !
Μόλις φύγουνε τα σπαθγιά της προετοιμασίας από τα ποδάργια εκειδά θα δούμε το Γάβρατσο...τάλλα είναι τρίχες...
Κατατάλλα ;Κσέρω κσέρω...ο Μίτσελος είναι μερουδγιάς, ο Αφρατάκης παντελονιάζει, η διοίκεπσις δεν έχει προγραμματεβμό, οι γεμναστές είναι άσχετοι, οι φύλακες στου Ρέντη δε πατάνε στη δουλειά, ο Βρέτζος κοιμάται ολόρθος, ο Ισάς είναι καημένος, ο Καρεμπές ανύπαρχτος και ούλοι γενικά το μπαίζουνε στο Θρύλατσο !
Κάτιτις άλλο κυρ δεμοσγιογράφοι ;Μήμπως να ντα κατεβάσωμε(που λαλεί και μνια πσεχή)για να μας γαμέπσετε ;
Άιντα ρε μαλάκες κσεστραβωθείτε για να δείτε τι λαλεί ούλη η Εγγλεζία για τον Αφρατάκη και το Γάβρο και μετά να κάμετε κριτικές...
Μαλακιζμένα απόβλητα...

Εικόνα red apple

Και επειδή είμαι ευγενική ψυχή, να σου ανταποδώσω τα εύσημα επειδή μου κάλυψες και τις μικροσκιές που άφησα να σέρνονται στο κείμενό μου!
Πράγματι είναι αδιανόητο -για να ομιλήσω για την τελευταία αράδα σου- να συμβαίνουν όλα αυτά, όταν όλη η Αγγλία μιλάει για τον Θρύλο -έβλεπα βρετανική τηλεόραση στο λινκ πριν από τον αγώνα, με Μακμάναμαν και άλλους τρισμέγιστους και αποθέωναν Ολυμπιακό για όλα του - να εξακολουθούμε να είμαστε τόσο, ΜΑ ΤΟΣΟ, Έλληνες που ως γνωστόν όταν το δάκτυλον έδειχνε το δάσος ημείς εξεστραβωνόμεθα να παρατηρώμεν το δάκτυλον και να πετάμε στην μπάντα όλα αυτά που ανεβάζουν την ομάδα στον διεθνή περίγυρο...

Με τέτοιες προοπτικές κάπου θα το βάλουμε και μεις στο μέσα μυαλό, πως πρέπει να σοβαρευθώμεν και τότε θα λάβωμεν τη θέση που μας αξίζει στας Ευρώπας -επειδή στας Ελλάδας τους έχωμεν αποσπάσει και τα σώβρακα χιχιιχιι!