ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ


Tags: -

Αισθανόσουν κάπως που έφυγες απο την Άντερλεχτ, που ήσουν "βασιλιάς";

"Όχι. Το είχα μελετήσει καλά με την οικογένειά μου. Τα χρήματα ήταν επίσης αρκετά καλά. Μου άρεσε που πήγα στον Ολυμπιακό. Δέθηκα γρήγορα με την ομάδα, έστω και αν δεν έπαιζα απο την αρχή. Πήγα σε έναν τεράστιο σύλλογο με σημαντικό ρόλο επίσης σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος σύλλογος απο την Άντερλεχτ σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος (σημείωση: μετράει 40 πρωταθλήματα και 26 Κύπελλα Ελλάδος).Το 75% του πληθυσμού υποστηρίζει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα."

Για την πίεση;

"Δεν έχει να κάνει με τίποτα απο ό,τι γνωρίζουμε στο Βέλγιο. Λέγεται συχνά ότι η Άντερλεχτ είναι απαιτητικός σύλλογος και δεν συγχωρεί. Αλλά σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό, αυτό είναι για διασκέδαση. Προσωπικά, ποτέ δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι από τους φιλάθλους. Είναι πολύ ένθερμοι γιατί παραδοσιακά προέρχονται από την εργατική τάξη σε σχέση με τον αντίπαλος τον Παναθηναϊκό. Στα μειονεκτήματα είναι πως δεν διστάζουν να αποδοκιμάσουν όταν κάτι δεν πάει καλά.

Σίγουρα ήταν δύσκολα στην αρχή στον Ολυμπιακό. Στα 30 μου έφυγα αγαπημένος απο την Άντερλεχτ και έπρεπε να ξεκινήσω κάτι νέο. Έχω μάθει να ζω όμως έτσι. Η 3η μου χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν και η πιο όμορφη. Κατάφερα να κερδίσω την καρδιά των φιλάθλων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό, αν και η Άντερλεχτ είναι η ομάδα της καρδιάς μου.

Θα είμαι στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ" την Κυριακή με την Κόρτραϊκ. Δεν θα μπορέσω όμως να δω το ματς της Τετάρτης (σ.σ. μένει στην Σουηδία όπου διδάσκει ποδόσφαιρο σε ιδωτικό σχολείο) με τον Ολυμπιακό. Θα το παρακολουθήσω απο την τηλεόραση."

Πως βλέπεις το ματς της Τετάρτης;

"Είδα το Ολυμπιακός-Παρί και στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με 2-0. Αυτό είναι απόδειξη για το πόσο καλή ομάδα είναι ακόμη και αν η Παρί νίκησε ρεαλιστικά με 4-1. Ο Ολυμπιακός έχει έναν εξαιρετικό πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο ο σύλλογος αισθάνεται καλύτερα σε σχέση με την κρίση που επικρατεί στην χώρα. Θα είναι 50/50 την Τετάρτη σε όλα τα επίπεδα."

(απόσπασμα από τη συνέντευξη του Παρ Ζέτερμπεργκ στη "Lavenir", το βελγικό Μέσο Ενημέρωσης, όπως το αναδημοσίευσε το olympiakos24.gr)

Γαύροι μου, δεν είναι ο μοναδικός απο τους αθλητές που τίμησαν, στο παρελθόν, τη φανέλλα μας, ο οποίος αποθεώνει το πέρασμά του από τον Θρύλο. Ο Ζέτερμπεργκ προχωρά, όμως και σε μονοπάτια που ακόμη και Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν τόλμησαν, για χίλιους δυό λόγους να βαδίσουν. 

Αναφέρεται στο συνολικό μέγεθος ΘΡΥΛΟΣ, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα -αφήνοντας κατά μέρος την... παντοκυριαρχία μας και στον Στίβο- κάτι που διαφοροποιεί την ομάδα σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό.

Τονίζει την ταξική διαφορά ανάμεσα στους Γαύρους και στους Βάζελους, δικαιολογώντας τόσο το ιδιαίτερο πάθος μας για την ομάδα, όσο και την τάση μας να αποδοκιμάζουμε δοθείσης ευκαιρίας και αφορμής.

Συγκρίνει τα μεγέθη Άντερλεχτ και Ολυμπιακός, ομολογώντας ευθέως, ότι είμαστε σαφώς πιο μεγάλη ομάδα και τέλος, αναφέρεται στην εντύπωση που προκάλεσε η εμφάνιση του Θρύλου στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Παρί.

Πέρα από την αναγωγή με την ανυπαρξία ανάλογης έκφρασης ευγνωμοσύνης και θαυμασμού από πλευράς ποδοσφαιριστών των κατά τεκμήριο βασικών αντιπάλων μας, δηλαδή του εξής ενός, του πράσινου ακατανόμαστου σωματείου, το συμπέρασμα που εξάγεται, κατά τη γνώμη μου, από τις δηλώσεις του Σουηδού παιχταρά είναι το οτι δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο για μπούμε "φοβισμένοι" στην αναμέτρηση με την Άντερλεχτ. Θα πρέπει η ομάδα να έχει συνείδηση της ανωτερότητάς της και να παίξει με τόλμη και σύνεση. Ο Χαβιέ το λέει και το ξαναλέει: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ".

Τρελανέ μας Θρύλε μου...

Αδάμ Αδαμόπουλος 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Ζέτερμπεργκ (τον οποίο ο... παντογνώστης Γεωργίου αποκαλούσε απαξιωτικά "μπαρμπαδάκι") κουβαλάει εκείνη την υψηλής κλάσεως κουλτούρα που όχι μόνο δεν τον εμποδίζει, αλλά και τον ενισχύει να λέει πάντοτε (χωρίς μισόλογα και στογγυλεύσεις) τα πράγματα με το όνομά τους: η ομάδα της καρδιάς του είναι μεν η Άντερλεχτ, αλλά σε σύγκριση με τον Θρύλο είναι πιό κάτω. Αυτή την ανυπόκριτη άποψη κατέθεσε ο αγαπημένος μας... Πάρης. Να είναι πάντα καλά. Και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Εικόνα savvas gridlock

Γιώργο, θυμάσαι το Γεωργίου που ούρλιαζε ''δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το αργοκάραβο ο Τουρέ να παίξει σε μεγάλη ευρωπαική ομάδα''? Τώρα κλασικά κάνει κοκοκό, γιατί πονάνε τα λαιμά του. Να παίρνεις το ''Φίλαθλο'' και δίπλα στον Μπαζίνα ή και στον Καίσαρη, παρά το ότι κι αυτός είναι για κλοτσιές ώρες ώρες, να διαβάζεις αυτόν τον τενεκέ το Γεωργίου. Κρίμα...

Εικόνα clark gheibol

ο Γεωργίου έχει μάτι το ίδιο κοφτερό με τα δόντγια του. Τουλάχιστον παλιότερα αποτολμούσε προβλέψεις και παίζαν οι στοιχηματάκηδες με δύο σήμεία. Τώρα που σταμάτησε, επανήλθαν τα τρία σημεία στον οπαπ

Εικόνα red apple

Όπως τα λέτε, Γιώργο και Σάββα. Κι όμως, στη χώρα της Ακρισίας και της Πνευματικής και Μορφωτικής Ένδειας, ο Γεωργίου τυγχάνει να έχει και ...ρεύμα (τώρα, τριφασικό είναι ή κάτι άλλο, ουδείς μπορεί να το πει μετά βεβαιότητας)

Και ποιόν; Για τον Τουρέ που, θυμάμαι, όταν τον είχα πρωτοδεί στο πρώτο φιλικό που έπαιξε επί Σόλιντ -όχι με την Βαλένθια- μου είχε εξορύξει τόσο τους οφθαλμούς ώστε να πάρω στο τηλέφωνο σύγγαυρο και να του πω... ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ...

Αλλά, ο κοκοβιός ο μουλωχτός, δήθεν ρόκερ και λάτρης του ωραίου φύλου, ξεδοντιασμένος αντιολυμπιακός, τον είχε βγάλει μαούνα και τον παιχταρά τον Πάρη, γεροντάκι...

ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πω πω! Τι ωδή ήταν αυτή; Ούτε ο Κόκκαλης δεν θα τα έλεγε πιο Ολυμπιακά! Εύγε παιχταρά μου Παρ! Ζήτω η ομαδάρα μας!

Εικόνα savvas gridlock

O Παρ Ζέτερμπεργκ έκατσε 3 χρόνια στην Ελλάδα και κατάλαβε πως οι οπαδοί του Θρύλου, στην πλειοψηφία τους, ανήκουν στην εργατική τάξη, σε αντίθεση με τους οπαδούς του Παναθηναικούλη. Ο ''Εν Αθήναις'' ακόμη να το χωνέψει...

Εικόνα red apple

Ακούει ο "Εν Πουθεναίς";

αχαααααααααααααα