ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ...ΔΑΚΡΥΡΡΟΕΙ, "ΠΑΤΕΡΑ";


Tags: -

Πριν από 20 χρόνια, το σύστημα που περιέγραψε τόσο παραστατικά ο ΔΙΑΣ στο σημερινό άρθρο του (http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131021/einai-kryo-tsoyxtero%E2%80%A6) εκτός από τις "δάφνες" που επιδαψίλευε στον "Πρέσβη" και στην ΑΕ. Κούλα φρόντιζε να στρίβει, σαδιστικά, το "μαχαίρι" του, στο πληγωμένο από τις διοικητικές -και όχι μόνο- ταλαιπωρίες, σώμα του Θρύλου μας.
 
Θυμάστε τα χαριτωμένα, τύπου "Τί δεν έχει δει ένα πεντάχρονο παιδάκι; Τον Ολυμπιακό να παίρνει πρωτάθλημα!" και φρόντιζαν, φυσικά, να προσθέτουν στην τούρτα της απαξίωσης και της λοιδωρίας ένα κεράκι, κάθε χρόνο που περνούσε με τον Ολυμπιακό γονατισμένο, να προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι...

Θυμάστε το αμίμητο "Τα Πέτρινα Χρόνια" που οι ευφάνταστοι, αντικειμενικοί και γλωσσοπλάστες δημοσιογράφοι είχαν εφεύρει ως όρο για να αποτυπώσουν την ανυδρία τίτλων του Θρύλου;

Θυμάστε έστω έναν απο δαύτους να έχει γράψει ή να έχει εκστομίσει ένα λόγο συμπάθειας για τον Oλυμπιακό; 

Όλος αυτός ο εσμός -για να γράψω κι εγώ "δημοσιογραφικά" - που πίστεψε, τυφλά, στον "Καπετάνιο" - αυτόν τον λέκτορα της ηθικής και της διαφάνειας, ο οποίος είχε διατρανώσει το... περίφημο "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ", σαν άλλος Αδόλφος που προέβλεψε την επικράτηση του Τρίτου Ράιχ για 1000 χρόνια- ψάχνει, τώρα, να βρει 1000 δικαιολογίες για το κατάντημα του "Πρέσβη" και των άλλων ευαγών σωματεμπορείων, όπως η ΑΕ Κούλα.

Οι έννοιες, απαξίωση και λοιδωρία απουσιάζουν από τη φαρέτρα τους, όταν πρόκειται για τους χρηματοδότες και προστάτες τους. Αντιθέτως! Απαξιώνουν και λοιδωρούν, τόσα χρόνια που οι επικράτειές τους τελούν υπό ΚΟΚΚΙΝΗ κατοχή -για να είμαι και επίκαιρος με τα συμβαίνοντα στην κοινωνία - ξανά τον Θρύλο, προβάλλοντας και επικοινωνόντας ό,τι γελοίο επιχείρημα μπορεί να φανταστεί κανείς για να αιτιολογήσουν το κατάντημα των ομάδων της "καρδιάς" τους. Δεν αναγνώρισαν, ΠΟΤΕ, την αξία και το μοναδικό επίτευγμα μιας ομάδας που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, χάρη στον ΓΙΓΑΝΤΑ πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη και στο διάδοχό του, Βαγγέλη Μαρινάκη και έγινε ο ζωντανός Θρύλος του αθλητισμού, στην Ελλάδα και ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητικούς οργανισμούς στον πλανήτη.

Όχι μόνον αυτό... Διαβάστε σημερινό πρωτοσέλιδο της ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (http://www.sport-fm.gr/newspapers/oragiasport/latest/) για την Κούλα ... Ελεγεία! Θρίαμβος! Υγεία! Οικογενειακή ατμόσφαιρα! Μιλάμε για το σωματεμπορείο που βούτηξε απο μόνο του στην Γ' Εθνική, σε μια καραμπινάτη πράξη δόλιας χρεωκοπίας, χωρίς να ρωτήσει κανέναν και δίχως να διατάξει κανένα πτωχευτικό δικαστήριο, όπως ορίζει σαφώς ο Νόμος. Κουρελόχαρτο τον έκαναν. Μιλάμε για το σωματεμπορείο του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι μέτοχος του ΟΠΑΠ και το οποίο εισπράττει επιχορηγήσεις Σούπερ Λίγκας δίχως να αντιδρά κανείς. 

Φυσικά, τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στην περίπτωση του "Presvis"!  Κουρελόχαρτα γίνονται οι Νόμοι για χάρη τους. Διαστρεβλώνουν, επίσης, το γεγονός πως η μοναδική ομάδα της οποίας οι Διοικήσεις ενήργησαν σύννομα και αποπλήρωσαν και αποπληρώνουν τα νόμιμα χρέη της είναι ο Θρύλος, έχοντας αφήσει παρακαταθήκη πανάκριβες υποδομές και γήπεδο, όταν τα Καβουράκια της απέναντι όχθης φρόντισαν να κρατήσουν για την πάρτι τους, τις δικές τους υποδομές - ο ένας - ή, να τις κατεδαφίσουν - ο άλλος...

Αλήθεια, ω ρέ μαγκάκια, δεν θα βρείτε κανένα ανεκδοτάκι για τον Panathinaikos και την αδικεμένη Προσφυγοπούλα; Κάποιον απαξιωτικό χαρακτηρισμό; Λίγη πλακίτσα, έτσι, για να περνάει ευχάριστα η ώρα; Γιατί τόση σοβαρότητα στις αναλύσεις και στα σχόλιά σας; Γιατί τόση σιωπή για τα αμέτρητα σκάνδαλά τους; 

Το εννιάχρονο παιδάκι που δεν είδε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή σφυρηλατήθηκε στο αμόνι της θλίψης και έγινε περήφανος δαφνοστεφανωμένος έφηβος-άντρας.

Το δικό σας κλαίει ακόμα...

Αδάμ Αδαμόπουλος

ΥΓ. Σας παραθέτω ορισμένα...εδάφια από σημερινά άρθρα συντακτών, στην Gazzetta, για να απολαύσετε... περήφανο πόνο, μετά πλείστων δικαιολογιών, ολίγη ελπίδα και υποκρυπτόμενες απειλές για την ασφάλεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό!!! Ο πόνος μπορεί να είναι δημιουργικός... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!
 
ΣΕΡΕΤΗΣ
 
Αυτή είναι σίγουρα η πιο επώδυνη αποτυχία του Παναθηναϊκού στην εφετινή σεζόν. Ο Αναστασίου, αν και άπειρος προπονητής, τον «ποδοσφαιριστή» δεν τον έχει βγάλει από μέσα του. Ο ποδοσφαιριστής δεν «βγαίνει» μέσα από τον καλό προπονητή στα 70 του, όχι στα 40 του. Και ο Αναστασίου θα γίνει καλός προπονητής, να το θυμηθείτε…
 
Επώδυνη διότι κόβει τη φόρα όλων, η οποία δεν κόπηκε ούτε με την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Επώδυνη, διότι έφερε πάλι στην επιφάνεια παθογένειες της εκκίνησης, όταν ακόμη δεν είχαν ενταχθεί στο σύνολο ο Σίλντενφελντ, ο Πράνιτς, ο Φιγκερόα, ο Κλωναρίδης. Επώδυνη, διότι επιτεύχθηκε μέσα στη Λεωφόρο και «σπάει» τον τσαμπουκά της έδρας και το αήττητο 55-10-0 σε 65 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος (μαζεμένα είναι περίπου 4 σεζόν μαζί). Και ασφαλώς διότι πετάχθηκε στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία για βαθμολογική αναρρίχηση και έρχεται ακριβώς πάνω στη στιγμή που η ομάδα «τρέχει» την εκστρατεία της για εγγραφή νέων μελών ενόψει του ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.
 
Ισχυρίζονται πολλοί ότι η όλη κουβέντα για το ντέρμπι που ξεκίνησε όχι από τα «κακά» media αλλά από την πώληση των εισιτηρίων τρεις εβδομάδες πριν από το ματς με τον πρωταθλητή, επηρέασε την ομάδα. Αλλοι εκτιμούν πως αυτός ο παράγοντας, σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος και το θέμα των προσφυγών επέδρασαν καταλυτικά. Ισως. Δεν θα διαφωνήσω σε θεωρητικό βαθμό, όμως δεν θα θεωρήσω αυτές τις παραμέτρους ως τις σημαντικότερες.
 
Αναθέματα δεν θα ωφελήσουν, όπως δεν ωφέλησαν οι κολακείες και τα «μπράβο» μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αν κάτι καλείται να αποφύγει βασικά ο Παναθηναϊκός είναι οι υπερβολές μετά από όλα τα αποτελέσματα. Η ισορροπία δεν είναι εύκολο πράγμα στις ομάδες και γίνεται δυσκολότερο όταν μιλάμε για ομάδες καινούριες, με πολλούς μικρούς σε ηλικία σε όλα τα πόστα. Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο οι νίκες στα επόμενα παιχνίδια ανατρέπουν την ατμόσφαιρα. Όλα τα άλλα είναι λόγια.
 
Αξίζει μπράβο η κερκίδα για το χειροκρότημα σε νικητές και ηττημένους στο τέλος του ματς. Αλλά ο Κάσες και ο Μπαϊκαρά που αντικαταστάθηκαν στους τραυματισμούς τους στο 85’ και στις καθυστερήσεις αντίστοιχα, έχουν «φάει» πολλά μπουκάλια. Όχι από τη 13. Σχεδόν από… όλες τις υπόλοιπες, όταν έκαναν το… ημικύκλιο της Λεωφόρου για να φτάσουν στους πάγκους τους. Μην τα ξαναλέμε: θα είναι θαύμα αν αρχίσει και τελειώσει ομαλά το ντέρμπι. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε καιρό να τα ξαναπούμε. 
 
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
 
Βασικά είναι άδικο να γράφεις και να δίνεις έμφαση σε οτιδήποτε αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και επί τούτου, είναι προτιμότερο πολλές φορές να απέχεις παρά να προσθέτεις βαρύτητα σε κάτι που έχει σταματήσει χρόνια τώρα να αποτελεί διασκέδαση ή καλύτερα ευχαρίστηση, είτε είσαι στην πλευρά των νικητών, είτε των ηττημένων. Δεν είναι το αποτέλεσμα, είναι το γενικότερο "πακέτο" αποκρουστικό. Μα ο κόσμος αγαπά τόσο πολύ τη μπάλα, που μοιάζει, όσοι έχουν απομείνει να το βλέπουν φανατικά, σαν τους μαστούρηδες που ψάχνουν τη δόση τους. Κλείνει η παρένθεση.
 
Ο Αναστασίου έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο. Να μεταφέρει στον Παναθηναϊκό το ολλανδικό μοντέλο. Όχι του παλιού Άγιαξ ή της Εθνικής Ολλανδίας. Παίζει όμως ένα ποδόσφαιρο που έχει τις αρχές που διέπουν τις ομάδες του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Δηλαδή "όσα πάνε κι όσα έρθουν". Πόσα θα φάμε, πόσα θα βάλουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αναρχοαυτόνομη ομάδα του πρωταθλήματος. Ένα σύστημα "άμπωτη-παλίρροια". Είτε κάθεσαι στη γέφυρα της Χαλκίδας και βλέπεις τα νερά, είτε την ομάδα του Αναστασίου, δεν έχει διαφορά.
 
Επίλογος με... ένα tweet: Τη μεγάλη χαλάστρα δεν την έκανε στον Παναθηναϊκό αλλά στον Ολυμπιακό ο Πανθρακικός. Του πήρε απ' τα χέρια την κατάρριψη του ρεκόρ της Λεωφόρου...

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Το 9χρονο παιδάκι του 1996 έχει γίνει 26άρης ψωλαράς, που τους γαμάει εδώ, εκεί, σαν τις πουτάνες μια ζωή. Κούρσα τους πάει. Σίχαμα Καρκινο-γιάννη, γαμιόλα. Άντε πατσαβούρα, ανεβάσαμε πίεση βραδυάτικο...

Εικόνα nikos michalopoylos

Χωρις οικτο και καμια λυπηση στο κωλοσωματειο σε δυο βδομαδες αλλα πρωτιστως να τους φυγει ο κωλος με τρελο διπλο την τεταρτη!

Εικόνα red apple

Θα μου πείτε...σχολιάζεις το ίδιο σου το άρθρο; Ναι! Δεν άντεξα που ξαναδιάβασα αυτή την περίφημη πρόβλεψη, κάτι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία πως ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Φυσικά κυρ Σερέτη θα το θυμόμαστε...

Όπως θυμόμαστε πως εδώ και μήνες έχετε κάνει τον Μίτσελ Ρόμπα, κονφερασιέ, πλασιέ, κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς... ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ, όχι τον Αναστασίου, έτσι;

Τουλάχιστον ας διατηρούσατε ίσες αποστάσεις, ΕΣΤΩ ίσες αποστάσεις

Εικόνα nikos michalopoylos

Τι ισες αποστασεις ρε φιλε!Ο ενας εχει περασει απ τ αποδυτηρια της ρεαλ με το περιβραχιονιο 8 χρονια κι αλλος στα τελευταια του επαιζε σε πρωταθλημα επιχειρησεων! Αυτοι δεν ξερουν απο που φουσκωνει η μπαλα!

Εικόνα red apple

Ελπίζω να αντιλήφθηκες πως αυτό, ακριβώς, καυτηρίαζα. Το ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ είναι, φυσικά, ευφημισμός!

Εικόνα savvas gridlock

O Aντώνης ο βαρκάρης ο Σερέτης, που τον έβγαλε σέντρα ο Τουίτης στη συνάντησή του με τους οργανωμένους του λαγού και δεν μίλησε ΚΑΝΕΙΣ. Φαντάζεσαι το Μαρινάκη να κατηγορούσε δημοσίως κάναν ΑΡΔάκο? Μέχρι που έπεφτε η κυβέρνηση. ''Πώς τόλμησες?'', ''παρακράτος του γαύρου'', ''χούντα'' και ταρχίδγια μας κουνιούνται.

ΠΑΡ'ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΣΑ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑΡΕ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

11 χρόνια είχε να ηττηθεί στη Λαγοφλώρο αναφωνούν συντονισμένα σήμερα όλα τα ΑΡΔακια. Ρε τρύπιοι... ρε ξεφτιλισμένοι... στο ΟΑΚΑ δεν παίζατε τόσα χρόνια? ρε έχετε μετατρέψει το γκεμπελισμό σε νηπιαγωγείο και το βαζελισμό σε επιστήμη!

Καλά Παπαθεοδώρου ... αν ήξερες τι γέλια κάναμε χτές με το κολοσωματείο σου.. ακου "εχει σταματήσει να αποτελεί διασκέδαση". Εμείς διασκεδάζουμε. Εσείς πονάτε...

Εικόνα red apple

Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ...

Μιλάμε για εφευρέτες -τόχει το κολοσωματεμπορείο τους νάναι "εφευρέτες"-

11 χρόνια στην Λεωφόρο

Μας βλέπουν ρεειιιιιιιι

Εικόνα Mhtsaras

'Οσονε για το αρθράκεον ;Βάρεσες φλέβα χαμουρίτσα....Μπράβο σου !!!!

Εικόνα Mhtsaras

Και μνιας και είπες Αδάμη το ''πέτρινα χρόνια''θα σου είπω κι ένα αστείο της εποχιπάς των χρόνωνε δάφτων...
''Πώς λέγεται εκειό το προεστορεκό τέρας που βασανιέται στο λιμάνι κι έχει δέκα 'έτη να πάρει πρωτάθλεμα ;''
Απάντεκσις...Ο ΤΥΡΑΝΟΓΑΒΡΟΣ !!!
Τέτγοια μας βγάνανε κάποτες τα συναδέρφγια σου και μουρχότανε να ντους πλακώσω !
Κουφάλες πουλημένοι !
Αδερφάρες του ελέου !

Εικόνα red apple

Ναι το είχα ξεχάσει... Κι άλλα είχε η φαρέτρα τους, αλλά τα λούζονται τώρα