Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ, Ο ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!!!


Tags: -

AΠΟΦΡΑΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Στις 29 Μαίου 1453, ο Μωάμεθ Β'  ο Πορθητής γκρεμίζει, με την μπομπάρδα, τα τείχη μπροστά από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού και κυριεύει την Βασιλεύουσα.
 
Πεντακόσια πενήντα χρόνια αργότερα, ο Ιωάννης Γρανίτσας Α' ο Κατεδαφιστής γκρεμίζει, με την μπουλντόζα, το "Τζαμί", μπροστά από την Πύλη 21 και αφανίζει το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ποιό ήταν το σκεπτικό του Ιωάννη; Να γκρεμίσει το γήπεδο που είχε πάθει, τάχα μου, σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 1999 και να αναγείρει, στη θέση του ένα σύγχρονο, μεγαλύτερο, τη συνοδεία εμπορικών χρήσεων, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004. Σκόνταψε όμως σε ένα δυό εμποδιάκια...

Το πρώτο ήταν πως από διαθέσιμα ίδια φράγκα... άσε πάω εγώ! Πρόσβλεπε αποκλειστικά στη Χριστιανική Δύση -λέγε με... τράπεζες - και στους πολιτικούς φίλους του για να του το χτίσουν τζάμπα, νάχει να κοκορεύεται στους υποτακτικούς οπαδούς και για να μασάει γλυκό και ανέξοδο χρήμα.  

Το δεύτερο ήταν πως ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και πολλοί κάτοικοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης για την ανέγερση του νέου γηπέδου, προβάλλοντας ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας. Πράγματι, το ΣτΕ απεφάνθη υπέρ της αντισυνταγματικότητας των όρων της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου -που προέβλεπε, συν τοις άλλοις και την επέκταση των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο παρακείμενο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Χωρίς χρηματοδότηση και δίχως νομιμοποίηση, το έργο ήταν, στην ουσία, νεκρό γράμμα. Ακόμη και να εξέλιπαν, όμως, οι λόγοι που προανέφερα και ξεκινούσε η ανέγερση του νέου γηπέδου, οι υπεύθυνοι έκαναν σαφές πως δεν θα μπορούσε να ήταν έτοιμο πριν από τα μέσα του 2005, με αρχές του 2006. Επομένως, και εφόσον η πρωτοβουλία του αυτοκράτορα Ιωάννη Γρανίτσα Α', του Κατεδαφιστού αποσκοπούσε, αποκλειστικά, στο να "προσφέρει", στην Πολιτεία το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο τελικός ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το σχέδιο δεν θα μπορούσε να είχε ευοδωθεί.        

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Πέρασαν χρόνια και καιροί, ήρθαν τα χιόνια κι οι βροχούλες, ο αυτοκράτωρ Κατεδαφιστής είχε απωλέσει το θρόνο του και αυτοεξορίστηκε, στην Ελλάδα είχε ενσκήψει κρύο δριμύ και λοιμός και καταποντισμός, μα η Παναγιά η Παντάνασσα δεν θα άφηνε την Κούλα να χαθεί. Άγγελος εξ Ουρανού απεστάλλει εις τον Δημήτριον Μελισσανίδη τον Μεγαλομανή, κομίζοντάς του επιστολή με την οποία του ανατίθετο η ηγεσία της Κουλός καθώς και η ιερά αποστολή να ανοικοδομήσει Ναόν Θαυμάσιον, με ιεράς εμπορικάς χρήσεις και θεαρέστους σκοπούς.

Αφού ετακτοποίησε τας παλαιάς υποθέσεις του και αφού έδωκε το ΟΚ (!!!) για να υποβιβαστεί η Κούλα στην ΓΑΜΑ Εθνική, δίχως να ρωτήσει κανέναν και δίχως να ερωτηθεί απο κανέναν, έτσι, απλά, για να μην υποχρεωθεί να πληρώσει φράγκο τσακιστό εις ουδένα, συγκέντρωσε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ιερείς, διακόνους και παπαδοπαίδια και συνέλαβε το Μέγα Σχέδιο: θα ανέγειρε τον Ιερό Ναό Ποδοσφαίρου, "Η Αγιά Σοφιά".

Τις προάλλες, ο Δημήτριος Μελισσανίδης ο Μεγαλομανής παρουσίασε τα σχέδια του Ναού σε μεγάλη συγκέντρωση αλαλαζόντων αεκτζήδων.

Συγκράτησα δύο αποστροφές της ομιλίας του που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και τις οποίες θα σχολιάσω:

"Μετά την καταστροφή έρχεται η αναγέννηση και αυτή τη φορά τα τείχη θα είναι ψηλά, απόρθητα. Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει και ο δικέφαλος θα επιστρέψει πιο προστατευμένος απο ποτέ", είπεν!

Τί μας λέει, δηλαδή, ο Έξαρχος του Ιερού Ναού "Η Αγιά Σοφιά"; Ότι το κύριο μέλημα της Κούλας, που οι ίδιοι βυθίσανε στην ανυποληψία και στην ανυπαρξία, όταν θα επιστρέψει και όποτε, στην σούπερ λίγκα, θα είναι να είναι ΠΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ; Αυτός είναι ο στόχος της δυναστείας των Μελισσανιδών; Να προστατέψουν, απλά, την Κούλα; Μα τόση φιλοδοξία πια; Τέτοιο όραμα; Μήπως όμως, το συμφραζόμενο δεν είναι τίποτε άλλο από μια υποβόσκουσα έκφραση απειλής για τον Ολυμπιακό;

Για να δούμε και το επόμενο:

"Κυρίες και κύριοι, οι ιδρυτές μας δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια για το γήπεδο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Αυτή τη φορά το σπίτι μας θα το φτιάξουμε μόνοι μας και μαζί. Με την Δικέφαλος 1924, θα έχει μετόχους του φίλους και τους φιλάθλους της. Θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας θα μπορεί να πάρει μέρος στην ΑΜΚ με τις δικές του δυνάμεις. Πολλά απο λίγους και λίγα απο πολλούς, αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει όλοι μαζί, όπως και η ΑΕΚ δεν έχει ιδιοκτήτες, έτσι και το γήπεδο δεν θα έχει", ξαναείπεν!

BΟΥ, Οh BΟΥ, Οh BΟΥ !

Παρακαλώ, Ώ πολυχρονεμένε μας Δημήτριε Μελισσανίδη, Μεγαλομανή να μας εξηγήσετε το πώς θα φτιάξετε "μόνοι σας το σπίτι σας"... Μόνοι σας, εννοείτε, ή αγκαλίτσα με τον κ. Σγουρό και με καμιά 20αριά και βάλε εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του ΕΣΠΑ που προορίζονται για κοινωφελείς σκοπούς των περιφερειών; Τόσο πολύ μόνοι σας, ώστε να σας ανήκει και εξ ολοκλήρου;  Α ρε τζάμπα μάγκα Κόκκαλη που έφτιαξες ολόκληρο "Γ. Καραϊσκάκης" για να πληρώνεις, ξανά, ενοίκιο χρήσης... Κι αυτό το "πολλά απο λίγους και λίγα απο πολλούς", ούτε ο Αλέξανδρος Δουμάς, ο πατήρ να ήσουν και να έβαζες, παραφρασμένα, αυτά τα λόγια στο στόμα του Άθω, του Πόρθου και του Άραμι... Μόνο που εγώ θα το παρέφραζα από την αρχή σε... "Όλοι για Έναν και Ένας...απο Όλους"...

Την ίδια, δε ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά τα θαυμαστά, ο πρώην ποδοσφαιριστής Γκερέιρο αναζητά, ακόμη, τα οφειλόμενα...
   
http://www.gazzetta.gr/football/article/557360/moy-hrostaei-akoma-i-aek

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ;

Τέλος, σε μια "ατιμώρητη" από το σύνολο των Μέσων πρωτοβουλία, ο Εφέντης Μελισσανίδης συμπράττει ανοιχτά με τον έτερο Κωνσταντινουπολίτη, τον ΜΠΑΟΚ, σε μια απέλπιδα έμμεση προσπάθεια για να αποτινάξουν τον ζυγό της δυναστείας των Κόκκινων Βεζύρηδων, Κόκκαλη και Μαρινάκη. Γι αυτό και έσπευσε να προσφέρει τις προπονητικές εγκατατάσεις της Κούλας, στα Σπάτα, για να προετοιμαστούν οι Μπουγατσομάχοι πριν από την αναμέτρηση με τον Θρύλο, την Κυριακή...Να μην μου κουραστούν τα παιδιά μετά το ταξιδάκι τους στο εξωτικό Ισραήλ... 

Γκρέμισε ο Θεοδόσιος ναούς, ιερά, βωμούς. (Τα αγάλματα συντρίμια, σωρός άμορφος λίθων) τους αγωνιστικούς της Ολυμπίας κατήργησε θεσμούς, έψεξε κι ο Χρυσόστομος των Αθηνών τον τύφον, ενώ η Πυθία έβγαζε παράξενους χρησμούς λες κι είχε τον Απόλλωνα κατατροπώσει ο Πύθων...
(Ελένη Αρβελέρ)

ΥΓ: Θα πρότεινα στον Δημήτριο Μελισσανίδη τον Μεγαλομανή να αναρτήσει, στην είσοδο της Αγιά Σοφιάς, δίπλα από τα μανουάλια και τα εξαπτέρυγα, την επιγραφή "ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ" και να διορίσει τον Δημήτρη Χατζηχρήστο στη θέση του Νεωκόρου του Ναού, μιας και κόπτεται τόσο πολύ για τη διαιώνιση της "προσφοράς" των τέκνων της Θύρας 21...

Αδάμ Αδαμόπουλος   

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ωραίο όλο, Αδάμ σύγγαυρε, αλλά το άπαιχτό σου είναι τούτο: "της δυναστείας των Μελισσανιδών". Φαρνάβαζοι και Τισαφέρνηδες της νεωτερικής εποχής!

Εικόνα red apple

Δαρείου και Παρυσάτιδος γίγνονται παίδες δύο, Γιώργο μου!!! Μετά τη δυναστεία των Αχαιμενιδών, μας προέκυψε η δυναστεία των Μελισσανιδών!!!

Εικόνα Mhtsaras

Καλά...καλά...
Μνια ακόμα επιγραφγιά να βάνει φαρδγιά πλατγιά...Πάνου πάνου για να φαίνεται.Έτσα ώστε όντα του πούνε κάπγοια στεγμή...''Φέβγεις ;Πού πας ;Μνια ζωή πετάς ;Μέσα στο γκρεμνό ;''
Απλά να μεν μπει ακόμα μνια βολά...''Μάγκες...μου τα δίνουνε χονδρά και πρέπει να πουλήσω...''
Μνια ωραία επιγραφγιά λεπόν...Πάνου πάνου...
ΠΛΙΝΘΟΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙΣ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΙΡΓΑΣΜΕΝΟΙΣ....