ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ...ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!


Tags: -

Έκανα πολλή ώρα έως ότου καταφέρω να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου, αφότου διάβασα το άρθρο ενός Βασίλη Μπόνια, στο "kourdistoportokali".
Τριφασική αφασία με κεραυνοβόλησε κι έπεσα ξερός! Πριν σχολιάσω τα γραφόμενά του, σας αφήνω να εντρυφήσετε κι εσείς στην επιχειρηματολογία του:

kourdistoportocali.com/post/31206/kratosparagga

ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ

Οι Γαύροι είμαστε συνηθισμένοι στα χιόνια. Αλλά ξεπερνά κάθε όριο o "πικραμένος επαναστάτης", ο οποίος εμπλέκει τόσο απαξιωτικά, το όνομα του Ολυμπιακού σε ένα κείμενο που αποσκοπεί, τάχα, να στηλιτεύσει τη διαπλοκή - εξ ου και ο τίτλος "ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΓΚΑ", σε ένα σαφή υπαινιγμό της μηδέποτε αποδειχθείσας διασύνδεσης του Θρύλου με την περιβόητη διαιτητική παράγκα.

Το τσακάλι της δημοσιογραφίας, εκστασιασμένος από την αυτοϊκανοποίηση που τον διαπέρασε στην ιδέα ότι... σκέπτεται, άρα υπάρχει αποφάνθηκε πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται η 17 Νοέμβρη, το...Lifestyle και ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη -για τον Μαρινάκη μαζεύει, ακόμη, στοιχεία.

Τόση και τέτοια ακροβασία σκέψης δεν την είχα συναντήσει ποτέ ξανά, στο παρελθόν. Μιλάμε για τσίρκο επιχειρημάτων!

Και καλά, πες, να επικρίνει και να καταγγέλει τη διαπλοκή. Να μην του αρέσει το... lifestyle. Ο Ολυμπιακός και η 17 Νοέμβρη σε ποιο, ακριβώς, σημείο τέμνονται; 

Για να πάρουμε τα επίμαχα σημεία του άρθρου ένα προς ένα:

"Ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός γνώρισε την αποθέωσή του στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε την κορωνίδα της διαπλοκής λειτουργώντας συμπληρωματικά με τον ΟΤΕ και την Siemens ελέω Κόκκαλη".

Μάλιστα! Το τσακάλι της επανάστασης ισχυρίζεται, κοντολογίς, πως ό,τι στραβό συνέβη σ' αυτή τη χώρα, συνέβη στη διάρκεια της μεταπόλιτευσης. Θεωρεί, δηλαδή πως, πριν από αυτή την περίοδο όλα ήταν υπέροχα. Και ποιά ήταν η περίοδος που προηγήθηκε της μεταπολίτευσης; Η περίοδο της Επταετίας των Συνταγματαρχών: του Παπαδόπουλου, του Παττακού, του Μακαρέζου, του Ασλανίδη και του Ρουφογάλη! (ήγουν, των αποδεδειγμένα προστατών του ΠΟΑ, όπως θα έχετε διαβάσει, ενθάδε, στην αχαλίνωτη αρθρογραφία του Σάββα).  Άρα, για να υιοθετήσω, με τη σειρά μου, τους επικίνδυνους βερμπαλισμούς του, ο κ. Μπόνιας θα πρέπει να είναι οπαδός της Χούντας!

Αφού αφήνει αναπάντητη τη ρητορική, αυτή, διαπίστωση, μας συγκλονίζει με την αποκάλυψη πως η κορωνίδα της διαπλοκής στη μεταπολίτευση υπήρξαν ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Siemens, δηλαδή αποκλειστικά, οι εταιρείες που σχετίζονταν με τις εγχώριες δραστηριότητες του Σωκράτη Κόκκαλη. Όλες οι άλλες εταιρείες ήταν, προφανώς, άσπιλες και αμόλυντες και οι διοικήσεις τους, αθώα περιστεράκια που φτεροκοπούσαν, κουτσουλώντας τους περαστικούς, στις πλατείες...

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

Βέβαια, η αναφορά στον Κόκκαλη δεν έγινε τυχαία. Ήταν το προοίμιο μιας σειράς... απονενοημένων ετυμηγοριών του αρθρογράφου.

Αποφαίνεται, λοιπόν, με το χαλασμένο μίξερ της σκέψης του, πως το lifestyle και ο Ολυμπιακός υπήρξαν το... όπιο του λαού, στην ίδια περίοδο. Η "καλογυαλισμένη βιτρίνα που κρατούσε τον ανεγκέφαλο λαό σε καταστολή την ώρα που από τα κεφάλια του σφύριζαν οι μίζες από τα...κλπ κλπ κπλ". 

Κλίνω ευλαβικά, το γόνυ εμπρός στο μεγαλείο αυτού του διαπρεπούς εγκεφάλου και τα πιάνω ένα προς ένα: τί να εννοεί, άραγε, ο κ. Μπόνιας, όταν αναφέρεται στο lifestyle και ποιούς φωτογραφίζει; Μα είναι φως-φανάρι! Tον Θέμο Αναστασιάδη και τον Πέτρο Κωστόπουλο. Τους δύο φανατικούς Γαύρους που μεσουράνησαν τη δεκαετία του '90 στο χώρο των ΜΜΕ και του τηλεοπτικού θεάματος! Έτσι, ο τσάκαλος αρθρογράφος διασυνδέει, εμμέσως και ύπουλα, το κλίμα ευδαιμονισμού που απέφερε η, κατ' επίφαση, ευμάρεια της περιόδου εκείνης, με δύο δημόσια πρόσωπα και τον Ολυμπιακό! Πόσο πιο αστείος μπορεί να είναι ένας τέτοιος ισχυρισμός; Είναι σαν να λες πως αν ένας παιδεραστής ομολογήσει ότι είναι οπαδός του Γαύρου, τότε για το φαινόμενο της παιδεραστίας, στην Ελλάδα, θα ευθύνεται ο Ολυμπιακός... Δεν σας θυμίζει τη γνωστή...ακροβασία περί του αστυνομικού, του οργάνου και του ...μπουζουκιού;

Ποιός Ολυμπιακός υπήρξε, άσχετε, το "όπιο του λαού καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης"; Ξεχνάς τα... μεγαλεία του Βαρδινογιάννη, του Μελισσανίδη, του Μπατατούδη; Υπήρχε κανένας "Κόκκαλης", στο προσκήνιο, όταν αλώνιζαν αυτά τα καλόπαιδα της διαπλοκής στο επιχειρείν και στον αθλητισμό; Ή μήπως ισχυρίζεσαι πως ο Κόκκαλης εφηύρε τη διαπλοκή και την "Παράγκα"; Χαρακτηρίζεις, δε, ως ...όπιο τη λατρεία των Γαύρων για τον Θρύλο; Μια χαρά σε βρίσκω για υβριστής της εργατικής τάξης που αποτελούσε, ανέκαθεν, τη ραχοκοκαλιά των οπαδών του Ολυμπιακού! Ομολογείς τουλάχιστον, έστω υποσυνείδητα, το ότι ο Ολυμπιακός είναι, πράγματι, Θρησκεία!

ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΤΟΥ... ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ

Αλλά το σάλτο μορτάλε των όσων απίθανων αποφαίνεται είναι το ότι το lifestyle και ο Ολυμπιακός αντικατέστησαν  "τα κουμπούρια της 17 Νοέμβρη, η οποία άνοιξε το δρόμο στη δημιουργία μιας κλειστής κάστας νταβατζήδων εξολοθρεύοντας τους επιχειρηματίες ανταγωνιστές τους από τους οποίους όσοι γλίτωσαν έκαναν στην άκρη από φόβο"...   

Δεν έχω εντρυφήσει στη νομική επιστήμη, αλλά σάμπως να μου μοιάζει με καραμπινάτος υπαινιγμός πως ο Κόκκαλης, ως υποτιθέμενος πράκτορας της Stazi (αναπόδεικτη κατηγορία που κατέπεσε εκκωφαντικά, στα δικαστήρια) που φερόταν, με τη σειρά της, να χρηματοδοτεί την 17 Νοέμβρη (άλλη αναπόδεικτη κατηγορία) κρυβόταν πίσω από τη δράση της "επαναστατικής οργάνωσης", δολοφονώντας όποιον στεκόταν εμπόδιο στα επιχειρηματικά σχέδιά του. Κοντολογίς, ο επαναστάτης ποπολάρος-αρθρογράφος παρουσιάζει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ως... lifestyle, τρομοκρατική ομάδα! Θυμόμαστε , όμως, όλοι μας, την πηγή απο την οποία ανέβλυζαν ο πόλεμος και οι συκοφαντίες σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη και του Ολυμπιακού... Ο μηχανισμός προπαγάνδας που είχαν στήσει οι επιχειρηματικοί αντίπαλοι του, τότε, προέδρου της ομάδας μας, τον οποίο ο κ. Μπόνιας χαρακτηρίζει εμμέσως, πλην σαφώς και ως "νταβά"! Η αλήθεια είναι, όμως, πως έχει δίκιο σε ένα πράγμα. Ο Ολυμπιακός είναι όντως, "τρομοκρατική" οργάνωση που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της!

Εμείς, από του βήματος του R.A.T.M μπορούμε μόνο να θίξουμε τα κακώς κείμενα και να καταδείξουμε τα στραβά. Αν υπάρχει έστω και ένα νομικό έρεισμα στον ισχυρισμό μου πως πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση συκοφαντίας σε βάρος του Κόκκαλη και του Ολυμπιακού είναι άλλοι υπεύθυνοι για να το βεβαιώσουν. 

ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ

Η αβυσσαλέα και μονομερής επίθεση του κ. Μπόνια σε βάρος του Ολυμπιακού (επειδή ως μονομερής επίθεση θα πρέπει να εκληφθεί, αφού το μοναδικό όνομα "διαπλεκόμενου" επιχειρηματία, σύμφωνα με το άρθρο, ανήκει στον Σωκράτη Κόκκαλη και η ευθύνη για όλα τα δεινά της χώρας ανήκουν στον Ολυμπιακό και στο... lifestyle που ...αποκοίμησαν το λαό και τον εμπόδισαν να ξεσηκωθεί και ν' αρπάξει τ' άρματα για να πάρει την Κόκκινη Μηλιά) τελειώνει με το μυθικό... "Με δανεικά, πορδές (Ολυμπιακό + lifestyle) και ένα δημόσιο πρόθυμο άσυλο για τους κομματικούς στρατούς των κυβερνήσεων συνεχίστηκε ο ξιπασμός της χώρας"...

Και... καλά, ο ξιπασμός της χώρας και τα δανεικά που επέφεραν την κρίση και την τραγωδία του λαού. Ο Ολυμπιακός και οι... πορδές, πού κουμπώνουν με όλα αυτά; Εκτός και αν ασκεί, εμμέσως, κριτική στους πουθενάδες- αντιπάλους μας, υπενθυμίζοντάς τους πως με ...πορδές δεν γίνεται να δημιουργήσουν ομάδες, ειδάλλως, δεν στέκει πουθενά ο συλλογισμός του...

Δεν είναι τυχαίο, κατ' εμέ, που όλα αυτά τα... μνημειώδη εγράφησαν μετά την τετράκις φάπα στον επαναστάτη ΜΠΑΟΚ, και τις... απλές φάπες σε ΠΟΑ και Μπενφίκα! 

Όχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά λίγο έλειψε να μας πει πως ο Κουφοντίνας υπήρξε ο αρχηγός της Θύρας 7!

Αδάμ Αδαμόπουλος 

 

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Μπράβο σου φιλαράκι....
Ρε πούστη τι γίγνεται στο γκόζμο...Κσέρεις τειναι να σε γαμάνε και να μεν μπαίρνεις χαμπέρι πγοιος είναι ;
Κι όμως ρε !Υπάρχει μνια συσχέτεπσις αναμετάκσυ Γάβρου και...Κουφοντίνα !Ναι σε λέω...
Έτσα όπως ήντονε γρήγορο χέρι ο Κουφοντίνας και κρύο αίμα έτσα και ο Θρύλατσος μπαμ μπαμ !Γαμεί, σου ρίχνει τις πσωλιές σου και καθάρεπσες εντός ολίγωνε λεφτώνε....Γρήγορο καβλί ο Θρύλος ρε !
Και το Γκουφοντίνα τονε καταδικάσανε...Για το Θρύλατσο όμως δεν ισχύει το ίδγιο...
Για το Γάβρατσο ισχύει το ''ΣΤΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΗΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΓΚΑΜΕΙ ΚΡΙΣΙΣ !!!'' που λαλούμε και στη Μάνη...Οπότες ρε παναστάτες αφήκετε μας να ρίχνουμε καναν στα γρήγορα ,έτσα στο χαλαρό, για νάσαστε κι εσείς καλά κι εμείς καλύτερα...Πσώλες....

Εικόνα red apple

αχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Εικόνα ΔΙΑΣ

να πει καποιος στον παπαρα που νομιζει οτι ειναι αριστερος ( και στους παπαρες που νομίζουν οτι είναι ινστρουχτορες του) ότι ο ΘΡΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ομάδα του λαού. Η ομάδα που καρπαζώνει απηνώς τις πορδες και το lifestyle του panathinaikos και των πρεσβειών του. Πάνω στο ψέμα του "ευρωπαίου" στήθηκε το αθλητικό μακέτο του Σημίτη και του συζήγου της Νατάσας, για την "ισχυρή" ελλάδα.
Οσο για τη 17Ν, η μονη σχέση που έχει ο ΘΡΥΛΟΣ με τη συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι ότι συνήθως μέχρι τον τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και αφήνει τους άλλους να παιζουν πλει ωχ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ σωστός ο Δίας! Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι ο πολυπληθής λαός της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας, ου μην και ολόκληρου του κόσμου, ο Ολυμπιακός μας, είναι ο μέσος Έλληνας. Ο λαός του μόχθου και της περηφάνιας. Γι' αυτό και το ματς του Καραϊσκάκη με τον βάζελο το 2011 ήταν μια καλή αφορμή να ξεκουμπιστούν οι ΚωστοπουλαιοΜπαλατσινούδες από το γήπεδό μας! Ουστ, στο καλό και να μας γράφετε!

Θα σας πω μια μικρή ιστορία ενός γνωστού μου. Είχε, που λέτε, έναν γιο που πήγαινε δημοτικό. Κάποια μέρα γύρισε από το σχολείο ο πιτσιρικάς μέσα στα κλάματα. Ο πατέρας του, πριν τον αφήσει να μπει στο σπίτι, τον ρώτησε γιατί κλαίει. Του λέει τότε ο μικρός: με χτύπησε ο τάδε στο σχολείο. Τι έγινε; ρωτάει ο πατέρας. Να πας αμέσως στο σπίτι του τάδε, να χτυπήσεις την πόρτα και μόλις σου ανοίξει να τον πλακώσεις στο ξύλο! Αν δεν το κάνεις μην ξανάρθεις σπίτι! Φυσικά, ο μικρός πήγε, τον χτύπησε και γύρισε νικητής!
Ε, αν ο πατέρας ήταν βάζελος θα τον πήγαινε σε παιδοψυχολόγο... Αυτή είναι η διαφορά μας.

Εικόνα red apple

αχαααααααααααααααααααααααα

Εικόνα red apple

αχαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Εικόνα dono

Πολύ καλό Αδάμ, για να καταλάβουν την αλήθεια κι αυτοί οι γαύροι που ενδεχομένως παραπλανηθούν και μιλήσουν με γενικότητες και αερολογίες με έννοιες που δεν κατέχουν (π.χ. 17Ν, Στάζι, Καρκινογιάννης), δεν συνδεόνται πουθενά με τον Θρύλο και χρησιμοποιώντας έναν αχταρμά σκέψεων και λογικής προσπαθούν να δικαιολογήσουν το ανύπαρκτο θέμα που βγαίνει απο το ΑΡΔάκι και αφορά τον Ολυμπιακό.

Εικόνα red apple

Μου είπαν, ορισμένοι, πως "εντάξει μωρέ,μην ασχολείσαι με τον παπάρα"... Αλλά ο ..."Παπάρας" έγραψε επικίνδυνα πράγματα και πως αυτά που έγραψε τα δημοσίευσε σε μια ύποπτη περίοδο...Δεν θέλει πολύ μερικοά δικά μας παιδιά να τα υιοθετήσουν...επομένως, σωστά το αναφέρεις

Εικόνα Νίκος Γόδας

Παιδιά, επαναστάτης μέσω διαδικτύου και social media δεν υπάρχει. Ο αρθρογράφος είναι σαν τους οπαδούς του internet στον αντίστοιχο τομέα. "Επαναστατεί" από το fb και το twitter, πράγμα που δείχνει τη φλωριά του. Ξεκάθαρα.

Εικόνα red apple

Ο Φλώρος έγραψε αδιανόητα πράγματα... Και το επαναστάτης, Νίκο ήταν σαφώς ειρωνικό! απίστευτο το τί βρίσκει κανείς να γράψει για να ξεσπάσει τα συμπλέγματά του

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν είχα αμφιβολία ότι ήταν ειρωνικό το "επαναστάτης, αλίμονο Αδάμ. Πάντως, ναι, πώς μπόρεσε και δυνδύασε ο μπαγάσας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεταπολίτευση, το lifestyle, τον Ολυμπιακό και την οικονομική κατάσταση της κενωνίας είναι απορίας άξιον! Το όνομα μου είναι Θωμάς!

Εικόνα ΔΙΑΣ

ακου το συνδυασμό ... ο ανδρεας γυρισε το 1974 δηλαδη απο την αρχή της μεταπολιτευσης. ηταν γνωστος γαυρος, και νεαρός ειχε κανει κακες παρεες στο λιμανι με κατι τροτσκιστές. γιαυτο μετα εγινε αρχηγος της 17Ν. Ε! επινε και κανα ουισκακι, @αμουσε και κανα νι-μου (οι "άλλοι" είναι τρυπιοι ως γνωστον...). Αρα? εδεσε η κομποστα....

Εικόνα red apple

Α, χρησιμοποιείς το Νίκος Γόδας από το καυμένο παιδάκι που εκτέλεσαν; ΣΩΣΤΟΣ!
ΟΚ, Θωμά, λοιπόν!!!

Εικόνα savvas gridlock

Διαπλοκή=οικογένεια ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη σε αυτήν τη χώρα. Δεν υπάρχει τομέας της οικονομίας που δεν έχουν απλώσει δίχτυα. Όσον αφορά τις υποτιθέμενες σχέσεις διαπλοκής του Σωκράτη με το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και το πώς τις ''εξαργύρωσε'', ας διαβάσουν όλοι ένα ωραίο άρθρο της ΠΑΣΟΚικής Ελευθεροτυπίας, που αναδημοσίευσε η δεξιά Καθημερινή. Εχθροί του Κόκκαλη Τεγόπουλος-Αλαφούζος, δεν θα'χαν κανένα συμφέρον να γλείψουν τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_26/02/2002_17239

Εικόνα red apple

Εμείς τα γνωρίζουμε όλα αυτά, Σάββα. Τόσος λαός όμως παραμένει στην άγνοια και γίνεται, άθελά του, χειροκροτητής εκείνων που μας πολεμούν δεκαετίες, τώρα