ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΜΑΪΜΟΥ!


Tags: -

Κρυφτείτε και Μετανοείτε! Έρχεται η συντέλεια του κόσμου! Οι πάγοι λιώνουν, στους Πόλους, η ατμόσφαιρα μυρίζει καμμένη γαλότσα, η κρίση σαρώνει και μας λείπουν 99 σεντς για να συμπληρώσουμε ένα (1) ευρώ.

Όλα αυτά, φυσικά, μόνο στην Ελλάδα άντε και στο Μπάνγκλα Ντες! Επειδή, στον πολιτισμένο κόσμο, όπου οι άνθρωποι έμαθαν να κρίνουν βάσει της λογικής και της γνώσης, τα συμβαίνοντα στην πατρίδα μας θυμίζουν ιστορίες από την Κρύπτη.

Σιγά που θα μας ξέφευγε και το ποδόσφαιρο! Όλα μαύρα τα βρίσκουν οι Πράσινοι, επαναλαμβάνοντας, με ειρωνικό τρόπο, την ιστορία της Βυζαντινής περιόδου όπου σφάζονταν, στον Ιππόδρομο, οι Βένετοι, οι Πράσινοι και οι Ρούσσοι- δηλαδή, οι... Κόκκινοι!

Το πολύ κολλητιλίκι με το κράτος πείραξε όλες αυτές τις κλαίουσες χήρες, στους νεφρούς, τώρα που την έχει κάνει με ανάλαφρα πηδηματάκια και τις εγκατέλειψε μόνες κι έρημες, χωρίς μία στην τσέπη!

Για τις Ζέλες, τις Κούλες και τα Μπαόκια, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καταστραφεί. Μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει μια ομάδα στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μια ομάδα στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ και την εθνική ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ!

Όλα, Γαύροι μου έχουν να κάνουν με τη καλή νοοτροπία. Όταν ο καλός θεούλης τη μοίραζε, οι Ζέλες, οι Κούλες και τα Μπαόκια είχαν πάει να μαζέψουν χόρτα!

Τόσο τους έχει στραβώσει ο φθόνος, made in Greece. Όλη η ψυχασθένεια που διακρίνει τον Έλληνα αποτυπώνεται περίλαμπρα στον αντιολυμπιακό οπαδό. Ξεβράκωτοι στ' αγγούρια βαδίζουν κι εκείνοι ζητάνε την κεφαλί του Θρύλου, επί πίνακι, επειδή, λέει, έχει βρωμίσει το αθλητικό σύμπαν και δεν τους αφήνει να δουν άσπρη μέρα... Πώς να δεις ρε μπαγλαμά οπαδέ, άσπρη μέρα, όταν δεν βλέπεις την τύφλα σου; Όταν οι διοικήσεις των ομάδων σου έχουν αφανίσει τα οικονομικά τους, ξεπλένοντας χρήμα; Όταν τις ρίχνουν κατηγορίες για να μην πληρώσουν τα χρέη τους τόσων χρόνων; Όταν έμαθαν να διαπλέκονται με το τρισάθλιο "πολιτικό" σύστημα για να τις κλέβουν ήσυχα και με ασφάλεια;

Αντί να κοιτάξουν να οργανωθούν, να εξυγιανθούν και να προγραμματίσουν για το μέλλον, τους ήρθε φθηνότερο να παίξουν παιχνιδάκια εντυπώσεων και να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν κάποιους πρόθυμους, τάχα δημοσιογράφους - στην πραγματικότητα, πεμπτοφαλλαγγίτες - που ειδικεύονται σε ....οικοδομικές εργασίες, όπως η παραγωγή και εκτόξευση λάσπης! 

Σε έμαθαν, μπαγλαμά οπαδέ, να ζητάς τον ουρανό με τ' άστρα, όπως τα αντικρύζεις από το κουραδόκαστρό σου...      

Με τούτα και με τ' άλλα χάθηκε η χαρά του ποδοσφαίρου! Ξεχάσαμε ότι η χαρά δεν έγκειται, μόνο, στις τεράστιες διακρίσεις, στους αποκλεισμούς γιγάντων και στα τρόπαια...Πολλές φορές η χαρά κρύβεται στην αγάπη για τη φανέλα, σε ένα εκτονωτικό και συναισθηματικό απόγευμα στο γήπεδο της πόλης μας, με τους κολλητούς μας, για να φωνάξουμε για την ομάδα μας...

Τη χαρά που βιώνει ο οπαδός της Go Ahead Eagles και της Tranmere... Ξέρει πως δεν πρόκειται ποτέ να βιώσει "μεγαλεία", προκρίσεις και τίτλους...Κι όμως αυτός, εκεί...Γιομίζει το γηπεδάκι του και σπρώχνει, φωνάζοντας, την ομαδίτσα του μπας και πάρει καμιά νίκη, καμιά ισοπαλία κι αν τύχει να χάσει -που συνήθως χάνει...- εκείνος θα είναι πάλι μέσα στο γηπεδάκι του, το επόμενο Σάββατο, ή την ερχόμενη Κυριακή, για να πλημμυρίσει τις κερκίδες ακόμη και με ...άδειους στόχους! Χωρίς να του φταίει κανένας Άγιαξ και καμμία Γουλβς!

Εδώ όμως, ο αρχοντόβλαχος που περνιέται για οπαδός, απαιτεί νίκη εδώ και τώρα κι αν τύχει και δεν την πάρει -που...ΔΕΝ - κόντρα σε κανά θεριό, όπως είναι ο ΘΡΥΛΟΣ, ουαί και αλοίμονο στο δύσμοιρο το ποδοσφαιράκι μας...

Δείτε την ατμόσφαιρα στα γηπεδάκια της Ολλανδίας και της Αγγλίας και κλάψτε με μαύρο δάκρυ!

http://youtu.be/z0bLKpEIO10

http://youtu.be/KN_3uLt1zyw

Αλλά, τί σας λέω, τώρα; Εδώ οι Ζέλες δεν μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν συγχαρητήρια στην Εθνική μας, για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - επειδή, προφανέστατα, δεν είχε κληθεί κανένας Ζελές...

Για τέτοια κακία μιλάμε, οι μπαμπουίνοι!

Αδάμ Αδαμόπουλος 

Σχόλια

Εικόνα Hank

Όλα, Γαύροι μου έχουν να κάνουν με τη καλή νοοτροπία. Όταν ο καλός θεούλης τη μοίραζε, οι Ζέλες, οι Κούλες και τα Μπαόκια είχαν πάει να μαζέψουν χόρτα!

Λάθος...δεν ειχαν πάει να μαζέψουν χόρτα. Ειχαν πάει ΝΑ ΦΑΝΕ χορτα.
Που να τους βρει ο θεουλης. Συνέχεια εκει ειναι. Στα βοσκοτόπια. Εχουν καταστήσει έρημο τα 2/3 απ την επιφάνεια του πλανήτη που δύναται να αναπτυχθεί χλόη.

Εικόνα red apple

Σωστό κι αυτό!
αχαααααααα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ωραίο άρθρο.

Εικόνα Mhtsaras

Ε φιλαράκι...άμα δε γράφει ωραία αρθράκια και ο Αδάμης πούναι δεμοσγιογράφος πγοιος θα γράφει εγώ ;Που τελείωσα το Εκόλσενπόλ και δεπλωμάτεπσα από την Ανωτάτη Κωλοεκμεταλλεφτική της Πέολαντ ;
Μπράβο ρε συ Αδάμη !Και ο πσωλές στα κάγκελα που λαλεί και ο γέρος μου !!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χα! Είσαι ωραίος ρε Μητσάρα! Γενικά.

Εικόνα red apple

Κλαψ! Με συγκινήσατε βρε σκασμένα!
χοχοχοχο