ΠΕΝΤΑΡΕ ΤΟΥ ΓΚΟΛ, ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ!



Ο Ολυμπιακός... κατέθεσε, χθες, ΠΕΝΤΕ γκολ στη μνήμη των νεκρών του και μοίρασε, ξανά, πόνο στους καιροφυλακτούντες βαζελοσκόπους, παίζοντας στην Βέροια με την τοπική ομάδα.

Πολύς ήταν ο κόσμος μας που υποστήριξε την ομάδα στην Ημαθία, με το πέταλο των οπαδών μας να κοσμείται από ένα τεράστιο πανό για τους 21 που χάθηκαν πριν από 33 χρόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Ολυμπιακός της βαρεμάρας, του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε, στο δεύτερο 45λεπτο, τη θέση του στην ομάδα που όταν πατήσει γκάζι μοιράζει σκόνη στους αντιπάλους της!

Μέσα σε μισή ώρα ο Θρύλος πέτυχε πέντε γκολ, έχοντας ως κορυφαίο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ ο οποίος άνοιξε το σκορ (59’) και δημιούργησε τα επόμενα τρία, για το Πέρεζ (69’), τον Ολαϊτάν (70’) και τον Μανιάτη (85’), με τον Μάικλ να πετυχαίνει και δεύτερο προσωπικό γκολ στις καθυστερήσεις, τιμώντας με την απόδοσή του, την ομάδα της Βέροιας που τον φιλοξένησε τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν για άλλη μια φορά έχεις ποσοστό κατοχής μπάλας 65%, έναντι 35% του αντιπάλου, όταν έχεις 14-0 κόρνερ και, συνολικά, 24 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 13 εντός εστίας, έναντι μόλις δυό της Βέροιας, οι διαστάσεις που μπορεί να προσλάβει το σκορ επαφίονται στις διαθέσεις της Θεάς Τύχης.

Πώς ξεκινήσαμε

Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο με πέντε αλλαγές σε σύγκριση με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο, εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν στην αμυντική γραμμή. Αντί των Σαλίνο, Παπαδόπουλου και Χολέβα, ξεκίνησαν οι Παπάζογλου, Μανωλάς και Μπονγκ. Επίσης, αντί του Ολαϊτάν ξεκίνησε ο Ερνάν Πέρεζ. Με την Βέροια να υιοθετεί ένα πρωτοφανές 4-6-0, η μοίρα της ήταν προδιαγεγγραμμένη!

Α' Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν ανούσιος, αργός και φορές-φορές εκνευριστικός, αν και για ορισμένες "περίεργες" ενέργειες των παικτών μας (γλυστρήματα, άσχημα κοντρόλ, λάθος μεταβιβάσεις) ευθύνεται, σίγουρα ο βαρύς αγωνιστικός χώρος. Με την Βέροια να έχει χτίσει ολόκληρη γραμμή Μαζινό, οι φάσεις ουσιαστικής απειλής του Καντιμοίρη ήταν σχεδόν ανύπαρκτες από τη μεριά μας, παρά τα εννέα κόρνερ που κερδίσαμε, αφού ο μέτριος Σάμαρης υποχρέωνε τον Τσόρι να γυρίζει πολύ πίσω για να κάνει παιχνίδι, δημιουργώντας μεγάλες αποστάσεις με τον Σέρβο σέντερ φορ μας. Παράλληλα, η επιθετική ανυπαρξία των Μπονγκ -τί έχει πάθει αυτός ο σκύλος-μπακ που είδαμε όταν πρωτόπαιξε στην ομάδα; - και Παπάζογλου συνέτεινε στο να μείνει απαραβίαστη η εστία της Βέροιας.

Β' Ημίχρονο

Και ξαφνικά, όλα άλλαξαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου! Η ομάδα άρχισε να αποκτά την ταχύτητα που της έλλειψε στο πρώτο 45λεπτο και το αποτέλεσμα φάνηκε στο 54' όταν από σέντρα του Παπάζογλου, ο Σέποβιτς έχασε το -φαινομενικά- άχαστο!

Κάπου εκεί επενέβη, για άλλη μια φορά, ο προπονηταράς μας καθώς, με δυό αλλαγές, στο 58’ έριξε στον αγώνα τους Ολαϊτάν-Μανιάτη στις θέσεις των Σέποβιτς και Σάμαρη, άλλαξε τις ισορροπίες προς όφελός μας. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους έγινε το 0-1 ύστερα, πάντως, απο πεντακάθαρο οφσάιντ του Ολαϊτάν ο οποίος συμμετέχει καθοριστικά στη φάση.

Και όπως ήταν επόμενο και απολύτως φυσικό για τον φετινό Ολυμπιακό, το εύθραυστο 0-1 μετατράπηκε μέσα σε δυό λεπτά σε 0-3, με τον Πέρεζ, αρχικά και μετέπειτα με τον Ολαϊτάν. Στην τελευταία φάση, ο Ολαϊτάν βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον Τσόρι και οι διαμαρτυρίες των αντικειμενικώνε για οφσάιντ είναι για τα μπάζα. Στο 85’, ο Ντομίνγκεζ, ο οποίος είχε χάσει, νωρίτερα ένα άχαστο γκολ ξαναχτύπησε και με την τρίτη ασίστ της βραδιάς έχρισε σκόρερ τον λυσσασμένο να πετύχει γκολ, Μανιάτη!

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν δύο ακόμη πρωταγωνιστές. Τον Ρομπέρτο, ο οποίος αποσόβησε σίγουρο γκολ, όταν απλώνοντας το "τεράστιο" κορμί του άγγιξε αδιόρατα τη μπάλα σε τρομερό σουτ του Μπαργκάν,για να τη στείλει στο δεξιό κάθετο δοκάρι και τον Ολαιτάν, ο οποίος σημείωσε το πέμπτο γκολ της ομάδας και δεύτερο προσωπικό, δικό του, στις καθυστερήσεις.  

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

ΡΟΜΠΕΡΤΟ: Αδιανόητος Keeper!
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Για τα μέτρα και τα σταθμά του, καλούτσικος, αλλά μόνο στο Β' ημίχρονο.
ΜΠΟΝΓΚ: Αδιανόητο να παίζει στον Ολυμπιακό με τέτοιες εμφανίσεις.
ΜΑΝΩΛΑΣ: Καλούτσικος, ο Κώστας, σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για την άμυνα.
ΜΑΡΚΑΝΟ: Ισχύουν τα ίδια και για τον Ιβάν.
ΕΝΤΙΝΓΚΑ: Προσπαθεί, τρέχει καλύπτει αλλά του λείπει η ποιότητα.
ΣΑΜΑΡΗΣ: Θα πρέπει να δουλέψει δυό και τρεις φορές στην προπόνηση για να διορθώσει τα μόνιμα ελαττώματά του, όπως τα εύκολα φάουλ για κάρτα και οι λανθασμένες μεταβιβάσεις.
ΚΑΜΠΕΛ: Προσπάθησε να παίξει τη μπάλα του,άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς.
ΠΕΡΕΖ: Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ατομιστής, κάτι που άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο, όταν μοίρασε μπάλες. Έβαλε και το γκολ. Θα περιμένουμε...
ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ: Ο κορυφαίος της ομάδας. Με πολλές δυνάμεις και μεγάλη σοβαρότητα στο παιχνίδι του.
ΣΕΠΟΒΙΤΣ: Για να γίνει σέντερ φορ θα πρέπει κάτι φάσεις σαν κι αυτή που έχασε, στο 54', να τις παστελώνει. Έχει καλή κίνηση, αλλά είναι σέντερ φορ, θυμίζω...
ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μπήκε στον αγώνα αφιονισμένος να βάλει γκολ και το έβαλε! Ελπίζω να ηρέμησε, έτσι...
ΙΜΠΑΓΑΣΑ: Μάγεψε και το βρεμένο χορτάρι, ο παιχταράς!
ΟΛΑΪΤΑΝ: Όσο εύθραυστος μοιάζει, άλλο τόσο ζουζούνι είναι στην περιοχή και ως εκ τούτου, πολύ επικίνδυνος -τουλάχιστον για τα επίπεδα της σούπερ λίγκας, προς το παρόν.
ΜΙΤΣΕΛ: Κοουτσάρισμα υψηλών προδιαγραφών για τον Μαγγίτη από την Καστίλη.

Αδάμ Αδαμόπουλος. 

Σχόλια

Εικόνα yiage

Σαββα να προσθεσουμε ομως πως ισχυει για ολους τους παιχτες να ειναι λιγο βαρετο να παιξουν με κατι τετοιες Βεροιες,Απολλωνες κλπ εχοντας στο μυαλο την Μαντσεστερ γιατι εδω εμεις που ειμαστε οπαδοι και μας φαινονται ανιαρα τα παιχνιδια με τις μικρες ελληνικες ομαδες ποσο μαλλον για τους ιδιους τους παιχτες.
Βεβαια για τους "αναπληρωματικους" θα επρεπε οταν τους δινει ο Μιτσελ την ευκαιρια να παιξουν να βλεπουν ολες αυτες τις ομαδες για Μπαρτσελονες να τα δινουν ολα και να καταπινουν τους αντιπαλους τους.
Επετρεψε μου να συμπληρωσω για τον παιχταρα μας Καμπελ που ομως πρεπει να εμπλουτισει λιγο ακομα τις κινησεις του(παιζοντας καμμια φορα και το ενα-δυο, οχι μονο σουτ με το αριστερο εσωτερικο πλασεδακι)και τις τελικες πασες και να βελτιωσει τα σουτ του.
Ο Εντιγκα παιρνοντας παιχνιδια και ρυθμο θα λιγοστεψει τα λαθη, ωστοσο βελτιωνεται και η ποιοτητα του θα φανει και θα εκτιμηθει συντομα πιστευω.
Ο Παπαζογλου το ιδιο με περισσοτερα παιχνιδια και ρυθμο θα διαπρεψει ωστοσο πρεπει να γινει πιο τολμηρος και να ανεβαινει κλεινοντας προς τα μεσα της μεγαλης περιοχης επιχειρωντας το ενα-δυο,καθετες και βεβαια τις πολυ καλες κοφτες παραλληλες πασες κλπ. Το εχει και μπορει να δωσει ΠΟΛΛΑ. Αλλωστε τις δυνατες του σεντρες ξυραφι (με λιγο βελτιωση θα τις παρομοιαζουμε με αυτες του Γεωργατου) δεν τις εχει αλλος στην ομαδα μας ουτε και παιχτης αλλης ελληνικης ομαδας.
Ο Σαμαρης εχει απεριοριστες δυνατοτητες και πολυ σωστα παρατηρεις φιλε δεν πρεπει να δινει δικαιωματα με φαουλ και περιττα λαθη.
Ο Ρομπερτο ειναι λογος επαυξησης και ενισχυσης της ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ολων αλλα ιδιαιτερα των αμυντικων μας παιχτων. Ο ανθρωπος ειναι ΚΟΡΥΦΗ και να ναι καλα ο Βαγγελας που τον κρατησε.

Εικόνα savvas gridlock

Mεγάλη κίνηση το περιβραχιόνιο στο μπράτσο όλων στην ομάδα, ακόμη και του Μιτσελάρα, για τα θύματα της θύρας 7. Μπράβο σε όλους.

Εικόνα red apple

Κάθε χρόνο και καλύτερα, Σάββα...

Έτσι πάνε μπροστά

Εικόνα Νίκος Γόδας

"Όταν για άλλη μια φορά έχεις ποσοστό κατοχής μπάλας 65%, έναντι 35% του αντιπάλου, όταν έχεις 14-0 κόρνερ και, συνολικά, 24 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 13 εντός εστίας, έναντι μόλις δυό της Βέροιας, οι διαστάσεις που μπορεί να προσλάβει το σκορ επαφίονται στις διαθέσεις της Θεάς Τύχης".
-Αυτό καλό είναι να το θυμόμαστε όταν φέρνουμε κάνα Χ ενώ η εικόνα του αγώνα είναι η παραπάνω και γκρινιάζουμε, να το θυμόμαστε όμως και όταν κερδίζουμε και η εικόνα είναι ανάποδη.

Εικόνα savvas gridlock

Το τελευταίο πάει για το Ολυμπιακός-Μπενφίκα ή καλύτερα Ρομπέρτο-Μπενφίκα φέτος;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα μπορούσε να πάει, αλλά είναι το μόνο ματς-εξαίρεση που δεν πάει. Είναι το ματς που η σκοπιμότητα ξεπερνάει τα πάντα. Ποιον ένοιαξε που δεν παίξαμε μπάλα στον συγκεκριμένο αγώνα; Με το που τέλειωσε όλοι ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα (με ανακούφιση βέβαια). Όμως ναι, σε τέτοια (εκτός από αυτό επαναλαμβάνω) παιχνίδια πάει το τελευταίο.

Τι τυχεροί είμαστε που θα βλέπουμε τον Ρομπέρτο για πολλά χρόνια!!!

Εικόνα red apple

Α γεια σου ρε Τόμας! Μιλάμε, φυσικά για τα παιχνίδια της σούπερ λίγκας και κάτι κουφά 0-0, και τέτοια που είχαμε στο παρελθόν, ή και φέτος

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι ακριβώς. Άλλο αποτέλεσμα το 0-1 του Ολυμπιακός-Άρης το 2002 και άλλο το 0-0 στο Ολυμπιακός-Καβάλα ας πούμε με τον Κετσπάγια. Άλλο το 4-3 επί της ΑΕΚ το 2002 και άλλο το 1-0 πάλι επί της ΑΕΚ το 2007-08. Πρέπει ο οπαδός και ο φίλαθλος να έχει την κρίση να ξεχωρίζει μερικά πραγματάκια και να μην ακούει τον κάθε ΑΡΔΑΚΟ. Γιατί τέτοιου είδους αποτελέσματα μπορούν να τα εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν οι ΑΡΔίστες για να διαστρεβλώσουν την εικόνα. Εκεί πρέπει ο κόσμος να τους ρίχνει μία καρπαζιά και να τους βάζει στη θέση του.

Εικόνα yiage

Χρυσοστομος!