ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ*



Είχα βάλει, παιδιά κι άκουγα, από το μεσημέρι τα αθλητικά ραδιόφωνα. Όλος ο καλός αρδακόκοσμος παρέλασε από τις συχνότητές τους. Μ' έπιασε "συγγενικό", από τα όσα άκουσαν τα αυτάκια μου, για ΠΟΑ και ΟΦΗ. Για να μην τρελαθώ έκανα μια αναδρομή στο παρελθόν... 

Από την ειδησεογραφία, στα τέλη της άνοιξης, το 2012: 

Η επιτροπή εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ έκανε δεκτές τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός και τους χορήγησε άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΣ θα παίξει τη νέα σεζόν στο Europa League! Όχι όμως και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ωστόσο αποκτά το δικαίωμα να πραγματοποιήσει ελεύθερα τις μεταγραφές που επιθυμεί.

Οι βελτιώσεις που έγιναν στους φακέλους τους, φαίνεται πως έπεισαν το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης και μετά από πολύωρη συνεδρίαση (και παρά την αρνητική εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησης), λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε πως οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός παίρνουν την πολυπόθητη άδεια.

Η έφεση των "πρασίνων" έγινε δεκτή, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ΠΑΕ που δεν κατάφεραν να πάρουν την άδεια. Οι ΠΑΕ που δεν πήραν είναι οι Πανιώνιος, Κέρκυρα, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (αρ. απόφασης 3/31-05-2012)

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία, κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 7/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων.

Διατηρεί την υπόθεση και δικάζει επί της αιτήσεως.

Δέχεται κατ’ ουσία κατά πλειοψηφία την αίτηση.

Χορηγεί στην αιτούσα ΠΑΕ την προβλεπόμενη άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγχώριες διοργανώσεις της περιόδου 2012-2013.

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. για παράβαση καταληκτικής προθεσμίας χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Μειοψήφισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθηνά Φλίνδρη, η οποία έχει τη γνώμη ότι η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ακολούθως η αίτησή της θα έπρεπε να απορριφθούν κατ’ ουσίαν.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

Τί έγραφε, μεταξύ άλλων, η επιτομή της αντικειμενικότητας, Κώστας Καίσαρης εκείνη την περίοδο:

"Ο δανειστής, λοιπόν, είναι αυτός που έχει πάντα το πρώτο χέρι: Είτε για τράπεζα πρόκειται είτε για τοκογλύφο είτε για φίλο που βοήθησε στην ανάγκη. Σ' αυτή τη θέση βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Δεν έχουν δανείσει την οµάδα, αλλά έχουν λαµβάνειν. Χοντρικά δηλαδή είναι το ίδιο πράµα.

Ο Παναθηναϊκός τους οφείλει λεφτά που αδυνατεί να πληρώσει. Κι έφτασε, λοιπόν, το τέλος Μαρτίου, η αδειοδότηση της UEFA και ο κόµπος στο χτένι. Κι εκεί που ο Καραγκούνης πριν από κάτι µήνες έλεγε «κανείς δεν έχασε λεφτά από τον Παναθηναϊκό», έχει στυλώσει τα πόδια. Ο Κωστάκης ο Κατσουράνης ακόµα πιο λάβρος: «Εµείς τα λεφτά µας θέλουµε. Στ' αρχ... µας ο Παναθηναϊκός».

Οι ρεπόρτερ βέβαια, που πάντα σέβονται τον Ελληνα ποδοσφαιριστή και την πληροφόρηση που παρέχει στο δηµοσιογραφικό λειτούργηµα, δεν γράφουν τέτοια πράµατα. Αντίθετα, επισηµαίνουν ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφτασαν στα όριά τους. Θέλουν να υπογράψουν, αλλά δεν αντέχουν την κοροϊδία. Κι ότι όπως λένε µόνο αν έρθει κάποιος από τους µετόχους να µας πει πότε και αν θα πληρωθούµε θα υπογράψουµε τους διακανονισµούς. Και για να µη γίνει διαχωρισµός, πήραν την απόφαση ή όλοι µαζί ή κανένας. Και ουδείς έβαλε την τζίφρα του.

Καταρχήν να πούµε ότι αν σε κάποιον χρωστάνε λεφτά, έχει κάθε δικαίωµα να τα ζητήσει. Να τα απαιτήσει µέχρι δραχµής. Είθισται όµως σ' αυτό το κωλοποδόσφαιρο να γίνονται διευκολύνσεις. Κάποιοι βάζουν το µαχαίρι στον λαιµό, αλλά οι περισσότεροι δίνουνε ένα τράτο. Οπως έδωσε στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιµένεθ. Οπως δώσανε ο Μπλάνκο κι ο Νασούτι, που επίσης υπογράψανε. Οπως βάζουνε νερό στο κρασί τους όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ και φέτος στον Αρη.

Κάτι µήνες παίζει ο Ούµπιντες, αλλά την υπογραφή την έβαλε. Καραγκούνης και Κατσουράνης όµως θέλουνε να τους κάνει την τιµή κάποιος από Βαρδινογιάννη - Βγενόπουλο να πάει στην Παιανία και να τους τα πει αυτοπροσώπως. Λες και στην ΑΕΚ οι παίκτες που κάνουνε υποµονή µιλάνε µε τα αφεντικά. Από Αδαµίδη σε Δηµητρέλο πάει η δουλειά".
 

Φθάνουμε στον περασμένο Νοέμβριο. Στις φυλλάδες αναγράφονται τα ακόλουθα: 

18/11/2014


Αυτά πήρε κι αυτά χρωστάει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως βάσει όσων κατέθεσαν οι «πράσινοι», με την υπογραφή της ελεγκτικής εταιρίας Grand Thornton, το «τριφύλλι» δείχνει να είναι σε καλό... μνημονιακό δρόμο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν.

Αυτά που ξεχωρίζουν από τον ισολογισμό που εγκρίθηκε από το ΔΣ στις αρχές Οκτωβρίου είναι τα εξής:
Μειώθηκαν οι συσσωρευμένες ζημίες μειώθηκαν σημαντικά (από 51 εκατ. σε 41 εκατ.).
Η χρήση της σεζόν 2013-14 βγήκε ελλειμματική κατά 4,7 εκατ. ευρώ.Τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά (από 30 εκατ. σε 19 εκατ.) κυρίως λόγω της μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και της μείωσης των εισιτηρίων. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από 8 εκατ. «εκτοξεύθηκαν» στα 12 εκατ. λόγω των διακανονισμών με πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις από πελάτες και ο Παναθηναϊκός έχει να λαμβάνειν 7,8 εκατ. ευρώ. Στα θετικά προσμετράται η αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις παικτών. Συγκεκριμένα, εισπράχθηκαν 2,4 εκατ. ευρώ (900.000 ευρώ από την πώληση του Φιγκερόα, 500.000 ευρώ από του Καρνέζη και 1 εκατομμύριο για τον Μαυρία).
Επίσης, το κόστος αμοιβών και παροχών του ποδοσφαιρικού τμήματος για τη σεζόν 2013 - 2014 άγγιξε τα 13,5 εκατ. ευρώ, από τα 21,5 της αμέσως προηγούμενης. Εντυπωσιακό είναι πως τα εμπορικά έσοδα που την περασμένη σεζόν ήταν... μηδέν(!), αυξήθηκαν σε 860 χιλιάδες ευρώ. Πάνω από 1 εκατ. ευρώ «μπήκαν» στα ταμεία από την Green Team (μέσω μπαζάρ που διοργανώθηκαν και της μπουτίκ στη Λεωφόρο).
Ακόμα, περίπου 1,7 εκατ. ευρώ συνείσφερε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» μέσω της ΑΜΚ τη σεζόν 2013-2014, έναντι 2,5 εκατομμυρίων την προηγούμενη σεζόν.
Τέλος, οι δανειακές υποχρεώσεις της ΠΑΕ για τη σεζόν 2013-2014 ανέρχονται στο ποσό των 15.250.065 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από τα 7.740.073 της σεζόν 2012-2013. Εξ' αυτών, περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και τα υπόλοιπα μακροπρόθεσμα. Την ίδια σεζόν, η ΠΑΕ πλήρωσε 8,4 εκατομμύρια ευρώ για την εξυπηρέτηση των δανείων της, ποσό μειωμένο σε σύγκριση με τα 9,7 της προηγούμενης σεζόν.

Για να δούμε όμως και το τί έγραφε, σχετικά, ο Σάββας:

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120904/ta-xrei-toy-pao-kai-o...

Όλα δαύτα συμβαίνουν ενώ ο ΟΦΗΣ οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα -αυτό δεν σημαίνει πως κλαίμε για το πάλαι ποτέ πράσινο υποκατάστημα - για τα οφειλόμενα προς πρώην και νυν ποδοσφαιριστές του και ενόσο η αποθρασυμένη ΕΒΓΑ που οι συνάδελφοί μου -τρομάρα τους- τα αρδάκια αποκαλούν "Panathinaikos", το παίζει και αδιάφθορος τιμητής τους. Εφόσον το λεβεντογεννημένο πρώην παράρτημα χρωστάει, καλά να τα υπάθει και καλώς σπεύδει η "πολιτεία", για να το τιμωρήσει με τα προβλεπόμενα.
Αλλά, έλα που δεν βλέπουμε ανάλογη ευαισθησία και για τις καταγγελίες της κρητικιάς ΠΑΕ σχετικά με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή της ακατονόμαστης και πρασινοτάτης συμμαχίας.

Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τις αλησμόνητες παραινέσεις των τσοχοσαμπράκων προς τις αρχές, να αποφασίσει το υποχρεωτικό μοίρασμα των εσόδων από τη συμμετοχή των ομάδων μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, κοπτόμενοι, τάχα,για την ευημερία του ποδοσφαίρου μας...
http://www.gazzetta.gr/champions-league-esoda/article/347989-i-moirasia-...

Πού θέλω να καταλήξω;    

Αν δεν αντιλαμβάνεται ο μέσος Γαύρος τό τί συμβαίνει εκεί έξω και το τί τζιχαντοπόλεμο μας έχουν ανοίξει και συνεχίζει να ταυτίζεται με τις θέσεις που αναπτύσσουν οι πεμπτοφαλλαγγίτες άρδακες σε βάρος της διοίκησης του Θρύλου, ε, τότε, συγγνώμη, αλλά...avete ciao rubinetti!!! *    

Red Apple