ΠΑΠΟΥΤΣ -ΕΛ -Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!



Το 1997, ο Ολυμπιακός παίρνει ένα σπαθάτο -όχι βρε σεις, δεν έχει σχέση με το μπαμπά του ...Ηλία- πρωτάθλημα, με 12 βαθμούς διαφορά από το αεκ και 20 βαθμούς διαφορά από τον παναθηναϊκούλη. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το τί θα επακολουθούσε. Πόσω δε μάλλον, οι κήνσορες της διαφάνειας και θεράποντες του ευ αγωνίζεσθαι που πίστευαν πως είχαν ξεμπερδέψει οριστικά με τον Γαύρο, έτσι όπως τον είχαν καταντήσει στα τέλη της δεκαετίας του '80, εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί. 
Ζαλίστηκαν, βέβαια από την άξαφνη φάπα, αλλά μόλις έπαψαν να βλέπουν κόκκινα και λευκά άστρα και σουλουπώθηκαν λιγάκι,  αρχίνησαν τα γνωστά... "Να, μπαμπά, αυτός ο κύριος μας μάλωσε. Ο κύριος... Παπουτσέλης"! Και εφτιάχθη ο γνωστός, αξιοθρήνητος μύθος περί του παπουτσέλειου πέναλτι που απέφερε το παπουτσέλειο πρωτάθλημα και δώστου απ' εδώ, δώστου απ' εκεί το πίστεψαν και οι ίδιοι! 

Λοιπόν, μεγάλα παιδιά είμαστε, τέρμα τα παραμύθια!
   
Ακολουθεί, λιτά κι απέριττα, η βαθμολογία εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Πού βρίσκεται το...θύμα του Παπουτσέλη; Είκοσι βαθμούς πίσω από τον Γαύρο, στην πέμπτη θέση! Πόσες ήττες έκαναν οι παλιόκοτες; ΔΕΚΑ!

Βαθμολογία 1996/1997

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84
ΑΕΚ 72
ΟΦΗ 66
ΠΑΟΚ 66
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64

Για να δούμε, τώρα και το πώς μας βούτηξαν το πρωτάθλημα, το 2004, στο ντέρμπι του δημοτικού κοτετσιού της λεωφόρου Αλεξάνδρας, με διαιτητή τον Δούρο! Τερματίσαμε με δυό βαθμούς λιγότερους, δηλαδή, εκείνους τους δύο βαθμούς που μας βούτηξε ο εφιάλτης του Αλέφαντου!

Βαθμολογία 2003/2004

Παναθηναϊκός 77
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75
ΠΑΟΚ 60
ΑΕΚ 55

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ανοίξω μια παρένθεση "Σάββα", απο ανάρτησή του, τον Οκτώβρη του 2013.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131024/o-papoytselis-ki-o-st...

Το είδατε; Εντρυφήσατε στις όμορφες στιγμές που μας χάρισε το παρελθόν; Πάμε λοιπόν για να καταλήξουμε:
Τα βαζέλια ωρύονται, ακόμα, ζητώντας πίσω "το κλεμμένο του Κυράστα". Πώς έχασαν, όμως, εκείνο το πρωτάθλημα; Θυμάστε; Μήπως τους το έκλεψε η παράγκα, ή μήπως το έφαγε η μαρμάγκα; Λάθος απαντήσεις και οι δύο. Τους το έφαγε η...Παναχαϊκή! 

Βαθμολογία 1999/2000

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 92
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 88
ΑΕΚ 66
ΟΦΗ 63
...........
14η: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 39
(η ομάδα της Πάτρας τερμάτισε με 9 βαθμούς διαφορά από την 15η Καβάλα που υποβιβάστηκε)
                                                                                                                                                                                                                    
(κενό σε ένδειξη πένθους)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Ξεστραβωθείτε, τώρα, Γαύροι μου. Δείτε το πως σφάχτηκε ο Νέος Δράμαλης -κατά το... Νέος Πανιώνιος!
Ο ιστορικός της εποχής, το sanogiaprobata.blogspot.gr γράφει, μεταξύ άλλων, για το κοσμοϊστορικό γεγονός:

"Τριακοστή αγωνιστική -μέχρις εδώ καλά τα πάει με το μέτρημα-
"Εμείς αποδεκατισμένοι απο αγώνα σε αγώνα (???), ο άλλος -μάλλον σε μας αναφέρεται ο... ιστορικός- με σπρώξιμο που όμοιο είχε τα 2 πρώτα χρόνια της παράγκας. "Ο ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ μέχρι να λήξει η σεζόν. Στην Πάτρα με την ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ! 

κάνετε κουράγιο, φίλοι μου. Το δράμα δεν έχει τελειωμό.

Συνεχίζει ο ιστορικός: "Μια μέρα πριν: 100 εκ. δραχμές απο πρόεδρο που μετά έριξε την Παναχαϊκή για χρέη. Αλλά, βέβαια, για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και όχι εκείνον που είχε 3 σερί πρωταθλήματα"... Τελικά - επιτέλους προτίθεται να βάλει και καμιά τελεία - 1-0 στο 60', ακυρωμένο γκολ, δοκάρι και πολλές κίτρινες σε βάρος του παναθηναϊκού. (τί υπέροχα εκνευριστική κλάψα!)

Ο ιστορικός κορυφώνει το αφήγημα παραθέτοντας μια δραματική, προσωπική στιγμή του κεντρικού ήρωα. Ο Κριστόφ Βαζέχα ο βουτηχτής κραυγάζει, ως άλλος Σουλιώτης, προς τον κόρακα της αναμέτρησης, κύριο (!!!) Παναγιώτη Νίκου: "ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ"...

Το R.A.T.M εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από τις θηριωδίες σε βάρος της λαμπρής εκείνης ομάδας:   http://youtu.be/_xemyXYAwmo

Κι αφού στέγνωσε το ...αίμα κλείνω, παραθέτοντας για ιστορικούς - πάντα- λόγους, τη ντριμ τιμ της Panachaiki που στέρησε το πρωτάθλημα από τον Panathinaikos:

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ένας Παπουτσέλης= 20 βαθμοί διαφορά. Ένας Δούρος= Πόσοι;
ΗΘΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το Βαζέλι κι αν το πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Romain

Πολυ ωραίο άρθρο.
Έχω όμως μια απορία.
Η φωτογραφία απεικονίζει το Νεο luxury box που θα χτίσει ο Αλαφούζος (με δικά του λεφτά εννοείται)στη λεωφόρο ή μήπως είναι από τη νέα μακέτα της Αγιάς Σοφιάς?

Εικόνα red apple

Eδώ είμαι να σου λύσω κάθε εύλογη απορία!

Λοιπόν έπεσες και στα δύο μέσα!

Είδες; Σου έλυσα τις απορίες!

Εικόνα Chief Bromden

Κοιτώντας Αδάμ την σύνθεση της Παναχαικης έπεσε το μάτι μου στο Νο25 τον Ναβάρο και θυμήθηκα μια ωραία ιστορία.
Το πλήρες όνομα του παίχτη ειναι Μιναρο Χερονιμο Ναβάρο, στην φανέλα του ζήτησε να αναγράφεται το πρώτο απο τα τρία, δηλαδή Μιναρο...
Οι Πατρινοί παράγοντες του ειπαν να το ξεχάσει και να διαλέξει κάποιο απο τα αλλα δυο γιατι με το Μιναρο η καζούρα θα πηγαινε συνεφο στα γήπεδα...

Μετα παρατήρησα πως ο Μιναρο Ναβάρο της Παναχαικης βαθμολογήθηκε με 7 για την απόδοση του ξεπερνώντας οχτώ απο τους Μιναρο του Παναθηναϊκού που βαθμολογήθηκαν με βαθμό χαμηλότερο του εφτά...
Διακριθέντες του Παναθηναϊκού σε αγώνα μισό πρωτάθλημα ήταν ο Τερματοφύλακας Νικοπολιδης και οι αμυντικοί Κιασσος και Γκουμας...

Οι μεταγραφές στην συνέχεια των Κατσουράνη και Επαλέ έγιναν με σκοπό να προσδώσουν στην ομάδα του Παναθηναϊκού τον χαρακτήρα του νικητή ...

Εικόνα red apple

φυσικά και πρόσεξα τη βαθμολογία των παιχτών. Επειδή θυμόμουνα και το ματς, που τόδειχνε η τηλεόραση, απορούσα -μιλάμε για κείνη την περίοδο. μετά, δεν απόρησα ποτέ, ξανά- για τους θρήνους των βάζελων που έπρεπε να είχαν φάει κι άλλο γκολ!
Ωραίο κι αυτό με τον Κατσουράνη, που ανέφερες. ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ, ο σταρ των τριτοτέταρτων

Εικόνα nissios

Κι ένα σύνθημα της εποχής:
Πρέπει να πο-
Πρέπει να πόνεσε πολύ
του Παπουτσέλη η... φτέρνα.

Εικόνα Pr0pheT7

μην τους ανοίγετε τα μάτια!!!!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!

:)

σε πιο σοβαρό τόνο, τα ζήσαμε στο πετσί μας και τώρα θέλουν κάτι ΑΡΔακια και κάτι πρόβατα να μας πείσουν ότι δεν έγιναν όπως τα ζήσαμε αλλά όπως αυτοί θέλουν. ρε παιδιά μπράβο γιατί αυτή η συλλογική κατάθεση μνήμης στο RATM δεν υπήρχε πουθενά αλλού και την χρειαζόμασταν γιατί σε λίγο θα έπρεπε ο τσήφ να μας σώσει από το τρελοκομείο... ΕΥΓΕ!

Εικόνα red apple

Καλέ φίλε μας, ελπίζω να είδες το πόση "αδικία" υπέστη ο παναθηναϊκούλης στην Πάτρα. Καθαρό οφσάιντ και μια δυό ευκαιρίες με το στανιό. Α, να μην ξεχάσω τη γνωστή, βουτιά, σήμα κατατεθέν του -κατά τα άλλα, καλού ποδοσφαιριστή, - Βαζέχα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, γι αυτό άλλωστε και τα άρθρα "μνήμης", το τροπάριο των αδικημένων είναι τόσο παλιό, όσο και το αντίστοιχο της Κασσιανής! Εύχομαι, τέλος, οι γαύροι οι οποίοι έχουν μασήσει, τελικά, τον πράσινο ταραμά, να αντιληφθούν την πάσα αλήθεια.