ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ



Η γειτονιά άδειασε. Μόνο κάτι... αχνές μορφές σαν φαντάσματα κυκλοφορούν στο δρόμο. Τί τους έχεις κάνει Θρύλε μου! Έχουν πάθει ομαδική παράκρουση. Στην κλινική ΓΑΛΗΝΗ δημιουργείται το αδιαχώρητο. Σε χιλιάδες μετριούνται οι αιτήσεις των πουθενάδων οι οποίοι αναζητούν μια γωνιά για να κρυφτούν από την πουτάνα την πραγματικότητα. Μανάδες ψάχνουν τα παιδιά και τα παιδιά τις μάνες!

Σταχυολογώ από το καθημερινό μωσαϊκό της παράνοιας...     

ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ Νο1.

Μπαίνω, χθες βράδυ, στο προποτζίδικο της γειτονιάς. Ο αεκτζής υπάλληλος σε αγλαή κατάσταση, μου λέει: "Καλά, ε; Τί μπάλα ήταν αυτή! Γέμισα! Δεν πρόκειται να ξαναδώ ελληνικό πρωτάθλημα", αναφερόμενος στο Μπάρτσα-Ρεάλ. "Θα έλεγες το ίδιο αν η αεκ βρισκόταν στη σούπερ λίγκα και διεκδικούσε τίτλους;" του απαντώ. Μεταφέρω το διάλογο για να αποδείξω το θεώρημα πως, όλοι αυτοί οι περίεργοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας διατρέφονται με άχυρο και σανό. Δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο πρωί έχει κυκλοφορήσει η ακατονόμαστη φυλλάδα του Μπόμπολα με εξώφυλλο τη "μαγεία" στο classico. Τα μαστόρια της προπαγάνδας έχουν στριμώξει τη νέα φάπα στο σβέρκο του παναθηναϊκούλη, στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας και με ακόμη μικρότερη γραμματοσειρά, στο πάνω μέρος, την εξασφάλιση του 42ου πρωταθλήματος από τον Θρύλο.            

ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ Νο2.

Το πονεμένο...πουλέν μου, ο Τσάρλι, υπό την επήρρεια ισχυρής παραισθησιογόνου ουσίας ανοίγει το παράθυρο και ρίχνει χαρωπά, μια βουτιά στο κενό:    

Μεταμορφώθηκε ξαφνικά η Βέροια

Είναι να απορεί κανείς με τα αποτελέσματα της φετινής Super League. Οι άνθρωποι πλέον φέρνουν ό,τι θέλουν. Η Βέροια έδινε ξαφνικά παιχνίδι ζωής και θανάτου με τον Παναθηναϊκό, μετά από τις επαναλαμβανόμενες συντριβές της και τις νίκες Λεβαδειακού και Πανθρακικού. Ως εκ θαύματος, μεταμορφώθηκε. Εκεί πού μάζευε τεσσάρες, παρουσιάστηκε με άμυνα μπετόν. Οι Βεργώνης - Μπαλάφας τακτικά έπαιξαν άριστα μπροστά από το αμυντικό δίδυμο και η επιθετική τετράδα των Μπεν, Γεωργιάδη, Κάμπορα, Μπαργκάν (και Ντουμίτρου στο 2ο μέρος) κάλυπταν χώρους, πίεζαν, έβγαζαν ενέργεια. Θύμισαν την ομάδα που έκανε το εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν και απέδειξαν πως το προηγούμενο διάστημα κάπου αλλού είχαν το μυαλό τους.

ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ Νο3.

Γράφει, μεταξύ άλλων, ο... Τσομπανοτζόγλου της ακατονόμαστης, για τον Άιβαν: Και κάτι άλλο…. χιουμοριστικό. Ή  μήπως όχι; Στο τηλεπαιχνίδι «Άκου τι είπαν» του ΑΛΦΑ με τον Φερεντίνο, τέθηκε μία ερώτηση σε 100 ανθρώπους για τους πιο γνωστούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Αφού η πρώτη ομάδα ανέφερε τρεις-τέσσερις, έχασε την σειρά της και ακολούθησαν οι δεύτεροι, όπου είχαν μία επιλογή. «Σαββίδης…» αναφώνησε με σιγουριά ένας κύριος και όλοι οι συμπαίκτες του, ακολούθησαν με το ίδιο όνομα, έχοντας την βεβαιότητα ότι… την κέρδισαν την απάντηση. Ανοίγει η κάρτα… «Μπέος…» βγαίνει η σωστή απάντηση! Σαββίδης πουθενά μέσα στους 7-8 πιο γνωστούς παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Έτσι γίνεται στην Ελλάδα… Αν δεν πάρεις τίτλο, αν δεν λαϊκίσεις, αν δεν «παίζεις» στα Μέσα για καλό ή κακό σκοπό, αν δεν πας σε συνεδρίαση της Λίγκας να «πλακωθείς», αν δεν πρωταγωνιστήσεις τουλάχιστον σε ένα επεισόδιο εντός γηππέδων, αν δεν ακουστείς τουλάχιστον σε 2-3 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες να «στήνεις» αγώνες-διαιτησίες-αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και άλλες παράνομες δραστηριότητες, ΔΕΝ σε ξέρει κανείς! Δεν σε υπολογίζει κανείς! Δεν σε σέβεται κανείς!  Μήπως να το αλλάξει το «παραμύθι» ο Σαββίδης; 
Εξάλλου και ο Πλατινί κάτι τέτοιο είχε προτείνει: «Κάντε, ότι κάνουν και οι άλλοι»…

ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ Νο4.

Το ...ακατονόμαστο σάιτ ψάχνει στ' άχυρα για νά 'βρει βελόνες: Με εξαίρεση το πόλο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν τις ίδιες νίκες στις ως τώρα αναμετρήσεις τους σε όλα τα αθλήματα. Το ........gr (αποσιωπητικά καθότι...ακατονόμαστο!) σας θυμίζει και τα 10 ντέρμπι που έχουν γίνει σε αγωνιστικούς χώρους και πισίνες.

Ο δικός μου επίλογος είναι απλός και λιτός, σαν την αιχμή σπαρτιάτικης λόγχης:

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ - βαζελοκτόνου- ΜΠΕΝ, ΣΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Romain

Αυτό που γράφει βεβαια για τη Βέροια, οτι "μεταμορφώθηκε" σημαίνει και κατι αλλο. Αφήνει υπονοούμενα οτι ο παναθηναικουλης της έδωσε το παιχνίδι. Οτι δηλ. Ο Αλαφουζος έστησε το ματσάκι, ή έδωσε τους τρεις βαθμούς για να ξοφλήσει τις κάλτσες.

Εικόνα red apple

ή, ακόμα και ότι "κάποιος επηρρέασε" την Βέροια για να αγωνιστεί λυσσασμένα!

(ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟΝΙΟΝ: δεν τίθεται θέμα για το αν είναι έτσι, ή όχι, αλλά για το πόση παράνοια τους χαρακτηρίζει)

Εικόνα nikos michalopoylos

ή ακομα οτι "καθησαν" κι εφαγαν την τριαρα απο μας!
ΠΕΑΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ!

Εικόνα markonis

Δεν τα ξέρει καλά ο μπουγατσομάχος.Η ερώτηση αφορούσε πρώην και νυν προέδρους της Σουπερλίγκα,άρα πολύ σωστά απάντησαν οι 100 αφού δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόεδρος Σαββίδης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα υπόλοιπα που γράφει είναι για την κατανάλωση των δίποδων αμνών.....

Εικόνα red apple

Το γράφω σαν απάντηση σε σένα, αλλά και ως πρόσθετο σχόλιο στο άρθρο.

Το κυριότερο σημείο του Τζομπάνη που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος και χρήζει απάντησης είναι η τελευταία παράγραφος. Εκεί που γράφει, δηλαδή, πως ο "Πλατινί κλπ κλπ". ΡΕ ΠΙΤΟΥΡΟ, ο Πλατινί δεν εννοούσε να γίνει, ο κάθε Άιβαν, καραγκιόζης για να αποκτήσει ειδικό βάρος, αλλά να χώσει φράγκα και να οργανώσει την ομαδίτσα του, όπως κάνει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό.

Αυτό!

Εικόνα Pr0pheT7

ΟΧΙ, ΟΧΙ!!! Μην τους το λες σε παρακαλώ και τους ξυπνάς... ΓΙΑΤΙ; Το επτασφράγιστο μυστικό της επιτυχίας θα το πάρουν τώρα και οι άλλοι... κρίμα ;)

Εικόνα red apple

δεν θέλω να μου ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά. Σιγουράκι εγγυημένο. Οι εν λόγω είναι ανεπίδεκτοι...Γκαραντί!
Sleep well!!!

YΓ. επειδή το ξέχασα...πρόσεξες αυτό το τελευταίο με τις... "ίδιες νίκες εκτός του πόλο"... Πώς είναι, τότε, ίδιες οι νίκες...Μιλάμε θένε επειγόντως, τρυπανισμό εγκεφάλου