Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΝΑ ΝΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑ' ΝΑ...



Το μπάσκετ περισσότερο το αισθάνομαι παρά το καταλαβαίνω, ακόμη κι αν το παρακολουθώ φανατικά, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70. Βέβαια, σε μένα συμβαίνει το "αισθάνομαι", να ισοδυναμεί και με το "καταλαβαίνω". Χθες ήταν μια από κείνες τις βραδιές που αρκούσε να αφήσω το βλέμμα να περιπλανηθεί στο παρκέ, για να μπορέσω να εξηγήσω τα πάντα από όσα είδα.

Σε μια υγρή, περίεργη βραδιά, με τον κόσμο μας μουδιασμένο και τους παίχτες μας αμήχανους και με τον πάγκο να ξεχειλίζει από τον Βασίλη, τον Κώστα και τον Μπρεντ- όλοι τους με ανήμπορο βλέμμα που γυάλιζε. Αυτή τη βραδιά με τον Γιάννη εκεί, "αδιόρθωτο", να υφαίνει τον ιστό της αράχνης που θα παγίδευε, στο τέλος, ολάκερο Δάσκαλο!

Για τρία δεκάλεπτα το ματς ήταν αγωνιώδες. Αλλά στο τέταρτο, τότε που σφίγγουν τα γάλατα γύρισε σε...Τσοντιώδες*!

Το ταμπλό έγραψε...    

Ολυμπιακός 86 - Αναντολού Εφές 75.

Έτσι απλά, ο Ολυμπιακός έγινε η μία από τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες που μετρούν 10 συνεχόμενες προκρίσεις στη φάση των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η έτερη είναι η Μπαρτσελόνα. (Που σημαίνει πως ο Θρύλος, αυτή η πειραιώτικη ομάδα που εμπλουτίζει το μύθο των ευρωπαϊκών παρκέ με τις καραβιές των παιχταράδων της και εξακολουθεί να πολεμά με τους ανεμόμυλους του Βασιλακόπουλου, θεωρείται ό,τι οι ΡΕΑΛ-ΜΠΑΓΕΡΝ- ΜΠΑΡΤΣΑ, στο ποδόσφαιρο!)

Ύστερα πλημμύρισα από λόγια μεστά, γνήσια ολυμπιακά, που εκστόμιζαν φωτεινά ερυθρόλευκα πρόσωπα:     

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: ο πρόεδρος που "μπαίνει μέσα" (στην ψυχή μας).

"Υπερηφάνεια αισθανόμαστε. Η λέξη “δικαίωση” είναι για μεγαλύτερους στόχους. Δηλαδή δικαιωμένος είσαι αν πας στο Final Four, αν το κατακτήσεις, εκεί αισθάνεσαι περισσότερη δικαίωση.  Αλλά το απαραίτητο είναι να μπεις εκεί, όταν είσαι δέκα χρόνια στις τοπ ομάδες της Ευρώπης, μόνο εμείς και η Μπαρτσελόνα το έχουμε καταφέρει,  έχεις την προϋπόθεση για να πας και για παραπάνω.
Όλοι ευχαριστιόμαστε στις νίκες που είμαστε κομπλέ, αλλά αυτή η νίκη είναι νίκη Ολυμπιακή σήμερα".

Γιάννης Σφαιρόπουλος: ο άνθρωπος που καθοδηγεί τις σφαίρες.

"Παρά τις απουσίες μας, όλοι έπαιξαν με αυταπάρνηση, έδωσαν και την ψυχή τους και κερδίσαμε ένα ματς εναντίον μιας ομάδας που μας είχε νικήσει στον πρώτο γύρο. Είναι βασικό ότι κρατήσαμε τους δύο δημιουργούς της Εφές, τον Ερτέλ και τον Ντρέιπερ, πολύ χαμηλά. Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός είναι για δέκατη σερί σεζόν στα προημιτελικά. Συνεχίζουμε μια παράδοση για την ομάδα μας".

Γιώργος Πρίντεζης: ο Γιώργος μας των 15 πόντων και των 12 σκουπιδιών.

"Είμαι χαρούμενος γιατί είχαμε πολύ καλή αντίδραση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες. Βρήκαμε το δρόμο προς το καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, ώστε να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, δεν είναι το τέλος του κόσμου, γιατί πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε την οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιαδήποτε έδρα".

Είναι τόση η ευδαιμονία να είσαι Γαύρος, Ολυμπιακός και να απολαμβάνεις τέτοιες νίκες, λεβεντιές ώστε διέγραψα με μιας κάποιους άχρηστους που δεν έπαυαν να χύνουν δηλητήριο απαξίωσης με τα πονεμένα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους για τον Θρύλο, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Το...κορυφαίο εξ όσων ειπώθηκαν ήταν, μακράν, εκείνο που ψέλλισε δις ο Γιάννης Ντεντόπουλος, στο sport24.: "Αν δεν κερδίσει η Εφές ΑΥΤΟΝ τον Ολυμπιακό, ποιόν θα κερδίσει;"... 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΙΚΗ!

* νεολογισμός του φίλου Τάσου!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Στο μπασκετ ριχνω περισσοτερες χριστοπαναγιες απο τη μπαλα.Δεν μπορω να συγκρατηθω για κανενα λογο.Δεν το ελεγχω.Και πιστευω οτι αυτο γινεται γιατι αυτη η ομαδα εχει τεραστιες δυνατοτητες και μερικες φορες αδικει τον εαυτο της.
Παιζουμε χωρις 4 παιχτες απο τους οποιους οι 2 ειναι βασικα γραναζια και ο ενας ο καλυτερος παιχτης στην ευρωπη.Παρολα αυτα χανουμε με 1 ποντο σε μια εδρα οπου ξεφτιλιστηκε η Μπαρτσα και νικαμε την εφες του Ιβκοβιτς με το τεραστιο μπατζετ.Αν δεν ειχαμε απουσιες παιζει να τελειωναμε με 1-2 ηττες το τοπ-16.Αλλα αφου εχει γαμηθει η τυχη τι να κανουμε.
Η χθεσινη ηταν αλλη μια αρχιδατη νικη.Αν και ξεκινησαμε ασχημα μετα μιλησε η καρδια του Πρωταθλητη.Συγκινητικος Μαντζαρης κρατησε την ομαδα στο πρωτο ημιχρονο μεχρι να ερθει ο τρομερος Παπαπετρου που εδειξε απιστευτη ψυχη.Ηγετης ο Λαφαγιετ και πολυ καλος ξανα ο Γιωργαρος.Ειναι κριμα αυτη η ομαδα να μην μπορει να βρει την ησυχια της και να μην εχει την υποστηριξη που της αξιζει.Αν οσοι απο αυτους που λενε "ολοι Σεφ-μαυρο στη μπαλα"παταγαν οντως Σεφ θα χρειαζομασταν προσθετες θεσεις.Το περιεργο ειναι οτι περυσι το γηπεδο ηταν πολυ ψηλα οσον αφορα την πληροτητα.Οποτε μαλλον ευθυνεται η ηττα απο το βαζελο στο κυπελλο.Παντως η ομαδα αυτη σε αλλη χωρα θα γεμιζε τα γηπεδα.Επισης ειναι πολυ κριμα να μεταμορφωνεται προς το αρνητικο με το βαζελο.Αλλα βεβαια στο μπασκετ ολα ειναι αγνα.
Παμε στη Μοσχα για το διπλο.Η ομαδα ΠΡΕΠΕΙ να μπει χωρις αγχος και να μην δουμε παλι καποιες βιαστικες ενεργειες.Και μακαρι να παιξουν τουλαχιστον ο Σπαν με το Σλουκα.Για τον Πετ εδω και 1 μηνα ακουμε οτι θα παιξει στο επομενο παιχνιδι αλλα δεν τον βλεπουμε και ποτε.
ΥΓ.Ο φοβερος και τρομερος λασμε δεν μπορουσε ουτε να πηδηξει χθες.Ολοι μεταρφωνονται στο πρασινο σιχαμα.Εδω ο ανυπαρκτος μεχρι πριν απο 3 χρονια γκιστ ειναι θηριο.Βεβαια για να ειμαστε σωστοι αυτος εχει πολλες δυνατοτητες.Αλλα οσοι φευγουν ξαφνικα εξαφανιζονται απο το προσκηνιο.

Εικόνα Pr0pheT7

Την Κυριακή έχει προσφορά στο Έθνος τον Αστερίξ/Οβελίξ. Η απάντηση για Λάσμε/Γκιστ κλπ κλπ είναι εκεί μέσα ;) :D

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η Θρυλάρα είναι... θρυλάρα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Γιάνναρο Σφαιρόπουλο, που δείχνει ότι είναι ένας ολοκληρωμένος προπονητής. Αν δείξει το ίδιο πρόσωπο και στα κρίσιμα ματς, τότε θα έχουμε βρει τον προπονητή για τα επόμενα 20 χρόνια. Μπράβο Γιάνναρε!!!

Εικόνα CVRED

Πραγματικά, φοβερός προπονητής. Δε νιώθω και πάρα πολλά απο συστήματα στο μπάσκετ, αλλά στον τομέα της ψυχολογίας και της διαχείρησης των παικτών που έχει στη διάθεσή του κάθε φορά, είναι άψογος.

Εικόνα red apple

Όπως τα γράψατε, ακριβώς, είναι τα πράγματα, παιδιά!
Ο Ιωάννης έδωσε το σύνθημα της τσόντας που θα ακολουθούσε. Για αυτού του είδους τις νίκες, έχει αποκτήσει το προσωνύμιο ΘΡΥΛΟΣ. Γι αυτό ακόμα και βαζελοαρδάκια έλεγαν χθες πως ήταν "ολυμπιακίστικη νίκη"

Εικόνα CVRED

Εγώ θέλω να σταθώ στο λίγο κόσμο (περίπου 7000) που ήταν χθες στο γήπεδο.
Τι άλλο πρέπει να κάνει μια ομάδα για να τραβήξει κόσμο στο γήπεδο ρε παιδιά;
Ακόμα και μισή, κερδίζει μια ομάδα με 10πλάσιο budget, με παίκτες NBA και με τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη. Μια ομάδα που χτίστηκε για το F4.
Ξέρω, όπως όλοι μας, πως το ΣΕΦ δεν είναι έδρα και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αλλά στεναχωριέμαι πάρα πολύ μ'αυτό που συμβαίνει.
Αν δηλαδή δεν ειναι ο μελιτζάνας ή η ζέλα δεν αξίζει αυτή η ομάδα να έχει τον κόσμο στο πλευρό της;
Είναι η μόνη Ελληνική ομάδα που κάθε χρόνο, τα τελευταία 10 χρόνια, είναι στις 8 καλύτερες τις Ευρώπης. Μια ομάδα που με την πλάτη στον τοίχο, κάθε φορά, έχει την ψυχή και το σθένος να μας κάνει περήφανους και να μας δίνει χαρά.
Με αγνούς, Προέδρους-κοσμήματα. Με παίκτες που δίνουν το αίμα τους (και στις ήττες), μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα η οποία ποτέ δεν γνώρισε την διατητική εύνοια. Μια ομάδα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ. Με φθηνά εισητήρια. Με ειδικά, οικονομικά, mini διαρκείας για την συγκεκριμένη φάση, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τον κόσμο της.
Και παρ' όλα αυτά, ο κόσμος, δεν είναι εκεί.

Συγχαρητήρια σ'αυτά τα παιδιά, που κόντρα σε ατυχίες, σε διαιτησίες, στην απουσία του κόσμου και στις αναποδιές, δεν σταματάνε να εκφράζουν την ιδέα του ΘΡΥΛΟΥ μας.

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι ένα σχόλιο, ενδεικτικό και της ΄΄καθαρότητάς΄΄ σου, σαν ανθρώπου. Σαν οπαδού, ακριβέστερα. Πολύ λογικά όλα τα επιχειρήματα που παραθέτεις. Αλλά...εδώ έχουμε να κάνουμε με τον ΨΥΧΙΣΜΟ του οπαδού εκείνου, που μόνο αυτός μπορεί να γεμίζει το ΣΕΦ συνέχεια και ονομάζεται ΄΄μέσος γαύρος΄΄. Ένα άτομο με ειδικό, ΑΝΤΙΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ψυχισμό ( όπως αντίστροφα κι αυτοί με΄μας ).

Ο γαύρος αυτός λοιπόν για να πάει στο μπάσκετ και να΄δει τον Ολυμπιακό ( άσε που μπορεί να μην είναι και τόσο φαν του συγκεκριμένου αθλήματος ), θα πρέπει να του΄χει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ πριν 2 πράγματα: Πρώτον ότι ΄΄ΣΚΟΤΩΝΕΙ΄΄ συστηματικά τον Βάζελο σε νίκες, και δεύτερον ότι τον έχει βάλει ΚΑΤΩ σε πρωταθληματα. Του τα΄χει ΄΄πάρει΄΄, δηλαδή. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ( ανεξαρτήτως αιτίων κ.λ.π. )... Οπότε ό,τι και να λέει το μυαλό, η λογική, τα δέχεται μεν, Η ΚΑΡΔΙΑ του όμως δεν συναινεί, δεν συνταυτίζεται με τούτη την - λογική - αποδοχή κι ΑΥΤΟ είναι που τον κάνει αναβλητικό ή και αρνητικό ακόμα στο να πάει να δει την ομάδα. Τον κρατάει πίσω, του κόβει την όρεξη, τη διάθεση ν΄αγκαλιάσει. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΞΕΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ... Το ποιόν - αδιαμφισβήτητο - των Αγγελόπουλων, το καλό ευρωπαϊκό όνομα της ομάδας - επίσης αδιαμφισβήτητο - όπως και οι κακές διαιτησίες εδώ ( όχι πάντα...) και όλα όσα αναφέρεις, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΑ, αλλά ο πόνος ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ. Όταν πονάει απ΄ένα τρύπημα ή καίγεται π.χ. το χέρι σου, η ΦΥΣΙΚΗ και ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗΣ αντίδραση είναι να το τραβήξεις μακρυά... Πόσο μάλλον η ΨΥΧΗ σου ( που΄χει σχέση με το συναίσθημα κι όχι την αντικειμενική θεώρηση υπό το πρίσμα της - ψυχρής ή και αποστομωτικής έστω - λογικής )... Ο ΜΕΣΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΑΠ΄ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΡΕΙ. Σημειώσατε 1. Απλό. Για μένα...

Εικόνα Pr0pheT7

Στον ελάχιστο χρόνο που απομένει για να πάω γήπεδο, καθώς μεγαλώνω ένα μικρό γαυράκι και περιμένω άλλα δύο οσονούπω (χεχεχε), έχω προτιμήσει φέτος να στηρίξω το μπάσκετ. Όχι μόνο πως μου αρέσει πιο πολύ, αλλά η ομάδα θέλει στήριξη εκεί. Όμως σε αυτό το άθλημα, οι μεγάλες χαρές έρχονται και με πολύ μεγάλο πόνο. Δεν είναι ότι χάσαμε από την ζέλα, χάσαμε και στο ποδόσφαιρο και κάτι τρέχει στα γύφτικα... είναι πως βλέπω το άθλημα να το βιάζουν! Δεν είναι η ήττα, είναι πως συμμετέχεις σε κάτι που είναι παρωδία και σε φτάνει σε αλλοφροσύνη το άτιμο το αίσθημα της απώλειας του δίκιου...

Του χρόνου που ο μικρός ο άντρακλας θα είναι σε καλή ηλικία, να μην έχουμε και καμιά απόλυση, το διαρκείας το έχω. Και πριν τα ματσάκια με την ζέλα θα βάζω αυτό το βιντεάκι από το youtube με τις περιγραφές από την νίκη στην Πόλη, από όλους τους σχολιαστές... αυτό που μου ξεκινάει τα σορόπια για να στανιάρω και να νιώσω ακριβώς όπως ένιωθα παιδί στα πέτρινα χρόνια... είπαμε, πριν την αυγή ;)

Εικόνα red apple

εύλογα τα όσα ανέφερες, Απόστολε. Είναι ένα ενδεχόμενο, μια αιτία.

Εικόνα CVRED

Καταρχήν σ' ευχαριστώ Απόστολε, αλλά θα μπορούσες να πεις απλά πως είμαι Όλυμπιακος.
Απο εκεί και πέρα, εγώ, ειλικρινά, δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Και εξηγώ...

Δεν είμαι μπασκετικός, το ποδόσφαιρο έχω σαν προτεραιότητά μου, αλλά μια και είμαι επαρχία, πλέον και δεν έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ 1-2 αγώνες των τμημάτων μας, τώρα πια, επιλέγω να στηρίζω λίγο περισσότερο το μπάσκετ με την παρουσία μου.
Κι αυτό γιατί, η ομάδα στο μπασκετ, έχει μεγαλύτερη ανάγκη την στήριξή μας.
Πρόκειται για ένα τμήμα που κάθε χρόνο, οικονομικά, είναι μείον. Στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει το ίδιο (άσχετα που τα χρήματα που έχει χαλάσει ο Πρόεδρος, απο την τσέπη του, είναι περισσότερα απ' τα έσοδα όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάω για το ταμείο).
Ένα τμήμα που έχει δυσκολότερο έργο, καθώς κάθε χρόνο είναι στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τις αντιμετωπίζει με επιτυχία, ενώ έχει πολύ χαμηλότερο budget.

Είμαστε οπαδοί του ΘΡΥΛΟΥ. Για μας δεν ισχύει αυτό που διάβασα, σήμερα, σε κάποια εφημερίδα, περί "διασκέδασης στο γήπεδο". Ούτε μπορούμε να στηρίζουμε μόνο το τμήμα που μας "δικαιώνει" (αν είναι δυνατόν να έχουμε παράπονο απο το μπάσκετ). Πάμε στο γήπεδο για να βοηθήσουμε την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Την υπηρετούμε, δεν μας υπηρετεί. Δεν είναι θέατρο ή κινηματογράφος, είναι ιδανικό.

Εικόνα apostolos gaganis

Σέβομαι την άποψή σου και εδώ που τα λέμε, ευτυχώς που υπάρχει... Απλά, η δική μου...ψυχαναλυτική μέθοδος μου δείχνει όσα έγραψα. Μπορεί να κάνω και λάθος...

Εικόνα Red Dragon

Συγχαρητηρια σε ενα τεραστιο Ευρωπαικο συλλογο που μετραει σερι προκρισεις απο το 2005 μαζι με την Μπαρτσελονα στην 8δα....Τρεις τελικους τα τελευταια 5 χρονια,ενα btb (το ενα χωρις Ντορσει και Μαντζαρη) απεναντι σε Τσσκα και Ρεαλ παιζοντας το πιο επιβλητικο μπασκετ που εχει παιξει καποιος σε φαιναλ φορ οπου btb εχει κανει μονο η Γιουκοπλαστικα και η Μακαμπι.Ειναι η πρωτη ομαδα που πηρε την Ευρωλιγκα στην νεα της μορφη με μαραθωνιο αγωνων(παλιοτερα επαιζες συνολικα 6 ματς στο τοπ 16 και τωρα μονο 7 στον πρωτο γυρο!).Στην ομαδα που περσι με Σπανουλη με τενοντιτιδα,με Λο εκτος,με Πριντεζη εκτος,με Περπερογλου εκτος εχασε σε πεμπτο ματς την προκριση απεναντι στην Ρεαλ την οποια αναγκασε σε 2 ηττες μεσα σε 3 μερες (δηλ οσες ειχε συνολικα μεχρι εκεινο το σημειο της σεζον) οπου ο Μπερτομεου αν ειχε κανει το αυτονοητο περσι και ειχε ορισει τα ματς της τελευταιας αγωνιστικης την ιδια μερα και ωρα ισως να μιλουσαμε για three peat.Φετος που στην πρωτη φαση λεγανε οτι ειχαμε ευκολο ομιλο ενω η Βαλενθια προσφατα εριξε 20 ρα στην Μπαρτσελονα και που σε αυτο τον ομιλο στο Τοπ 16 οπου η Νιζνι ανετα χτυπουσε προκριση ως τριτη στον απεναντι ομιλο η ομαδα χωρις να εχει παιξει πληρης,με τον αρχηγο της να μενει εκτος στο πιο κρισιμο διαστημα,με τον Πετγουει το ιδιο και ενω εχει μεινει με ενα τεσσαρι και τον Μητσο τον Αγραβανη που δεν ειναι 100% ετοιμος,με τον Τσαιρελη εκτος,με τον Σλουκι εκτος,με τους εμπυρετους Ντανστον την μια και Λαφαγιετ χτες που εκανε παλι μεγαλο ματς και ομως συνεχιζει η ομαδα αυτη με τοσα προβληματα και αποδεικνυει οτι εχει το πιο σοβαρο συνολο και δινει στην εννοια ομαδα αλλες διαστασεις.Δεν ξερω τι θα γινει στο τελος αλλα οφειλουν ολοι απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο εστω και αμπασκετο φιλαθλο να την στηριξουν οτι και να γινει καθως ξερουμε οτι αν η ομαδα αυτη ηταν πληρης ηδη θα ειχε κλειδωσει το πλεονεκτημα εδρας και κατα μεγαλο ποσοστο το φαιναλ φορ.Για την μασονια του σαπιου Ελληνικου πρωταθληματος οπου εκει δεν συγκινειται κανενας Κοντονης θα τα πουμε οταν πρεπει.Η Ευρωπη παντα μπαινει σε προτεραιοτητα.Δεν αξιζει αυτη η ομαδα να μην γεμιζουμε το Σεφ οπως δεν αξιζει να γεμιζει και να αποχωρουν 5 λεπτα πριν το τελος.Η ομαδα εχει αναγκη οσους πραγματικα την αγαπουν και θελουν να την προστατευσουν και οχι τους ευκαιριακους ¨πανηγυρτζηδες¨ που γκρινιαζουν μερα νυχτα για ολα τα αθληματα.Ρισπεκτ λοιπον στον μπασκετικο μας Θρυλο.

Υστ.Μιας και μιλαμε για τον Νταρντεν μην τον αδικουμε.Το παιδι παιζει αμυνα πανω στην μπαλα οσο λιγοι και ειναι μερικες λεπτομερειες που δεν φαινονται στο απλο ματι.Δεν χρειαζεται σε καθε ματς να βρισκουμε ενα αποδιοπομπαιο τραγο.Ο Νταρντεν στο Σεφ εξαφανισε τον Διαμαντιδη.Θα αναλαβει ειδικες αποστολες στους τελικους και ειναι το καταλληλο προσωπο στην ομαδα για να αναδειχτει ο Παπαπετρου και να εχει χρονο συμμετοχης.Θεωρω την τριαδα του Ολυμπιακου στα sf εξαιρετικη και μια απο τις πληρεστερες στην Ευρωπη.

Εικόνα jole11canezza

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΦΙΛΕ RED DRAGON ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
ΠΑΜΕ ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Εικόνα Kaine

Μερικά σχόλια από μένα για το χθεσινό παιχνίδι και για τα όσα έχω δει από την ομάδα ως τώρα στο top16. Η ομάδα είναι απόλαυση και παίζει καβλωτικά. Φυσικά και υπάρχουν στιγμές που η "χριστοπαναγία" ξεφεύγει από τα χείλη μου, όπως στον προηγούμενο αγώνα που χάθηκε στον πόντο και κάποιες αποφάσεις των παικτών ήταν χαζές, αλλά συνολικά γουστάρω πολύ.

Χθες, ο Μάντζαρης νομίζω πως ήταν συγκλονιστικός. Μακάρι να μπορούσε να δίνει σε κάθε αγώνα έστω κάτι λιγοστό από όσα έκανε χθες επιθετικά, αφού αμυντικά συνήθως είναι σημείο αναφοράς. Μπορεί ο Παπαπέτρου να ήταν ο καταλύτης στο πιο κομβικό σημείο του αγώνα, αλλά χωρίς τέτοιο Μάντζαρη εψές, ο αγώνας πιθανότατα θα είχε λήξει από νωρίς.

Βλέπω τον Παπαπέτρου να έρχεται από τραυματισμό και πολύμηνη απουσία και να κάνει όσα έκανε, βλέπω και τον Ντάρντεν που δεν μπορώ να καταλάβω τι του βρήκαμε και τον φέραμε. Θεωρώ πως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αν είχαμε κρατήσει τον Περπέρογλου και ο Ντάρντεν θύμιζε κάτι από τον περσινό εαυτό του, άνετα ήμασταν μέσα στα 2-3 φαβορί για το τρόπαιο.

Ο οποίος Ντάρντεν δεν έχει κάνει ένα καλό επιθετικά παιχνίδι εδώ και κανένα χρόνο. Τι διάολο με αυτόν τον παίκτη. Εμ χάνει καλάθια μόνος του από κάτω, εμ δεν βάζει βολή ούτε με ευχέλαιο. Προσεύχομαι να μην βρίσκεται εντός παρκέ σε κρίσιμα σημεία των αγώνων.

Τον Αγραβάνη δεν θέλω να τον κρίνω αυστηρά, αλλά έχω πρόβλημα που κάνει χαζά φάουλ για πλάκα. Το πρώτο του το κάνει πάντα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη του είσοδο στο παρκέ. Λίγη συγκέντρωση παραπάνω χρειάζεται, γιατί οι αντίπαλοί μας συνήθως εκτελούν αρκετές βολές και πρέπει να προσπαθούμε να μην τους δίνουμε εύκολα το πλεονέκτημα των 5 ομαδικών φάουλ.

Εικόνα Kaine

*μια φορά αναφέρομαι στον Ντάρντεν, τις υπόλοιπς φορές έπρεπε να γράφει Ντάνστον

Εικόνα lets79

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ....ΕΞΑ(ΠΟΔΩ!)ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΞΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ(ΑΠΟ ΕΞΙ),Ο ΦΑΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΔΥΟ ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ;;;;ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ FIBA;;;;ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΟΚΚΙΝΗΕΙ ΤΑ ΠΩΠΟΜΑΓΟΥΛΑ ΤΟΥ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ;;;;ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΑ NON CALL....ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ....ΕΜΠΟΡΕΥΕΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα red apple

A K Ρ Ι Β Ω Σ

Εικόνα red hell 7

Συγχαρητήρια Θρύλε!!!