ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΥΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ!



ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ!

ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ κατέκτησε το πέμπτο σερί κύπελλο Ελλάδας σκορπώντας τις παναθηναϊκούλες με 3-0. Η γαυροσύνη είναι πολλή τυχερή που έχει τέτοια κορίτσια για να μας χαρίζουν τόση αθλητική και αισθητική απόλαυση. Ύστερα από τα τρελά πανηγύρια ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης δήλωσε: "Μόλις τελείωσε το 3ο φετινό final four που συμμετέχει η ομάδα μας για φέτος και ο απολογισμός είναι τρεις τελικοί και δύο κύπελλα. Μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική χρονιά έχουμε και άλλα final four να συμμετάσχουμε και σε άλλα αθλήματα.Σήμερα κατακτήσαμε το πέμπτο συνεχόμενο κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών, σίγουρα κάτι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα.  Αυτό το ρεκόρ είναι μόνο η αρχή, απο τα καλύτερα πουέρχονται για τον Ολυμπιακό απο την επόμενη σεζόν, που θα έχουμε απαλλαγεί εξολοκλήρου απο τα χρέη του παρελθόντος."

Για την ιστορία, η σύνθεση της νέας θηλυκής αυτοκρατορίας:
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νικολάκης): Γιώτα 10 (4/7 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 3 (2/9 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (8/25 επ., 50% υπ. – 25% άριστες), Μπραμπόροβα 13 (9/19 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 57% υπ.-35% άριστες), Χριστοδούλου 7 (3/6 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Νέσοβιτς 11 (8/23 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κονόμι (λ, 60% υπ. - 40% άριστες) / Λαμπρούση

ΜIA ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Ενώ η Νέσοβιτς καρπάζωνε τις παναθηναϊκούλες στον κάμπο της Ηλείας η ομάδα μπάσκετ απέτιε φόρο τιμής στα Καρπούζια Αμαλιάδας -σε αντιδιαστολή με τον ποδοσφαιρικό παο που ουδέποτε σκέφτηκε να τιμήσει τα Καρπούζια Εστορίλ. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο "πληγωμένος" -από τραυματισμούς- Ολυμπιακός. Ιδίως, στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε το ...καρπούζι! Έβλεπα τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου να πανηγυρίζουν, με σφιγμένη τη γροθιά, κάθε καλάθι, κάθε κλέψιμο, κάθε επιτυχημένη άμυνα και έλεγα στον εαυτό μου... "Red Apple, είσαι, ξανά, στον Παράδεισο".  

Ο Θρύλος BC έπαιξε έτσι:

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 15, Ντάνστον 9, Ντάρντεν 9 (1), Παπαπέτρου 3 (1), Λαφαγιέτ 5 (1), Λοτζέσκι 16 (1), Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 13 (2), Μάντζαρης 9 (1), Καββαδάς, Κατσίβελης 4.

ΠΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

Την ώρα που ανθίζουν οι αμυγδαλιές και οι αρκούδες ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη τους, η Πολιτεία, καταστρατηγώντας τους νόμους της Φύσης την έπεσε, κατά πως φαίνεται, σε ετεροχρονισμένο και επιλεκτικό ύπνο. Της εκδιδομένης το κάγκελο γίνηκε στο "παλατάκι" -δηλαδή το paok sports arena που χτίσαμε όλοι εμείς τα "κορόιδα" επειδή το χρωστούσαμε στους μπουγατσομάχους του βορρά- αλλά ο σιορ Κοντονής απασχολημένος με διαρκείς συσκέψεις για την Απόλυτη Διαγραφή του Θρύλου, ξέχασε να πάρει είδηση τίποτε, εξ ου και η επιλεκτική σιωπή του.   
 
ΞΕΦΩΝΗΜΑ -αραιά και που ξυπνάει και κανείς...

Γράφει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης στο Sport24.

Συγγνώμη κύριε υπουργέ αλλά δεν είστε τόσο σημαντικός

Φταίει ο Σταύρος Κοντονής για όλα αυτά που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε (και) τον τελευταίο καιρό; Αν έφταιγε αυτός θα σήμαινε πως ήταν τόσο σημαντικός ώστε να επηρεάσει τις εξελίξεις. Θα αρκούσε, λοιπόν, κάτι να διορθώσει μόνο αυτός για να πάνε όλα καλά. Συγγνώμη κύριε υπουργέ αλλά δεν είστε τόσο σημαντικός. Δυστυχώς! Δεν είναι προσωπικό. Ισχύει ότι και για τους προκατόχους σας. Απλά αυτοί, πιο μπασμένοι ίσως στα πολιτικάντικα κόλπα, φρόντιζαν να ασχοληθούν (από κάποια στιγμή και μετά τουλάχιστον) με τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και τις φωτογραφίες με τους πρωταθλητές. Δεν είναι καλό ότι έγιναν γλάστρα, αλλά ήταν μια “ασφαλής” επιλογή.

Μπαίνοντας με φόρα στο παιχνίδι ο κ. Κοντονής πίστεψε ότι για κάποιον υφυπουργό θα έρθουν όλα για πρώτη φορά...δεξιά (όσον αφορά την επιτυχία στο έργο του). Ως οπαδός, προφανώς, του ποδοσφαίρου φρόντισε να εστιάσει στην βιτρίνα, να χτυπήσει “ψηλά” για να τη ραγίσει. Δεν θα πούμε ότι έκανε προσωπική πολιτική ώστε να φανεί ο ίδιος.  Θα ήταν άδικο ίσως (το μέλλον, όμως, θα δείξει αν ισχύει και αυτό). Μπορεί να πίστεψε πραγματικά, ότι χτυπώντας εκεί ψηλά στα “σαλόνια” της Super League θα ανάγκαζε το τέρας του χουλιγκανισμού να αναδιπλωθεί. Αυτή είναι η μια εξήγηση. Η άλλη είναι πως έκανε ότι βρήκε πρόχειρο και πιο επικοινωνιακό. Ας διαλέξει ο ίδιος όποια εκδοχή τον εκθέτει λιγότερο.

Πιθανότατα τώρα ο κ. Κοντονής να διακόψει το πρωτάθλημα χάντμπολ. Εκτός και αν διακόψει πάλι τη Super League. Aν όμως επιμένει να ρίχνει τα βάρος του στην βιτρίνα του ποδοσφαίρου υπάρχει μια πρόταση. Να μην ασχολείται! Καθόλου. Όχι αυτός αλλά η κυβέρνηση, το κράτος. Υπάρχει άραγε λόγος να προσφέρει το ελληνικό κράτος πόρους, για την προστασία  ιδιωτικών επιχειρήσεων κάποιων μεγάλων ή μικρών (σε οικονομική επιφάνεια) παραγόντων; Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο αθλητισμός γενικότερα είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να αφορά το κράτος όσο είναι αθλητισμός και όχι εμπόριο, προσωπικό γινάτι, ή power game μεταξύ επιχειρηματιών. Το κράτος δεν πρέπει να δίνει ούτε ευρώ, άμεσα ή έμμεσα για τίποτα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ούτε για ασφάλεια, ούτε για γήπεδα, ούτε για τίποτα άλλο. Φτάνει πια 30 χρόνια με αυτή την τακτική, που κάνει του θρασείς, θρασύτατους. Αυτό δεν είναι ακόμα μια «χορηγία» σε ένα σύστημα που παράγει μίσος, βία και διαφθορά;
 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Ύστερα από όλα αυτά, λέω να προτείνουμε στον Ερασιτέχνη τη δημιουργία τμήματος χάντμπολ με διττό σκοπό.
Άλφα μικρό: για να μην ξαναδούν πρωτάθλημα τσακιστό και στο χαντμπολ, στον αιώνα τον άπαντα και
Βήτα μικρό: προκειμένου να έχουν αντίκρυσμα οι τιμωρίες σε βάρος του Θρύλου!

YΓ1. Ο άλλος, ο Τζομπάνης ο Τζορμπατζόγλου περιφέρει την ανυπαρξία του εντός της διοικητικής περιφέρειας της κοσμάρας του: "...Έναν ΠΑΟΚ που έστω και χωρίς πολλούς τίτλους, σφύζει από υγεία.  Παρών είναι ο ΠΑΟΚ σε όλα τα ομαδικά αθλήματα (σε άνδρες και γυναίκες) δυνατός, αξιοπρεπής και σε αρκετές περιπτώσεις πρωταγωνιστής, σε αντίθεση με αρκετούς άλλους από τους λεγόμενους μεγάλους συλλόγους που εκτίθενται καθημερινά στους χώρους όπου γυμνάζουν(;) τους αθλητές τους και στις κατηγορίες όπου κατάντησαν να αγωνίζονται.  

YΓ2. Όαση ήταν, χθες, οι παίκτες της Εθνικής που προέρχονται από τον Θρύλο.
ΥΓ3. Αλήθεια, πώς άφησαν τους παίκτες, οι κακομοίρηδες της αποστολής της Εθνικής στην Βουδαπέστη, να μεταβούν στο αεροδρόμιο με ταξί; Τοπικό στο Μπογιάτι έπαιζαν;

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα red7neck

Σχετικά με το τμήμα χαντμπολ το χω ξαναγράψει και εγώ σε παλαιότερο ποστ και αναρωτιέμαι τόσο καιρό γιατί δεν έχει υλοποιηθεί! Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σε ένα εξίσου σημαντικό άθλημα! Αν δείτε αγώνες Champions League (π.χ. THW Kiel και Barcelona) θα καταλάβετε! Είναι διακαής πόθος αρκετών η δημιουργία τμήματος χαντμπολ! Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει! Να εξαφανίσουμε τις δικέφαλες κότες από το χάρτη! Μόνο αυτή η χαρά τους έχει μείνει! Εκεί, δηλαδή, που ο Ολυμπιακός δεν έχει τμήμα!

Όσο για τον Ολυμπιακό Κερατσινίου την έχουμε ακούσει εδώ και λίγα χρόνια αυτή την είδηση ότι θα γίνει Ολυμπιακός Πειραιώς όταν ανέβει Α' Εθνική αλλά o Ολυμπιακος Κερατσινίου δεν υπάρχει στο χάρτη!!! 6ος είναι στην Α2 (http://www.handball.gr/andron/a2-andron-notios-omilos/vathmologia.html).

Εικόνα lemmy

Αυτό για το τμήμα χάντμπολ έχει ξαναγραφτεί..Το τμήμα υπήρχε και κάποια στιγμή συγχωνεύτηκε με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και αγωνίζεται στην Α2 με αυτό το όνομα,με την προϋπόθεση ότι όποτε ανέβει στην Α1 θα πάρει και πάλι το σήμα και το όνομα Ολυμπιακός Πειραιώς.

Εικόνα KYTHNOS 7

Όλα τα λεφτά το άρθρο του spiegel για το χάρισμα των χρεών της ελληνικής κυβέρνησης στο φίλο του Πουτιν. Φυσικά μιλάει για το χάρισμα των χρεών του Παουγκ!!

Εικόνα RED HELL

Αν τοσα χρονια δεν ειχαν το αποκουμπι(μπασκετ)τωρα θα ειχαν αυτοκτονησει.Παρα τις φαπες πλεον και στο γυναικειο βολει(το οποιο για καποιο χρονικο διαστημα μας πικραινε-απο οτι διαβασα για αυτο ηθελε να το διαλυσει ο Σωκρατες)επιμενουν οτι ειναι ο αυτοκρατορας του βολει και του ελληνικου αθλητισμου.Εκτος και αν τα γραφουν αυτα τιποτα 15χρονα οποτε οκ.Ο Κουντουρης και οσοι εχουν τον ερασιτεχνη ειναι μεγαλοι μαγκες.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ πραγματικα που ξεπερασατε τοσες δυσκολιες και τωρα τα τμηματα πετανε.Και ειχαμε και μεις μια στραβη στο κυπελλο ανδρων και βγηκανε οι γνωστοι να καταστροφολαγνοι.Οι ιδιοι κλαιγανε για το 10αρικο στα εισιτηρια.Μιλαμε για διαστροφες της Ολυμπιακης ταυτοτητας.Αντε παμε και για το πρωταθλημα τωρα κοριτσαρες.
ΥΓ.Ειχαν μαζευτει κατι χοντροι σε μια γωνια χθες και μονο τον Θρυλο εβριζαν.Σε καποιο σημειο μπουκωθηκαν βεβαια.
ΥΓ1.Πραγματικα εχουμε κατι κουκλαρες με κορυφη τις Νεσοβιτς-Γιωτα-Λαμπρουση-και την κοπελαρα που πηραμε απο την Πανναξιακαρα φετος αλλα δε θυμαμαι το ονομα.Η Νεσοβιτς πρεπει ομως να βελτιωθει λιγο στην επιθεση γιατι τα χτυπηματα της ειναι κατα κυριο λογο αδυναμα πλασε.Η Μπραμποροβα ειδικα στο σερβις ειναι τρομερη.

Εικόνα Romain

Ηταν πρώην παίκτες της κουλας που εχουν συνηθίσει το ΤΑΞΙ απο την Ελλάδα. Τον Φετφατζίδη τον πήραν στο λαιμό τους.

Εικόνα red apple

Ξεχάστηκε το παιδί, εκεί στα ξένα!

Εικόνα Spiros Legend

Συγχαρητηρια στις ΓΑΥΡΙΝΕΣ που ελιωσαν τις γλωσσούδες βαζέλες!Πολλα μπραβο στον Ερασιτεχνη και τον Κουντουρη και τη Θύρα 7,που βγηκαν κατι σαλιγκαρια τις προάλλες και τους εκραζαν επειδη χαθηκε ενα κυπελλο στο βολλευ αντρων,μετα απο τοσα χρονια υπερκουπωσης...Ηταν τοσο σχετικοι,που ελεγαν οτι αφησαμε τον Γκομεζ να φυγει(που εχει φυγει 11 χρονια απο τον Ολυμπιακο!)Αν οσοι βγαινουν στις στραβες του Ολυμπιακου να κραξουν ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ πηγαιναν γηπεδο,θα ηταν sold-out σε ολα τα τμηματα του Ολυμπιακου τα ματς...Λες και το λαθος και η επιλογη που χρυσοπληρωθηκε και δεν βγηκε,δεν ειναι μεσα στο προγραμμα...Αλλα εκει βλεπεις τους πραγματικους Ολυμπιακους απο τους προβοκατορες και τους βαζελογαυρους...Οσο για τα βαζελακια,τα εχουμε ριξει στα βαριά!Τους εχουμε αναγκασει να ασχολουνται με το Ragby,μπας και δουνε καμιά χαρά! http://s26.postimg.org/tnbikh5s9/prasini_ragby.jpg

Εικόνα red hell 7

Καλά ολά αυτά γνωστά και χιλιοειπωμενα αλλά αυτό με το ταξί ειλικρινά δεν υπάρχει απορω πως δεν νοικιασανε αμάξι ή γιατί δεν πήγανε με σκούτερ;στο φινάλε γιατί δεν πήρανε το μετρό;γραμμή 3σταση aéroport μετεπιβίβαση τραμ γραμμή 2!κλαίω

Εικόνα red apple

Και στην αποβάθρα του σταθμού, με τον Φέτφα και τους άλλους με τα σακ βουαγιάζ στο χέρι, να ακούγεται από το μεγάφωνο: Κυρίες και Κύριοι επιβάτες σας πληροφορούμε οτι τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο εκτελούνται με μεγάλη καθυστέρηση"...