ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΦΥΛΑΚΗ... RELOAD!



Hμερολόγιο φυλακής

σωτήριο έτος 2042

Μια ισχνή δέσμη ηλιακού φωτός βρήκε το δρόμο της μέσα από τη χαραμάδα που είχε ανοίξει η διάβρωση στον τοίχο, αναπήδησε στο τρίτο κάγκελο που έβλεπε στο προαύλειο του στρατοπέδου αναμόρφωσης εγκληματιών ποδοσφαίρου «Η τρούπα του Σταύρακα» και πήγε και μπαστακώθηκε πάνω στο βλέφαρο του Βαγγέλα, ή πρόεδρα, ή απλώς, Χοντρού.

Πέρασαν, ήδη, άλλα οκτώ χρόνια στο κελί και ο Βαγγέλας μοιάζει να έχει χάσει κάθε ελπίδα για να ξαναδεί το φως το αληθινό και να λάβει πνεύμα επουράνιο. Η ελληνική πολιτεία, άτεγκτη σε θέματα εγκλημάτων κατά του ποδοσφαίρου και διάτρητη σε όλα τα αποδέλοιπα αρνείται να του χορηγήσει άδεια μικράς διαρκείας για να παραστεί στα γενέθλια του Αχιλλέα, ο οποίος κατοικοεδρεύει, ως γνωστό, στο διπλανό κελί, παρέα με τον άσπονδο φίλο του, Αλέξη, τον οποίο λούζει καθημερινά στο μπινελίκι.

ΟΙ ΜΗΤΣΟΙ ΖΟΥΝ

Εκνευρισμένος από την ενοχλητική αχτίνα φωτός που τον γυρόφερνε, ο Βαγγέλας ανακάθησε στο απέριττο κρεβάτι του κελιού και άναψε την τηλεόραση που βρισκόταν κάτω από τα εικονίσματα των Αγίων πατρός Σπάθα και Κοκαλιάρη. Μια μεσήλιξ ξανθιά κυρία, εκφωνούσε το αθλητικό δελτίο ειδήσεων της Νέας ΝΕΡΙΤ, στα ψευδά: « Κθεκινάμε το δελτίο μαθ με τιθ δηλώθειθ του προέδρου του παναθηνάικοθ κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο πρόεδροθ του εικοθάθτερου, έχονταθ θτο πλάι του το φαινόμενο του ευρωπαϊκού μπάθκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίοθ θυνεχίδει να παίδει να φτύνει και να διαμαρτύρεται, προθφέρονταθ  τιθ υπηρεθίεθ του θτο θύλλογο τηθ καρδιάθ του παρά τα 64 χρόνια του, χαρακτήριθε τον Βαθίλη Θπανούλη ωθ Νενέκο του ελληνικού αθλητιθμού και κάλεθε τον πρόεδρο τηθ Ευρωπαϊκήθ Ένωθηθ, κύριο Θταύρο Κοντονή, να του επιβάλει πρόθτιμο 20 εκατ. ευρώ επειδή θυνεχίδει να υπάρχει! Ήταν οι αθλητικέθ ειδήδειθ τηθ ημέραθ με την Κατερίνα Αναθταθοπούλου».

Μια έκφραση τρέλας σάρωσε το πρόσωπο του Βαγγέλα, διασχίζοντάς το από τα βάθη του προγουλιού μέχρι το ύψος του δόξα πατρί. Ρίχνει μια αντιαθλητική σκουντ-ι-ά στον Σάββα, το γέρικο πιστό βαλέ του που γυάλιζε ένα Κύπελλο στο διπλανό κρεβάτι και ούρλιαξε: «Ρε Σάββα, την άκουσες τη μπεμπέκα; Οι Μήτσοι Ζουν!»

ΑΛΛΟ ΒΟΥΡΤΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Π….Α!

Ενόσω η διαχρονική χούντα που ελέγχει σε όλα τα επίπεδα τον αθλητικό αθλητισμό, μονομερώς τον Θρύλο δικάζει, καταδικάζει και περί άλλων τυρβάζει, οι γεννήτορες της αλητείας σουλατσάρουν ανενόχλητοι. Κανείς δεν θα θυμάται, το… 2042, τις πράξεις και τα λόγια του απλού φίλαθλου Δημήτρη. Κανείς δεν θα θυμάται τις ροχάλες και τις γηπεδικές αλητείες του Μητσάρα. Λυτοί και δεμένοι έχουν αποδυθεί, χρόνια τώρα, σε μια μεθοδευμένη απόπειρα για να εξωραίσουν, από τη μια, τα ερείπια του ελληνικού αθλητισμού και για να αμαυρώσουν, από την άλλη, τα μέγαρά του.

Όταν ο Σπανούλης χρειάζεται την προστασία της ελληνικής αστυνομίας για να μην κινδυνεύσει ο ίδιος και η οικογένειά του και η πρώτη είδηση εξακολουθεί να είναι το τι έκανε με τα αυτιά του και όχι η διαχρονική συμπεριφορά και πρακτική του Γιαννακόπουλου, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το Βασίλειο της Μαλακίας που τους δέρνει.

Όλοι θυμούνται τις…απερίσκεπτες (;) δηλώσεις ανθρώπων του Ολυμπιακού, προεξάρχοντος του αρχιερέα της καταστροφής του ποδοσφαίρου, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά ξεχνούν να μας πουν πως ακόμη και για λόγια που δεν θα συνορέψουν ποτέ με τον οχετό του "απλού φίλαθλου", ζητήθηκε δημοσίως, συγνώμη! Ορισμένοι θεώρησαν και υποχρέωσή τους να τις ομαδοποιήσουν, μπας και χάσει η Βενετιά βελόνι. Να, όπως ο Γιάννης Αυλακιώτης ο οποίος μας ξεναγεί στις δηλώσεις που στιγμάτισαν, τάχα, τον Μαρινάκη: http://www.eglimatikotita.gr/2015/02/blog-post_774.html

Για να θυμηθούμε, επί τροχάδην και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι δημοσιογραφίσκοι της πλάκας, τα γεγονότα και τις δηλώσεις του Μαρινάκη, μετά το «ντέρμπι της ντροπής», στο Ναό, το 2011 –όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό είναι αφάνταστα ευφευρετικοί στην απαξίωση: http://www.gazzetta.gr/stili/to-mauro-kouti/article/588998/ntermpi-poy-graftike-stin-istoria.

Φυσικά, οι αναφορές σε όλα τα κατά φαντασία τερατουργήματα που γέννησε ο Θρύλος δίνουν και παίρνουν και συνεχίζουν να απασχολούν αενάως, τα Μέσα και το κάθε αντιολυμπιακό πρόβατο. Τα όσα συνέβησαν, όμως, τις προάλλες στο υπό δωρεάν πράσινη κατοχή, ΟΑΚΑ, θα ξεχαστούν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Βοναπάρτης, είπε πως η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Στην Ελλάδα που κυριαρχούν, όμως, οι Λωτοφάγοι* η ιστορία μοιάζει να… ξεγράφεται από τους ηττημένους!
 
 
*Οι Λωτοφάγοι είναι μυθικός, φιλόξενος και ειρηνικός λαός της ελληνικής μυθολογίας. Ορισμένοι ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί με την γεωγραφία της Οδύσσειας τοποθετούν το νησί τους κοντά στις ακτές της Β. Αφρικής, περιοχή όπου είναι ευρύτατα διαδεδομένο το φυτό λωτός. Ειδικότερα την λωτοφαγίτιδα νήσο την ταυτίζουν με εκείνη στον Κόλπο της Σύρτης στο μυχό όπου βρίσκεται η σημερινή νήσος Ζέρμπα ή Τζέρμπα, που διοικητικά ανήκει στην Τυνησία.Τα άνθη και οι καρποί του λωτού ήταν η κύρια τροφή των κατοίκων αυτού του νησιού και θεωρούντο σαν ναρκωτικά που προκαλούσαν ειρηνική απάθεια. Τον καρπό αυτό πρόσφεραν στους ταξιδιώτες επισκέπτες τους οι οποίοι στη συνέχεια έχαναν την επιθυμία της επιστροφής στη πατρίδα τους ή τη συνέχιση του ταξιδιού τους.

Red Apple