ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ



ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που η διάθεση να αναλωθείς σε περισπούδαστες αναλύσεις και να ανατρέξεις στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που νομίζεις ότι κρύβεις μέσα σου, μοιάζουν ανούσιες. Ξεχάσαμε το πώς είναι να λειτουργείς με το ένστικτο, αυτή την κινητήρια, αρχέγονη δύναμη της επιβίωσης και πιάσαμε να προσπαθούμε να τα εξηγούμε όλα με τη λογική. Ο άνθρωπος είναι, όμως, ένα «ζώο», που νόμισε ότι έγινε επιστήμονας- Θεός, ένα «ζώο», που φιλοδόξησε να τα εντάξει όλα σε μια κανονιστική τάξη.

Αυτή την «τάξη», έχει διασαλεύσει η ύπαρξη του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ

Εκείνα τα τελευταία εικοσιφεύγα δευτερόλεπτα με τον Μάντζαρη να επαναφέρει τη μπάλα στον Σπανούλη θα μου μείνουν ανεξίτηλα στην ψυχή. Οκτώ άνθρωποι έχουν ακροβολιστεί στις παρυφές του παρκέ, παρακολουθώντας τον Σπανούλη να συσπειρώνεται, σαν αιλουροειδές που έχει εντοπίσει το «άτυχο» θήραμα στις λόχμες της Σαβάνας και ετοιμάζει την τελική εφόρμηση για να το κατασπαράξει. Βαδίζοντας στ’ ακροδάχτυλα χτυπούσε τη μπάλα με ένα βασανιστικά αργό τρόπο στο αστραφτερό ξύλο. Μπροστά του, μόνο ένας τολμηρός, ο ντε Κολό που έμοιαζε να έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την ύστατη αποκοτιά, να αντιπαρατεθεί με το πεινασμένο «θεριό».

Ο Σπανούλης έγειρε το δεξί πόδι του στο πλάι, σαν από το ένστικτο του κυνηγού και διέτρεξε, νοερά, με τη μπάλα όλη την απόσταση μέχρι το καλάθι-θήραμα.

Όλα τελείωσαν κατά το πως προστάζει ο Νόμος της Φύσης, το ένστικτο!

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/745441/spanoylaros-se-oles-tis...

Νωρίτερα είχαν φροντίσει τα άλλα «ζώα» της αγέλης να εμποδίσουν τις Αρκούδες να τους κλέψουν την τροφή. Ο αρχηγός της αγέλης, Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε διδάξει άριστα, στα νεαρά «ζώα», το πώς να επιβιώνουν στις αδυσώπητες συνθήκες της Σαβάνας. Τώρα έβλεπε, με έκδηλη ικανοποίηση την επιβράβευση των κόπων του. Έγειρε σε μια γωνιά, κάτω από το μοναδικό δέντρο που έριχνε τη σκιά των φύλλων του σαν ασπίδα στον καυτό ήλιο και αποκοιμήθηκε, γρυλίζοντας:
«Καλά τους φάγαμε κι απόψε»! 

ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΙΑ

Στον κόσμο της Σαβάνας δεν ζουν, όμως, μόνο τα λιοντάρια και τα θηράματα. Ζουν και οι σκουπιδιάρηδες του οικοσυστήματος. Τα τσακάλια και οι ύαινες. "Μοχθηρά" ζώα που επιβιώνουν, κλέβοντας.

Στο δικό μας μικρόκοσμο του μπάσκετ, ύαινες και τσακάλια είναι εκείνοι που προσπαθούν, ειδεχθώς, να μας κλέψουν τη χαρά. Οι άρδακες!

«Η νίκη του Ολυμπιακού ανήκει σε όλους τους Έλληνες». «Το ξαναέκαναν οι Έλληνες», έλεγε και ξαναέλεγε ο Ιωάννου.

Όχι άρδακά μου! Η νίκη του Ολυμπιακού ανήκει στους Γαύρους και μόνο σε αυτούς. Δεν θυμάμαι καμία ύαινα της δημοσιογραφίας να προσπαθεί να σκορπίσει την αύρα των νικών του ακατονόμαστου, σε "όλους τους Έλληνες". Σε ποιούς «΄Ελληνες», αναφέρεσαι, άλλωστε; Σε εκείνους οι οποίοι παρακαλούσαν χθες, με συριγμούς φωνής, να ΨΟΦΗΣΕΙ ο Ολυμπιακός; Εκείνους που είχαν απομείνει άλαλοι και αποχώρησαν από τους δημόσιους χώρους, όπου έτρεξαν μπουλουκηδόν με την προσμονή να απολάψουν την ήττα μας, με την ουρά στα σκέλια, όπως ακριβώς τα τσακάλια όταν τα δαγκώνει η λέαινα;

«Έκανε νέα υπέρβαση ο Ολυμπιακός», έλεγε ο Μαυρογιαννίδης στην ΝΕΡΙΤ, με μπλαβί απόχρωση από την δαγκωματιά που γεύτηκε, ξανά, στο πρόσωπο. Αν τους έδινες το λεύτερο, μπορεί και να ξέσπαγαν σε λυγμούς από την απογοήτευσή τους.

Όχι άρδακά μου! Δεν έκανε νέα υπέρβαση ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός έκανε το προφανές. Η ΤΣΣΚΑ θα έκανε την υπέρβαση, αν μπορούσε!

«Ο Ολυμπιακός ήταν ικανοποιημένος που έφθασε μέχρι το φάιναλ φορ», μας ενημέρωσε, ξανά ο μπλαβίς τη μάπα, Μαυρογιαννίδης.

Όχι άρδακά μου! Διαστρεβλώνεις εξαιτίας ανείπωτου πόνου την αλήθεια. Ο μπασκετικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διακήρρυτε σε όλους τους τόνους πως ταξιδεύει στην Μαδρίτη για να πάρει την ευρωλίγκα! 

«Πολύ κακός ο Ολυμπιακός. Η ΤΣΣΚΑ έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι με 15 πόντους διαφορά», έλεγε και ξαναέλεγε ο δήθεν ολυμπιακός –με μικρά γράμματα- Σούλης. «Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς, εκτός από την ψυχολογία λόγω της κακής παράδοσης, γι αυτό έχασε», συνέχισε απτόητη η ύαινα.

Αν άνοιγε κανείς την τηλεόραση στη συχνότητα της νέριτ και είχε επιστρέψει, μόλις, από τα βάθη της Σαβάνας, ανίδεος για το τί είχε συμβεί και έβλεπε την εικόνα όλων όσοι μαζώχτηκαν, σαν απογοητευμένα τσακάλια, γύρω από το τραπέζι των στεναγμών-εμπλοκή, στο στούντιο, θα νόμιζε πως συνέβη κάποια τραγωδία.

Υπάρχουν πολλά που βολοδέρνουν στο νου μου για όλα αυτά που βίωσα, χθες. Για όλα εκείνα που με ξάπλωσαν στο πάτωμα και με έκαναν να ξεσπάσω με αναφυλλητά από τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η συνείδηση του νέου επιτεύγματος της πιο λιονταρίσιας ομάδας σε όλη τη μπασκετική Σαβάνα.

ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Ο τρομερός πανηγυρισμός των Αγγελόπουλων

Ως τον ουρανό είναι λίγο!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα markonis

Η νέα στρατηγική από τα «πουτανάκια της δημοσιογραφίας»,έκφραση που διάβασα εδώ μέσα και ταιριάζει γάντι στην περίσταση, είναι το διαίρει και βασίλευε.

Με δυο λόγια διαχωρίζουν το ΘΡΥΛΟ σε μπασκετικό και ποδοσφαιρικό και στη συνέχεια ανεβάζουν στα ύψη τον μπσκετικό αποδομώντας περίτεχνα τον ποδοσφαιρικό.Είναι μια κίνηση τακτικής που έχει κάποιες πιθανότητες να πιάσει σε μια μικρή μειοψηφία οπαδών με ΙQ αμοιβάδας,κάποιους βαζελόγαυρους και φυσικά δίνει τροφή στους αβανταδόρους κρυφοβάζελους.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς ο ΘΡΥΛΟΣ είναι ΜΙΑ ΙΔΕΑ,ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ,ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Άσχετο : Σto SκατοDNA χαρακτηρίζουν το βαζελέτα ως γαυροσάϊτ!Μετά κάποιοι αρνούνται ότι τους ψεκάζουν.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστόοο... Το΄χω παρατηρήσει κι εγώ φίλε μου ότι κάτι πουτανοειδή ΑΡΔάκια υμνούν με διθυράμβους τον μπασκετικό Ολυμπιακό, ακριβώς για να τον διαχωρίσουν ( χωρίς να το λένε φανερά, απλά το αφήνουνε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ) από τον...διεφθαρμένο ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό του Μαρινάκη... Γιαυτό και επικεντρώνουν την υμνολογία τους στους Αγγελόπουλους ( σε αντίθεση δηλ. με τον...Αλ Καπόνε, Βαγγέλα ) και τον Σπανούλη ( άρα ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα, αλλά επειδή και μόνο έχει έναν τέτοιο παίχτη, κερδίζει...). Όχι ότι δεν αληθεύουν αυτά τα δύο. Δεν είναι όμως Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ αλήθεια και ΣΚΟΠΙΜΩΣ υπερτονίζονται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, μόνο και μόνο για να μειωθεί συνειρμικά ο ευτραφής και το ποδοσφαιρικό ΤΟΥ τμήμα... ΠΟΥΤΑΝΙΕΕΕΣ... Αλλά τους ξέρουμε...

Υ.Γ. Κάτι παρόμοιο κάνουν χρόνια τώρα και στο ποδόσφαιρο, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι ο Ολυμπιακός έχει μερικές ΜΟΝΑΔΕΣ κλάσης, γιαυτό και κερδίζει κι όχι καλύτερη ΟΜΑΔΑ, που μπορεί π.χ. να΄χει ο Αστέρας Τρίπολης ή κι...ο Βάζελος ακόμη. Ή παλιότερα η Κούλα...

Εικόνα red apple

Δεν είναι θέμα ψεκασμού, Μαρκόνι μου. Πουστιά καθαρή είναι. Επίτηδες το λένε. Όπως λένε, ας πούμε, χρόνια τώρα, πως η κρατική τηλεόραση και ραδιόφωνο είναι, τάχα, παραμάγαζο του Θρύλου. ΕΠΙΤΗΔΕΣ σου λέω...Πουστιά κι όποιος τσιμπήσει. και τσιμπάνε αρκετοί επειδή δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν

Εικόνα koropi48

Αδέρφια δεν εφχαριστήθηκα το ματς, τα πανηγύρια, τίποτα. Αυτό που γούσταρα ήταν ότι κάνοντας ζάπιγκ στα κανάλια (ακόμα και το Νικελοντεον είχε διακόψει τα κονούμενα σχέδια) μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση με τους ανταποκριτές τους το γεγονός της πρόκρισης, αλλά ο σκάι πραγματικά τον κατάλαβα να σκάει από το κακό του. Δεν διέκοψε το πρόγραμμα ούτε στιγμή (πώς να διακόψεις άλλωστε το αγωνιώδες ντοκυμανταίρ που δείχνεις για το πώς γαμάει ο σάλιαγκας) και γελούσα όσο φανταζόμουνα το βάσανο και την πίκρα του προϊστάμενου ειδήσεων, των αθλητικών συντακτών, των τεχνικών, της Σίας Κοσιώνη, της Αλαφούζου, του Πτωμαϊδη, του σεκιουριτά στην είσοδο, όλου του δημοκρατικού ενημερωτικού τημ. Πόση πίκρα ακόμη θα τους κεράσεις ρε θρύλε;
ΥΓ: η ΕΣΗΕΑ να χαίρεται τις δημοσιογραφάρες της, που παρουσιάζουν αντικειμενικά τα μεγάλα έκτακτα γεγονότα (το γαμήσι του σάλιαγκα που λέγαμε) χωρίς παρεμβάσεις του αφεντικού, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς αποκρύψεις, χωρίς να σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους ρε παιδί μου!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Ο δήθεν φιλολυμπιακός Ιωάννου μάς έσπασε γι' άλλη μια φορά (τουλάχιστον) τα νεύρα. Στο 4.44 πριν από το τέλος η ΑΡΔεξοχότητά του τελείωσε ετσιθελικά το ματς και μετά άρχισε τις γνωστές κωλοτούμπες του, συνοδευόμενες από "θεολογικά" φληναφήματα περί Σπανούλη Θεού κ.λπ. (Άσε, ρε λάκη, μη ζορίζεσαι. Και εκτός του ότι δεν πείθεις, αμολάς και μνημειώδεις παπάρες...) Όταν ο Τεόντοσιτς έριξε εκείνο το άποντο τρίποντο των 0.03, ο Ιωάννου γελούσε και έβαζε μπασκετικά κουιζάκια στον συνομιλητή του. Δηλαδή: την ώρα της μεγάλης μάχης εκείνος γελούσε κι έπαιζε με ό,τι βρισκόταν στον μυχό των σκελιών του.

Τα μεσάνυχτα ο Μαυρογιαννίδης (αν τον γράφω σωστά) μου θύμισε την αρσενική εκδοχή της αλησμόνητης Άννας Καραμανλή. Όπως εκείνο το ξυλάγγουρο ξίνιζε τη μουτσούνα του, όταν διάβαζε τα αποτελέσματα με τις νίκες του Ολυμπιακού στην "Αθλητική Κυριακή", έτσι και ο Μαυρογιαννίδης! Αλλά του ήταν δύσκολο του καημένου, γιατί έπρεπε να προσποιηθεί και ότι χαίρεται... ότι έχει τρελαθεί από τη χαρά του. Να πρέπει, δηλαδή, να βγει η γκουμούλα και νά 'χει σφηνώσει στην έξοδο - επώδυνο πράμα!

Η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ είναι του Ολυμπιακού και των οπαδών του - και μόνο! Ο Ολυμπιακός είναι μόνο των Ολυμπιακών, όχι γενικώς και αορίστως των Ελλήνων.
Υπάρχουν και Ολυμπιακοί που δεν είναι Έλληνες. Σε αυτούς ανήκουν όλες οι νίκες του Ολυμπιακού.
Υπάρχουν και Έλληνες που δεν είναι Ολυμπιακοί. Σε αυτούς δεν ανήκει καμμία νίκη του Ολυμπιακού.
(Αν κάποιοι μη Ολυμπιακοί χαίρονται για τις νίκες του Ολυμπιακού, αυτό αφορά μόνο τους ίδιους, όχι τον Ολυμπιακό. Τα συναισθήματά τους είναι δικό τους θέμα, και δεν απασχολούν καθόλου τον Ολυμπιακό. Το εξηγούμε για να μη μπερδεύονται διάφοροι ολιγοφρενείς ή αφελείς...)

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα mikele7

πολυ καλα τους τα εγραψες γιωργο μου,εγω να προσθεσω οτι ο δηθεν
φιλοολυμπιακος ΙΩΑΝΝΟΥ εχει αναλαβει εργολαβικα, να αποδομησει
την τεραστια αξια του θρυλου πχ σε καθε ευκαιρια προσπαθει να
αποδειξει,οτι ο απο ΤΥΧΗ μπηκε το καλαθι,η πηραμε το ριμπαουντ,
η εκανε λαθος η αντιπαλη ομαδα και οχι απο την μεγαλη πιεση και
την φοβερη αμυνα του ολυμπιακου.ειναι φανερο οτι ο ιωαννου και
αλοι ΑΡΔ χρωστανε γραμματια,η εχουν υποστει μπουλινγκ απο τον
τρακη.σε αυτους που προσπαθησαν να σφετεριστουν την τεραστια
νικη,ειναι και ο ΤΣΙΠΡΑΣ ξεχνωντας οτι εχει αφησει τον ΚΟΝΤΟΝΗ
τοσο καιρο να παιρνει το μερος των αντιολλυμπιακων,ρισκαροντας
το GREXIT του ελληνικου ποδοσφαιρου,οπου και εκει ο ΟΣΦΠ κραταει
ψηλα στο ευρωπαικο ποδοσφαιρικο στερεωμα την ελλαδα.
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα red apple

To ύστερο περί των μη Γαύρων που χαίρονται για τον Γαύρο είναι ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Τους είδες, Γιώργο μου; Τρέξανε σαν παλαβοί να ανακατέψουν την Ελλάδα με τη νίκη του Θρύλου. Μιλάμε περί συμπαντιαίας πουστιάς. Επίσης, και καλά που μου το θύμησες, επειδή γέμισα τόση πούστικη παπαριά που τα ξέχασα, ο Κριστιάνο Ορτόντοξο, για τους μπαγλαμάδες που γελούσαν στο άσχετο, με τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο, εκείνη τη στιγμή.
Μούρθε...και τί μούρθε, Γιώργο... Θα τολμούσαν να συμπεριφερθούν έτσι, σε παιχνίδι του ποα; ΠΟ ΤΕ!

Και φυσικά, τρία αντιαλθλητικά μαρς και δύο τεχνικές ποινές σε βάρος των ρώσων ούτε που διανοήθηκαν για να τις σχολιάσουν.
Ήξεραν όμως, να μας μιλούν για τα 42 εκ. μπάτζετ της τσσκα, για τα υπερόπλα στον πάγκο, για την πολυτέλεια του Ιτούδη να μπαινοβγάζει παιχταράδες και να μιλούν και για τα "22 δευτερόλεπτα" που έπρεπε να δοθούν στην τσσκα, όταν η γραμματεία της έδωσε, τελικά μόλις 9'.

Μιλάμε για τεράστιους πούστηδες

Εικόνα μαουνιέρης

Όλο το καφενείο της Κούλας (στην Κέρκυρα) τους "περιποιήθηκε" κατ' επανάληψιν για την "αφ' υψηλού" αναμετάδοση του αγώνα. Υπήρξαν και στιγμές τρελού οπαδικού χιούμορ...

Εικόνα Themis

Σε όλες αυτές τις μέρες που μεσολάβησαν από το τέλος των παιχνιδιών με την μπάρτσα ως το φάιναλ φορ κανένας σκεπτόμενος Ολυμπιακός που παρακολουθεί την ομάδα και τυγχάνει να γνωρίζει ελάχιστα μπάςκετ δεν αμφέβαλε για την ανωτερότητα του θρύλου έναντι της Τσσκα σε ολα τα επίπεδα.Λαμβανοντας αυτό ως δεδομένο δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τα αρνητικά για τον θρύλο σχόλια των φερέφωνων των μ.μ.ε .Ο ανεκδιήγητος Βαγγέλης Ιωάννου μας έλεγε πως το παιχνιδι τελείωσε 4:40 πριν το τέλος και αργότερα έκανε κολωτούμπα μιλώντας για ομαδα θρύλο κ.λ.π. Λίγο αργότερα ο μάστερ εντ κομάντερ της προπονητικής μελιτζανής δήλωνε υποστηρικτής της Ρεάλ και αναλύοντας τους 30+ πόντους που έχανε σε όλο το παιχνιδι με τη Ρεάλ μας είπε πως αυτο κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο όπου έφαγε στο κεφάλι 35 πόντους...!Ο Ολυμπιακός κάνοντας μέτριο παιχνίδι κέρδισε την τσσκα γιατι απλά ειναι κλάσης καλύτερος από αυτήν !

Εικόνα red apple

Νάχεις όρεξη και χρόνο για να απαριθμείς τα όσα ακούσαμε και χθες από το δίδυμο της πουστιάς και της παπαριάς.

Εικόνα Pantelwolf

Παιδιά ξέρουμε σε ποια section κάθεται ο πυρήνας των δικών μας;

Εικόνα red apple

Προσωπικά δεν γνωρίζω, αδελφέ σύγγαυρε! Γιατί δεν επικοινωνείς με την ΚΑΕ, να σου πουν;