ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ΄ΧΩ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ! ΣΑΒΒΑ, ΘΗΤΑ, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ!



Ανέκαθεν λάτρευα την καθαρότητα, τη σαφήνεια, τη βεβαιότητα, τη σιγουριά. Απαιτούσα απ΄τον εαυτό μου, να ξέρει πού πατάει. Δεν μ΄άρεσε το γκρίζο, η σκιά, η ασάφεια, το μισοτελειωμένο, η απόκρυψη, ο αβάσιμος και προσποιητός ξερολισμός, η αμφιβολία, η ΄΄βολική αδιαφορία΄΄, το προσπέρασμα, ο δεβαριεστισμός, το ερωτηματικό. Ήθελα πράματα σταράτα, κατανοητά κι έτσι μ΄άρεσε και μ΄αρέσει να βαδίζω. Και σε θέματα λογικής, ΄΄ψυχρά΄΄ ας τα πούμε, και σε θέματα καρδιάς, αισθημάτων. ΄΄Ζεστά΄΄. Ήθελα να ξέρω τί, πού, πώς, πότε και γιατί. Εδώ λοιπόν μιλάω για το πάθος μου, το πάθος μας, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, και τα συμβαίνοντα στις μέρες μας με ΟΥΕΦΑ, Αλαφούζο, CAS, Αγγελίδη, αθλητικογράφο Αντώνη Καστρινάκη και εφημερίδα Sun απ΄τη μια, ΚΑΙ Διαιτητικό δικαστήριο, ΕΠΟ, Κοντονή, Ινφαντίνο, ΟΥΕΦΑ απ΄την άλλη.

Πιο ειδικά, θα παρακαλούσα τ΄αδέλφια μου, τον Σάββα τον Γκριντλόκη, που΄ναι σ΄αυτά πολύ πιο ΄΄μπασμένος΄΄  από΄μένα, τον φίλτατο Θήτα ως νομικό, και ΟΠΟΙΟΝ άλλο μπορεί να βοηθήσει ( π.χ. Ερυθροφύλακα, Θρυλόσπυρο, Κόκκινο New Yorker ή οποιονδήποτε φίλο με γνώσεις, πληροφόρηση και υπεύθυνη συνεπώς άποψη για τα δύο αντικείμενα στα οποία αναφέρομαι ), να μου ( μας ) ξεκαθαρίσουν κατά το δυνατόν ορισμένα ΒΑΣΙΚΑ  των παραπάνω υποθέσεων. Και τούτο γιατί, αν και ξόδεψα ΩΡΕΣ προκειμένου να ενημερωθώ πάνω σ΄αυτές καταπώς απαιτούσα, από ελληνικές αλλά και ξένες πηγές ( καμιά δεκαριά τον αριθμό ), δεν έχω ΑΚΟΜΗ ξεκαθαρίσει μέσα μου αρκετά σημεία τους, τουλάχιστον τόσο ώστε να αισθάνομαι ικανοποιημένος ότι τα κατέχω τα ζητήματα. Έχω blind spots, που λέμε κι εμείς στη...  Βαρβάσαινα. ΤΟ ΄΄Σ-CAS-TE ΤΩΡΑ΄΄ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΣ Ή ΤΟ ΦΑΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΟΝΤΟΝΗ Κ.Α., ΔΕΝ ΜΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΖΗΤΑΩ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ Δ-Ι-Ε-Θ-Ν-Η  ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ... Έτσι, πριν πεταχτώ να επανεξετάσω το...ΙQ μου, είπα να κάνω μια τελευταία...προσπάθεια. Τα ελληνικά ΜΜΕ, καλύπτουν τα δυο συζητούμενα με τη συνήθη βιασύνη, επιδερμικότητα, πλαδαρότητα, ημιασχετοσύνη, κουτοπονηριά και - διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; - ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ τους. Προ πάντων όμως, είτε με φανερό ή κακοκρυπτόμενο οπαδισμό είτε με μια ΄΄εξισορροπητική΄΄ διάθεση, που δεν μου γουστάρει καθόλου. Πεεες ρε πούστη τα πράματα ΜΕ Τ΄ΟΝΟΜΑ τους! Μην τα ΄΄κόβεις΄΄, μην τα ξεπετάς, μην τ΄αφήνεις μεσοβέζικα, σαν τη διακεκομμένη συνουσία να πούμε... Άααι πηδήξου, στο φινάλε!

Γιαυτό...καλοί μου Συρρατμίτες, κάντε μου ( μας ) τη χάρη κι ενημερώστε με, λεβέντικα, ψύχραιμα και κυρίως ΣΩΣΤΑ - όπως, κατ΄εμέ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μπορείτε - για τα ΚΥΡΙΑ ΝΤΕΣΟΥ, μου αρκούν, των δυο υποθέσεων. Ζήταγε αυτό, γιαυτόν και γιαυτόν τον λόγο. Έλαβε ως απάντηση αυτό, επίσης γιαυτόν και γιαυτόν τον λόγο. Αντέδρασε έτσι γιαυτό, μαζί του πήγε κι ο ΄΄έτσι΄΄ γιαυτό, κ.ο.κ. Δυστυχώς, στο πρωτότυπο άρθρο της Sun για παράδειγμα, δεν μπήκα, επειδή ήθελε συνδρομή κι έτσι στερήθηκα μιας πηγής, βασικής, πληροφόρησής μου, μιας και δεν μου αρκούν οι μαλακομεταφράσεις - εν πολλοίς - των εγχώριων ΑΡΔ, για τους οποίους, ομολογώ, ότι δεν τρέφω καμιά μα καμιά εκτίμηση. Απεναντίας, γραμμένους όλους τους έχω, έστω και αδικώντας κάποιον ή κάποιους (λίγους ). Δώστε μου και καναν νομικό ορισμό, λ.χ τί είναι Διαιτητικό Δικαστήριο, τί εκδικάζει και μερικά συμπαρομαρτούντα... Ζητάω πολλά; ΖΗΤΑΩ ΦΩΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ!

Ποιός είμαι, ρε; Ο...Βολφγκαν-γκάκος ο Γκαίτε είμαι;

Υ. Γ. 1   Έτσιιι, για να τιθέμεθα και ενώπιον των...ευθυνών μας!

Υ. Γ. 2   Αυτός ο Βάζελος... Τί ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ πάλι Θεέ μου;  Ή...όχι;

Σχόλια

Εικόνα Brainstorm

Αγαπητε thita ησουν εκπληκτικος και εσυ και ο κος Αποστολος στα αρθρα σας.

Εαν γνωριζεις, μοναχα μια απορια μου εμεινε απ τα γραπτα σου σημερα

στο σημερινο (ιδιο) αρθρο του ο Γαβαθιωτης κλεινει με την αναφορα οτι πλεον ο παο εφ οσον αποδειχτηκε οτι οι καταγγελιες τους (καθως και οι προσβολες εναντιον των αρχικων αποφασεων της ουεφα) ηταν πληρως αβασιμες και ας το πουμε απλα σκοπιμες για να προκαλεσουν ζημια σε αλλη ομαδα καθως και στο κυρος του Τσαμπιονς Λιγκ, βρισκεται η θα βρεθει συντομα κατηγορουμενος για δυσφημηση της διοργανωσης και ενδεχεται να τιμωρηθει (εστω και με απλο προστιμο αν οχι με βαρυτερη ποινη)

Γνωριζεις αν εχει συμβει κατι τετοιο, η αν προκειται να συμβει?

αυτο θα ηταν ενα πραγματικο κερασακι στην τουρτα.

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι πολύ πρωϊ... Ετοιμάζομαι. Πίνω το καφεδάκι μου και μόλις σε διάβασα. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Αρμόδιος φυσικά να σου απαντήσει είναι ο φίλος μας, ο Θήτα. Ώσπου να σε δει, θα επιχειρήσω με το...θράσος αν θέλεις του αδαούς περί τα νομικά και με μόνη βοηθό τη...μύτη μου, να κάνω μια μαντεψιά. Δεν νομίζω ότι είτε Ολυμπιακός είτε η ΟΥΕΦΑ θα τεντώσουν το σχοινί... Να δούμε και το σκεπτικό της απόφασης. Πιστεύω όμως ότι το πράγμα θα μείνει εδώ, χωρίς να΄μαι και απόλυτος. Έχουμε εξάλλου....μέλλον με δαύτους. ΟΛΟΥΣ. Τα υπόλοιπα, εκεί που - πρωτίστως - πρέπει: ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Εικόνα Brainstorm

Αγαπητε thita ησουν εκπληκτικος και εσυ και ο κος Αποστολος στα αρθρα σας.

Εαν γνωριζεις, μοναχα μια απορια μου εμεινε απ τα γραπτα σου σημερα

στο σημερινο (ιδιο) αρθρο του ο Γαβαθιωτης κλεινει με την αναφορα οτι πλεον ο παο εφ οσον αποδειχτηκε οτι οι καταγγελιες τους (καθως και οι προσβολες εναντιον των αρχικων αποφασεων της ουεφα) ηταν πληρως αβασιμες και ας το πουμε απλα σκοπιμες για να προκαλεσουν ζημια σε αλλη ομαδα καθως και στο κυρος του Τσαμπιονς Λιγκ, βρισκεται η θα βρεθει συντομα κατηγορουμενος για δυσφημηση της διοργανωσης και ενδεχεται να τιμωρηθει (εστω και με απλο προστιμο αν οχι με βαρυτερη ποινη)

Γνωριζεις αν εχει συμβει κατι τετοιο, η αν προκειται να συμβει?

αυτο θα ηταν ενα πραγματικο κερασακι στην τουρτα.

Εικόνα thita

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς όλα τα αδέρφια, βεβαίως και στον ….. σκεπτόμενο (brainstorm) σύντροφο (έκλεψα τα «χούγια» του απόστολου και απευθύνομαι, έστω και με λιγότερη έμπνευση, στα αλάνια του RATM ανάλογα με το nickname τους). Επί του ερωτήματος:

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ:

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στην επιτροπή της UEFA που συζητήθηκε η «καταγγελία» της πανάθας κατά της αρχικής («πρωτόδικης») απόφασης περί κανονικής συμμετοχής του Θρύλου στο Ch.L. (αυτή ήταν η «έφεση» της πανάθας που λέμε στο κυρίως σχόλιο, δηλαδή μια διαδικαστική κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την επανεξέταση του θιγόμενου θέματος στην ουσία του) είχε προχωρήσει ΚΑΙ ο Θρύλος σε καταγγελία της συμπεριφοράς της πανάθας και της δυσμενούς επίπτωσης που αυτή είχε στον θεσμό και κύρος του Ch.L. (πρώτος συλλογικός αθλητικός θεσμός παγκοσμίως), δηλαδή σαν να λέμε για δυσφήμιση όχι του Θρύλου, αλλά του προϊόντος (Ch.L.). Υπάρχει σχετικός κανονισμός UEFA που επιβάλει αποχή από οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απομείωση των διοργανώσεων, κλπ..

Ως συνήθως, οι κανονισμοί της UEFA είναι αρκετά ασαφείς και έχουν σκοπούμενα γενική διατύπωση έτσι ώστε τα όργανα της UEFA να έχουν ευρεία διακριτική ευχέρεια στην αξιολόγηση ΕΙΔΙΚΑ/ξεχωριστά κάθε μίας περίπτωσης/συμπεριφοράς, κλπ. Στην Ελλάδα, όπου βασιλεύει η καχυποψία μεταξύ άλλων ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει φυσικά το αντίθετο: κάθε κανονισμός έχει 152 προϋποθέσεις και 448 στοιχεία που πρέπει να πληρούνται για να θεωρηθεί ότι συντρέχει η ρυθμιζόμενη περίπτωση (όσο πιο βαριά μάλιστα η επαπειλούμενη τιμωρία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τόσο πιο πολλά τα στοιχεία και οι προϋποθέσεις), και εκεί πατάνε συνήθως οι ……… χασοδίκες και αποφεύγονται οι (βαριές) τιμωρίες για τις ομάδες. Στην Ευρώπη όμως είναι αλλιώς, γι’ αυτό και κάτι θρασύτατοι τύποι όπως Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Ιβάν είναι κότες και κάθονται σούζα, ενώ εδώ όχι μόνο μπαίνουν π.χ. στις επιτροπές στυλ Ε.Ε.Α. και λένε «στα αρχίδια μου», αλλά βλέπουν την άλλη μέρα τους ΑΡΔ στυλ παπαθεοδώρου κλπ., να τους αποθεώνουν επειδή «δεν μάσησαν», κλπ. Φαντάζεται κανένας τον νιάου να πάει π.χ. σε επιτροπή της UEFA και σε όποιο μέλος τον ζορίσει με ερωτήσεις ή διαφωνήσει μαζί του να του πει «παίρνεις εντολές» ή «στα αρχίδια μου»??? όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά που να στέλνεις τώρα φουσκωτούς στη Νιόν ή στη Ζυρίχη (πολλά τα έξοδα) και που να βρεις που μένει ο Ινφαντίνο (ο Σάββας δεν έχει άκρες στην SRC όπως στην ΕΥΠ) και, το χειρότερο, πως θα διαφύγουν μετά τα παιδιά (η Σιμονέτα Σομαρούγκα δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον Μπούρα).

Έτσι λοιπόν, υπάρχει τόσο το θεσμικό/κανονιστικό πλαίσιο (κανονισμοί) όσο και η αφορμή (καταγγελία Θρύλου) για να εξεταστεί το ενδεχόμενο τιμωρίας της πανάθας.

Πρακτικά:

Εικάζω ότι η καταγγελία αυτή του Θρύλου έγινε για λόγους «ισότητας» της θέσης αμφοτέρων (Θρύλου και πανάθας) και, μετά τη θετική για το Θρύλο, έκβαση της κυρίως/κρίσιμης υπόθεσης (συμμετοχή του Θρύλου στο Ch.L.), πιθανότατα δεν θα επιμείνει. Σε αυτή την κατεύθυνση οδηγήθηκα και από τις χθεσινές δηλώσεις του δικηγόρου του Θρύλου, του κ. Γιαννίκου, που μίλησε για (μη) απαξίωση του ποδοσφαίρου, κλπ.

Περαιτέρω, όπως είπε και ο απόστολος, θεωρώ ότι και η UEFA δύσκολα θα δείξει ρεβανσιστική διάθεση και θα τιμωρήσει την πανάθα. Νομίζω είναι αρκετή τιμωρία η ξεφτίλα της πανάθας εντός UEFA και η γνώμη που έχουν πλέον τόσο για το ξεφτιλισμένο αυτό κλαμπ όσο και (κυρίως) για τα στελέχη του, σε αντίθεση με μέχρι πριν κάποια (αρκετά) χρόνια που ο Μαυροκουκουλάκης ήταν προφανέστατα και κατά κοινή ομολογία από τους πιο σεβαστούς εκπροσώπους κλαμπ και ο Θρύλος ζήλευε τις συνεπεία αυτού διαιτησίες που απολάμβανε η πανάθα.

Μόνη, κατά την άποψή μου, πιθανότητα (μικρή) να κινηθεί κάποιου είδους είτε τιμωρία, είτε αυστηρή σύσταση/προειδοποίηση προς την πανάθα είναι η UEFA να είναι ΠΟΛΥ εκνευρισμένη από την εν γένει συμπεριφορά της πανάθας και της εμμονής της σε ένα θέμα που κατ’ ουσίαν δεν συνέτρεχε, με αποτέλεσμα να γράφονται σε (έστω και προδήλως κατευθυνόμενα) δημοσιεύματα ακόμη και εκτός Ελλάδας επιτιμητικά σχόλια σε βάρος της UEFA. Ρε Γιαννάκη, σου το είπα μία (έγκριση συμμετοχής Θρύλου στο Ch.L.), σου το είπα δύο (απόρριψη «έφεσης»/καταγγελίας πανάθας), σου του είπα(ν) τρεις (απόφαση CAS), ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???

Προς αυτή την τελευταία κατεύθυνση εκτιμώ κινείται ο ΓΑΥΡΟΣ, όπου στο κάτω μέρος του σημερινού πρωτοσέλιδου αναδεικνύεται το ζήτημα της στάσης του OTETV και του κινδύνου μεγάλης μείωσης της θεαματικότητας (τα δικαιώματα του Ch.L. ανήκουν ως γνωστό από φέτος στον ΟΤΕ) εάν, ως επεδίωκε η πανάθα, δεν μετείχε ελληνική ομάδα ή εάν τέλος πάντων διαμορφωθεί στη συνείδηση των τηλεθεατών πεποίθηση περί έλλειψης ισονομίας, κλπ. (όπως δηλαδή εμμονικά προβάλλει το ενιαίο αντι-ολυμπιακό μέτωπο) και αναρωτιέται στη συνέχεια η εφημερίδα εάν τα ξέρουν αυτά οι μέτοχοι του ΟΤΕ και τι κάνουν τέλος πάντων τα στελέχη της διοίκησής του που ακόμη και μετά από όλα αυτά, συνεργάζονται με ΣΚΑΪ και Αλαφούζο, κλπ. Εάν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο λοιπόν υπάρξει (λέεεεεεεμε τώρα) «παράπονο» του -δικαιούχου των δικαιωμάτων του Ch.L. στην Ελλάδα- ΟΤΕ (απίθανο βέβαια, λόγω των σχέσεων Τσαμαζ, κλπ., με Αλαφούζο, τα έχουν πει μια χαρά και τα παιδιά εδώ στο RATM), που πλήρωσε την UEFA ένα καράβι λεφτά, και ζητηθεί η βοήθειά της για την προστασία του προϊόντος, θεωρώ ότι η UEFA θα πελεκήσει κανονικά την πανάθα και τον αλαφούζο (ΑΜΗΝ) και ας πάνε μετά εκεί να πούνε τα γελοία επιχειρήματα που ακούμε τρία χρόνια τώρα στα πειθαρχικά όργανα της superleague και της επο για να γλυτώσουν τις τιμωρίες από τη δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση που διαπράττουν με τη ΔΙΚΗ και το ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ, κλπ., ότι δηλαδή αλαφούζος/ΣΚΑΪ/πανάθα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, κλπ.

Εικόνα Brainstorm

ησουν παραπανω απο κατατοπιστικος, σ ευχαριστω ιδιαιτερα που εκατσες και τα εγραψες.

οσον αφορα το τελευταιο σκελος σου, πιθανοτατα πιστευω οτι ο ΟΤΕ TV δε θα κανει καποιου τετοιου ειδους κινηση.

Αφ ενος (σε μια πιο καθαρη ματια), κανενα καναλι στην ελλαδα με την κριση δε ψηνεται πιστευω να αποκτησει ομαδες φιλαθλων που να θεωρουν οτι το καναλι εκανε κακο στην ομαδα τους, αφ ετερου (σε μια πιο βρωμικη ματια), τα γραφεια του OTE TV αν δεν κανω λαθος συστεγαζονται με τον ΣΚΑΙ, και σιγα μην ειναι τυχαιο.

Αυτα.
σ ευχαριστω και παλι.

Εικόνα thita

να είσαι καλά αδερφέ, δεν χρειάζονται ευχαριστώ και τέτοια, προς θεού, η χαρά όλη δική μου, όποτε έχω (κυρίως) χρόνο να μιλάω με ατόφιους γαύρους εδώ

ναι, και εγώ έτσι λέω, ο οτε δεν θα κάνει τίποτα, άσε που οι σχέσεις τους με ΣΚΑΪ φαίνονται όχι απλής επαγγελματικής συνεργασίας (ο ΣΚΑΪ κάνει τις αθλητικές παραγωγές του ΟΤΕ, χαχαχα, απίστευτο, ο αλαφούζος θα κάνει την παραγωγή στους αγώνες του Θρύλου, και ο ΟΤΕ έδωσε ένα καράβι λεφτά να πάρει τόσα δικαιώματα αλλά τμήμα αθλητικών παραγωγών δεν κάνει, προτιμάει φαίνεται να πληρώνει τον αλαφούζο, λεφτά υπάρχουν είπαμε), αλλά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΤΕΝΕΣ,

παρακολουθώ το θέμα μέσω ΓΑΥΡΟΥ και μιλάει για άνοιγμα λογαριασμών μελών της διοίκησης του ΟΤΕ (τζαμάζ, κλπ.) υπονοώντας πως θα βρούνε καταβολές/μίζες από ΣΚΑΪ μεριά, κλπ., για τα λεφτά που παίρνει από ΟΤΕ για τις παραγωγές

Τα δείγματα για τις μεταδόσεις του Θρύλου στην ευρώπη δεν είναι καλά πάντως, εγώ αν ακούσω τίποτε περίεργα, θα κοιτάξω να στείλω κανένα e-mail στον ΟΤΕ, αφού πρώτα το ψάξω λίγο (έχει κάτι κανονισμούς δεοντολογίας ο ΟΤΕ, που ισχύουν και για τις θυγατρικές του, πρέπει να βρω χρόνο και κέφι να ψάξω και διαβάσω)

σε ευχαριστώ εγώ, για τα καλά λόγια

Εικόνα thita

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/olumpiakos-epikoinwnia-paixnid...

(σόρρυ που είναι από αλαφουζοsite, εκεί το βρήκα πιο εύκολα/γρήγορα)

Εικόνα ze ηλιας

Φίλε Απόστολε,ύστερα από τις διαφωτιστικές απαντήσεις που έλαβες στα ερωτήματά σου από επιφανείς συρραμίτες,θα ήθελα να σε παρακινήσω να γράψεις κάτι που σχετίζεται με το νέο ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας που ανακοινώθηκε πριν λίγο από την ΠΑΕ.
Αυτό το χαρακτηριστικό που κάνει το λαό του ΘΡΥΛΟΥ μοναδικό και ξεχωριστό από την πλέμπα των υπολοίπων είναι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και δη στα ζόρικα.Είναι αυτό που παραδέχονται και φθονούν οι αντίπαλοί μας.
Και το ζητώ από σένα,όχι τυχαία,αλλά επειδή διαθέτεις τη μαγική τριπλέτα 3Π -πείρα,πένα,πάθος-που σε κάνουν ξεχωριστό με τη σειρά σου στις αναρτήσεις στο RATM.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα γίνει. Τρία Π, ε; Βάλε κι ένα Α στο τέλος: Α-γάπη για τον Θρύλο και τους Συρρατμίτες μου...

Εικόνα Spiros Legend

Εύγε σε όλους σας!Δικαιωματικά ο φίλος thita εισπράττει την μερίδα του λέοντος για τον χρόνο και τις γνώσεις και την ολυμπιακή ψυχή που κατέθεσε.Ο...Πατριάρχης του Ratm-(Ιερ)Απόστολος της Ολυμπιακής θρησκευτικής πίστης και λατρείας έχει καταφέρει,με τις εμπνεύσεις και τις ανησυχίες του,να μας κάνει Ratm-ο-εθισμένους!Είπα να μπω για λίγα λεπτά σήμερα,λόγω πίεσης χρόνου,να ρίξω μια ματιά στην παρέα και στα γραπτά της και κοντεύω να ακυρώσω ό,τι υποχρέωση είχα,για να διαβάσω όλα αυτά τα ωραία,έστω και επι τροχάδην!!!Το θέμα είναι τα Πνεύματα να κινούνται στα ίδια μήκη συχνοτήτων,να συντονίζονται και να συμπίπτουν ως προς το εξής:Τους ΓΑΖΩΝΕΙ ο Θρύλος,ο Πειραιάς,ο Ολυμπιακός και φυσικά,ο κατά συρροήν,καθ'έξιν και κατ εξακολούθησην ΕΝΟΧΟΣ βιασμού τους,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ...Για το Υστερόγραφό σου Νο2,Απόστολε.καλό θα ήταν στα πλαίσια της ισότητας και της ισονομίας αλλά και για να αποδείξει η Δικαιοσύνη ότι έχει ίσα κριτήρια για όλους,να ασκήσει σύμφωνα με τις καταγγελίες ΜΑΣ,ποινικές διώξεις για στημένο παιχνίδι σε όλους τους εμπλεκόμενους στο Παναιτωλικός-Απατεωνιακός,κατά το Ολυμπιακός-Βέροια.Να περάσουν από εισαγγελείς και ανακριτές να εξηγήσουν ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ήρθε ΑΣΟΣ-ΗΜΙΧΡΟΝΟ,ΔΙΠΛΟ ΤΕΛΙΚΟ και να ρωτήσει ο κάθε Ανδρεάδης τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού,ΓΙΑΤΙ έδωσε...ασίστ σε αντίπαλο παίχτη και ΓΙΑΤΙ ο Κόυσας έκανε αυτό που έκανε,ενώ πέρυχι,τέτοιες μέρες ΣΤΕΡΗΣΕ με το γκολ του 2 πολύτιμους βαθμούς από τον αντίπαλο του Παναθηναικού,Ολυμπιακό.ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ο Κούσας ό,τι ήταν θέμα ΤΥΧΗΣ και ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑΣ του Πάο και ό,τι δεν είχε εσκεμμένα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΖΗΛΟ εναντίον του Ολυμπιακού και ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ κατά του βασικού ανταγωνιστή του,Πουθενα-ικού...Και μην μου πείτε τι μαλακίες γράφω τώρα,ΑΠΑΙΤΩ ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ από την Ελλ.Δικαιοσύνη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!Όλοι,λοιπόν,στην Ευελπίδων,κατηγορούμενοι για ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,να ισχύσει το ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΝΟΧΗΣ που ισχύει σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις του Ολυμπιακού,διότι στην πράξη αυτό έχει εφαρμοστεί,ας αποδείξουν ό,τι ήταν ανθρώπινα λάθη τα χτεσινά,όπως ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ από τους παίχτες της Βέροιας από τον ΕΠΙΟΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ,που παραβίασε επιπλέον και τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ,παίρνοντας αρμοδιότητες που ΔΕΝ ΕΧΕΙ,να ανακρίνει παίχτες για καθαρά αγωνιστικά ζητήματα!Την καταγγελία την κάνουμε όλοι ΕΜΕΙΣ,τους δίνουμε και τα στοιχεία μας αν θέλουνε,επώνυμα,όχι ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΠΙΟΡΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΟΡΕΑ,όπως με τον φούρνο του Κωνσταντινέα...

Εικόνα apostolos gaganis

Koίτα ρεεε... Τί νερό κατεβάζει, Αύγουστο μήνα, τούτος ο καταρράχτης... Πού το βρήκε τόσο; Έλα Θε μου... Κοντεύει να μας πνίξει... Τέτοια ορμή...

Εικόνα thita

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

αυτό,αυτό,αυτό είναι σωστό, ξεφτίλισμα κι ανάκριση στον Παναθηναϊκό

Εικόνα el trick

http://www.gavros.gr/content/manwlhs-gabathiwths/106201-nees-apokalypsei...
ΤΡΟΜΕΡΟ το άρθρο του Γαβαθιώτη.
Η υπόθεση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ορισμός της λαικής φράσης ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ
Υ.Γ. Ο Τουίτης για ΠΑΝΤΑ στον ποα
Υ.Γ. 2 (που ξέχασε αυτή τη φορά να συμπληρώσει ο φίλτατος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ) " Τους γαμάει ο Βαγγέλας"

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Γαβαθιώτης, ΄΄πυροβολεί΄΄ κατά ριπάς, ως συνήθως. Ώρα δημοσίευσης των ΄΄βολών΄΄ του στο gavros.gr., 18.40. ΄΄Καρδιά΄΄ του άρθρου του, οι επιπτώσεις της απόφασης του CAS στις εδώ διαδικασίες διερεύνησης της δράσης της ΄΄εγκληματικής οργάνωσης΄΄, με κεντρικό πρόσωπο-στόχο τον Μαρινάκη. Ο δικός μας, ο ΘΗΤΑ, σε εκτενέστατο, εμπεριστατωμένο και σε νομική γλώσσα γραμμένο πιο κάτω σχόλιό του, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΑ, αναφέρεται στο ίδιο θέμα χαρακτηρίζοντάς το και ως το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ του κειμένου του. Ώρα δημοσίευσής του, 15.21. Ασφαλώς και δεν εννοώ - με τίποτα - ότι ο Μανώλαρος ΄΄εμπνεύστηκε΄΄ από΄μας. Θα ήταν τουλάχιστον άτοπο κάτι τέτοιο εκ μέρους μου. Απλά, επειδή εκείνη την ώρα θα ετοίμαζε το δικό του άρθρο, έτυχε να συμπέσουν δύο μεγάλα πνεύματα. Τούτο βεβαίως δεν αναιρεί το γεγονός ότι εμείς, οι Ρατμίτες, αδέλφια πιστεύω με τους...Γαυρίτες, το μάθαμε νωρίτερα το...μάθημά μας. Ξέρω ότι προσκρούω τώρα στην έμφυτη σεμνότητα του ΘΗΤΑ μας, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Λεπτομέρειες θα μου πεις ενδεχομένως και θα συμφωνήσω. Σημασία έχει να διατηρείται ανυποχώρητη η χρόνια...πρωκταλγία των βάζελων, σύνδρομο για το οποίο θα ετοιμάσω την δέουσα μονογραφία in tiiime...

Εικόνα thita

Βέβαια το μεγάλο νέο από το άρθρο του Μανωλαρου είναι άλλο: ότι η παναθα δεν ξέμπλεξε,αφού ΙΣΩΣ τραβηχτεί αυτή τώρα,μετά την καταγγελία του θρύλου χεχεχε,μου σηκώθηκε (η ψυχολογία)

Εικόνα thita

Επαναλαμβάνομαι,μα noblesse oblige Κυριε Απόστολε

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

καλσπέρα, αντιγράφω άρθρο του «red sniper» : «

Ο Antony Kastrinakis (είναι το όνομα με το οποίο κάνει καριέρα ο ποντικομούρης Αντώνης Καστρινάκης στην Αγγλία) που όπως μου είπε πηγή απο το Λονδίνο είναι και γραμματέας των gay δημοσιογράφων, γράφει και πάλι για την Ελλάδα ένα θέμα με τίτλο «Platini puzzle greek fix questions». O Antony αναφέρεται όπως άλλα μέσα του αντιολυμπιακού μπλοκ σε σχέσεις. Αν δεν το ξέρετε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης κυβερνάνε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Έτσι είναι. Για να το λέει ο Καστρινάκης και να το αναπαράγει η ΠΡΑΣΙΝΟΠΟΥΣΤΙΤΣΑ και ο Θωμαΐδης, έτσι θα είναι! Ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης π.χ. αποφασίζουν στην Αγγλία αν το πρωτάθλημα θα το πάρει η Τσέλσι ή η Σίτι.

Για να σοβαρευτούμε: Ο Καστρινάκης, διαχρονικό χαρτζιλικάκι του Αλαφούζου γράφει κάτι στην Sun με μόνο σκοπό να το αναπαράγουν ο βόθρος της ΠΡΑΣΙΝΟΠΟΥΣΤΙΤΣΑΣ και ο βόθρος του Θωμαΐδη. Ένα συστηματάκι που βρωμάει είναι όλοι τους.

Και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Στο κωμικό κείμενο του Antony, αυτό που κρατάμε είναι: «ο πρόεδρος του ΠΑΟ Ιωάννης Αλαφούζος μου είπε». Πιο στημένος πεθαίνεις...

ΥΓ.: Η νέα εφημερίδα «Αθλητική Μέρα» (με το κασέ και το λογότυπο της άλλης σιχαμένης, της αθλητικής Ηχούς) έχει εκδότη τον Παναγιώτη «Τάκη» Μαυρίκο. Αυτό το σκυλολαμόγιο που για ένα κατοστάρικο μπορεί να γράψει ότι η μάνα του γαζώνεται καθημερινά στο σύνταγμα απο αράπηδες, σαν αυτούς που αρέσουν και στον Antony.

ΥΓ.2: Η προπαγάνδα του Μαυρίκου που έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ότι του επιτέθηκαν εξωγήινοι, έφτασε μέχρι και το οπαδικό κίνημα. Και αυτός και οι όμοιοι του πήραν την απάντηση απο τη Θύρα 7. Είδατε τι έγραφε το πανό έτσι; Πατάτε λάσπη, ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ... Απλά πράγματα...

ΥΓ.3:Καλά ρε ο Πλατανιάς δεν ήταν το «γαυροπαράρτημα»; Πως δώσατε δανεικό τον Ντίνα; Μπεεεεε...

ΥΓ.4:Ο Καστρινάκης είναι ο Καστρινάκης που επι Παναγόπουλου (που μετά την ΕΡΤ πήγε στον ΣΚΑΙ) έγινε ανταποκριτής της ελληνικής τηλεόρασης;»

Εικόνα apostolos gaganis

Σήμερα τον ΄΄έψαξα΄΄ αυτόν τον Καστρινάκη κανα 2ωρο περίπου στο Google, να δω τί καπνό φουμάρει τέλος πάντων ετούτος ο...αντιΑρσεναλ-ολόγος. Βρήκα ενδιαφέροντα πράγματα... Είπα να του τραβήξω μια ανάρτηση, αλλά μετά κρατήθηκα. Για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί του δίνουμε αξία. Και δεύτερον, γιατί ΑΝ είναι ν΄ασχοληθώ μαζί του, θα το κάνω στο μέλλον, ανάλογα με την - δέουσα - περίσταση... Ες αύριον λοιπόν τα ΄΄σπουδαία΄΄, καταπώς είπε κι ο ολιγάρχης άρχοντας Αρχίας, ελπίζοντας διακαώς να μην έχω την τύχη του...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

επανέρχομαι, στο ἐν λόγῳ κείμενο έχει κάνει παραπομπή και ο σύγγαυρος thita, μόλις το παρετήρησα. η διαχρονική πάντως ηγεμονία στα ΜΜΕ του ποα, μου θυμίζει την ατάκα ιταλοαμερικανού μαφιόζου σε απολογία του, ο οποίος είχε αναφέρει: «οι Εβραίοι των ΗΠΑ έχουν σχηματίσει διαχρονικά μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις από εμάς τους Ιταλούς, μόνον που εμείς δεν προνοήσαμε να εξαγοράσουμε τα ΜΜΕ, όπως έπραξαν αυτοί...»

Εικόνα thita

έτσι ακριβώς, άλλοι στη μπάλα τα λεφτά, και άλλοι στα media, που τα βαφτίζουν "αντικειμενικά" κιόλας, τι ανασφάλεια πω πω....

Εικόνα thita

Χαχαχα γεια σου απόστολε, μόνο σε «σύγχυση» δεν πιστεύω ότι είσαι, καθώς η διαύγεια και η συστηματική σκέψη είναι μεταξύ αυτών που σε χαρακτηρίζουν, κρίνοντας από το εκτενές και άρα επαρκές δείγμα γραφής σου.

Για να είμαι ειλικρινής, εκτός της υπόθεσης που επέσπευσε η πανάθα στο CAS, δεν ξέρω ποια άλλη υπόθεση που αφορά τον Θρύλο εκκρεμεί και απασχολεί τους τελευταίους δύο μήνες.

Φυσικά όχι τα του προέδρου και του κορέα, ανδρεάδη, κλπ., διότι δεν έχουμε καμία εξέλιξη το καλοκαίρι και η πορεία της υπόθεσης είναι πλέον γνωστή: το υλικό πάει στον εισαγγελέα για πρόταση (ο ανδρεάδης ΔΕΝ είναι εισαγγελέας) και κατόπιν στο δικαστικό συμβούλιο για απόφαση περί παραπομπής σε δίκη ή όχι, για κάθε έναν από τους κατηγορούμενους (τυχόν παραπεμπτική απόφαση προσβάλλεται βεβαίως). Οι ΑΡΔ που έχουν ανοιχτή γραμμή με κτίριο 16 ευελπίδων (εισαγγελία) λένε από φθινόπωρο οι όποιες εξελίξεις. Επειδή οι φωστήρες αυτοί όμως έχουν φαίνεται φωτοαλλεργία σε οτιδήποτε κόκκινο και προφανώς συμπτωματικά δουλεύουν όλοι σε ΣΚΑΪ, sdna, livesport, κλπ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εγώ υπολογίζω ότι θα καθυστερήσει παραπάνω η εξέλιξη της διαδικασίας, άσε που έρχονται εκλογές Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, άσε που έχουν αρχίσει λέει κάποιοι να κοιτάνε και λίγο προς «ψηλό-παναθηναϊκάκια» μεριά (http://www.parapolitika.gr/article/314901/sto-stohastro-o-ntogiakos), άσε που προσπαθούμε όλοι να καταπολεμήσουμε την ανεργία, οπότε αν κλείσει η υπόθεση, σταματάει η ΔΙΚΗ και απολύονται όλοι οι συντελεστές (μην σου πω μέχρι και ο ΣΚΑΪ κλείνει), οπότε αναμένουμε, οψόμεθα και εδώ θα είμαστε.

Όσον αφορά τα του CAS, είναι απλά τα πράγματα:

Η UEFA που διοργανώνει το Ch.L. είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με έδρα στην Ελβετία (https://el.wikipedia.org/wiki/UEFA) και, στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης, έχει ιδρύσει και λειτουργεί εσωτερικά όργανα (όλες οι επιτροπές της και τα συμβούλια), ειδικά για την τήρηση και εφαρμογή των κανόνων που η ίδια θέσπισε. Τέτοιο όργανο είναι και η επιτροπή που ενέκρινε τη συμμετοχή του θρύλου στο Ch.L., όπως όλων των άλλων υποψήφιων ομάδων.

Όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες στον κόσμο έχουν υπαχθεί, για τελεσίδικη επίλυση των οιωνδήποτε διαφορών, στην αρμοδιότητα του CAS. Πρόκειται περί ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ οργάνου/δικαστηρίου (για την ακρίβεια, επιδιαιτητικού οργάνου), περισσότερες λεπτομέρειες εδώ http://www.tas-cas.org/en/index.html

Διαιτησία είναι, κατά το ελληνικό δίκαιο, μία διαδικασία επίλυσης διαφορών ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ της προσφυγής στη δικαιοσύνη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, η συμφωνία των μερών μεταξύ των οποίων η διαφορά, για προσφυγή στη συγκεκριμένη διαδικασία/όργανο, αντί στη δικαιοσύνη. Περισσότερα για το τι είναι διαιτησία κατά το ελληνικό δίκαιο στα άρθρα 867-903 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, google it. Αντίστοιχα υποθέτω ισχύουν και στην Ελβετία, αλλά και στις άλλες χώρες που εδρευεουν τα μέλη της UEFA.

Έτσι λοιπόν και η UEFA έχει υπαχθεί στην αρμοδιότητα/δωσιδικία του CAS (το ίδιο και όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες που μετέχουν βεβαίως στις διοργανώσεις της UEFA ή/και σε πρωταθλήματα, υπογράφοντας τις σχετικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων) όπου προσβάλλονται από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον οι πράξεις/παραλείψεις/αποφάσεις της, όπως έκανε η πανάθα στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου προσέφυγε για ανατροπή της απόφασης της UEFA να εγκρίνει τη συμμετοχή του Θρύλου στο Ch.L., κλπ., δηλαδή για δήθεν παράβαση των κανόνων που διέπουν τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (!).

Την απόφαση του CAS βεβαίως επί του θέματος την ξέρουμε όλοι (μέχρι και το sdna υποχρεώθηκε να την γράψει, έστω και με πόνο ψυχής), μια και το πιάσαμε όμως το θέμα, ας πούμε 2-3 ακόμη πραγματάκια, που λογικά δεν τα έχει αντιληφθεί πολύς κόσμος, ελλείψει ειδικών γνώσεων και νομικής «μυρωδιάς»:

ι) Οι κυρίως διάδικοι (αντίδικοι) στη διαδικασία του CAS ήταν ο ΠΑΟ και η UEFA, κατά της απόφασης της οποίας και η προσφυγή της πανάθας (ο Θρύλος ήταν παρεμβαίνων, ως έχων έννομο συμφέρον, αφού επιδιωκόταν ο δικός του αποκλεισμός). Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα (εάν δηλαδή επρόκειτο για δίκη μεταξύ πανάθας και Θρύλου), η UEFA δεν θα εκπροσωπούταν καν… (θα ήταν μόνο Θρύλος και πανάθα) Δηλαδή η πανάθα στράφηκε κατά της UEFA, με τη γνωστή βεβαίως αχαριστία που χαρακτηρίζει όλους τους βάζελους, αφού η UEFA είναι η ευεργέτης του, αποτελούσα την κυρίαρχη πηγή εσόδων για την πανάθα εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια, χωρίς την οποία θα είχε την τύχη της αεξάρας στην ένδοξη Γ’ εθνική, ενώ τα "κακά" σήμερα στελέχη της ήταν οι άνθρωποί που, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, «υπέδειξαν» στην πανάθα κάποια λογιστικά τρικ, πριν 1-2 χρόνια, και κατέληξε τελικά να αδειοδοτηθεί το μπουρδέλο τους από την «ολυμπιακή» ΕΠΟ, ενώ λόγω των χρεών σε ποδοσφαιριστές, κλπ., η άδεια δεν είχε χορηγηθεί αρχικά και θα είχαν (μεταξύ άλλων) και απαγόρευση μεταγραφών, κλπ. Αποτέλεσμα είναι, εικάζω, οι ξεφτίλες που έρχονται φέτος στο Europa League από χωριά τύπου εστορίλ, κλπ., να εξηγούνται από έγκριτους δημοσιογράφους (όπως ο παπαθεοδώρου, κλπ.) ως αποτέλεσμα κακής/χειρουργικής διαιτησίας, συνεπεία οργής της UEFA από την προσφυγή στο CAS, κλπ., γνωστό το παραμύθι, μπορεί μάλιστα να προστεθεί πως πάλι φταίει ο μαρινάκης, διότι ο υιός του Σάββα είναι το κολλητάρι του πλατινί, κλπ.

ιι) Η προσφυγή στο CAS ήταν εξ υπαρχής καταδικασμένη βεβαίως, ανεξάρτητα από το πώς προσεγγίζει κάποιος την ουσία της υπόθεσης. Και όχι φυσικά για το τεκμήριο αθωότητας, κλπ., αλλά διότι το διαιτητικό δικαστήριο εξετάζει εάν η πληττόμενη κρίση του εναγόμενου (της UEFA εν προκειμένω) ευρίσκει ή όχι κάποιο νόμιμο έρεισμα στους ισχύοντες αθλητικούς κανονισμούς, και δεν εξετάζει ευθέως (παρά μόνο παρεμπιπτόντως) την ουσία της υπόθεσης αυτής-καθαυτής (την εξετάζει δηλαδή υπό το πρίσμα εάν έπρεπε κατά δέσμια αρμοδιότητα, ήτοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να έχει οδηγήσει σε λήψη απόφασης άλλης από αυτήν που τελικά ελήφθη). Έτσι λειτουργεί στην Ελλάδα (για να το καταλάβουν οι πολλοί) ο Άρειος Πάγος, αφού, όπως χαρακτηριστικά λέγεται ως νομική απλούστευση, στο πρωτοδικείο και στο εφετείο κρίνεται η υπόθεση, ενώ στον Άρειο Πάγο κρίνεται η απόφαση (εννοείται του εφετείου, αν είναι νομικά ορθή, κλπ.). Για τον ίδιο λόγο, αν θυμούνται οι παλαιότεροι, η προσφυγή στο CAS όσον αφορά την κρίση της ΕΠΟ υπέρ του Θρύλου για την υπόθεση Βάλνερ, ήταν επίσης καταδικασμένη εξαρχής: υπήρχε νομικό κενό στο θέμα της συμμετοχής παίκτη σε τρεις ομάδες μέσα στη χρονιά και των συνεπειών που αυτό επαγόταν, και άρα (αφού υπήρχε νομικό κενό) οποιαδήποτε και εάν ήταν η ερμηνεία που θα επέλεγε να υιοθετήσει και εφαρμόσει η ομοσπονδία (η ΕΠΟ) και τα όργανα αυτής, δεν θα συνεπαγόταν σε καμία περίπτωση παράβαση νόμου, κλπ..

ιιι) Η ανακοίνωση της πανάθας βρίθει ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων (ως συνήθως δηλαδή): οι υποθέσεις άγονται καταρχάς στο CAS εκκαθαρισμένες από τις αθλητικές ομοσπονδίες. Τούτο σημαίνει ότι, πριν την προσφυγή στο CAS, προηγήθηκε ασφαλώς προσφυγή από την πανάθα (κατά της αρχικής/πρωτόδικης απόφασης της UEFA για συμμετοχή του Θρύλου κανονικά στο Ch.L., κλπ.), ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής της UEFA, δηλαδή εξάντληση της εσωτερικής διαδικασίας προσβολής/αμφισβήτησης της όποιας απόφασης. Αυτό βεβαίως το είχαν γράψει κάποιοι ΑΡΔ. Αυτό που δεν είχαν γράψει όμως είναι ότι προφανέστατα ΚΑΙ η απόφαση του δευτεροβάθμιου αυτού οργάνου της UEFA (ας το πούμε «επιτροπή εφέσεων») ήταν αρνητική για την πανάθα, αφού μόνο έτσι είχε νόημα και ήταν και δικονομικά/διαδικαστικά παραδεκτή η προσφυγή στο CAS. Ενώ ο καημένος ο Θρύλος είχε βγάλει ανακοίνωση και έλεγε ότι ΚΑΙ η απόφαση της «επιτροπής εφέσεων» της UEFA ήταν και πάλι υπέρ του, η πανάθα υποστήριζε πως η «επιτροπή εφέσεων» δεν είχε βγάλει καν απόφαση (?!). Μα τότε εναντίον ποιας απόφασης προσέφυγε στο CAS? Της «πρωτόδικης»? Χωρίς να εξαντλήσει την εσωτερική διαδικασία «έφεσης» εντός της UEFA? Τότε η προσφυγή του στο CAS θα θεωρούταν πρόωρη. Και γιατί τότε, τέλος πάντων, η πανάθα δεν εξήντλησε τη διαδικασία προσφυγής στα εσωτερικά όργανα της UEFA? Μήπως περίσσευαν 220.000€ για το CAS? Επιμένει κιόλας η πανάθα (δείτε τη σχετική ανακοίνωση μετά τη σφαλιάρα, εεεε, την απόφαση του CAS) ότι η «επιτροπή εφέσεων» της UEFA δεν έβγαλε λέει καμία απόφαση όσον αφορά τον Θρύλο. Αν ήταν έτσι, και η UEFA ήθελε το CAS να αποφασίσει (και όχι η ίδια) επί του θέματος, δεν θα εκπροσωπούταν καν στη διαδικασία ενώπιον του CAS (έλα όμως που εκπροσωπήθηκε, και στήριξε/υπερασπίστηκε την απόφασή της να εγκρίνει κανονικά τη συμμετοχή του Θρύλου). Ίσως την Πέμπτη που θα δουν την κλήρωση του Ch.L. και θα λέει «OLYMPIACOS PIRAEUS» (όχι "ομάδα Α"), να «καταλάβουν» εκεί στην πανάθα τι έχει γίνει…… (δεν είμαι βεβαίως αφελής να πιστεύω ότι η πανάθα δεν ξέρει τι έγινε, αλλά είμαι ρεαλιστής και πιστεύω ότι η πανάθα παίζει με τους εθελοντές ελαιοχρωματιστές της λεωφόρου το μόνο παιχνίδι που μας ξεπερνάει κατά πολύ σε τίτλους: το επικοινωνιακό). Να δεχτούμε καλοπροαίρετα ότι η πανάθα εννοούσε πως η UEFA έχει την πρόθεση, εάν προκύψει ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του Θρύλου, να πράξει τα δέοντα, κλπ.? Μα αυτό σημαίνει ότι τα μέχρι τώρα («συγκλονιστικά», σύμφωνα με τον σαγόνια, τον παπαθεοδώρου, τον ασβεστά, τον κόλλλλκα, κλπ.) «στοιχεία» σε βάρος του Θρύλου που έχουν αναδειχτεί από τα έντιμα sites στυλ sdna ή και τις εκπομπές του σαγόνια είναι, πολύ απλά, μπαρμπούτσαλα, οπότε αν δεν κατασκευάσει τίποτα καβάτζες συνομιλίες η μονταζιέρα του καλεντερίδη, κλπ., ή δεν εμφανιστούν τίποτε «αυτόκλητοι» νέοι «μάρτυρες», χλωμά τα πράγματα για τους ιβανοδημητρογιαννάκηδες, βλέπω πολλή και καυτή σάρκα να έρχεται, που λέει και η τζενάρα .... (BTW, άντε κοπελάρα μου, που είναι το βιβλίο???)

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΟΛΩΝ, που δεν θα πει κανένας ΑΡΔ, είναι ότι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, με τις ενέργειές της αυτές, η πανάθα προκάλεσε ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟ ΚΡΙΣΕΙΣ (μία της «πρωτόδικης» επιτροπής της UEFA, μία της «επιτροπής εφέσεων» και μία του CAS) που θα χρησιμοποιηθούν προφανέστατα και θα αναδειχθούν από τον Θρύλο ΚΑΙ ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, στις (προδήλως πλέον κατασκευασμένες κατ' εμέ) διαδικασίες που εκκρεμούν εναντίον του βαγγέλα. Οι κρίσεις αυτές μάλιστα συνιστούν ιδιαιτέρως σοβαρά και κρίσιμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, στοιχεία δεδομένου ότι η πανάθα έθεσε (λέει το ρεπορτάζ) ΟΛΟ το αποδεικτικό υλικό της σε βάρος του βαγγέλα/Θρύλου δικογραφίας (ΚΑΙ τις ηχογραφημένες συνομιλίες, κλπ.) υπόψη της UEFA, που αποτελεί τη Διοργανώτρια Αρχή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (που καταρτίζει δηλαδή αλλά ΚΑΙ εφαρμόζει τους κανόνες), και άρα την πλέον αρμόδια και πάντως κατάλληλη όχι μόνο να κρίνει το εάν υπήρξε παράβαση των κανόνων και αρχών που διέπουν τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αλλά ακόμη και να αξιολογήσει πειθαρχικά ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ τις συμπεριφορές οιουδήποτε, βεβαίως και του βαγγέλα (υπάρχει σε ισχύ κώδικας ηθικής συμπεριφοράς). Ε, η UEFA αξιολόγησε προφανώς/κατά τεκμήριο το υλικό αυτό και αποφάσισε ότι δεν έχει γίνει τίποτε μεμπτό, και ειλικρινά διερωτώμαι πως είναι δυνατό να έρθει ένα ελληνικό δικαστήριο και να πει πως ναι, υπήρξε επηρεασμός διαιτητή ή προσπάθεια χειραγώγησης αποτελέσματος αγώνα, κλπ., όταν η πλέον αρμόδια (μέχρι του σημείου η άποψή της να δύναται να θεωρηθεί ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ και αυθεντική έκφραση γνώμης, αμάχητη φυσικά από βαρούχες και γεωργέες) Αρχή όχι μόνο πετάει στα σκουπίδια όλα αυτά τα δήθεν «στοιχεία», αλλά αναδεικνύει και τη γελοιότητα όσων «ερμηνεύουν» και αξιολογούν διαιτητικές αποφάσεις (βασικό στοιχείο της δικογραφίας οι ερωτήσεις του ανδρεάδη -ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- σε κατηγορούμενους διαιτητές γιατί δεν έδωσε το ένα φάουλ εδώ και έδειξε κίτρινη κάρτα ή ανάποδο πλάγιο εκεί, κλπ.) ως δόλιες και ως στοιχείο που τεκμηριώνει τις "κατηγορίες" για τον βαγγέλα, κλπ.

Να είσαι καλά ρε απόστολε, δεν έβγαινε μικρότερο το κείμενο, σόρρυ.

Δεν ασχολούμαι με την κλιμακούμενη βλακεία του σιορ Σταύρου (σιορ Διονύση τον έγραφα τόσο καιρό ο μαλάκας) όσον αφορά το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, κλπ., διότι δεν το θεωρώ υπόθεση που άμεσα ή έμμεσα αφορά ή/και ενδιαφέρει τον Θρύλο.

Υ.Γ. 220.000 λέει το ρεπορτάζ κόστισε στην πανάθα η ιστορία του CAS. Εγώ τους έλεγα, αν θέλανε, τα ίδια με το 1% του ποσού αυτού (πάντως το πονάω το νουμεράκι αυτό, έχω γνωστό βλέπεις σε εταιρεία του αλαφούζου, που του χρωστάνε ψιλοκαλά λεφτουδάκια). Επιχειρείται ήδη το damage control, με έγκριτά άρθρα από αγγλία μεριά http://www.gavros.gr/content/red-sniper/106091-pio-sthmenos-pethaineis ή/και επιλεκτικές αναδημοσιεύσεις από γερμανία, όπως θυμόμαστε όλοι, με μετάφραση μόνο περικοπών που αφορούν τον βαγγέλα, κλπ., προοφανώς συμπτωματικά

Εικόνα Chief Bromden

Ωραίος ρε σύγαυρε, Μπράβο!!!

Εικόνα thita

Χαου μεγάλε αρχηγε

Εικόνα el trick

Αγαπητέ σύγγαυρε ΘΗΤΑ
Αληθεύει (ως προς το ποσόν) ότι το CAS επιδίκασε να πληρώσει ο ποα και 5.000 € ως αποζημίωση για τα έξοδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;;;;

Εικόνα thita

Αδερφέ κολπατζη,έτσι λέει το ρεπορτάζ,ταλιρουμπα στον θρύλο ο Αλαφούζος.

Να τον τρολλαρει πρέπει ο Βαγγέλας και να του πει να το παίξει για λογαριασμό μας στο επόμενο ματς της Παναθας γκολ γκολ

Seriously now,από όσο έχω ακούσει εγώ,το CAS συνήθως συμψηφίζει τη δικαστική δαπάνη. Για να επιδίκασε το ποσό αυτό στον θρύλο,σημαίνει ότι θεώρησε προδήλως αβάσιμα τα όσα πρόβαλε η παναθα.

Εικόνα apostolos gaganis

Προς το τέλος εκάστης Θείας λειτουργίας, ο δεξιός χορός ψάλλει το γνωστόν ( σε πολλούς ) ΄΄Είδομεν το φωωως, τοο αληθινόν, ελάβομεεν, πνεύμα επουράαανιον κ.λ.π.΄΄... Διάβασα το κείμενό σου επανειλημμένα και προσεκτικά. Κατενόησα, επί τέλους, πλήρως ή ακριβέστερα επαρκώς, την υπόθεση CAS. Δεν ήξερα επίσης ότι ο Βάζελος είχε προσφύγει ( υποχρεωτικά ) πριν στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για την υπόθεση, όπου και ΄΄καρπαζώθηκε΄΄ εκ νέου... Το τεκμαίρεις αναδρομικά, αλλά λογικότατα και νομικώς ισχυρότατα. Και βεβαίως, αυτά που γράφεις για τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ των τριών απανωτών κρίσεων υπέρ του Θρύλου σε σχέση με τις αναμενόμενες εξελίξεις των εκκρεμουσών διαδικασιών κατά του Μαρινάκη στη χώρα μας, άκρως ενδιαφέροντα... Τώρα, όσον αφορά την υπόθεση Κοντονή-ΕΠΟ-Ινφαντίνο, ξέρεις, έγραψα ότι ΄΄ακουμπάει΄΄ ΚΑΙ Ολυμπιακό, κατά τον ( απλοϊκό ίσως; ) συλλογισμό: Κοντονής εναντίον ΄΄Φιλο-Ολυμπιακής΄΄ ΕΠΟ > εμπιστευτική επιστολή του σε Ινφαντίνο > σφαλιάρα και ξεμπρόστιασμά του από Ινφαντίνο > Δικαίωση ΕΠΟ και ενημέρωση των μελών της, άρα κόλαφος για το αντιΟλυμπιακό, αντιΓκιρτζικικό μέτωπο... Λέμε τώρα...

Κοντολογίς αδελφέ και ομού με τας διαπύρους ευχαριστίας μας, θεωρώ ότι δύναμαι νυν να αναφωνήσω, έμπλεος ευγνωμοσύνης: ΄΄Τον ευλογούντα και αγιάζοντα ( με τας ειδικάς γνώσεις του ) ημάς, Κύριε φύυυλαττεεε...΄΄.

Εικόνα thita

απόστολε, με πιάνεις τελείως αδιάβαστο στα εκκλησιαστικά, ήμαρτον, αλλά κατάλαβα ότι για ... καλό ψέλνεις, οπότε ευχαριστώ

την προσφυγή σε δευτεροβάθμια επιτροπή της uefa την εικάζω, με βάση νομική λογική, αλλά θυμάμαι κιόλας ότι πριν λίγο καιρό κάτι τέτοιο γράφανε όλα τα media

και ο μεν Θρύλος προσπαθούσε να υποβαθμίσει τη διαδικασία, ότι πρόκειται δηλαδή για μια τυπική επανεξέταση με αφορμή αίτηση της πανάθας (αυτή προφανώς επείχε τη θέση "έφεσης")... έλεγε μάλιστα ο Θρύλος ότι πρόκειται για ΤΥΠΙΚΗ εξέταση (εννοούσε πως ακολουθεί απόρριψη) διότι η πανάθα δεν είχε προσκομίσει κανένα απολύτως νέο στοιχείο, ό,τι είχε στείλει στην uefa τα είχε λέγανε ήδη δηλώσει και προσκομίσει και ο Θρύλος από μόνος του, γι' αυτό και τέτοια σταση η uefa (οι μεγάλοι οργανισμοί σιχαίνονται και αντιδρουν άσχημα στον αιφνιδιασμό λέει η εμπειρία μου, οπότε εάν είσαι από την αρχή ειλικρινής και συνεπής, δεν τυγχάνεις κακής μεταχείρισης/αντίδρασης)

η δε πανάθα το αντίθετο, αναδείκνυε τη διαδικασία, λέγοντας ότι τίποτε δεν έχει κριθεί για τη συμμετοχή του Θρύλου στο Ch.L., και ο αλαφούζος έλεγε σε μια συνέντευξη έρχονται εκπλήξεις κλπ., υπονοώντας κακό αποτέλεσμα για τον Θρύλο.

Για τον Κοντονή, πιστεύω πραγματικά ό,τι και ο Μανώλαρος, που βρίσκει σύμφωνα νομίζω και τα παιδιά εδώ: ο άνθρωπος πασχίζει για δημοσιότητα, και αφού τα περισσότερα media ελέγχονται από το αντι-ολυμπιακό μέτωπο, θεωρεί (δικαίως) πως συντασσόμενος με τη γραμμή τους, θα τύχει εκτενέστερης προβολής. Άσε δε που διακατέχεται από ένα σύνδρομο αριστερής πάλης με την όποια εξουσία, που στο ποδόσφαιρο είναι αδιαμφισβήτητα ο Θρύλος, αφού εδώ και 15 χρόνια ενισχύεται συνεχώς, επενδύει και μαθαίνει από τα λάθη του, χωρίς να έχει ανάγκη ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ κανένα δεκανίκι, και ας λένε ό,τι θέλουν οι παπαθεοδώρου του κόσμου... η εμμονή του όμως αυτή δεν θα του βγει σε καλό, τόσο διότι αγγίζει πλεόν την ιδεοληψία, όσο και διότι ο λαος του Θρύλου δεν ξεχνά... υπό αυτό το πρίσμα, ναι, κάθε σφαλιάρα στον σιορ σταύρο μπορεί να είναι αφορμή για ολυμπιακά χαμόγελα, ενώ απορώ πως είναι δυνατό από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην του έχουν τουλάχιστον επισημάνει εμφατικά πως με αυτά που κάνει ρίχνει νερό στον μύλο του αλαφούζου (νούμερο 1 προπαγανδιστής κατά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα) και του νιάου (νούμερο 1 διαπλεκόμενος της προηγούμενης πολιτικής κατάστασης, σαν να λέμε ο ... μπόμπολας της εποχής), το έχω πει επανειλημμένως σε κάτι γνωστούς μου από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

κατατοπιστικότατος! να προσθέσω ότι τα αποσπάσματα δικογραφιών, που κατέθεσε στο φάκελό του το νομικό επιτελείο του ποα, τα κατείχε παρανόμως (αποτελούν διαρροή και δεν ξέρω ποίοι άλλοι εμπλεκόμενοι πρέπει να τιμωρηθούν και εάν θα γίνει ποτέ αυτό, διότι το θέμα αγγίζει ...ΚΥΠ)! το θέμα όμως είναι το εξής, ο κ. Γιαννίκος θα προβεί σε μήνυση ἐπί συκοφαντικῇ δυσφημήσει, ώστε να μη μπορεί ο καθείς ανώδυνα να διαβάλει;

Εικόνα thita

έτσι ακριβώς, παράνομη η εξαγωγή εγγράφων από τη δικογραφία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της (μυστικής κατά νόμο) ανάκρισης

και να μην τους εγκαλέσει ο ολυμπιακός και ο γιαννίκος, κανονικά πρέπει αυτεπαγγέλτως να επέμβει εισαγγελέας, είναι κυριολεκτικά αδιανόητο πως δεν έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο (τι αδιανόητο δηλαδή, όσο είναι ντογιάκος απάνω έτσι θα πηγαίνει ο σαγόνιας, ατιμώρητος, όλα στο όνομα της δημοσιογραφίας και του ενδιαφέροντος του κοινού, κλπ.)

το ... θέμα αγγίζει όχι ΚΥΠ, αλλά ΣΚΑΪ, τα έχει πει όλα ο σάββας, Ιωάννα Μάνδρου, κλπ.

Εικόνα REDNYC

K-O-L-A-F-O-S AUTA POY GRAFEIS! XAIROMAI NA SE DIAVAZW RE FILE! SWSTOS MEXRI KERAIAS!

Εικόνα thita

ταπεινώς ευχαριστών, ντρέπομαι λίγο με τα καλά λόγια, να είσαι καλά αδερφέ, σου εύχομαι να κερδίσεις το Powerball μετά από 17 τζακπότ και να παίρνεις ιδιωτικό τζετ και να έρχεσαι καραϊσκάκη κάθε εβδομάδα χεχεχε

Εικόνα REDNYC

XAXAXA, WRAIA EUXH!!! :-)

Εικόνα thita

Εεεεε αν σου κάτσει όμως (μπορεί,που ξέρεις,αφού εκεί δεν υπάρχει νιαου να στήνει 15 τζάκποτς) θα δώσεις καλό ρεγαλο σωστά?

Εικόνα REDNYC

ENNOEITAI!

Εικόνα Αλέξανδρος

Πολλές απορίες κύριε Απόστολε. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι πλέον αποκτάμε την δύναμη να ελέγχουμε το CAS (γιατί σίγουρα θα βγει ξανά στην επιφάνεια η ιστορία Βάλτερ με το CAS) και επειδή δικαιωθήκαμε δεύτερη φορά από το εν λόγω δικαστήριο είναι φως φανάρι ότι το ελέγχουμε και αυτό... Α σύμφωνα με τον ΑΡΔ της Sun έχουμε σχέσεις με την ΟΥΕΦΑ. Οπότε αν πάρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο θα ξέρουμε ότι μας τον έκανε δώρο ο Μισέλ. Δηλαδή ετοιμάζουν χτυπήματα μπας και γίνει κανένα σκηνικό που θα τους μαυρίσει την καρδιά. Ίσως το σχόλιο μου να μην καλύπτει τις απορίες σας, αλλά πιστεύω ότι στο κομμάτι Πλατινί συμφωνείτε!

Εικόνα apostolos gaganis

Σιγάαα - σιγάαα φωτίζονται τα σημεία που θέλω, παιδί μου Αλέξανδρεεε... Κάτι απο΄δωωω, κάτι από΄κείειει, έφεξε λίγο κι ο Νεφεληγερέτης από δίπλα... Κι εδώ, κι εδώ, όχι μόνο στα φουμπούουου... Κι εμείς ψυχούλα έχουμεεε....

Εικόνα Αλέξανδρος

Υπομονή θα δείτε αυτά που θέλετε. Και όχι φουμπού και ξέρω εγώ τι κύριε Απόστολε... Τα γραπτά του RATM μένουν....

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΜΗΗΗΝ (= γένοιτο ), τέκνον μου... Από το στόμα σου και στου Θεού το (έσω ) αυτί...

Υ.Γ. Από όπου, ως γνωστόν, ξεκινάει το ακουστικό νεύρο και δη εκείνο που μας ενδιαφέρει: το κοχλιακόοο...

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙΑΙΑΙ...