Ο ΣΑΜΠΡ-ΕΛ-ΑΚΟΣ ΧΑΝΕΙ ΑΕΡΑ!



Eίναι παράδοση στην Ελλάδα και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, κάθε που έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να βγαίνουν οι προύχοντες και να ξετυλίγουν το μακρύ τους και το κοντό τους, εν είδη ευχών, παραινέσεων ή αναδρομών προς το πόπολο. Στη χώρα μας ιδίως, στους προύχοντες λογίζονται, εδώ και μερικές δεκαετίες, οι "δημοσιογράφοι". Μιλάμε για μεγάλη αρρώστεια. Στην πραγματικότητα όλοι οι συμπλεγματικοί που έτρεξαν κοπαδιδόν για να πιάσουν κανά στασίδι στα ράδια και στις τηλεοράσεις χάνουν... αέρα από τη σαμπρέλα τους! Ξαναμιλάμε για επάρατο νόσο.
 
Η ΤΡΥΠΙΑ ΣΑΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ
 
Ο Βασίλης Σαμπρελάκος, το σκεπτόμενο καϊνάρι της ελληνικής δημοσιογραφίας δεν θα μπορούσε να λείψει από τη χειμερινή σύναξη των ποδοσφαιροφυλάκων των ελληνικών μίντια, εν όψει των γιορτών. Αποφάσισε να θέσει το δάκτυλό του επί των τρύπων των Νείλων. Όχι, δεν είναι ευφυολόγημα, ούτε νεολογισμός. Θεωρεί οτι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι τρύπιο και πως δεν το ξεπλένει ούτε ο Νείλος. Αυτό εννοώ! Έτσι, στέκεται ευλαβικά ομπρός στον "ιστορικό ξεπεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου" και κλίνει το γόνυ απο αγωνία ομπρός στην πιθανότητα να μη ξαναδούμε στον αιώνα τον άπαντα "καθαρό ποδόσφαιρο" εν Psorokostena τη πόλει!
 
Με υπερσουπερτιτανοβαρυσημαντοτεράστιο άρθρο του στην ηρωϊκή γκαζέτα -μετερίζι κάθε πικραμένου που χάνει αέρα- στηλιτεύει την "απάθεια" των νεοελλήνων, ξαναμανά, ομπρός στην καταβαράθρωση του ποδόσφαιρου και ως πατερούλης του ποδοσφαιρκού έθνους που αισθάνεται, προσεγγίζει δημιουργικά την έννοια "ξεπεσμός", ενώ ανακαλύπτει, ως άλλος Αμέριγκο Βεσπούτσι, τη ρίζα του κακού!
 
Επιστολή προς το Έθνος (με... μετάφραση):

1) "Θα έπρεπε όλοι να συμφωνούμε στα αυτονόητα. Θα έπρεπε να μας ενοχλεί όλους το ίδιο το να βλέπουμε πέναλτι – φαντάσματα και διαιτητές που ευνοούν και χειρουργούν ή σκοτώνουν ομάδες". (μτφ. γαμιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς)
 
2) "Μετά από τόσα χρόνια θα 'πρεπε να 'χουμε όλοι συνεννοηθεί μεταξύ μας και να μην χρειάζεται η ελάχιστη εξήγηση/ανάλυση του φαινομένου “ελληνική διαιτησία”. Και θα 'πρεπε όλους, ανεξαιρέτως, να μας ενοχλεί. Να μας δυσαρεστεί, να μας πονάει, να μας εξοργίζει". (μτφ. γαμιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς)
 
3) "Περισσότερο από όλους θα 'πρεπε να νοιαζόμαστε και να σκάμε όσοι ζούμε, άμεσα ή έμμεσα, από τον επαγγελματικό αθλητικό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Θα 'πρεπε να μας καίει. Θα 'πρεπε όχι απλώς να έχουμε ενώσει τη φωνή μας για να ζητήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας, αλλά να το έχουμε απαιτήσει αυτό με τη στάση μας. Κι εμείς, των media, που έχουμε το προνόμιο της μεγαλύτερης έντασης στην φωνή μας συγκριτικά με τον μέσο ποδοσφαιρόφιλο, θα 'πρεπε να έχουμε, όλοι μαζί, ξελαρυγγιαστεί". (μτφ. γαμιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς)
 
4) "Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2015 όμως δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω. Οπως ακριβώς συμβαίνει με όλα στην Ελλάδα, το 2015 έχουμε φτάσει να ζούμε σε φάση απάθειας. Δεν υπάρχει είδηση που να προκαλεί σοκ. Ούτε ο θάνατος. Αποχαυνωμένοι, αδύναμοι, κουρασμένοι, καμένοι προσπερνάμε τα πάντα, αποφεύγουμε να παρακολουθούμε την ελληνική επικαιρότητα, έχουμε κάψει κάθε ηθική αντίσταση και νοιαζόμαστε μόνο για την επιβίωση. Κι αυτή η πλήρης χαλάρωση των αντιστάσεων έχει θρέψει αυτό, το πιο σάπιο σύστημα που έχει εμφανιστεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει πλέον πλήρως αποθρασυνθεί. Αυτά που σήμερα συμβαίνουν, στην ένταση που συμβαίνουν, με το θράσος που συμβαίνουν, με τον τρόπο που συμβαίνουν δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στην διαιτησία στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου". (μτφ. ο Ολυμπιακός είναι ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου)
 
5) "Δεν είναι ο Μάνταλος, ο Μήτσιος, ο κάθε Μάνταλος και ο κάθε Μήτσιος που μπαίνουν με τα μαύρα στο τερέν το πρόβλημα του ποδοσφαίρου, δεν είναι αυτοί το πρόβλημα της διαιτησίας. Το πρόβλημα είναι ο μηχανισμός που δημιουργεί και εκπαιδεύει όργανα. Το πρόβλημα είναι η διοίκηση της ΚΕΔ, δηλαδή η διοίκηση της ΕΠΟ. Παράγοντες άφαντοι, που δεν κάνουν το ελάχιστο του χρέους τους να λειτουργούν με διαφάνεια, να εξηγούν και να τεκμηριώνουν με δημόσιο λόγο τις επιλογές των προσώπων, να εξηγούν και να αναλύουν τον τρόπο και τις διαδικασίες επιλογής των διαιτητών, ελέγχου των διαιτητών, τιμωρίας των διαιτητών. Παράγοντες που θα έπρεπε να πείθουν με λόγια και πράξεις πλήρως διαφανείς ότι προσπαθούν να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο". (μτφ. γαμιέται ο Θρύλος και ο Μαρινάκης)
 
6) "Ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν είχε άγνοια η κοινή γνώμη για το ποιος είναι αυτός που επιλέγει τους διαιτητές. Ποτέ η διοίκηση της ΚΕΔ δεν κάλυπτε την δραστηριότητά της με τη σημερινή μυστικότητα λες και πρόκειται για μυστική υπηρεσία. Ποτέ οι αρχιδιαιτητές δεν ήταν τόσο ανεπαρκείς σε βιογραφικό. Ποτέ στην ιστορία η ΚΕΔ δεν είχε τόσες και τόσο συχνές αλλαγές στη σύνθεσή της σαν αυτές που έχουν συμβεί στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 20 μηνών. Ποτέ η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έδειχνε τέτοια, τόσο μεγάλη ανοχή στα λάθη της ΚΕΔ και των διαιτητών. Ακόμη και για το ξεκάρφωμα, για τα μάτια του κόσμου, κάποτε αντιδρούσε, έστω σπασμωδικά. Σήμερα μένει με σφραγισμένα τα χείλη και συμπεριφέρεται σαν μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζεται μόνο για την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων της, αδιαφορώντας πλήρως για το δημόσιο συμφέρον του ποδοσφαίρου". (μτφ. γύρνα ξανά Τριβέλα να δούμε άσπρη μέρα)
 
7) "Το έχω σημειώσει ξανά, εδώ και δεκαετίες το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να ζει στην εποχή των υψηλά αμειβομένων επαγγελματιών διαιτητών που διοικούνται από υψηλότερα αμειβόμενο διευθυντή διαιτησίας, με ανοιχτά κινητά και ανοιχτούς τραπεζικούς λογαριασμούς και “πόθεν έσχες”. Η διαιτησία θα έπρεπε να είναι ήδη στα χέρια μιας Ανεξάρτητης Αρχής, σαν αυτή που πρότεινε να συσταθεί το 2011 ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος στον τότε γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή για την διερεύνηση των “στημένων”". (μτφ. Πατέρα έφυγες νωρίς)
 
8) "Ενας επαγγελματίας “αρχιδιαιτητής”, με υπογεγραμμένο συμβόλαιο ανάθεσης έργου το οποίο να μην τον κουνάει (παρά μόνο σε περίπτωση καταβολής μιας πολύ υψηλής ρήτρας) για τουλάχιστον μια αγωνιστική σεζόν, και μια ομάδα επαγγελματιών διαιτητών της επιλογής του, η οποία θα έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή ανοιχτά τα whereabouts, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα λοιπά φορολογικά στοιχεία και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, όλα στη διάθεση μιας Ανεξάρτητης Αρχής που θα τους παρακολουθεί και θα βεβαιώνει την ακεραιότητά τους, πιστοποιώντας και την διαφάνεια στις διαδικασίες λειτουργίας της διαιτησίας. Αυτή θα ήταν λύση. Διότι αυτό το καθεστώς θα κέρδιζε σε διάστημα λίγων ημερών και την έξωθεν καλή μαρτυρία και την υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Ποιος όμως να το στηρίξει αυτό το καθεστώς; Ποιος να νοιαστεί για αυτό"; (μτφ. ο Δέλτα Μι, ο Άλφα Σι και ο Γιώτα Άλφα)
 
9) "Σε ποιου υποψήφιου, για την προεδρία της ΕΠΟ τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα υπάρχει εντός των προεκλογικών δεσμεύσεών του ένα σχέδιο σαν το παραπάνω; Στο προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου του σημερινού καθεστώτος ή στο πρόγραμμα του υποψηφίου του “αντίπαλου” μπλοκ"; (μτφ. τ' ονομά του αρχίζει απο Μι και τελειώνει σε -δης)
 
10) "Δεν θα αλλάξει ποτέ η ΕΠΟ, δηλαδή το εθνικό ποδόσφαιρο, αν προηγουμένως δεν αλλάξει η κοινωνία του ποδοσφαίρου. Κι αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει όσο δεν αλλάζει η ελληνική κοινωνία. Σήμερα έχουμε και παρακολουθούμε το ποδόσφαιρο που ανεχόμαστε. Το ποδόσφαιρο της εποχής του μεγαλύτερου ξεπεσμού στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Κι επειδή αυτή η εποχή συμπίπτει με την εποχή του μεγαλύτερου ηθικού ξεπεσμού της παγκόσμιας διοίκησης του ποδοσφαίρου, όπως αποδεικνύει το σε εξέλιξη σκάνδαλο στη FIFA, δεν έχουμε απολύτως καμία τύχη να δούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να καθαρίζει". (μτφ. την κάτσαμε τη βάρκα)

ΠΟΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ...ΕΝΑ

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!
 
Σαμπρελάκο, καλή χρονιά νάχουμε, βρε συ!

 
Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Πιστεύω ότι ορισμένοι ρουφιανοδημοσιογράφοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως και θεωρούν ότι ο Φορτουνης δεδομένα έκανε θέατρο στο 2ο πέναλτι. Από εκεί και πέρα κριτικάρουν ανοιχτά τον χαρακτήρα του παιδιού και του κολλανε ταμπέλες. Αν ήμουν ο Φορτούνης θα είχα βγει επιθετικά σε όλα αυτά τα ανθρωπάκια που πανε να μας βγάλουν τυφλούς.

Εικόνα Red Dragon

Και αυτα τα βδελυγματα Αδαμ σε αυτη την χωρα φερουν απο καποιους τον χαρακτηρισμο ¨αντικειμενικος¨.
Τι σχεση βεβαια εχουν με καποιον που καταγραφει την πραγματικοτητα οπως ακριβως ειναι παραθετοντας βεβαιως επιχειρηματα και που δεν παραποιουν τα γεγονοντα κατα του πως τους συμφερει με τετοιου ειδους παρασιτα κανεις δεν γνωριζει.
Και αυτον τον τυπο που γραφει με την πενα του λαθρεμπορα και σε ιστοσελιδες που εργαζεται υπαρχουν διαφημισεις εκπομπων καταδικασμενων αρδοσκουπιδιων του εχουν προσαψει τον μανδυα του ¨αντικειμενικαρα¨ που ασχολειται απο το καλοκαιρι και επειτα (συμπτωματικα παντα) με τα της ΕΠΟ και απο κατω να βελαζουν τα γνωστα αμνοεριφια.
Μερικοι απο αυτους ειναι χειροτερα μιασματα και απο αυτους που συντασσουν την γνωστη αρδοστρατια.

Εικόνα red apple

έλα μου ντε! αυτό λέω κι εγώ...Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Εικόνα Loukas

Δε μπορουμε να το αποδειξουμε αλλα ειναι σιγουρο οτι πλεον πεφτει παραδακι σε πολλα σαιτ κ εφημεριδες κ δε μιλαω για αυτα που ανηκουν στους "εξυγιαντες". Δεν ειναι τυχαιο οτι στο σαιτ που ειναι διευθυντης ο κ. Σαμπρελακος πριν λιγο καιρο ειχαν διαφημιση της Δικης κ του Kick-off. Επειδη δεν εχει ανεβει ακομα αρθρο για το μπασκετ, αν κ ειναι σιγουρο οτι ο Ντραζα ή καποιος αλλος θα γραψει καποια στιγμη, δραττω την ευκαιρια να το γραψω εδω...απο χθες τελικα εχουμε παραγκα κ στο μπασκετ! Τωρα θυμηθηκαν να γραψουν ολοι οι αντικειμενικοι τα κακα του μπασκετ (στον φαρο του Κοντονη μη ξεχνιομαστε), ολως τυχαιως τωρα που κερδισε ο ολυμπιακος με ενα φαουλ στο γλυνιαδακη που δε δοθηκε στο τελος (non call ηταν βαζελακια!). Παρεπιπτοντως για οσους εχουν δει το ματς μονο να ευνοηθει ο ολυμπιακος δεν ηθελε χθες ο Γκοντας! Τα κακα του μπασκετ λοιπον για τους λεγομενους αντικειμενικους ειναι ενα φαουλ που δε δοθηκε κ οχι τα "κερδη" του βαζελου, δεν ειναι ο δευτερος τελικος περσι, δεν ειναι ο τριτος τελικος του 2010, δεν ειναι οτι ο τρακης απειλει κ βριζει τον σπανουλη και αλλα τοσα που εχουμε φαει στο πετσι μας κ μας ανεβαζουν το αιμα στο κεφαλι.Σε αυτες τις περιπτωσεις ξεχασαν να γραψουν οι "αντικειμενικοι".Sorry red apple που πηγα αλλου την συζητηση!

Εικόνα red apple

Λούκας, για διάβασε και το άλλο άρθρο που ανέβασα, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, να δεις που αναφέρομαι στο μπάσκετ και στην παράγκα...

Εικόνα Loukas

Δεν το ειδα sorry ... Περιμενουμε αρθρο ντραζα για περισσοτερη αναλυση!

Εικόνα red apple

Sure thing bro!

Εικόνα Loukas

Δεν το ειδα sorry ... Περιμενουμε αρθρο ντραζα για περισσοτερη αναλυση!

Εικόνα el trick

Η μετάφραση με τον Τριβέλα είναι το κάτι άλλο.
Ωραίες και αξέχαστες εποχές. Με τον Τριβέλα, τον Ασπρογέρακα, τον Δέδε και τόσους άλλους. Τον Τριβέλα που μόνιμα είχε το τριφυλλάκι στο πέτο (Τότε είχε δικαίωμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι με ΜΙΑ ομάδα και να το ΔΕΙΧΝΕΙ)
Αξέχαστες οι εποχές των διαιτητών που σου ακύρωναν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΓΚΟΛ και στη συνέχεια σου ΣΦΥΡΑΓΑΝ με το έτσι θέλω ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ προκειμένου να καταφέρει η ομάδα της καρδιάς μας να κερδίσει με 3-2 και αν χρειαζόταν σφυράγαμε και άλλο.
ΟΙ ΣΑΜΠΡΕΛΑΚΟΙ και όλοι οι υπόλοιποι ΑΡΔ δεν δικαιούνται δια να ομιλούν μέχρι να γίνει σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ κατάσταση σαν την προαναφερόμενη αλλά υπερ του ΘΡΥΛΟΥ αυτή τη φορά. Αλλοιώς καλύτερα να το ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ.

Εικόνα thita

χαχαχα, πόσο πίσω με πήγατε ρε, με τριβέλλα, ναι, και σηματάκι πανάθας στο πέτο ΤΗΣ ΠΙΤΖΑΜΑΣ που φόραγε συνέχεια ο χοντρός, τότε που το ποδόσφαιρο έσφυζε από υγεία βεβαίως βεβαίως, με τα μηδενικά συμβόλαια, τα κατεψυγμένα μπαλάκια και τους κανόνες για νταβατζίδικες ανανεώσεις συμβολαίων από τον καπετάνιο με 0 λεφτά, κλπ.

Εικόνα red apple

Πρόσεξε και θυμήσου. ΠΡΟΣΕΞΕ: Είναι τυχαίο που όταν υπάρχει κάποιος ο οποίος διατηρεί για πολλά χρόνια το κορυφαίο αξίωμα σε ποδόσφαιρο -μπάσκετ ξεκωλιάζεται ο Ολυμπιακός; ΘΥΜΗΣΟΥ: Τριβέλας στο ποδόσφαιρο, Βασιλακόπουλος στο μπάσκετ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ: Ο Σαμπρέλας αναφέρεται ακριβώς σε αυτό που σου έγραψα, όταν μιλά για "αλλεπάλληλες αλλαγές στις διοικήσεις της ΚΕΔ"... Ξέρει για ποιό πράμα μιλάει. Πουστιά παιδί μου, χοντροπουστιά, σου λέω!

Εικόνα thita

είναι σωστή η επισήμανση, δεν το είχα συσχετίσει ποτέ, όπου κατεστημένο και ιδρυματοποίηση, η πανάθα αρχηγός

κατά τα λοιπά, τι ασχολιόμαστε ρε παιδιά, οι χθεσινοί πυροβολισμοί στον Λιβα δεν υπάρχουν καν σαν θέμα στην "πρώτη σελίδα" των (αντικειμενικών φυσικά) sites παρά το ότι όλοι υποψιαζόμαστε σαφέστατα ποιος είναι από πίσω, τα λέει και ο μανώλαρος στο fb, και έρχονται λέει και άλλα, πολύ χειρότερα, ενόψει των εκλογών της επο

αλλά οι σαμπράκοι θα αρθρογραφούν για το αν τελικά στο ακυρωθέν γκολ του γιόχανσον ο παίκτης τράβηξε δυνατά ή μήπως σιγά και έπρεπε να μετρήσει, κλπ., διότι αυτό είναι το πρόβλημα τελικά του ελληνικού ποδοσφαίρου

ενώ αν αντί του Λιβα τις σφαίρες τις είχε φάει π.χ. ο σαγόνιας ε, θα είχε κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα (κι αν δεν είχε κηρυχθεί, θα έγραφε κανένα μήνα ο κάθε σαμπράκος)