ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ...ΓΑΪΔΟΥΡΑ



Χάσαμαν... Τάχει τούτα η ζωή. Κακό, άνευρο και ανέμπνευστο μπάσκετ για σχεδόν όλο τον αγώνα, πλην του τελευταίου μισού της ηρωϊκής τέταρτης περιόδου όπου κοντέψαμε να σβήσουμε τον Όμηρο από το πρόσωπο της ιστορίας. Τέτοιο θα ήταν το παγκόσμιο πατατράκ. Αλλά μείναμε στο... πάτα-. Το... -τρακ δεν ήρθε ποτέ. Τουλάχιστον όλοι αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά πως ούτε με εικοσιφεύγα πόντους διαφορά δεν μπορεί να ησυχάσει άνθρωπος μαζί μας...

 ΓΙΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ
 
Αποτέλεσμα εικόνας για μακριά γαιδούρα photos
 
 
Η μακριά γαϊδούρα δεν είναι πάντοτε ευχάριστο παιχνίδι. Μπορεί κάποιος να χτυπήσει. Ο Θρύλος νόμισε, προφανώς πως παίζαμε σχολικό παιχνίδι με τους γκερμάνιεν κι έτσι τους αντιμετώπισε. Έως ότου καταλάβουμε το τί παιζόταν μας είχαν καβαλήσει καμιά δεκαριά νοματαίοι, μαύροι κι άσπροι. Μας σπάσανε τη ραχοκοκκαλιά και το πανωσήκωμα ήταν ακατόρθωτο. Κάποιοι θα πουν πως έφταιξε η έλλειψη ενέργειας. Άλλοι, η αδυναμία στο "4", με τον Γιώργο να μοιάζει αποστραγγισμένος σαν τη λίμνη της Κάρλα. Στιγμές-στιγμές μου έδινε την εντύπωση πως είχε περάσει δέκα ώρες σε ρωμαϊκό όργιο.
 
Είπαμε, αυτή η ομάδα δεν είναι για να χάνει πολλά και μαζεμένα λάδια. Θέλει στοργή και προδέρμ. Θέλει τα δύσκολα. Αναμφισβήτητα. Χιλιάδες εκπαιδευμένοι στα δύσκολα, γαύροι ανταποκρίθηκαν και έδειξαν τα αντανακλαστικά τους. Το Στάδιο Ξυλοδαρμού και Τσαμπουκά μετατράπηκε σε ενεργό ηφαίστειο. Κάπως έτσι, τα παιδιά άντλησαν ενέργεια από τη βιωματική καμπούρα του Θρύλου - που έχει κάνει ψωμοτύρι τις ανατροπές - και προσπάθησαν να μας χαρίσουν ένα ακόμη θαύμα.             
 
ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για κοράκια photos
 
Τα κοράκια έκαναν παρέλαση. Μας βρήκαν μπόσικους κι είπαν να αμολύσουν λίγια περισσότερη καλούμπα. Μέχρι και βαφτίσια έκαναν. Καθαρό αμυντικό φάουλ στον Πρίντεζη το ονομάσανε Τεχνική Ποινή για φλόπινγκ. Θα μου πεις τώρα, η διατησία σου έφταιξε;  Όχι στο βαθμό που όλοι γνωρίζουμε το πώς μας αντιμετωπίζουν διαχρονικά. Αλλά και το να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν έρχονται για πολλοστή φορά στην έδρα μας και μοιράζουν πασατέμπο και φυστίκια, έχει διαφορά.
 
Να μη το ψειρίσω αλλά σκεφτείτε: μια τεχνική ποινή -μαϊμού σε βάρος μας και μια καραμπινάτη φάση τεχνικής ποινής σε βάρος των γκερμάνιεν που πήγε άκλαφτη στη φάση που παίζουμε, σε μπάσκετ, την Έξοδο του Μεσολογγίου και η διαφορά να είχε, ενδεχομένως, αφανιστεί. Καλό είναι να είμαστε τίμιοι με τους εαυτούς μας, αλλά κάλλιστο και το να μη γινόμαστε επικρικότεροι και των επικριτών μας.
 
ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ "ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΙΜΑΝΙ
 
Τέλος, αυτό το πράμα με τους συνεχόμενους τραυματισμούς, εντός και εκτός παρκέ μου έχει πάρει το σκαλπ. Χτες ήταν ο Χάντερ -πάλι- που έβγαλε το δάχτυλο. Ήμασταν που ήμασταν πέντε-έξη, απομείναμε δυό-τρεις! Τονίζω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως μας ενδιαφέρει πρώτιστα η αγωνιστική εικόνα μας, καθαυτή. Όμως στον αθλητισμό όλα παίζουν το ρόλο τους και έχουν τη σημασία τους. Ειδάλλως, να κόβαμε καλύτερα, τις φλέβες μας να ησυχάζαμε!

Η άποψη που έχω για την ομάδα δεν αλλάζει, παρά το απρόσμενο αποτέλεσμα. Ξεχειλίζω από περηφάνεια και πίστη στην ισχύ της. Κανείς δεν είναι περισσότερο τέλειος,  από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Κι ας είναι λειψός στις γραμμές του, κι ας μοιάζει, ώρες-ώρες, να μην μπορεί να λύσει εύκολες εξισώσεις. Ούτε οι κίονες που βαστάζουν την Ακρόπολη είναι ίσες, αλλά ο ναός είναι τέλειος!
 
Είναι ακόμη αξημέρωτα για τη φετινή ευρωλίγκα...
 
 
Red Apple

Σχόλια

Εικόνα holland74

Καλημέρα..
Πρέπει να τους κερδίσουμε στη Γερμανία, έτσι ίσως ρεφάρουμε την ήττα, αν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χάσουν σε Γερμανία ή Βασκωνία...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πάντως, καλύτερα που χάσαμε από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ κι όχι από την Μπαρτσελόνα.

Εικόνα savvas gridlock

Η τεχνικη ποινη που εδωσαν στον Πριντεζη ήταν ανεκδοτο, ενω εφαγαν και αντιαθλητικο φαουλ σε σημειο κλειδι στο τελος υπερ μας, αφου στην επομενη φαση φαγαμ καλαθι. Μιλαμε για διαιτησια που περναγε σιγουρα μηνυματα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ευθυνεται η διαιτησια για την ηττα μας. Αν όμως ειχε ο ''εξαστερος'' τετοια διαιτησια, ο Γιωργος Συριγος με τον Καρυδα και το Μανουσελη στη NOVA θα παθαιναν εγκεφαλικο. Για Χατζηγεωργιου στην ΕΡΤ δεν μιλαω, τζαμπα σαλιο χαλαμε πια.

Εικόνα red apple

Αυτό λέω κι εγώ...Ναι μεν η αγνώριστη ομάδα, αλλά και οι άλλοι, ε;. Ομορφιές, μπας και τολμήσουμε και κάνουμε καμιά ανατροπάρα ξανά και πέσουν όλοι σέκο

Εικόνα thita

Κάκιστη εμφάνιση. Για εμένα χάσαμε το παιχνίδι όχι μι αλλά δυο και τρεις φορές,από το πως πήγαμε στους είκοσι πόντους δεύτερη περίοδο και αρχές τρίτης (απίστευτο) μέχρι το πως ξανά επιτρέψαμε να πάρουν διαφορά στην αρχή της τεταρτης.

Στο σφύριγμα για φλοπινγκ στον Πρίντεζη,ο Γερμανός ψηλός έχει σηκώσει αδιαμαρτύρητα το χέρι με το που ακούγεται το σφύριγμα και χωρίς να περιμένει τι δείχνει ο διαιτητής. Βέβαια πήραμε στην αρχή ένα φάουλ στον Σπανούλη που ο αμυντικός ήταν ένα μέτρο μακριά αλλά η στιγμή στην περίπτωση του Πρίντεζη ήταν σαφώς πιο κρίσιμη.

Εικόνα tsalouxidis

Στο σχολείο είχαμε ένα παλικάρι που απολάμβανε να στέλνει κόσμο στο φορείο με τη μακριά γαϊδούρα. Χωριατόπαιδο με γερό μυοσκελετικό σύστημα, πλάτες αεροδρόμιο απ'το τίναγμα της ελιάς και βαρύ βάδισμα με τα τραγόσκελά του. Διατηρώ αμφιβολίες αν κατάλαβε ποτέ ότι αντικειμενικός σκοπός του παιχνιδιού ήτανε να πηδήσεις όσο μακρύτερα μπορείς. Αντ'αυτού έπαιρνε φόρα και χρησιμοποιούσε τον τελευταίο της γαϊδούρας σα βατήρα για να πηδήσει όσο ψηλότερα μπορούσε, και πράγματι είχε γερό επιτόπιο άλμα, πριν προσγειωθεί απάνω του κατά προτίμηση στο μέσο της ανυπεράσπιστης σπονδυλικής του στήλης για να τεστάρει την αντοχή της. Αν τύχαινε καμμια φορά κι ο τελευταίος ήτανε βραχύς το ανάστημα έτρωγε το μετεωρίτη στο σβέρκο. Βαρυκόκκαλοι οι Τεύτονες

Εικόνα apostolos gaganis

Γενικάαα...μ΄αρέσει να σε διαβάζω εσένα...