ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ



Η σουβλιά που με ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια ψηλά, στο δεξί μπράτσο έγινε ανυπόφορη τις τελευταίες βδομάδες. Μια και δυό και τρείς και οκτώ πάω στον ορθοπεδικό. Ανίατη τενοντίτιδα, μου λέει. Έπαθα συγγενικό. "Τη βάψαμαν", μονολόγησα. Μέ εστειλε στο νοσοκομείο Κοσμοπόλιταν, πώς το λένε τέλος πάντων, για εξετάσεις. Ο μάστερ ορθοπέδας ξεψάχνισε, σοβαρός, τη μαγνητική κι ύστερα με ερώτησε με βλοσυρό ύφος:

"Ρε μπας και είσαι Γαύρος;"

Μένω παγωτό!

"Και τί σχέση έχει αυτό ιατρέ μου", ψελλίζω.

"Ρε συ, είναι επόμενο. Άμα έχεις συνέχεια ψηλά τα χέρια για να πανηγυρίζεις παθαίνεις τενοντίτιδα. Νάσουν ο μόνος...". 

Ηθικό (ιατρικό) Δίδαγμα: ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  


ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ, τον πούστη καμπόσοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός photos

Και τώρα, σιχάματα κωλόγαυροι, ανοίξτε καλά τα γκαβά σας και φορέστε κράνος. Θα μπούμε σε σκοτεινές οπές, σε τρούπες και σε καταχθόνιες στοές σεναρίων και συνωμοσιών. Μετράω τα αποτελέσματα του πόα στις τελευταίες τρείς αναμετρήσεις του για τη σούπερ λίγδα και για το κύπελλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΑ

4-2 με τον Παναγριανιακό: Χι  Ημίχρονο, άσο τελικό με ανατροπές καθόλη τη διάρκεια του ματς. Με γκολ οφσάιντ στην πρώτη ισοφάριση του πόα και αποβολές-εμπλοκή του Εσιέν που του χαρίστηκαν όπως τα πρόστιμα της Τροχαίας το Πάσχα .

1-2 με τον Παμπαγουριακό: Χι Ημίχρονο, διπλό τελικό, με οφσάιντ το πρώτο γκολ της ισοφάρισης του πόα.

0-0 με τον Παμπελατειακό: Χι Ημίχρονο, Χι τελικό με καθαρή αποβολή για τον Μπεργκ που του χαρίστηκε ξανά.

Παρατηρούμε πως η χαρά της φάπας κάθε κωλόγαυρου παίζει τις μαθηματικές συναρτήσεις στα δάχτυλα. Όλους, σχεδόν τους στοιχηματικούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων, ημιχρόνων -τελικών και σκορ έχει φέρει ο πρωταθλητής της πουστιάς σε όλα τα σπορ, παντοτινός. Έως στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τις ντόπιες και ξένες αρχές, ούτε αναρωτιέται κανείς για τα..."γούστα που βγάζει στο χορτάρι", ο πόας. 

Κάνω αμέσως τους υπολογισμούς. Γεωμετρία, τριγωνομετρία, τρίγωνα-κάλαντα, και ξαφνικά...   


ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ: ΞΑΝΘΗ-ΠΟΑ 3-2 (16/3/2008)

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε στημένο photos

"Οι παίκτες του ΠΑΟ έπαιζαν χαλαρά σε ένα ματς-τελικός καθώς χρειάζονταν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή" -Σωτήρης Κωσταβάρας, Αθλητική Κυριακή

Προϊόντος του χρόνου και αφού ...χαλάρωσαν οι γεννημένοι εισπράχτορες της καρπαζάς...

Αρχές καλοκαιριού του 2011

directnews

Γιός πολύ γνωστού παράγοντα του αθλητισμού, στις 16 Μαρτίου του 2008, ποντάρισε στον αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός, περίπου 1,3 εκ. ευρώ σε νίκη της Ξάνθης και στο "over", μέσω εταιρείας στοιχήματος με έδρα τη Μαλαισία. Το ματς τελικά είχε λήξει 3-2 υπέρ της Ξάνθης και ο... υιός κέρδισε 13.500.000 ευρώ. Πληροφορίες φέρουν τον συγκεκριμένο νεαρό να κλήθηκε την Τετάρτη στη Ασφάλεια Αττικής, για να δώσει εξηγήσεις.


Gazzetta

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν από την εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη οι Σωτήρης Βοργιάς (πρώην διαιτητής) και Μπάμπης Κατσούλης (δημοσιογράφος) ανάμεσα στα παιχνίδια που ερευνώνται για στημένα βρίσκονται δύο ματς του 2008. Το ένα είναι το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2 και το άλλο το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2, στα οποία είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά σε εταιρία στοιχηματισμού με έδρα τη Μαλαισία.

Ο κ. Βοργιάς τόνισε σχετικά: «Το 2008, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά, στο οποίο είχε νικήσει η Καστοριά με 1-2. Κάποιος από την Ελλάδα είχε παίξει 1.000.000 ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 10.000.000 ευρώ. Υπάρχει και ένα παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας την ίδια περίοδο. Ένας γιος παράγοντα είχε παίξει να χάσει η ομάδα του με 3-2 και το πέτυχε. Δεν θέλω να πω ποιος ήταν ο γιος παράγοντα και ποιο το ματς. Αυτός είχε παίξει 1.500.000 ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση λίγο αργότερα και υποστήριξε τα εξής: «Ήταν η περίοδος που το σύστημα διερεύνησης των στημένων της UEFA δεν είχε εφαρμογή. Τα παιχνίδια που η UEFA διερευνά σαν στημένα είναι αυτά στα οποία χάνουν πολλά λεφτά οι εταιρίες. Το Ρεάλ-Μίλαν 2-3 για παράδειγμα δεν μπορεί να ελεγχθεί σαν στημένο γιατί τα λεφτά δεν τα έχασαν οι εταιρίες, τα έχασαν οι παίκτες.

Εδώ μιλάμε για δύο ελληνικά παιχνίδια του 2008 που παίχτηκαν υπερβολικά μεγάλα ποσά στη Μαλαισία. Το παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας ήταν το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Παίχτηκαν 1.600.000 ευρώ και με απόδοση 8,5 κερδήθηκαν περίπου 13.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτός που τα έπαιξε ήταν παράγοντας. Το άλλο ματς ήταν το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2. Θυμάμαι ότι τότε ο κ. Κούγιας τα είχε βάλει με τον Σιντιμπέ.
Ήταν η περίοδος της υπόθεσης Βάλνερ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν είχε έννομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ. Αν είχε νικήσει την Ξάνθη ή θα έπαιρνε πρωτάθλημα ή θα έμενε δεύτερος και θα είχε συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ και να το πάρει στα χαρτιά. Και νομίζω ότι θα την κέρδιζε την υπόθεση».

O εισαγγελεύ Σαγώνιας (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "Η ΔΙΚΗ", 30/5/11)

https://youtu.be/rp8VJ_WKQhM

ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΑ Ξάνθη-ΠΟΑ 3-2

https://youtu.be/WAOO2_2TbIk

ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Είναι αξιοπερίεργο το πώς καταφέρνουν να μεταλλάσσονται όσοι διαβαίνουν -ή νομίζουν πως θα διαβούν- την κερκόπορτα του σωματεμπορείου Παναθηναϊκός. Από άνθρωποι γίνονται ύαινες. Να, όπως ο Βλαχοδήμαρχος -πως τόνε λένε- τον παικτάκο της φυλής των Νάβαχο που ονειρεύεται να κεράσει με το καρβέλι της εκδίκησης τον Θρύλο, άμα φορέσει τη σκελέα του πόα. 

Ο Βλαχοδήμος αναπνέει για να εκδικηθεί τον Ολυμπιακό επειδής δεν τόνε παίζανε στου Ρέντη! Αλλά δεν είναι μοναχός του. Πώς να ξεχάσουμε την κότα Λέτο και τη συμπεριφορά του στον Τοροσίδη, στο Ναό...

Αποτέλεσμα εικόνας για Βλαχοδήμος photos
.

 
Αποτέλεσμα εικόνας για Σεμπαστιάν Λέτο photos

κι ενώ ο Θρύλος συνεχίζει να... διδάσκει ήθος, όπως μας ενημερώνει ο Γαύρος:
"Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας βρέθηκε και βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, η οποία φυσικά είναι πολύ δύσκολη, με αφορμή το κύμα προσφύγων που δίνει το δικό του αγώνα, με τους κατοίκους των νησιών να προσφέρουν βοήθεια. Μάλιστα, το κοινωνικό έργο που προσφέρουν, τους έχει κάνει να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης, με τους Τσόρι Ντομίνγκες και Μπράουν Ιντέγε να δείχνουν τη στήριξή τους με τη ψήφο τους.Συγκεκριμένα, οι δύο παίκτες του Θρύλου, φιλοξενήθηκαν σε ένα εξαιρετικό θέμα, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και αφού οι δύο άσοι του Θρύλου ψήφισαν την υποψηφιότητα των Ελλήνων νησιωτών, κάλεσαν όλο τον ελληνικό λαό να πει και να ψηφίσει κι αυτός με τη σειρά του, ούτε ώστε να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα".

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/Cv7WjDbn8fA

...Ο ΦΑΡΟΣ ΖΕΙ! 
Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Kυπέλλου! Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, ο τελικός του Kυπέλλου μπάσκετ Παναθηναϊκός-Φάρος Κερατσινίου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Την Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 17:30 το παιχνίδι.

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο οποίος Σωτήρης Βοργιάς τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με την αυτοδιοικητική παράταξη των Χρυσαύγουλων(όντας υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές). Σε αυτό το θέμα μούγκα οι ΑΡΔ. Άμα ήταν άλλοι(π.χ.Παπουτσέλης),θα το είχαν πρώτο θέμα.

Εικόνα savvas gridlock

Aδαμ, εγω δεν πιστευω οτι ο Δημητρης Γιαννακοπουλος επαιξε το ποσο που φερεται να επαιξε στο Ξανθη-ΠΑΟ του 2008. Οτι μπορει να στοιχηματισε κοντρα το βαζελο, ΟΚ. Οτι μπορει να επαιξε αυτο το ματς π.χ. στη Μαλαισια, ΟΚ. Οτι ομως υπαρχει στοιχηματικη που δεχεται τετοιο πονταρισμα σε ματς ελληνικου πρωταθληματος, δεν παιζει. Αν υπαρχει οντως τετοια στοιχηματικη, να παμε να ξεχρεωσουμε τη χωρα σε 1 μηνα.

Εικόνα red apple

Εγώ Σάββα δεν διατυπώνω προσωπική γνώμη. Αφού το ξέρεις... Αυτά γράφηκαν και δεν ξεγράφηκαν. Και μένα μου μοιάζει εξωπραγματικό, αλλά δεν έχω και γνώση του τί παίζεται στην χερσόνησσο της Μαλαίας. Μπορεί και να δέχονται τέτοια στοιχήματα εν είδη συμφωνίας για ξέπλυμα χρήματος. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;