ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ



Kάθε ομάδα έχει δικά της χαρακτηριστικά και γονίδια. Άλλη είναι κλαψομούνα, άλλος είναι πουστράκι, άλλος υπουλάκος. Ο Ολυμπιακός είναι 'σερνικό.
Η μοίρα του είναι να αψηφά τους πιο δυνατούς, να επιτίθεται, να μη διαχειρίζεται σκορ και καταστάσεις στον αγώνα, να καταγάγει θριάμβους, ή να τον πίνει αδιανόητα. Έτσι πορεύεται επί τόσες δεκαετίες από την ημέρα που του έδωσαν πνοή οι γεννήτορές του. Πάρτε για παράδειγμα κείνο τον άτυχο αγώνα, τη ρεβάνς με την Μαν. Γιουνάιτεντ, επί Μίτσελ. Παίξαμε για να βάλουμε το γκολ που θα μας έδινε την πρόκριση. Δεν διαχειριστήκαμε ούτε το χρόνο ούτε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης. Και η ζάμπλουτη Μαν τί έκανε; Για πάνω από μισή ώρα, στο δεύτερο ημίχρονο έκανε καθυστερήσεις, οι παίχτες της έπεφταν χάμω σαν τα κοτόπουλα, έστελναν τη μπάλα στους αγρούς, πέριξ του Θεάτρου τους... 

Έχει κάνει ποτέ τέτοια ο Θρύλος; ΠΟΤΕ! Πήγε ποτέ για να πάρει το Χι; ΖΑΜΕ! Οι συνειδητοί γνωρίζουμε και δεν γκρινιάζουμε γι΄αυτό. Στενοχωριόμαστε μέχρις δακρύων, αλλά δεν τον κατηγοράμε. Οι πιο ...εύπλαστοι στο χαρακτήρα, τα χώνουν στην ομάδα, απειλούν να μην την ξαναδούν αν δεν κάνει το θαύμα, τους μυρίζει άσχημα το πρωτάθλημα αμφισβητούν τις νίκες μας, δεν χαίρονται τα παιχνίδια, ακόμη και τα πολύ καλά που κάνει η ομάδα, όπως φέτος.

Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να ντύνει με τη ριγωτή παιδιά ντόπια, ή εισαγωγής τα οποία λες και προέρχονται από την αρχέγονη μήτρα της ομάδας. Τη μήτρα την ακατάβλητη που θέλει τα παιδιά της να μη χάνουν ούτε στιγμή τη συγκέντρωσή τους, που τα θέλει να παλεύουν σαν αδέσποτα σκυλιά στο χορτάρι, να διεκδικούν και να κερδίζουν την κάθε μπάλα.

Έβλεπα, χτες τον αγώνα με τον Ατρόμητο -καλή ομάδα ο Περιστέρης- και θαύμασα για άλλη μια φορά τον Σαλίνο. Ο Λέανδρος είναι το... εξαπανέκαθεν δικό μας παιδί. Ήρθε από την Μπράγκα, άσημος και μικρός το δέμας, αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα από τα μεγαλύτερα μπακ που είχε ποτέ ο Θρύλος. Είναι ΜΠΑΚΑΡΑ το παιδί και του έχω μεγάλη αδυναμία- όντας μπακάρα και του λόγου μου! Έχω βαρεθεί να ακούω τους ειδήμονες να μου λένε για το πόσο "φιλότιμος" είναι. Τακτικά, αγωνιστικά, επιθετικά και πάνω απ' όλα, αμυντικά ο Λέανδρος είναι, απλώς, αξεπέραστος. Μαζί με τον χαλύβδινο τον Δαυίδ έδεσαν την ομάδα, την έκαναν πύραυλο με τα συνεχή τρεξίματα, την αποτελεσματικότητά τους και τις παρεμβάσεις τους. Είχαμε καλύτερο επίπεδο σέντρας από κείνες του Σαλίνο; Καλύτερο μαρκάρισμα; Συνεχές πρέσινγκ και ανοίγματα στον κενό χώρο; Αν τον Ομάρ -πού ήταν πάλι χτες;- τον καλοβλέπει η Μαν Γιουνάιντετ, που γράφουν, για τον Λέανδρο ποιός θα έπρεπε να έχει ενδιαφερθεί; 

Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με Σαλίνους και Φουστέρηδες. Τα δικά μας τα παιδιά που χαίρονται, αδιαμαρτύρητα για τις αδικίες που έχουν υποστεί, την κάθε στιγμή τους στο γήπεδο. Ευλογία για μας, ευλογία για την ομάδα. Όπως ευλογία είναι ο Καμπιάσο, ο συνταξιούχος που του...κρέμονται και οργώνουν το χόρτο. Όπως είναι και ο Τσόρι που δεν καταλαβαίνει και πολλά στη διάρκεια κάθε αγώνα, που βρίσκει ακόμα τρόπους για να τραγουδάμε το όνομά του.

Ο Κασάμι είναι κι αυτός ένα παιδί από τη μήτρα του Θρύλου. Κλάση και επιπολαιάκος μαζί. Το μπάσιμο και η ασίστ στον Πουλίδο -άλλο εργαλείο και το μεξικανάκι - τα λένε όλα. 

Τέλος, έχω και μια κουβέντα για τον Κολοβό. Το παιδάκι μπορεί να αφήσει εποχή. Δεν γνωρίζω το αν θέλει απλώς, παιχνίδια στα πόδια του, ή το να δουλευτεί ψυχολογικά, αλλά αυτά που μπορεί και κάνει στιγμές-στιγμές στο γήπεδο αποκαλύπτουν ένα άλλο επίπεδο Έλληνα μεσοεπιθετικού.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ψυχολογίας που αυτοτροφοδοτείται από το ρυθμό και από την έκβαση των φάσεων, σε κάθε αγώνα. Αν του βγούν σε έχει ξεκωλιάσει, όποιος κι αν είσαι. Αν όχι, βάστα καρδιά μου τουρκογύφτισσα. Αυτά περιμένω και την Πέμπτη. Ένα εικοσάλεπτο -τυφώνας, όπου μπορεί να έχει τρυπήσει ίσαμε τρείς φορές τους αντερλέχτιους, ειδάλλως θα βαστάμε πάλι τον πισινό μας!

Red Apple 
 

     

Σχόλια

Εικόνα Andreas

Δεν ξέρω ποιός μπορεί να είναι πουστάκος. Και κάτι άσχετο, ειδησεογραφικό: Συνελήφθη ο Μαυρίκος της Ακρόπολης. Σκευωρία μου φαίνεται

https://www.youtube.com/watch?v=JBjoS66pZRI

Εικόνα J.Stiv

Πίστευα ότι μετά τον Πάντο θα κάνουμε καιρό να δούμε τέτοιο ''σκύλο'' που να πεθαίνει για τη φανέλα και να μην φοβάται ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!!!!!....Περήφανος που θα λέω στα παιδιά μου στο μέλλον ότι η νέα γενιά έζησε τον Πάντο, τον Σαλίνο και τον Δαυίδαρο....Να σημειώσω πως έμαθα ότι ο τελευταίος έχει κάτι σαν κατασκήνωση στην Ισπανία για παιδάκια με ειδικές ανάγκες.....

Εικόνα Giannis

Μπραβο Αδαμ μας καλυψες απολυτα...Θελω να πω κατι,χαιρομαι πολυ γιατι την ποιοτητα των αρθρων που διαβαζουμε απο ολους σας παιδια.Αντιθετα αυτη την ποιοτητα οι ανυπαρκτοι δεν την διαβαζουν πουθενα και ας ελεγχουν ολοκληρο τον τυπο....να στε καλα μας εχετε γινει εξαρτηση....

Εικόνα RED HELL

Αυτο που συμβαινει με τον Ερασιτεχνη ειναι απιστευτο.Μετα τα εξαλλα πανηγυρια προχθες πριν απο λιγο πηρε στην εκπομπη των Τακη-Ακη ο Ντιμα Φιλιποφ.Ειναι ευλογια να εισαι Ολυμπιακος και να εχεις παιχτες που δινουν την ψυχη τους για τη φανελα σε ολα τα αθληματα.
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Εικόνα john

Δεν θα πρέπει να σε εκπλήσσει αυτό. Μέχρι και ο ίδιος ο ΚΟΚΚΑΛΑΡΑΣ είχε πάρει τηλέφωνο στην εκπομπή της θύρας 7 τέτοιες εποχές πριν 11 χρόνια παραμονές του ματς με τη Σοσο(Σάββα παίζει κανένα λινκ; έχω φάει όλο το Ίντερνετ για αυτό το θέμα ). Και ο Δεληκαρης είχε πάρει παλαιότερα.

Κρίμα που παίρνουν πολλά αντιολυμπιακα τρόλ και δεν μας αφήνουν να χαρούμε όπως πρέπει την εκπομπή

Εικόνα red apple

τρελάθηκα κι εγώ!

Εικόνα red7neck

Είναι πολλοί οι παίκτες που γουστάρουν τον Ολυμπιακό και παίζουν παθιασμένα και συμφωνώ απόλυτα στα γραφόμενά σου. Αυτούς πρέπει να τους κρατήσουμε και όχι να περιμένουμε τη κατάλληλη ευκαιρία για να τους πουλήσουμε. Συγκεκριμένα:

Ο Σαλίνο ας κλείσει τη καριέρα του σε εμάς. Τον θέλουμε, το θέλει και ο ίδιος.
O Μιλιβόγιεβιτς, ταλαντούχος, γουστάρει τον Ολυμπιακό και μπορούμε να επενδύσουμε πάνω του για χρόνια.
O Κασάμι μόνο και μόνο που φορά το 11, λες ότι δεν είναι τυχαίο αυτό (βλ. Τζόρτζεβιτς)
Ο Σιόβας, μπορεί να υστερεί πολύ σε ταλέντο και να τρέμει η ψυχή σου, αλλά παίζει με πάθος.
Ο Φουστέρ, τι να πεις για τον Νταβίνταρο? Είναι ένας από εμάς, όπως και ο Τσόρι.
Ο Ρομπέρτο πιστεύω ότι με ένα καλό συμβόλαιο μπορεί να είναι ο πορτιέρο του Ολυμπιακού για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον.
Ο Φορτούνης είναι ένας παίκτης που απλά του λες ότι εδώ θα κλείσεις την καριέρα σου.

Υπάρχουν δηλαδή παίκτες που πάνω τους μπορείς να κάνεις μία ομάδα που θα κρατήσει αρκετά χρόνια μαζί και αυτό είναι το ζητούμενο για να φύγουμε από τη μετριότητα και από τη συνεχή αλλαγή ποδοσφαιριστών. Φέτος δεν διώξαμε σχεδόν κανένα και το πρωτάθλημα το πήραμε από το Νοέμβριο και παραλίγο να προκριθούμε στους 16 του C.L.

Καλή επιτυχία για τη Πέμπτη και να παίξουν τα καμάρια μας τη μπάλα τη ζωή τους. Zeppelin θα ναι ο Ναός για πάρτη τους!

Εικόνα red apple

αμήν λέγω υμίν!

Εικόνα apostolos gaganis

Σαλίνο, Πάρντο, Αμανατίδης, Φουστέραρος και λοιποί, είναι πράγματι γεννήματα γαυρόμητρας. Της μήτρας του Θρύλου. Οι μημουαπτάκηδες είναι από...εξωμήτριες εγκυμοσύνες. Θνησιγενή κυήματα...

Εικόνα red apple

παιδιά του Σωλήνα;

Εικόνα apostolos gaganis

Κι αυτά, εξω-μήτρια γεννήματα είναι...

Εικόνα thita

Αυτό. Με τον δαφνοστεφανωμενο όχι μόνο σήμα αλλά και αρχετυπο. Θρασύς και άφοβος. Κάθε χαστούκι πορωνει περισσότερο. Δυνάμεις εγκαταλείπουν αλλά παράδοση και παραδοχή ήττας ποτέ. Άγνοια κινδύνου. Κι ας φέρνουν αυτά συχνά και στεναχώριες. Αύριο νέα μέρα,νέος αγώνας,πάμε πάλι,πιο δυνατά. Κι αν έρθει η δόξα,θα είναι με τους δικούς μας όρους και τρόπους.

Η εικόνα που ταιριάζει στον Θρύλο δεν είναι ο Τζιοβάνι να κρεμάει τον μοντραγκον. Είναι το αγγλακι να κοντράρεται με αντίπαλο και να πηδάει για κεφάλια στον θεό στο 90´ με μπανταρισμένο κεφάλι,διάσειση και αίμα να τρέχει από τη μύτη.

Ο Θρύλος αυτοτροφοδοτείται από μια εσωτερική φλόγα: τον κόσμο του. Γι'αυτο θα είναι επιτυχία η μεταγραφική στόχευση σε παίκτες καλούς αγωγούς της φλόγας αυτής. Έλληνες,Σέρβοι και Αργεντίνοι έχουν δώσει τα καλύτερα δείγματα.

Καλή μας επιτυχία μεθαύριο.

Εικόνα RED HELL

Αφορμωμενος απο ενα πολυ δυνατο κειμενο εγραψες ενα απο τα καλυτερα σχολια που εχω διαβασει.

Εικόνα thita

Noblesse oblige

Εικόνα red apple

Πώ πώ ευγένεια αγγλοσαξονική οι επιστήμονες του Θρύλου

Εικόνα apostolos gaganis

Κι απ΄το Μπέργουικ οι περισσότεροι, ε;

Εικόνα red apple

Always!

Εικόνα Chief Bromden

Στο Καραϊσκάκης έχουν επιστρέψει πολλοί πρώην ερυθρόλευκοι φορώντας την φανέλα του αντιπάλου. Κάποιοι αντιμετωπίστηκαν εχθρικά, κάποιοι αδιάφορα, κάποιοι άλλοι θετικά. Την αποθέωση του κόσμου προς τον Τάσο Πάντο όταν πάτησε το πόδι του στον Ναό ως παίχτης τους ΠΑΣ δεν την έχουν ζήσει πολλοί...
Πάντος και Σαλίνο, παίχτες με ταβάνι το 7, δύσκολα θα φτάσουν το 8 και το 9 αλλά πάντα θα παίζουν στα όρια των δυνατοτήτων τους, ποτέ αδιάφορα, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το δικό τους ταβάνι.
Η σκληρή και ειλικρινής προσπάθεια, η αφοσίωση στην ομάδα και το αγωνιστικό φιλότιμο θα εκτιμηθούν από τον κόσμο του Ολυμπιακού πολύ περισσότερο από μια περίτεχνη ενέργεια ή ένα θεαματικό γκολ...

Εικόνα red apple

Ο Σαλίνος είναι κλάση ομπρός στον Τάσαρο

Εικόνα thita

Επίτρεψε μου,παντος με ταβάνι 6 έπαιζε συνήθως για ..... 7.

Εικόνα Chief Bromden

Φυσικά και σου επιτρέπω...
Το γράφω και πάνω, πολλές φορές ξεπερνούν το ταβάνι τους...
Ο Τάσος το έκανε συχνα
https://runvyntrarun.wordpress.com/2007/11/07/tasospantosagreathero/

Έγραψες πιο πάνω...

Εικόνα thita

Πολύ ωραίο το άρθρο του λινκ,δεν το είχα διαβάσει ποτέ.

Στολτιδαρο θα διάλεγα εγώ για ενσάρκωση του Ολυμπιακού μας.

Εικόνα aris belem

Καλημέρα σύγγαυρε! Όντας παλιός σε ηλικία και έχοντας δει παιχτάκια, παίκτες και παικτούρες, ξένους που ήρθαν με υποδοχές αεροδρομίου και δεν ακούμπησαν και κάτι άλλους που έγιναν λογοπαίγνια - τρομάρα τους - των αντιπάλων μέχρι να τους...γνωρίσουν και να ανοίξουν λογαριασμό στο γήπεδο, έχω να δηλώσω ότι ο Σαλίναρος είναι η δυσεύρετη κατηγορία που λες: σερνικό. Θυμάμαι ένα άλλο παληκαράκι, παγκίτης, αθόρυβος, ούτε φαντεζί, ούτε "μάγος" που έμπαινε όμως τραυματίας-ξετραυματίας κι έκανε κηδείες κι έκοβε μαχαίρι κάτι πανηγύρια σε ΟΑΚΑ και βάζελο: τον Ντάσμπισιρ. Δεν τους μπορώ τους...ντελικάτους, αυτούς που προσέχουν τα ποδαράκια, τα πλευράκια, την καλτσούλα να διπλώνει σωστά, καθόλου όμως φίλε. Εδώ ο Ζιοβάνι μετά τον τραυματισμό του κι έβαζε πιο πολύ τα πόδια στη φωτιά, ο Τζόλε, ο Γκαλέτι, ο Κοβάσεβιτς δεν μάσαγαν από κλαδέματα και τσαμπουκάδες. Ευτυχώς, η ομάδα μας αναγνωρίζει τους ντελικάτους και τους ξερνάει άμεσα.
Το θεωρώ αδιανόητο όμως - και γι αυτό και "γκρινιάζω" κατά καιρούς σχετικά με την διαχείριση του Σίλβα - οι σερνικοί παίκτες να κοιτάν απ τον πάγκο ένα ματς που δεν πάει όπως θα έπρεπε, ενώ ο...Σεμπά κοιτάει απ το χόρτο. Περιμένω όλη την χρονιά να με διαψεύσει, αλλά παραμένει εκνευριστικά άοσμος, άχρωμος, άνευρος. Κι επειδή βρισκόμαστε σε μια φάση που πρέπει να βουλώσουν στόματα, όσοι σκέφτονται Ιταλίες, Αγγλίες, πού θα κάνουν διακοπές κλπ απλά δεν χωράνε. Προτιμώ να δω τον Σαλίνο, τον Φουστέραρο, τον Τσιμίκα, τον Κολοβό, τον Πουλίδο να σκυλιάζουν και να καταπίνουν το γήπεδο, αυτό ευχαριστιέται ο κόσμος του Ολυμπιακού, όχι πώς θα κρατήσει το 0 με βάζελο, κούλα και λοιπά καφενεία. Ξεκαθαρίζω ότι δεν αμφισβητώ τον προπονητή, σοβαρός και δουλευταράς είναι, κάθε κριτική και άποψη λέγεται για να βελτιωνόμαστε και να"ξεσκαλώνουμε".
Σ αυτό το "ξεσκαλώνουμε" μπαίνει και το θέμα Καμπιάσο. Λάθος που δεν χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στον εντός έδρας με την Άρσεναλ. Οκ έγινε. Ας μην επαναληφθεί. Είναι "έγκλημα" ένας τέτοιος παίκτης, που μπορεί να ξεκλειδώσει την άμυνα των Βέλγων με 1000 τρόπους και να επιβάλει τον ρυθμό που απαιτείται ανάλογα με το σκορ, να μην χρησιμοποιηθεί. Απλά. Και φτάνει πια με τον Ιντέγε μόνο του να βολοδέρνει. Ο Πουλίδο είναι τελειωματάκιας, έχει βρωμόποδο το παιδί, τέλος.
Υ.Γ:Με είχε ρωτήσει ένας σύγγαυρος χάριν αστεϊσμού προφανώς, αν είναι να κάνουμε τεστ DNA στους ξένους, να δούμε αν ταιριάζει μ αυτό του συλλόγου πριν υπογράψουν....δεν ειν' κακό!

Εικόνα red apple

...συμπέθερε με συμπλήρωσες ιδανικά!

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Ναι ρε μάγκα , τα πες όλα , ρσενικά . REDS against all .

Εικόνα holland74

Mας κάλυψες 110%....

Εικόνα red apple

και τα ρέστα παγωτό! Ο Θρύλος είναι έμπνευση αδερφέ

Εικόνα nmavronas

εξαιρετικό, προσυπογράφω...

Εικόνα red apple

από το πνεύμα της ομάδας, των οπαδών της βγήκε η κάθε λέξη