ΠΟΣΟ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ...



Αυτοί οι λαγοί, τί κατηφόρα έχουν πάρει αδερφάκι μου...Από πουστιά σε βρωμιά κι από βρωμιά σε λέρα. Από το πάνθεον της πουστιάς είναι και το καινούργιο περιστατικό χάρη στο οποίο τους απονεμήθηκε το Μέγα Βραβείο Ρόμπας της Ξεκούμπωτης.  


ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΡΟΜΠΑ
 
strana

"ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ",
"ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΙΓΟΥΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ",
"Ο ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΛΑΤΑ", κραύγαζαν μετά το ντέρμπι, οι απιθανόπουστες της δημοσιογραφίας.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει μια ζωή ως διερμηνέας συνεδρίων, εξωτερικός μεταφραστής - συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, συνεργάτης της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθηγητής της ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας και καθηγητής μετάφρασης και διερμηνείας.

Έκανε όμως ένα λάθος. Έμπλεξε με τους λαγούς του λαγού!

Τί έκανε και τον κάνανε ρόμπα; Προφανώς τίποτα. Απλώς, σαν βάζελοι που είναι τον χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο για να μην τους πάρουνε στο κυνήγι τα πρόβατα (ζωολογικός κήπος ο πάο, έτσι; Λαγοί, πρόβατα, κάβουρες, καραβίδες) μετά το τρίφαπο από τον Θρύλο.

Πείτε μου με το χέρι στη νεφραμιά υπάρχει περίπτωση ένας έμπειρος και έγκυρος μεταφραστής να μπερδέψει τη φράση του Στραματσόνι: "Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ", με τη φράση του μπάρμπα μου του ψεύτη: "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ;"

Μόλις έγινε βούκινο η δήλωση του προπονητή που παρολίγο να έπαιρνε ισοπαλία από τον Γαύρο κηρύχτηκε ο Βάζελος σε κατάσταση ανοχύρωτης πόλης! Λυτοί και δεμένοι έπιασαν να κάνουν ρόμπα τον Τριανταφύλλου με τον ισχυρισμό πως: "Ο νέος διερμηνέας έχει επαρκή κατάρτιση όμως χρειάζεται χρόνο προκειμένου να μάθει την ποδοσφαιρική ορολογία".

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣOYN ΚΑΙ OI ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για laughing monkey photos   Αποτέλεσμα εικόνας για laughing monkey photos

Φυσικά, ο σκοπός τους ήταν να αποτρέψουν τυχόν νέες επισκέψεις προβατολαγών στο Ατίτλιον προκειμένου να ζητήσουν ...εξηγήσεις για το λεχθέν, από τους τζομπάνηδες της στάνης.

Ταυτόχρονα δόθηκε το σύνθημα για μαζική εφόρμηση του συνόλου των αρδολαγών στα Μέσα και στα Έξω με εντολή να μετατρέψουν, με τις μπατανόβουρτσες που είχαν περισσέψει από τον καλλωπισμό της Λεωφόρου, το... άσπρο του ντέρμπι, σε μαύρο! Το τί έχει γραφεί και ειπωθεί δεν λέγεται...   

ΤΣΑΡΛΙ
            
            
                                 ΣΕΡΕΤΗΣ,

                                                                                                        ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

                                             ΤΣΑΟΥΣΗΣ

ΜΙΑΟΥΛΗΣ
                                                                     TZANTZΑΡΑΣ

                                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

                                                                                                              ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Αυτός είναι ο κόσμος τους. Ένα σύμπαν φτιαγμένο από λάσπη και σκουπίδια!  
 
Red Apple

Σχόλια

Εικόνα holland74

Χαμένοι στην μετάφραση με Σκάρλετ Γιόχανσον και τον εκπληκτικό Μπιλ Μάρευ......

Εικόνα thita

έτσι, πάνω που λες το τερμάτισε το γραφικόμετρο η πανάθα με τα της διαιτησίας, κλπ., του ντέρμπι, έρχεται κάτι νέο και μας εκπλήσσει

κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος όμως, και εκεί βλέπω πολύ τρέξιμο για να μην τους προλάβουν τα παιδιά της 13

ρε λες γι' αυτό να μην φεύγει ο σκάι από φάληρο? για να μην κινδυνεύει από τους green fans?

Εικόνα jimakos

Εδώ πάνε να μας βγάλουν τρελλούς για αυτά που βλέπουμε και θα κολώσουν στο μεταφραστή?

Εικόνα red apple

Ναι, αλλά για σκέψου βρε Τζιμάκο ότι έκαναν ρόμπα έναν σοβαρό άνθρωπο των γλωσσολογικών επιστημών, όχι κανά καφετζή.

Εικόνα jimakos

Έχεισ δίκιο Αδάμ αλλά στο χωριό μου λενε ¨ποιος έχασε την ντροπή για να την βρεις εσύ¨? Ταιριάζει διαχρονικά στους βάζελους και ακόμα περισσότερο στη τωρινή τους κατάσταση.

Εικόνα Aprosarmostos17

Αυτοί ήταν έτοιμοι να κάνουν ένσταση για την βροχή που έπεφτε επί 3 ώρες και ξέπλυνε το γλιτσιασμένο μαλλί του Σεμπάστιαν.

Εικόνα spyros_pm

Η βρωμια και η ψευτια τους δεν αντεχετε αλλο.

Το αλλο το ακουσατε? ΕΙπαν πως αυτος που εβρισε τον παγκο τους και μετα τον κυνηγαγαν στην φυσουνα ηταν ενας απο τους ανθρωπους που αποτελουσε την ασφαλεια του Ολυμπιακου στον εκπροσωπο της ΠΑΕ στην τελευταια συναντηση που εγινε με ολους τους διοικουντες των ΠΑΕ της Σουπερ Λιγκ.

Το μονο που με απασχολει ειναι γιατι η διοικηση μας κρατα αυτη την συγκεκριμενη σταση και δεν γινεται πιο επιθετικη?

Εικόνα red apple

Επειδή δεν πρόκειται να βγάλει τίποτε περισσότερο, ίσως. Δεν βλέπεις πώς αντιμετωπίζεται γενικά, ο Ολυμπιακός; Να τα κάνει λαμπόγυαλό όλα; Και τί θα βγει; Το χατηράκι θα τους κάνουμε

Εικόνα apostolos gaganis

Θα τους ξηγηθεί αλλιώτικα ο Βαγγέλας. Και "άσχημα" για δαύτους. Είμαι πια βέβαιος γιαυτό...

Εικόνα REDNYC

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ - ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ.

Εικόνα red apple

Τί μπορεί να κάνει ρε παιδιά ένας άνθρωπος ο οποίος είναι, στην ουσία, μόνος του ενάντια σε ολάκερο σύστημα; Το μόνο που μπορεί είναι να απευθυνθεί σε μας, να μας ζητήσει συμπαράσταση δίχως έκτροπα και βία -ειδάλλως θα μας βάλουν λουκέτο- και φυσικά να ρίχνει χρήμα για να γιγαντώνει πχιοτικά, την ομάδα.
Για όλα αυτά που υπαινίσσεστε χρειάζονται σύμμαχοι και συμμάχους αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να διαθέτουμε.

Εικόνα REDNYC

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ UNDERESTIMATE ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΑΠΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΟ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΤΟΥΤΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΙΤΗΣ ΚΛΩΤΣΑΕΙ, Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ. ΕΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ; ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΙΡΙΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΝΟΥ ;;;

Εικόνα red apple

Όχι αδερφέ, δεν υποτιμώ την παρουσία του. Γράφω αυτό που συμβαίνει. Κι εντάξει, η συνάντηση θα γίνει επειδή πάει ο Βγγέλης. Και; Σάμπως θα δούμε χάρες από πουθενά;

Εικόνα REDNYC

ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΑΡΕΣ. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ...

Εικόνα red apple

όχι από τους ανύπαρχτους. από την "πολιτεία" επειδή αυτή σέρνει το χορό

Εικόνα REDNYC

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ - ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ, ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ..... ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ... ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ... ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΕ....